idézet:
Ezt írta max-pain:
Lehet, csak nekem magatol meno autora, TV adast fogo mobilra es 1 masodperces divx tomoritesre nincs szuksegem.[/quote]
A nagy teljesitmenyu PC nem csak ezekre jo... Egesz mas feeling dolgozni egy olyan gepen, ahol csak hozzaersz egy ikonhoz es mar az orrodban van, amit inditottal-- osszehasonlitva azzal, hogy valoban, akar masodperceket is lehetne varni arra, hogy valami betoltodjon.
Kinek a pap, kinek a papne... Egyesek gyors autora vagynak, noha kis hazankban eleg nehez kihasznalni egy gyors autot -- masok nagy motorra vagynak, mert nyomatekos szerkezet kell -- megint masok meg dizelben utaznak, mer' az occso...
Nem Te fogod hajtani a PC innovaciot, az biztos -- no offense
Fiery
Mi lesz veled, PC?
Elküldve: 2004. 01. 05. 21:47
Elküldve: 2004. 01. 05. 21:50
idézet:
Ezt írta Fiery:
A nagy teljesitmenyu PC nem csak ezekre jo... Egesz mas feeling dolgozni egy olyan gepen, ahol csak hozzaersz egy ikonhoz es mar az orrodban van, amit inditottal-- osszehasonlitva azzal, hogy valoban, akar masodperceket is lehetne varni arra, hogy valami betoltodjon.
[/quote]
Tudod valahol pont az a vicces, hogy az elmult 10 evben ez nem nagyon gyorsult![]()
Elküldve: 2004. 01. 05. 21:51
idézet:
Ezt írta max-pain:
Tudod valahol pont az a vicces, hogy az elmult 10 evben ez nem nagyon gyorsult[/quote]
Nem bizony, mert egyre bonyolultabbak es ezzel egyre nagyobbak lettek a szoftverek. Viszont ha most pl. egy Delphi 7-et P2-266-on vagy P4-2000-en inditasz el, hat van kulonbseg, boven...
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 05. 21:51
idézet:
Ezt írta max-pain:
Lehet, csak nekem magatol meno autora, TV adast fogo mobilra es 1 masodperces divx tomoritesre nincs szuksegem.[/quote]
Hogyne lenne. Rengeteg idot pazarolsz el (legalabbis ezt akarjak elhitetni mindenkivel, sikeresen). A magatol meno autora szinten szukseged lesz majd, ha harminc ev mulva mindenkinek lesz, es ki sem fognak engedni az utcara nelkule, mert az user az unsecure.Meg szerintem annak is orulnel, ha egy kis computer 90%os biztonsaggal megallna a zebran athalado gyalogos elott, ha te eppen elbambultal a volannal.
Szoktal nezni idojaras-elorejelzest? Arra sincs szukseged? (hint: earth simulator..). Vagy nem orulnel, ha a 10000x6000 felbontasu kepernyot nezhetnel? Szerintem igen, mert kimelne a szemed.. OLEDekkel pedig a sokezres felbontasu kepernyok mar nincsenek messze.
No de nem akarok senkit meggyozni, talalkozunk ugyanitt 10 ev mulva, mindenki leirja majd, hogy sikerul szoveget szerkeszteni a 2 GHzs gepevel akkor.![]()
Elküldve: 2004. 01. 05. 21:57
idézet:
Ezt írta Mumia:
Előbbi kettőre én sem vágyom, de az utolsónak nagyon örülnék:
[/quote]
Na, ha ez 1 sec alatt megvan, az a jenlegi architektura mellett kabe 266THz-s proci.
Hajra Intel, hajra AMD!![]()
Elküldve: 2004. 01. 05. 21:58
idézet:
Ezt írta Fiery:
Nem bizony, mert egyre bonyolultabbak es ezzel egyre nagyobbak lettek a szoftverek. Viszont ha most pl. egy Delphi 7-et P2-266-on vagy P4-2000-en inditasz el, hat van kulonbseg, boven...
Fiery[/quote]
Ez igaz, csak sokszor nem csak erre a kulonbsegre lenne szukseg.
Manapsag gyakorlatilag ugyanannyi ido alatt lehet eljutni A pontbol B pontba, mint mondjuk 20 evvel ezelott. Jo, az igaz, hogy sokkal kenyelmesebben, de sajnos az ido nem nagyon rovidult le. A repulok ugyanugy szubszonikusak, a vonatok meg most sem mennek 500km/h-val.
Elküldve: 2004. 01. 05. 21:59
idézet:
Ezt írta Mumia:
Előbbi kettőre én sem vágyom, de az utolsónak nagyon örülnék:
[/quote]
Hat aki sokat tomorit, azt total megertem, hogy erre vagyik. Ezzel nincs is baj.
Elküldve: 2004. 01. 05. 22:04
idézet:
Ezt írta Emvy:
Szoktal nezni idojaras-elorejelzest? Arra sincs szukseged? (hint: earth simulator..).[/quote]
Nem, abszolut nem szoktam nezni
idézet:[/quote]
Vagy nem orulnel, ha a 10000x6000 felbontasu kepernyot nezhetnel? Szerintem igen, mert kimelne a szemed.. OLEDekkel pedig a sokezres felbontasu kepernyok mar nincsenek messze.
Dehogynem, ennek igen.
Dehat nem csak ez szamit, hiszen sokaknak az 1CD-s XviD rip is eleg vagy gondolj csak az MP3 nepszerusegere es az SACD/DVD-Audio szereny fogadtatasara.
No de nem akarok senkit meggyozni, talalkozunk ugyanitt 10 ev mulva, mindenki leirja majd, hogy sikerul szoveget szerkeszteni a 2 GHzs gepevel akkor.
Ha lehet a mostani szoftvereket hasznalni, akkor vallalom a kihivast
[ 2004. január 05.: max-pain szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 05. 22:06
idézet:
Ezt írta max-pain:
Ha lehet a mostani szoftvereket hasznalni, akkor vallalom a kihivast[/quote]
Hadd kerdezzem meg, Te milyen szoftvereket hasznalsz? Ugye Win 3.1-et Word 6.0-val es Excel 5.0-val?
Legalabb ne tedd magadat nevetsegesse...
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 05. 22:09
idézet:
Ezt írta max-pain:
Dehogynem, ennek igen.
Dehat nem csak ez szamit, hiszen sokaknak az 1CD-s XviD rip is eleg vagy gondolj csak az MP3 nepszerusegere es az SACD/DVD-Audio szereny fogadtatasara.[/quote]
Asszem nagyon el vagy tevedveHa mar mindenkinek lenne ketretegu DVD iroja es az irhato lemez ehhez 100-200 Ft kozott lenne kaphato (per db), ja es ha az atlagos szelessavu kapcsolat 3 megabites lenne, akkor bizony a kutyat nem erdekelne az XViD -- helyette mindenki DVD-t masolna meg original DVD rippet (4-8 GB) toltene le.
De ennek is el fog jonni az ideje 2-3 ev mulva.
---
Az SACD meg DVD-Audio pedig csupan azert nem terjed jobban, mert a normal asztali DVD lejaccok nem ismerik a formatumot -> a kiadok nem foglalkoznak azzal, hogy erre adjanak ki albumokat.
Fiery
[ 2004. január 05.: Fiery szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 05. 22:17
idézet:
Ezt írta Fiery:
Tovabbviszem a gondolatmenetet: es me'g csak 640x480 korul jarunk a felbontasban, mi lenne, ha a videokamerak kepesek lennenek akarcsak 1280x1024-ben rogziteni? :confused:
Fiery[/quote]
Van majdnem ilyen
A HDV kamerak 1440x1080-ban is tudnak felvenni.
Nem is olyan borszasztoan dragak.
Elküldve: 2004. 01. 05. 22:18
idézet:
Ezt írta max-pain:
Van majdnem ilyen
A HDV kamerak 1440x1080-ban is tudnak felvenni.
Nem is olyan borszasztoan dragak.[/quote]
No akkor azt kodold at valami emesztheto formatumbaA mostani kacatokkal
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 05. 22:21
idézet:
Ezt írta Fiery:
Hadd kerdezzem meg, Te milyen szoftvereket hasznalsz? Ugye Win 3.1-et Word 6.0-val es Excel 5.0-val?
Legalabb ne tedd magadat nevetsegesse...
Fiery[/quote]
Mivel nem 486-osom van, termeszetesen nem azt hasznalok. De nem is ez volt a lenyege... Na mind1![]()
Elküldve: 2004. 01. 05. 22:23
idézet:
Ezt írta max-pain:
Mivel nem 486-osom van, termeszetesen nem azt hasznalok. De nem is ez volt a lenyege... Na mind1[/quote]
De pontosan ez a lenyege... A hardver es a szoftver egymas fejlodeset segitik elo ill. serkentik. Ha uj szoftver kell (mert mondjuk muszaj a munkadhoz vagy a szorakozasodhoz), akkor ahhoz jo esellyel lassu a geped (ha mondjuk mar legalabb 2 eves konfig). Ha meg gepet bovitesz, igyexel a legujabb szoftvereket hasznalni, "ha mar ugyis elbirja a vas".
Pont emiatt nem kellene felteni a PC-t... (vagy emiatt sem)
Ja, es tudom, hogy Office meg minek ahhoz gyorsabb gep: probalj meg P2-n Office 2003-at hasznalni
Fiery
[ 2004. január 05.: Fiery szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 01. 05. 22:28
idézet:
Ezt írta Fiery:
Asszem nagyon el vagy tevedveHa mar mindenkinek lenne ketretegu DVD iroja es az irhato lemez ehhez 100-200 Ft kozott lenne kaphato (per db), ja es ha az atlagos szelessavu kapcsolat 3 megabites lenne, akkor bizony a kutyat nem erdekelne az XViD -- helyette mindenki DVD-t masolna meg original DVD rippet (4-8 GB) toltene le.
De ennek is el fog jonni az ideje 2-3 ev mulva.[/quote]
Csak szerintem ezt sokan nem a minoseg miatt fogjak csinalni/csinalnak (mert nem latjak a difit), hanem mert ez van keznel.
Az SACD meg DVD-Audio pedig csupan azert nem terjed jobban, mert a normal asztali DVD lejaccok nem ismerik a formatumot -> a kiadok nem foglalkoznak azzal, hogy erre adjanak ki albumokat.
Gyakorlatilag az osszes DVD-Audio lemezen van DVD-Video hangsav is (nagyresze raadasul tobbcsatornas) es igy lejatszhatok normal asztali DVD lejatszoban is....
SACD-bol is egyre tobb hybrid (Audio CD reteg) lemez van...
Elküldve: 2004. 01. 05. 22:29
idézet:
Ezt írta max-pain:
Gyakorlatilag az osszes DVD-Audio lemezen van DVD-Video hangsav is (nagyresze raadasul tobbcsatornas) es igy lejatszhatok normal asztali DVD lejatszoban is....
SACD-bol is egyre tobb hybrid (Audio CD reteg) lemez van...[/quote]
De ha ugyanaz rajta van mint a CD-n, akkor miert nem jo a CD?? Es mellesleg, mondj egy DVD-Audio lejacco arat pliz, forintban, magyar forgalmazotol...
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 05. 22:30
idézet:
Ezt írta Fiery:
De pontosan ez a lenyege...[/quote]
Marmint neked.
En orulnek, ha peldaul a bootolasi ido 5 masodperc lenne.
Elküldve: 2004. 01. 05. 22:31
idézet:
Ezt írta max-pain:
Csak szerintem ezt sokan nem a minoseg miatt fogjak csinalni/csinalnak (mert nem latjak a difit), hanem mert ez van keznel.[/quote]
Pontosan. A jonep azt csinalja, amit a tobbseg csinal. Ha a DVD-Audio eladasok felfutnanak, es minden DVD lejacco elboldogulna a DVD-Audio lemezekkel, akkor mar csak azert is vennek az emberek -- nem a minoseg miatt, hanem mert az a trendi...
Hidd el, en imadnam a DVD-Audio-t, de a piac nem keszult me'g fel ra. Az MP3 mania kellos kozepen rohejes lenne a CD minoseget meghalado minoseget eroltetni, nem gondolod? Uzleti szempontbol mindenkepp, de a jozan esz is ezt diktalja.
Fiery
Elküldve: 2004. 01. 05. 22:32
idézet:
Ezt írta Fiery:
De ha ugyanaz rajta van mint a CD-n, akkor miert nem jo a CD?? Es mellesleg, mondj egy DVD-Audio lejacco arat pliz, forintban, magyar forgalmazotol...
Fiery[/quote]
Panasonic S75 49900Ft. Nagyon jo DVD-Video lejatszo is egyben.
A hybrid az jelenti az SACD-nel, hogy van rajta Audio CD reteg is. (Bocs, rosszul fogalmaztam.)

Súgó
A téma zárva.