HWSW Informatikai Kerekasztal: Sandy Bridge - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sandy Bridge Értékeld a témát: -----

#501 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 03. 28. 22:21

Ez egész jó: http://www.bit-tech....core-i5-2500k/4

#502 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 03. 28. 23:49

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 03. 28. 23:21

De mire?
Make love not Wor.

#503 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 07:42

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 03. 29. 00:49

De mire?

Hát hogy leírja, hogy ki kivel van, mit érdemes piszkálgatni és mennyire. Plusz az egyik lap gigabyte, így még könnyebb megtalálni, amit birizgálni kell. ;)

#504 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 08:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 03. 28. 22:44

No, megtörtént a szívátültetés, már SB alapú masináról firkálok :) Fentebb írt konfig lett

Viszont a tuningot nem egészen értem ezen az új platformon, hogy hogyan kell ezekkel csinálni. Egyik része a CPU fesz, másik része a BCLK. Auto-n van minden a biosban, így szépen 1V alatt jár 1.6GHz-en. Felcsűrtem 45-ös szorzóra (4.5GHz), simán ment a prime. Viszont közben láttam coretemppel, hogy a cpu feszt megemelte. Azt hittem defaultra veszi fel, de nem, 1.37V-ra megemelte. Hogy lehet azt megcsinálni, hogy idle-ben szépen visszavegye a feszt, loadnál meg a névlegessel (vagy beállítottal) menjen? Ha bios-ban fix 1.3V-ra belövöm, akkor idle-ben még vissza tudja venni a feszt? 1-2 beállítást próbálgattam, de messze nem mindet, nemrég éledt fel.

BCLK: mi történik, ha ezt 133MHz-re feltolom? PCI cuccok is ennyit kapnak vagy ez csak a procira vonatkozik? Ramok 1333-on mennek. Ez mintha nem szinkronban lenne a BCLK-val. 1600-asok lettek végülis, ki tudom ezeket maximálisan használni vagy maradnak 1333-on és a timingokat csökkentsem?

Közben utánaolvasgatok persze máshol is.

Arn írt a tuningról és hogy mikor stabil ill. vesz vissza feszt (vagy ha úgy is nézki, mintha nem venne vissza, de látszik a fogyasztáson idle-ben, hogy valami mégis történik). Olvass vissza. :)
Nemrég megnézegettem pár lapot, hogy milyen extra, gyártói feautre-őket kínálnak... mindenféle egyedi hülyeség. Az Asrock lapon található XFast USB indította el a dolgot (mert valamit ért, mikor kipróbáltam), amúgy életemben nem foglalkoztam ilyenekkel.
Akkor találtam vmi videót, hogy a Giga lapokat hogyan lehet távolról tuningolni Utillal. Nagyon hasznos. :Đ :Đ

#505 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 09:04

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 03. 29. 09:48

Arn írt a tuningról és hogy mikor stabil ill. vesz vissza feszt (vagy ha úgy is nézki, mintha nem venne vissza, de látszik a fogyasztáson idle-ben, hogy valami mégis történik). Olvass vissza. :)
Nemrég megnézegettem pár lapot, hogy milyen extra, gyártói feautre-őket kínálnak... mindenféle egyedi hülyeség. Az Asrock lapon található XFast USB indította el a dolgot (mert valamit ért, mikor kipróbáltam), amúgy életemben nem foglalkoztam ilyenekkel.
Akkor találtam vmi videót, hogy a Giga lapokat hogyan lehet távolról tuningolni Utillal. Nagyon hasznos. :Đ :Đ

Visszaolvasok :)

Gigán is van valami turbo USB3-as funkció, még nem próbáltam. Cloud OC a neve ennek a fantasztikus toolnak :D Nem sok értelmét láttam én sem :D

Ami furcsa, hogy mintha core temp nem jól olvasná a feszeket. Terhelésnél mindig 1.37V-ot mutat, miközben a lap saját progija talán a korrekteket (1.26V 4.5GHz-en terhelés alatt, bár csak kb 5 perc prime95-öt bír így, majd kap még egy kis dzsúszt). Ha a saját progijában állítom a feszt win alól, akkor ez a progi szépen követi, core temp meg meg sem mozdul. Miközben 4.5GHz-en ha csökkentem a feszt mondjuk biosból, akkor szépen kifagy, de core temp akkor is ugyanazt az elég magas feszt mutatja. Szerintem hülyeségeket írkál core temp.

Idle hőmérsékletre 28-30 fok körülit ír, prime95 alatt 50 körülit. Lehet ezeket is félreolvassa, nem csak a feszeket? Mindjárt ráguglizok.

Szerkesztette: Rudi 2011. 03. 29. 09:06 -kor

#506 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 09:11

szvsz azt nezd, amit a fogyasztasmero mutat :) roviden: vagy auton hagyod, vagy fixen allitod be. ha mittomen -0.xet adsz neki, akkor az idlet is csokkenteni fogja, aminel kifagy. en siman auton hagytam a magas fesz ellenere is, mert szinte alig meg azon a feszen, jatekoknal csak annyira terheli a procit, amennyire kell (van, hogy 1600on porog, 1v alatt), itt szvsz nincs tul nagy jelentosege a feszultsegnek, ha ritkan hasznalod fullon porogve.

a tdp limitet told ki, mert akarmit allitasz be, az alatt tartja. tehat lehet nem is fog elmenni addig, amennyit beallitottal, mert elobb visszaszabalyoz.

amit meg eszrevettem, hogy nem is a max feszultsegen/orajelen erzekeny a proci, hanem a kozbensobb lepcsokon elobb elhasal. tehat a prime/linx futott egy csomot, aztan pl a heaven benchmark alatt meg eldobta magat, ahol szinte sose ment a max orajel kozelebe.

ha meg akarod izzasztani, akkor win7 sp1 mellett hasznald a legujabb linxet :) sokkal melegebb lesz, mint primeal.

Szerkesztette: arn 2011. 03. 29. 09:14 -kor

#507 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 09:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Rudi - Dátum: 2011. 03. 28. 22:44

No, megtörtént a szívátültetés, már SB alapú masináról firkálok :) Fentebb írt konfig lett

Viszont a tuningot nem egészen értem ezen az új platformon, hogy hogyan kell ezekkel csinálni. Egyik része a CPU fesz, másik része a BCLK. Auto-n van minden a biosban, így szépen 1V alatt jár 1.6GHz-en. Felcsűrtem 45-ös szorzóra (4.5GHz), simán ment a prime. Viszont közben láttam coretemppel, hogy a cpu feszt megemelte. Azt hittem defaultra veszi fel, de nem, 1.37V-ra megemelte. Hogy lehet azt megcsinálni, hogy idle-ben szépen visszavegye a feszt, loadnál meg a névlegessel (vagy beállítottal) menjen? Ha bios-ban fix 1.3V-ra belövöm, akkor idle-ben még vissza tudja venni a feszt? 1-2 beállítást próbálgattam, de messze nem mindet, nemrég éledt fel.

BCLK: mi történik, ha ezt 133MHz-re feltolom? PCI cuccok is ennyit kapnak vagy ez csak a procira vonatkozik? Ramok 1333-on mennek. Ez mintha nem szinkronban lenne a BCLK-val. 1600-asok lettek végülis, ki tudom ezeket maximálisan használni vagy maradnak 1333-on és a timingokat csökkentsem?

Közben utánaolvasgatok persze máshol is.

bclkt felejsd el - 100mhz :)

#508 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 09:37

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 03. 29. 10:15

bclkt felejsd el - 100mhz :)

Erre rájöttem (nem magamtól, hanem cikk is írta), 105-ig talán felmehet ahogy olvasgattam, sokkal feljebb nem.

Köszi a többi kommentet is :up: Majd este kísérletezgetek.

#509 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 11:44

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 03. 29. 10:11

szvsz azt nezd, amit a fogyasztasmero mutat :)

Ha lenne :) Mindenesetre az kiderült, hogy sandynél csak hőmérséklet mérésre jó az aktuális (0.99.8.0) core temp progi, semmi másra. VID-et, órajelet rosszul mutatja. Easytune-ra fogok hagyatkozni.

Szerkesztette: Rudi 2011. 03. 29. 11:57 -kor

#510 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 13:13

Az IGP-re gyúr az Intel Ivy Bridge

-22nm
-pci-e 3.0
-dx11, opencl 1.1
-lga1155, "de arról nincs adat, hogy működnek-e az aktuális 6-os szériás vezérlőlapkák mellett"

az biztos hogy jön a 7-es sorozat is...

egyelőre egy olcsó H67-es lapon gondolkodom, meg bele egy i3-2100-at, és majd később proci csere i5-2300-ra vagy ha tényleg használható lesz benne az IB, akkor abból valamilyen 4magosat.

Ivy Bridge 22nm works with H67 and P67

Idézet

The big news that P67 and H67 boards will support Ivy Bridge 22nm processors after BIOS and firmware updates

esetleg egy használt H55 + i5-750. vélemények?

Szerkesztette: ssanyesz 2011. 03. 29. 13:20 -kor

MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#511 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 15:39

hat jobb, mint az i3... foleg ha a jatekok szamitanak.

#512 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 29. 18:17

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 03. 29. 16:39

hat jobb, mint az i3... foleg ha a jatekok szamitanak.

igen számítanak, gépem játékra és filmnézésre használom. tesztek alapján üresjáratban kb egyformán keveset fogyasztanak, terhelve i5-750 kb 30W-tal többet, igaz ez jópár játékban meg is térül
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#513 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 30. 14:22

Kis riport: 4.5GHz-en jár a szerkezet, biosban 1.34V van beállítva neki, ami terhelésnél 1.29-re esik le. Prime így ment 1 órát valamint FSX is kb ennyit, egyik sem szállt el (LinX kimaradt - valaki tud betolni egy linket hozzá?). Prime alatt 60 fok körülre melegedett (csúcs 63-64 volt), FSX alatt 56 fokosan tette a dolgát, böszme (ámde halk) hűtője szinte hideg volt, alja volt langyoskás.

Egyelőre csak nagyon basic szinten van állítva, majdnem minden auto-n van. FSX-ben nagyon komolyan érezni a difit 4GHz-es C2D-hez képest is (erősen procifüggő, nem annyira vga függő).

#514 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 06:08

az asrock nemtom hogy csinalja, de tok fixen tartja a feszultseget :)

http://forums.overcl....php?t=18042962

onnan veszed eszre, hogy hasznalja az avxet, hogy ilyen ~120 koruli gflopsot ad. nelkule majdnem a felet csak.

#515 Felhasználó inaktív   Windy07 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 19:32

Aznap lett postára adva az MSI P67A GD55 lapom, amikor kiderült, hogy hibás a sata2 vezérlő az összes sandy bridges lapon. Gondoltam sebaj addig csak kihúzza amíg jönnek a javított, b3-as lapok, és akkor úgyis cserlélik. 10 napja be is döglött, a 4 sata2 port. Mivel nagyrészt munkára van használva a gép, egy nap kiesés is sok lett volna, nemhogy pár hét, e-mailben megbeszéltük, hogy ha látom, hogy van a listában a b3-as lapból, akkor rendelek belőle, és így lesz kicserélve. Ez tegnapelőtt történt meg. Úgy nem lehetett, hogy ők küldik a lapot, és én visszaküldöm a régit a futárral, csak ha előbb én küldöm fel Pestre, de az így 3-4 nap kiesés lett volna. Maradt az hogy személyesen felviszem és akkor cserélik egyből, így csak kb 4 órámba, 300km-be és 7000Ft-nyi gázolajba kerül a dolog. Odaérek, mondom az arcnak, hogy miért jöttem. Azt mondja ok, hagyjam itt. De mondom már itt a cserelap, le lett e-mailezve a dolog. Erre ő: Kivel!? Szólt bentről, egy másik srác, hogy vele. Ok ez megoldódott. Szólok, hogy otthon felejtettem a hátlapot, de nem gond mert a csere lapnak, ugyanolyan van biztos, abból át lehet tenni. Erre ő: Hát nem biztos az, ezt így nem lehet. Ha nem biztos, akkor nézze meg, és mindjárt meglátja, hogy egyforma-e (igen az). Ezután pár percig vizsgálgatja a lapot, és észrevesz rajta egy kis karcot, majd kijelenti, ez nagy baj, ezt így nem fogadja el a disztribútor, ha behozom a hátlapot esetleg megpróbálhatja! Mondom mi van!? A lap tökéletesen megy, azon kívül, hogy gyárilag hibás a SATA2 vezérlője. A karc kb 2 mm és semmire nincs hatással. A disztribútor lehet még a kettétört lapot is kicserélné, ugyanis az összes ilyen lap automatikus cserés, vagy pénz vissza. Kössön az ilyen a betonba, gratulálok neki, elintézte, hogy többet innen nem vásárolok. Enyhén felhúztam magam, mondtam, akkor inkább hazaviszem, használom tovább sata bővítőkártyákkal, többet itt nem vásárolok. Ezt nyugodtan nyugtázta is. Úgy néz ki neki nem számít évi 2-3 milliós forgalom. Ez tényleg nem túl nagy tétel az Iponnak, de azért valami, remélem a főnöke is gratulál neki, hogy ezt elintézte.
There were 3 peanuts walking down the street. One was assaulted.......... peanut

#516 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 03. 31. 22:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Windy07 - Dátum: 2011. 03. 31. 20:32

Aznap lett postára adva az MSI P67A GD55 lapom, amikor kiderült, hogy hibás a sata2 vezérlő az összes sandy bridges lapon. Gondoltam sebaj addig csak kihúzza amíg jönnek a javított, b3-as lapok, és akkor úgyis cserlélik. 10 napja be is döglött, a 4 sata2 port. Mivel nagyrészt munkára van használva a gép, egy nap kiesés is sok lett volna, nemhogy pár hét, e-mailben megbeszéltük, hogy ha látom, hogy van a listában a b3-as lapból, akkor rendelek belőle, és így lesz kicserélve. Ez tegnapelőtt történt meg. Úgy nem lehetett, hogy ők küldik a lapot, és én visszaküldöm a régit a futárral, csak ha előbb én küldöm fel Pestre, de az így 3-4 nap kiesés lett volna. Maradt az hogy személyesen felviszem és akkor cserélik egyből, így csak kb 4 órámba, 300km-be és 7000Ft-nyi gázolajba kerül a dolog. Odaérek, mondom az arcnak, hogy miért jöttem. Azt mondja ok, hagyjam itt. De mondom már itt a cserelap, le lett e-mailezve a dolog. Erre ő: Kivel!? Szólt bentről, egy másik srác, hogy vele. Ok ez megoldódott. Szólok, hogy otthon felejtettem a hátlapot, de nem gond mert a csere lapnak, ugyanolyan van biztos, abból át lehet tenni. Erre ő: Hát nem biztos az, ezt így nem lehet. Ha nem biztos, akkor nézze meg, és mindjárt meglátja, hogy egyforma-e (igen az). Ezután pár percig vizsgálgatja a lapot, és észrevesz rajta egy kis karcot, majd kijelenti, ez nagy baj, ezt így nem fogadja el a disztribútor, ha behozom a hátlapot esetleg megpróbálhatja! Mondom mi van!? A lap tökéletesen megy, azon kívül, hogy gyárilag hibás a SATA2 vezérlője. A karc kb 2 mm és semmire nincs hatással. A disztribútor lehet még a kettétört lapot is kicserélné, ugyanis az összes ilyen lap automatikus cserés, vagy pénz vissza. Kössön az ilyen a betonba, gratulálok neki, elintézte, hogy többet innen nem vásárolok. Enyhén felhúztam magam, mondtam, akkor inkább hazaviszem, használom tovább sata bővítőkártyákkal, többet itt nem vásárolok. Ezt nyugodtan nyugtázta is. Úgy néz ki neki nem számít évi 2-3 milliós forgalom. Ez tényleg nem túl nagy tétel az Iponnak, de azért valami, remélem a főnöke is gratulál neki, hogy ezt elintézte.

Pff, szép történet, örülök, hogy végül leírtad melyik boltról van szó, jó tudni...
Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#517 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 04. 01. 10:23

:( hát ez szép! elmehetnek pi-be
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#518 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 01. 12:28

Tényleg jó, hogy ott a név.
Bár nekem eddig velük csak jó tapasztalatom volt. cseréltem mindent akadékoskodás nélkül. Garban is, és 8 napon belül visszavitt cuccoknál akkor is pénz vissza, ha nem tetszett a színe/hangja.

#519 Felhasználó inaktív   Windy07 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 01. 12:37

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 01. 13:28

Tényleg jó, hogy ott a név.
Bár nekem eddig velük csak jó tapasztalatom volt. cseréltem mindent akadékoskodás nélkül. Garban is, és 8 napon belül visszavitt cuccoknál akkor is pénz vissza, ha nem tetszett a színe/hangja.

Eddig nekem sem volt gondom sosem, azon túl, hogy nem túl gyors a gariztatás. Egyszer kérek valami "extrát", akkor meg így megszivatnak.

Szerkesztette: Windy07 2011. 04. 01. 12:39 -kor

There were 3 peanuts walking down the street. One was assaulted.......... peanut

#520 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 01. 15:27

en is ma hoztam el toluk a b3as cserelapot. futarral nekem is 3-4 nap alatt akartak cserelni, igy en is felvittem. elotte meg kellett rendelnem, de gond nelkul kicsereltek. amugy milyen hatlap? en le akartam szedni, de akkor szetesett a foglalat leszorito resze.

nekem is amugy az volt a tervem, hogy futargarral csereltetem azonnal - nemtom miert nem mukodik. egyertelmu a hiba.

Szerkesztette: arn 2011. 04. 01. 15:28 -kor

Téma megosztása:

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.