HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi lesz veled, PC? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi lesz veled, PC? Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   olee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2004. 03. 08. 10:28

idézet:
Ezt írta Victor:

Ezt ismered? [url="http://"http://www.via.com.tw/en/Digital%20Library/PR040210EdenESP8-10K.jsp"]http://www.via.com.t...denESP8-10K.jsp[/url]
Bár talán kisebb a teljesítménye, mint a Transmetának, de nem nem tűnt lassúnak, mondjuk én személy szerint nem mértem konkrétan le. (Mi használunk Epia lapokat embedded ipari célokra.)

[ 2004. február 24.: Victor szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Én Via C3 800/133/64 kbyte-os procit használtam egy ideig office/web/e-mail dolgokra. Éppen elmegy kategória volt számomra.

#422 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 13:03

Egy kis segítségre lenne szükségem, meg tudjátok nekem mondani, mit jelent a "kurzor" szó? Egy egzakt magyar szót keresek rá, említettek egyszer valami "őr"-t...

Please help! Thx

#423 Felhasználó inaktív   lameXpert 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 18. 13:20

idézet:
Ezt írta -akos-:
Egy kis segítségre lenne szükségem, meg tudjátok nekem mondani, mit jelent a "kurzor" szó? Egy egzakt magyar szót keresek rá, említettek egyszer valami "őr"-t...

Please help! Thx
[/quote]

Szerintem maradj a mutatónál
¤
® "A legjobb tanácsadók nem azok, akik különleges esetekben megmondják, hogy hogyan cselekedjünk; hanem azok, akik elkötelezett szellemiségükből és cselekedni vágyásukból adnak, majd ránk hagyják, hogy még ha sok hibával is de magunk találjuk meg a cselekvés véleményünk szerinti legjobb formáját."

#424 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 13:21

idézet:
Ezt írta -akos-:

Please help! Thx
[/quote]

Még huszonvalahány évvel ezelőtt, a TV-basic című műsorban helyőrként hivatkoztak rá. De már régen hallottam utoljára így emlegetni, azt hiszem kikopott a gyakorlatból.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#425 Felhasználó inaktív   hajsza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 13:27

idézet:
Ezt írta lameXpert:
Szerintem maradj a mutatónál[/quote]

Látod, ez érdekes, erre nem is gondoltam. A mutató jól használható az egérkurzor szó helyettesítésére, az általam felidézett "helyőr" szót viszont csak karakteres bemenetek esetén használták az aktuális karakterpozíciót jelző aláhúzás karakter/villógó téglalap/függőleges vonal/stb. megnevezésére.
Az összetartás olyan erõ, ami hegyeket képes megmozgani. Feltéve, hogy legalább a fele egy irányba tolja. (Idézet egy régi CoV-ból)

#426 Felhasználó inaktív   _akos_ 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 14:47

Helyőr, ezaz! :D Köszönöm - szerintem is esetlen - de most ez kellett.

Köszi mégegyszer mindkettőtöknek :)

#427 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 18. 14:56

Azért lenne jó, ha a topic címében megjelölt témánál maradnánk, mert akkor nem kellene feleslegesen betöltenem a teljes oldalt, látván, hogy vannak új hozzászólások. A szt kifejezések magyarításának van külön topicja kicsit odébb.

#428 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 00:55

idézet:
Ezt írta HaZeX:
Azért lenne jó, ha a topic címében megjelölt témánál maradnánk, mert akkor nem kellene feleslegesen betöltenem a teljes oldalt, látván, hogy vannak új hozzászólások. A szt kifejezések magyarításának van külön topicja kicsit odébb.[/quote]

Helyes...
Sajna az elején olvasgattam még ezt a topicot, mert érdekelt, kinek mi a véleménye erről a témáról.

Ha a PC-t nézzük, már régen nem az, aminek megálmodta az IBM :)
Persze ez nem gond, mi, emberek tettük azzá, ami.
A jövőben mi lesz?
Ebben a formában (mint általános felhasználású számítógép) már sajnos nem is létezik. Legalábbis szerintem.
Bár kétségtelen, hogy az új és új processzorok utasításkészlete visszafelé kompatibilis a régi x86-os kódokkal (tartalmazza, vagy emulálja), de a mai utasításkészletek legtöbbje a multiumédiás kiszolgálást, feldolgozást segíti (MMX-től kezdve ugyebár).

És ezzel vissza is kanyarodtam az elejéhez.
A mai PC-k már multimédiás kiszolgálók. Böhöm teljesítménnyel ('a jövőben minden alkalmazásnak elég lesz 640 kbyte!', valahogy így hangzott ugye? ) és kihasználatlan erőforrásokkal. (jelen esetben a gépem 1-3%-os leterheltség mellett várja a billentyűk leütését)

De ezzel sajnos nem mondtam többet, mint amit a topic elején megfogalmazott jópár okos ember :)

Én magam nem vagyok jövőkutató, nem is figyelem olyan mélyrehatóan a technikai változásokat, újdonságokat.
Elképesztő dolog megfigyelni azt, hogy egyes, technikailag fejletteb országban milyen méreteket ölt a számítógépes vezérlés. Még ha nem is PC figyeli a lakás minden zegét-zugát, de sokszor olvasni olyat, hogy távolról vezérelt PC-nk otthon elindítja a fűtést/hűtést, elintézi bankunkkal a kisebb tranzakciókat a személyes digitális kulcsunkkal...
A hűtőnk megrendeli a kifogyóban lévő élelmiszereket, amit a rábiggyesztett vonalkód/chip alapján azonosít és még sorolhatnám a sokat hallot és ma már létező dolgokat.

Van-e létjogosultsága a PC-nek a jövőben?
Nem biztos.
Bár sorra jönnek ki olyan eszközök, melyek belsőleg már csak egy lépés választ el a PC-től, de kifelé már X-BOX, vagy más játékkonzol.
A folyamat erősen függ a szoftvergyártók és a hardvereket fejlesztő cégektől, melyek egymást hajtva ösztönzik erősebb és sokoldalúbb eszközök kifejlesztésére.
Gondoljunk csak a fentebb említett hűtőre.
Már nem elég, ha csak hűt. Legyen elérhető rajta az internet, érintőképernyőn természetesen, mert a klavcsit hova teszem?
A manapság megjelenő mobilokon egyre több továbbra is kihasználatlan funkciót tesznek, pl C64-es emulátort.
Bevallom megragadott a hír, de belegondolva, nem hiszem, hogy vennék olyat.
Kis mobilunk lassan PC-s eszközzé válik.

Szóval a kérdés, miszerint Mi lesz veled, PC?, szerintem megmarad, bár beolvad mindennapjaink használati eszközei közé.
De persze nem szabad szerintem elfelejteni, hogy hamarosan céleszközöket fogunk talán alkalmazni minden (vagy legalábbis sok) olyan dologra, amit jelenleg PC-vel oldunk meg.
-- Legyen egy jó napod! --

#429 Felhasználó inaktív   T2k 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2004. 03. 21. 05:52

idézet:
Ezt írta Delawer:

Van-e létjogosultsága a PC-nek a jövőben?
Nem biztos.
Bár sorra jönnek ki olyan eszközök, melyek belsőleg már csak egy lépés választ el a PC-től, de kifelé már X-BOX, vagy más játékkonzol.
A folyamat erősen függ a szoftvergyártók és a hardvereket fejlesztő cégektől, melyek egymást hajtva ösztönzik erősebb és sokoldalúbb eszközök kifejlesztésére.
Gondoljunk csak a fentebb említett hűtőre.
Már nem elég, ha csak hűt. Legyen elérhető rajta az internet, érintőképernyőn természetesen, mert a klavcsit hova teszem?
A manapság megjelenő mobilokon egyre több továbbra is kihasználatlan funkciót tesznek, pl C64-es emulátort.
Bevallom megragadott a hír, de belegondolva, nem hiszem, hogy vennék olyat.
Kis mobilunk lassan PC-s eszközzé válik.

Szóval a kérdés, miszerint Mi lesz veled, PC?, szerintem megmarad, bár beolvad mindennapjaink használati eszközei közé.
De persze nem szabad szerintem elfelejteni, hogy hamarosan céleszközöket fogunk talán alkalmazni minden (vagy legalábbis sok) olyan dologra, amit jelenleg PC-vel oldunk meg.
[/quote]

Erosen ugy tunik, osszekevered az okot az okozattal.

FYI: kisse elnezted az iranyt, ugyanis szinte minden embedded es egyeb cucc a PCn alapul, azaz a te analogiad szerint PC - csak eppen miniatur meretben.

Elerkeztunk oda, ahonnan el kellett volna indulnunk: talan definialjuk eloszor, mi az a PC? Kép

#430 Felhasználó inaktív   Delawer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 21. 12:07

idézet:
Ezt írta T2k:

osszekevered az okot az okozattal.
[/quote]
Ha így gondolod, akkor igazad van.

A fentebb leírt szövegelésem sokkal inkább arról szólt, hogy a PC-s "tulajdonságok" mind beépülnek lassan a hétköznapi eszközökbe, többek között a kommunikáció kiépítése, fenntartása végett.
idézet:

Elerkeztunk oda, ahonnan el kellett volna indulnunk: talan definialjuk eloszor, mi az a PC? Kép
[/quote]

Ok, beszéljünk erről. Mi a PC?
-- Legyen egy jó napod! --

#431 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 10:21

idézet:
Ezt írta T2k:

FYI: kisse elnezted az iranyt, ugyanis szinte minden embedded es egyeb cucc a PCn alapul, azaz a te analogiad szerint PC - csak eppen miniatur meretben.
[/quote]

Ezt már korábban is írtad, és már akkor sem értettem, miért hiszed ezt? Mi köze egy Palm gépnek a PC-hez? Egy SNES játékkonzolnak? Egy vektoros mainframe -nek? Vagy akár egy gyújtásvezérlőnek a kocsim fedélzeti számítógépében?

#432 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 22. 10:41

idézet:
Ezt írta HaZeX:
Ezt már korábban is írtad, és már akkor sem értettem, miért hiszed ezt? Mi köze egy Palm gépnek a PC-hez? Egy SNES játékkonzolnak? Egy vektoros mainframe -nek? Vagy akár egy gyújtásvezérlőnek a kocsim fedélzeti számítógépében?[/quote]

Az egyik gond az, hogy a nevek számát összetéveszted a piaci jelenlét súlyával: a másik, hogy a szezont a fazonnal.

Amit felsoroltál, abból a Palm és a SNES 'talán' kategóriás sporadikus jelenség az 'embedded' kategóriában: a vektoros mainframe pedig abszolut melléfogás. Egyedül a kocsid fedélzeti számítógépe az, ami tisztán 'embedded'... És, a legkevésbé sem biztos, hogy nem egy DOS vagy egy herélt Win-verzió bújik meg a cuccban...

Mondok valamit, bár valószínűleg sose hallottál még róla - esetleg el sem hiszed: a legelterjedtebb file-rendszer ma a FAT16, a legelterjedtebb OS pedig a DOS.
Elköltöztem :-)

#433 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 03. 23. 08:50

idézet:
Ezt írta Rive:

Az egyik gond az, hogy a nevek számát összetéveszted a piaci jelenlét súlyával: a másik, hogy a szezont a fazonnal.

Amit felsoroltál, abból a Palm és a SNES 'talán' kategóriás sporadikus jelenség az 'embedded' kategóriában: a vektoros mainframe pedig abszolut melléfogás. Egyedül a kocsid fedélzeti számítógépe az, ami tisztán 'embedded'... És, a legkevésbé sem biztos, hogy nem egy DOS vagy egy herélt Win-verzió bújik meg a cuccban...

Mondok valamit, bár valószínűleg sose hallottál még róla - esetleg el sem hiszed: a legelterjedtebb file-rendszer ma a FAT16, a legelterjedtebb OS pedig a DOS.
[/quote]

Neked teljesen igazad van, drága kolléga, csak éppen azt nem vetted figyelembe, hogy ezeket a példákat nem az beágyazott rendszerekre hoztam :) T2k ugyanis azt írta, hogy a PC minden beágyazott és EGYÉB rendszerek alapja. Szomorú, hogy azt feltételezed rólam, hogy egy vektoros mainframe gépet beányazott rendszernek vélek, de elnézem neked, betudva annak, hogy nem olvastad el figyelmesen a korábbi hozzászólásokat.

Üdvözlettel:

#434 Felhasználó inaktív   d n . r 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2004. 09. 21. 15:17

"Az Intel a digitális otthont fejlesztő cégekbe fektet"

https://hwsw.hu/hir.php3?id=26821

#435 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 13:37

Az Xbox 360 topicban írta special ezt a mondtatot:

Idézet

Ott fog megbukni a konzollal szemben, ahol minden más a PC-game terén: heterogenitás.

Ő az optimalizációra gondolt és teljesen igaza van.

Nekem viszont a vírusok és férgek jutottak róla eszembe, és elég félelmetesnek érzem azt hogy lesz 40-50 millió, szinte csavarra egyező konzol szélessávú hálózatra kapcsolva...
Pláne úgy, hogy már nem is csak játékgép lesz, hanem a PC helyett, szövegszerkesztésre, böngészésre, személyes adatok tárolására.

Üldözési mániám van, vagy ez egy valós veszély? 
WoT nick: Atti77

#436 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 13:43

Idézet: Atti - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 14:37

Pláne úgy, hogy már nem is csak játékgép lesz, hanem a PC helyett, szövegszerkesztésre, böngészésre, személyes adatok tárolására.

Ebben azert szerintem ne legyel olyan biztos...

#437 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2005. 05. 14. 13:54

Idézet: max-pain - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 12:43

Ebben azert szerintem ne legyel olyan biztos...

Te se :)
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#438 Felhasználó inaktív   max-pain 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 14. 13:59

Idézet: vers - Dátum: 2005. máj. 14., szombat - 14:54

Te se :)

En nem is vagyok :D  :D  :D