HWSW Informatikai Kerekasztal: Sandy Bridge - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Sandy Bridge Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 11. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 11. 14:25

Gyakorlatban érdekelt volna, hogy mi és hogyan működik. :) Ha már tapasztaltatok belőle valamit.

heavenbench alatt van, hogy "idleben" megy a proci :) a q6600nal siman felvaltott, pedig nem hinnem hogy 100%ban kihasznalta volna.

Szerkesztette: arn 2011. 04. 11. 16:14 -kor

#542 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 13. 15:52

Május 8-a és 14-e között érkezik a Z68-as chipset

Információk a Sandy Bridge utódjáról, az Ivy Bridge-ről

Kép

Kép

Kép

részletek a hírben
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil

#543 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 07:34

ha teljesitmenyben es fogyasztasban nincs ugras, akkor asszem en meg jo ideig maradok a mostani cuccoknal - egyszeruen nincs minek fejleszteni. desktop over :)

#544 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 10:49

Sziasztok!
Egy kis infót szeretnék gyűjteni ezeknek a prociknak a vga képességeiről. Azt tudom, hogy már az i5-ök is nagyon erősek viszont, ha már ott van benne a gpu, akkor lehet érdemes lenne azt használni külön kártya helyett. Ma már nem nagyon játszom, ami játékot futtatok az már elég régi még a dx9 korszak elejéről. Szóval nagy gpu teljesítményre nincs szükségem (jelenleg egy antik x1950pro-m van és ez is elég amire kell) viszont a kedvező fogyasztás miatt érdekes lehet és a proci ereje meg videó kódolásnál szimpatikus számomra.
Fölöslegesen nem akarok egy drágább H67-et lapot alá tenni aztán mégis külön vga-t használni.

Tehát a kérdés mire elég az i5 2500k gpu-ja, illetve egy hozzá való alaplappal ezek kezelnek egyszerre több monitort?

Még egy kérdés. Ezek a procik és alaplapok alapból 1333-as ramokat kezelnek. Jól értem, hogy igazából nincs is nagyon értelme 1600-as ramot venni? Az időzítéssel játszani nem akarok.

Szerkesztette: sebgutkopf 2011. 04. 22. 10:52 -kor

My photos

#545 Felhasználó inaktív   Abu85 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 11:45

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2011. 04. 22. 12:49

Sziasztok!
Egy kis infót szeretnék gyűjteni ezeknek a prociknak a vga képességeiről. Azt tudom, hogy már az i5-ök is nagyon erősek viszont, ha már ott van benne a gpu, akkor lehet érdemes lenne azt használni külön kártya helyett. Ma már nem nagyon játszom, ami játékot futtatok az már elég régi még a dx9 korszak elejéről. Szóval nagy gpu teljesítményre nincs szükségem (jelenleg egy antik x1950pro-m van és ez is elég amire kell) viszont a kedvező fogyasztás miatt érdekes lehet és a proci ereje meg videó kódolásnál szimpatikus számomra.
Fölöslegesen nem akarok egy drágább H67-et lapot alá tenni aztán mégis külön vga-t használni.

Tehát a kérdés mire elég az i5 2500k gpu-ja, illetve egy hozzá való alaplappal ezek kezelnek egyszerre több monitort?

Még egy kérdés. Ezek a procik és alaplapok alapból 1333-as ramokat kezelnek. Jól értem, hogy igazából nincs is nagyon értelme 1600-as ramot venni? Az időzítéssel játszani nem akarok.

Valószínűleg játékban is gyorsabb a HD Graphics 3000 az x1950-nél. Persze előfordulhat kivétel is, de ez csak a szabályt erősíti ugye. :D
Az IGP kezel két kijelzőt. A Windowsos asztal kiterjesztését tudod használni. Nyilván lehet benne állítani eltérő felbontást ésatöbbi, ahogy az általánosan megoldható.
Igazából a kérdések ott merülnek fel, hogy egy belépőszintű dedikált VGA-val, mint mondjuk egy Radeon HD 6450 mennyivel kapsz többet. Extra lesz az Eyefinity, ami egy nagyon jól konfigurálható többmonitoros támogatás, max. három monitorig. Emellett extra lesz a 23,976 Hz-es képfrissítés (ez akkor előnyös, ha sokat nézel filmet HDTV-n), lesz WebGL, DirectCompute és OpenCL támogatásod, illetve a legtöbb elterjedt kodek gyorsítható. Némi extra, hogy a HD 6450 képminősége a videókban jobb (HQV 2.0 értékben a HD 3000 160 pont, míg a HD 6450 188 pont). A HD 3000 előnye, hogy van benne egy dedikált transzkódoló, ami gyorsan konvertál filmeket. Apróbb hiányosság, hogy a minőség nem állítható, mondjuk ez csak akkor probléma, ha nem vagy elégedett a minőséggel. Ilyenkor a procis konvertálást kell választani. A tesztek alapján általánosan elmondható, hogy a hardveres transzkodólás minősége jó, persze lehetnek kivételes esetek. Másik lehetőség a GPU-s transzkódolás, de azt nem támogatja a HD Graphics 3000, mert nem támogatja a rendszer az OpenCL és a DirectCompute 5.0 felületet. Ehhez mondjuk egy HD 6450 kell.

A ramoknál azt fontos tudni, hogy van egy hivatalos támogatás. Ez a 1333 MHz. Az 1600 MHz az nem hivatalos támogatás, de az esetek nagy többségében működik. Bővebben az alaplapgyártót kell erről kérdezni, hogy milyen memóriákkal garantált a magasabb órajel.
Szösszenetek és egyéb dolgok: katt

#546 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 22. 20:40

a llanot neked talaltak ki - ha nem kell nagy cpupowa.

#547 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 24. 21:40

Üzenet megtekintéseIdézet: Abu85 - Dátum: 2011. 04. 22. 12:45

Valószínűleg játékban is gyorsabb a HD Graphics 3000 az x1950-nél. Persze előfordulhat kivétel is, de ez csak a szabályt erősíti ugye. :D
Az IGP kezel két kijelzőt. A Windowsos asztal kiterjesztését tudod használni. Nyilván lehet benne állítani eltérő felbontást ésatöbbi, ahogy az általánosan megoldható.
Igazából a kérdések ott merülnek fel, hogy egy belépőszintű dedikált VGA-val, mint mondjuk egy Radeon HD 6450 mennyivel kapsz többet. Extra lesz az Eyefinity, ami egy nagyon jól konfigurálható többmonitoros támogatás, max. három monitorig. Emellett extra lesz a 23,976 Hz-es képfrissítés (ez akkor előnyös, ha sokat nézel filmet HDTV-n), lesz WebGL, DirectCompute és OpenCL támogatásod, illetve a legtöbb elterjedt kodek gyorsítható. Némi extra, hogy a HD 6450 képminősége a videókban jobb (HQV 2.0 értékben a HD 3000 160 pont, míg a HD 6450 188 pont). A HD 3000 előnye, hogy van benne egy dedikált transzkódoló, ami gyorsan konvertál filmeket. Apróbb hiányosság, hogy a minőség nem állítható, mondjuk ez csak akkor probléma, ha nem vagy elégedett a minőséggel. Ilyenkor a procis konvertálást kell választani. A tesztek alapján általánosan elmondható, hogy a hardveres transzkodólás minősége jó, persze lehetnek kivételes esetek. Másik lehetőség a GPU-s transzkódolás, de azt nem támogatja a HD Graphics 3000, mert nem támogatja a rendszer az OpenCL és a DirectCompute 5.0 felületet. Ehhez mondjuk egy HD 6450 kell.

A ramoknál azt fontos tudni, hogy van egy hivatalos támogatás. Ez a 1333 MHz. Az 1600 MHz az nem hivatalos támogatás, de az esetek nagy többségében működik. Bővebben az alaplapgyártót kell erről kérdezni, hogy milyen memóriákkal garantált a magasabb órajel.

Köszi a szakszerű és kimerítő választ!
Amit leírtál azok alapján nekem megfelelőnek tűnik az igp. Most már filmnézés se szempont, mert az lcd tv-n nézek és media player játssza le, ők pedig jól kezelik a 24 fps-t.
Asszem megpróbálkozom vele, ha rendben működik, akkor meg újrakalibráltatom a monitoromat is a alaplapi kimenetre.
Köszi még egyszer!
My photos

#548 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 03. 29. 10:11

szvsz azt nezd, amit a fogyasztasmero mutat :) roviden: vagy auton hagyod, vagy fixen allitod be. ha mittomen -0.xet adsz neki, akkor az idlet is csokkenteni fogja, aminel kifagy. en siman auton hagytam a magas fesz ellenere is, mert szinte alig meg azon a feszen, jatekoknal csak annyira terheli a procit, amennyire kell (van, hogy 1600on porog, 1v alatt), itt szvsz nincs tul nagy jelentosege a feszultsegnek, ha ritkan hasznalod fullon porogve.

a tdp limitet told ki, mert akarmit allitasz be, az alatt tartja. tehat lehet nem is fog elmenni addig, amennyit beallitottal, mert elobb visszaszabalyoz.

amit meg eszrevettem, hogy nem is a max feszultsegen/orajelen erzekeny a proci, hanem a kozbensobb lepcsokon elobb elhasal. tehat a prime/linx futott egy csomot, aztan pl a heaven benchmark alatt meg eldobta magat, ahol szinte sose ment a max orajel kozelebe.

ha meg akarod izzasztani, akkor win7 sp1 mellett hasznald a legujabb linxet :) sokkal melegebb lesz, mint primeal.

Még valami jó tanács a teszteléshez, ha nem maxon hasal el előbb? Vagy hagyjam inkább, mert auto feszen úgyis stabil marad köztes feszeken is?

#549 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 28. 10:52

Még valami jó tanács a teszteléshez, ha nem maxon hasal el előbb? Vagy hagyjam inkább, mert auto feszen úgyis stabil marad köztes feszeken is?

passz :) ennel a procinal linxel meg primeal sokra nem mentem. lodd be nagyjabol, es hasznald. aztan menet kozben kiderul. amugy van egyket furcsasag, amire azota sem talalok magyarazatot, de nem tudok vele mit csinalni. pl a memtest86 lemegy, aztan ha ott hagyom, akkor krixkraxokat rak ki egy ido mulva, de megy tovabb. de ezt alapon is megcsinalja, de mas teszttel nem tudtam megakasztani. az egesz ott jott elo, hogy a multkor ultem a gep elott, netelek, aztan egyszer csak kek ablak, utana meg el sem indult a win. mongy negyhavonta egyszer belefer, de korabban nem lattam ilyet. mindenesetre vmi nem teljesen kerek... de lehet olyan jellegu hiba is, hogy generaciovaltasnal vmi inkompatbilitasi dolog kerul bele, ami minden szokoevben jon elo.

#550 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 10:49

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 04. 28. 11:10

passz :) ennel a procinal linxel meg primeal sokra nem mentem. lodd be nagyjabol, es hasznald. aztan menet kozben kiderul. amugy van egyket furcsasag, amire azota sem talalok magyarazatot, de nem tudok vele mit csinalni. pl a memtest86 lemegy, aztan ha ott hagyom, akkor krixkraxokat rak ki egy ido mulva, de megy tovabb. de ezt alapon is megcsinalja, de mas teszttel nem tudtam megakasztani. az egesz ott jott elo, hogy a multkor ultem a gep elott, netelek, aztan egyszer csak kek ablak, utana meg el sem indult a win. mongy negyhavonta egyszer belefer, de korabban nem lattam ilyet. mindenesetre vmi nem teljesen kerek... de lehet olyan jellegu hiba is, hogy generaciovaltasnal vmi inkompatbilitasi dolog kerul bele, ami minden szokoevben jon elo.

Hát ez rosszul hangzik. Nem saját a konfig, ismerősnek rakom össze, szóval használni nem fogom... ellentétben vele, aki meg használni akarja, nem szerelgetni. :)

#551 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 10:59

akkor ne tuningolja :) most +20-30% mit szamit?

#552 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 11:59

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 04. 28. 11:59

akkor ne tuningolja :) most +20-30% mit szamit?

Úgy értettem, hogy írtad: alapon is megcsinálja ua-t. :) Kirxkrax-ok és random fagyás között lehet kapcsolat.

Szerkesztette: vipi 2011. 04. 28. 12:00 -kor

#553 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 12:19

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2011. 04. 28. 12:59

Úgy értettem, hogy írtad: alapon is megcsinálja ua-t. :) Kirxkrax-ok és random fagyás között lehet kapcsolat.

negy havonta belefer ugy, hogy szinte egesz nap megy. lehet vmi mas rantotta el.

#554 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 12:45

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 04. 28. 13:19

negy havonta belefer ugy, hogy szinte egesz nap megy. lehet vmi mas rantotta el.

Reméljük. :)

#555 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 15:06

Nálam nincs semmi gond, ha ez megnyugtat... még 1 kék képernyőt nem láttam. :)
Igaz nálam nincs most tuningolva végülis. Lehet ott előjönne valami... majd ha meglesz a Noctua hűtőm.

#556 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 28. 16:28

Üzenet megtekintéseIdézet: ThomasS31 - Dátum: 2011. 04. 28. 16:06

Nálam nincs semmi gond, ha ez megnyugtat... még 1 kék képernyőt nem láttam. :)
Igaz nálam nincs most tuningolva végülis. Lehet ott előjönne valami... majd ha meglesz a Noctua hűtőm.

ha egy honapja kerded, en is ezt mondom :)

#557 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 09:27

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 04. 28. 17:28

ha egy honapja kerded, en is ezt mondom :)

:)

TDP keretet mennyire toltátok ki tuning mellett?

#558 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 09:37

Megvan az új cumóm (i5 2500k, asus p8h67-v, meg a bele való 4 giga kit), ma lesz a szerelés ideje. Most kénytelen leszek felrakni a gyári hűtőt, de tartok tőle, hogy hangos, így rövid úton rá fogok rakni szerintem valami más megoldást.
A kérdés ehhez kapcsolódik, hogy az 1155-ös lapok/procik lefogatása (lyukak helye) mennyiben tér el az 1156-os lefogatástól, vagy a 775-östől? A legtöbb hűtőnél csak az 1156-ot írják és nem tudom, hogy csak nem frissítették az adatot, vagy tényleg nem jó az 1155-ös lapokra?
My photos

#559 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 10:30

Üzenet megtekintéseIdézet: sebgutkopf - Dátum: 2011. 04. 29. 10:37

Megvan az új cumóm (i5 2500k, asus p8h67-v, meg a bele való 4 giga kit), ma lesz a szerelés ideje. Most kénytelen leszek felrakni a gyári hűtőt, de tartok tőle, hogy hangos, így rövid úton rá fogok rakni szerintem valami más megoldást.
A kérdés ehhez kapcsolódik, hogy az 1155-ös lapok/procik lefogatása (lyukak helye) mennyiben tér el az 1156-os lefogatástól, vagy a 775-östől? A legtöbb hűtőnél csak az 1156-ot írják és nem tudom, hogy csak nem frissítették az adatot, vagy tényleg nem jó az 1155-ös lapokra?

a 775-ös hűtőkről annyit hogy nem fog rámenni a lapodra. az én lapomon van +4 furat 775-ös bordákhoz, igaz akkor kicsit ferdén állna rajta, úgyhogy a gyári 1155-öst használom. alaplapom leírása azt is írja, hogy fehér karikás furatokba 1155-ös és 1156-os borda is rámegy. gondolom ez szabványszerűen minden lapra igaz.
MB: Asrock H67M, CPU: Intel Core i5-3550S + Xigmatek Gaia, RAM: 2x4GB Kingmax Hercules DDR3 1600 MHz, VGA: Sapphire HD7850 2GB, Sound: Creative SB X-Fi XtremeMusic, SSD: Samsung 830 128GB, HDD: Samsung F1 320GB, Seagate 7200.12 500GB, WD Caviar Red 2000GB, WD Caviar Green 500GB, Optical: Optiarc AD-7260S, PS: Corsair VX450, Case: GIGABYTE GZ-X1, Scythe Kama Bay, TFT: Dell U2312HM, Speakers: Edifier R1900TII, Input: Lenovo Enhanced Performance USB Keyboard, Logitech MX 310, Logitech M505, PC Remote

#560 Felhasználó inaktív   ssanyesz 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 29. 12:55

Részletek az Ivy Bridge CPU-khoz készülő vezérlőlapkákról

Téma megosztása:

• (59 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.