HWSW Informatikai Kerekasztal: Mi lesz veled, PC? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mi lesz veled, PC? Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 27. 10:36

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 11:14

special, szvsz a szegény melegeket ne keverjük bele a levesbe, mert kb úgy fognak állni ottan, mint Pilátus a credo-ban :)

én pl nem fexem földön, kanapén, nem lebegek, nekem térdeplőszékem van, azon érzem jól magam.

Továbbá elhiszem azt, hogy van olyan ember akinek egy PAL tv öröm - nos nekem nem. van olyan ember aki boldog egy 50 ezer forintos mini hifi-vel, én nem.

alapjában nem fikázom akonzolosokat de amikor 1-2 buzgómócsing jön, megmondani a frankót, nahát az gyomorforgató. konzolozzon, örüljön neki. de ne merészeljen másokat leugatni meg lehülyézni

Szerintem nem kevertem ide a melegeket, legalábbis az én értelmezésemben a buzi szó kontextustól függően már elszakad pejoratíven szexuális tartalmától.

Én elhiszem, hogy neked nem felel meg sem a villogás, sem az alacsony felbontás, de annak kőkeményen megfizeted az árát. Erről szól az egész. A konzolok baráti áron nyújtanak sokak számára elfogadható minőséget. Számomra két méterről nézve egy 72-es, 100 hertzes flat CRT TV nagyobb élményt nyújt bármilyen "normál" kategóriájú PC monitornál. Bazi nagy LCD-re meg se pénzem, és ha lenne is, inkább elutaznám, vagy valamilyen killer notebookot vennék. :) Filmeket meg moziban nézek.  Előbb-utóbb mainstreambe mennek a hibrid csatolós, 20-30 hüvely között LCD kijelzők, akkor lesz nekem is.

#522 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 27. 12:10

Idézet: Samott - Dátum: 2005. Jun. 27., Monday - 10:19

Es a kiadok is jol latjak melyik az eletkepesebb piac: egyre tobb jatek lesz csak konzolra PC-s atirat nelkul... illetve ha keszul is PC-s valtozat az nagy kesessel kerul piacra.

Samott

Abban az is benne van, hogy pl a GT meg a KillZone kaliberű játékokkal "húzzák be a csőbe" a PC-seket...

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 27. 12:13 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#523 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:35

Idézet: special - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 10:36

Szerintem nem kevertem ide a melegeket, legalábbis az én értelmezésemben a buzi szó kontextustól függően már elszakad pejoratíven szexuális tartalmától.

Én elhiszem, hogy neked nem felel meg sem a villogás, sem az alacsony felbontás, de annak kőkeményen megfizeted az árát. Erről szól az egész. A konzolok baráti áron nyújtanak sokak számára elfogadható minőséget. Számomra két méterről nézve egy 72-es, 100 hertzes flat CRT TV nagyobb élményt nyújt bármilyen "normál" kategóriájú PC monitornál. Bazi nagy LCD-re meg se pénzem, és ha lenne is, inkább elutaznám, vagy valamilyen killer notebookot vennék. :) Filmeket meg moziban nézek.  Előbb-utóbb mainstreambe mennek a hibrid csatolós, 20-30 hüvely között LCD kijelzők, akkor lesz nekem is.

no offense brutal gepem nekem is NLE miatt van, azmar csak hab a tortan, hogy elfutkosnak rajta a gamak egesz jol :)

Nagyon oszintel leszek, miota profi CRT-im es TFT-im vannak 2-3 eve nem kapcsolom be a TV-t mertcsak a sirogorcs kerulget attol amit latok. Elszomorito, hogy embereket negyed ill. felmilliora levesznek azert TV cimszo alatt, amit a legocskabb 14"-os dzsunka PC monitorok is nagysagrendekkel szebben adtak elo...  :reklamacio:

:offtopic: kultur ember nem buzizik es zsidozik, a tobbinek meg tilos  :Đ

Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 27. 13:38 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#524 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:37

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 12:10

Abban az is benne van, hogy pl a GT meg a KillZone kaliberű játékokkal "húzzák be a csőbe" a PC-seket...

Igen sok ilyet lattam mar. Mindig a PC-s verzio az, ami arrol szol, hogy 'na ilyenre szerrettuk volna megcsinalni' a gamat. Aztan az a hulladek lett belole, ami konzolon futkosott 1 eveg.

No offense, en tudom, hogy a PCs jatekvilag egyfajta elitizmusrol szol manapsag...

#525 Felhasználó inaktív   .Bukta. 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:37

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 10:01

jajj te szerencsétlen kisebbségi komplexussal te lüzdesz, mert te indítottál fikaviadalt a konzolod mellett.
csak a miheztartás végett:
a) 420p nincs  :Đ Ha villantani akarsz akkor legalább csináld jól.
b) 720p-t nem támogatnak a jelen mainstream konzolok, 480p-t támogatnak. Amúgy mellesleg te egy nyomi 72centis, interlészes, szemrontó TV-n nyomulsz ha jól tévedek :lol:
c) plazmatv hajlamos beégni, különösen a számítógépes tartalmak okán
d) a sakkra valóban nem kell plazma, bika pc (processzorilag) kell, jó sok ram is kell, nagy hd is kell. csupa olyan dolog kell, aminek a konzolod híján van...

szal nagyon szánalmas. nem mindenkit érdekelnek a tescogazdaságos ügyek, tod, van aki szívesen foglalkozik az elérhető legmodernebb technológiával. Az Xbox már akkor elavult volt erkölcsileg, amikor kijött; a PS2 az kb mainstream volt. mamár :lol:
arról nem is beszélve, hogy konzolra minden játék 1.5x drágább mint PC-re. Szarabb, recebajnok képért fizecc többet. ha ez neked így jó, ám csináld...

420p tényleg nincs, elírtam sorry.  :cool:
http://www.hdtvpub.c...rosoft-xbox.cfm
Itt a táblázat, meg tudod nézni a te csoda 640*480-as konzolos felbontásod, amit még sosem támogatott 1 konzol sem, esetleg az NTSC, PAL szabványt. LOL

Recebajnok a konzol?? Pont, hogy konzolon nem szaggatnak a játékok, hiszen adott vasra optimalizálják őket, így nem kell attól tartani, hogy ha egyszerre 3-4 ellenfél jön veled szembe akkor nem bírja a videókártya és beszaggat,mint a  te 30colos csodádon.
Ha meg beég a plazma cserélik garba. Akárcsak a tft-det amin a pixelek tűnnek el, jajj.

"Szarabb, recebajnok képért fizecc többet. ha ez neked így jó, ám csináld..."

LOLKA, 50e Ft-os masina, de többet fizetek..jólvan.
Ha egyszer fogtál volna már konzolt a kezedben nem lennél ekkora kocka

#526 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:45

Idézet: .Bukta. - Dátum: 2005. Jun. 27., Monday - 13:37

Recebajnok a konzol?? Pont, hogy konzolon nem szaggatnak a játékok, hiszen adott vasra optimalizálják őket, így nem kell attól tartani, hogy ha egyszerre 3-4 ellenfél jön veled szembe akkor nem bírja a videókártya és beszaggat,mint a  te 30colos csodádon.
Ha meg beég a plazma cserélik garba. Akárcsak a tft-det amin a pixelek tűnnek el, jajj.

Úgy jobban tetszik ,hogy fűrészfog bajnok? :Đ
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#527 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:46

Kép

A recebajnok alatt nem a szaggatas ertette szerintem hanem az eleket (no AA).
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#528 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:47

Idézet: .Bukta. - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 13:37

420p tényleg nincs, elírtam sorry.  :cool:
http://www.hdtvpub.c...rosoft-xbox.cfm
Itt a táblázat, meg tudod nézni a te csoda 640*480-as konzolos felbontásod, amit még sosem támogatott 1 konzol sem, esetleg az NTSC, PAL szabványt. LOL

"Szarabb, recebajnok képért fizecc többet. ha ez neked így jó, ám csináld..."

LOLKA, 50e Ft-os masina, de többet fizetek..jólvan.
Ha egyszer fogtál volna már konzolt a kezedben nem lennél ekkora kocka

:offtopic: szarhazi baratom a 640x480, 60fps-sel az amit 480p-nek irkalnak a csecse kis tablazatodban. Mielott elkezdesz dobalozni ilyesmivel, seteleg nezz korul a szakirodalomban, hogy mi hol merre hany meter...

beego plazmadat probald a MM-nal grariztatni. sok sikert hozza. kicsit parasztabbak mint az errefele bizonyos hirnevnek orvendo bolthalozat. ja es a csoda plazmad csak 480p-t tud, mert ilyeneket cipelnek be az orszagba. 720p-t azt vagy hozol magad, vagy ismeros utjan...

Te meg ha stilusod lenne, nem lellem ekkora kis szarhazi pocs...

Ja es mesterem get a life :) az eletben sokkal tobb jobb tapintasu dolog van, mint egy konzol :D

Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 27. 13:50 -kor

#529 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:49

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. Jun. 27., Monday - 13:47

:offtopic: szarhazi baratom a 640x480, 60fps-sel az amit 480p-nek irkalna a csesce kis tablazatodbanl.

#530 Felhasználó inaktív   .Bukta. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 13:59

:D  Örömöt hoztál a mai napomba, köszi!  :respect:

Szerkesztette: .Bukta. 2005. 06. 27. 14:00 -kor

#531 Felhasználó inaktív   Kateikyoushi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 14:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 14:47

:offtopic: szarhazi baratom a 640x480, 60fps-sel az amit 480p-nek irkalnak a csecse kis tablazatodban. Mielott elkezdesz dobalozni ilyesmivel, seteleg nezz korul a szakirodalomban, hogy mi hol merre hany meter...

beego plazmadat probald a MM-nal grariztatni. sok sikert hozza. kicsit parasztabbak mint az errefele bizonyos hirnevnek orvendo bolthalozat. ja es a csoda plazmad csak 480p-t tud, mert ilyeneket cipelnek be az orszagba. 720p-t azt vagy hozol magad, vagy ismeros utjan...

Te meg ha stilusod lenne, nem lellem ekkora kis szarhazi pocs...

Ja es mesterem get a life :) az eletben sokkal tobb jobb tapintasu dolog van, mint egy konzol :D

Get a life, az eletben sokkal tobb dolog van amit erdemesebb nezni mint egy 30" kijelzot.  ;)
Why can't be technology as simple as the box it comes in ?

Vaio X505 800g pure gentoo power.
Vaio Type A 17" WUXGA 1GB Core Duo T2500 7600GT 2x100GB  BD drive 3.8kg.

#532 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 06. 27. 14:17

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 14:35

:offtopic: kultur ember nem buzizik es zsidozik, a tobbinek meg tilos  :Đ

jogos, kiegészítem azzal, hogy kultúr ember csak kultúrtársaságban humorkodik ezekkel a szavakkal, akikről tudja, hogy tudják, biztosan hogyan _nem_ érti.

#533 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 18:03

Idézet: Kateikyoushi - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 14:00

Get a life, az eletben sokkal tobb dolog van amit erdemesebb nezni mint egy 30" kijelzot.  ;)

ezt ne nekem mondd, hanem a konzolgúnár olvtársnak. Én ezen a kijelzőn erdendően dolgozom, napi 4-5 órát utána jóól becsajozok, mondjuk az A38-on :D

Szerkesztette: SFIJ 2005. 06. 27. 18:04 -kor

#534 Felhasználó inaktív   .Bukta. 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 20:50

Idézet: SFIJ - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 19:03

ezt ne nekem mondd, hanem a konzolgúnár olvtársnak. Én ezen a kijelzőn erdendően dolgozom, napi 4-5 órát utána jóól becsajozok, mondjuk az A38-on :D

Az oviban mi is dicsekedtünk, hogy kinek mennyi pénze van.....egyesek megrekedtek azon a szinten. Pénzről hazudni én is tudok eleget, de a topic nem erről szól csirke elvtárs. :offtopic:
Vedd észre magad, és lazíts. :down:

#535 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:03

Idézet: .Bukta. - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 20:50

Az oviban mi is dicsekedtünk, hogy kinek mennyi pénze van.....egyesek megrekedtek azon a szinten. Pénzről hazudni én is tudok eleget, de a topic nem erről szól csirke elvtárs. :offtopic:

:offtopic: Te nagyon szerencsétlen egy mandró vagy, bazz. Ráadásul funkcionális analfabéta is. Amim van én azzal pénzt keresek, alapvetően - és néha játszom is. A sunyi irígységed meg mereven nevettség tárgya, már megbocsáss. Már az első beszólásod alkalmából sütött rólad, hogy masszívan bunkó vagy, de hogy ennyire, na az azért nekem is meglepetés...

#536 Felhasználó inaktív   h1ghland3r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:39

Idézet: .Bukta. - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 19:50

Most anelkul, hogy igazsagot szeretnek tenni, jo lenne, ha egy kicsit visszavennel magadbol. Az eddigi 7 hozzaszolasod csupa frocsoges-fikazas-anyazas. Szerintem erre a stilusra nemigen kivancsi senki sem a HWSW-n, az AT topicok kozott meg plane.

Nekem egyetlenegyszer volt a kezemben XBox (Halo-t meg valami verekedos gamat probaltam ki rajta), de azt en meg kevesnek ereztem -meg jatek celu felhasznalasra is- egy PC-hez kepest. A baj ott van, hogyha en szeretnek a konzolon fejleszteni, akkor (1) kurvara lehuznak, mert a kiegeszitokon meg a jatekokon hozzak be a konzolon elbukott penzt (2) masfelol meg csak nagyon korlatozott keretek kozott tehetem ezt meg.

Van nehany felhasznalasi terulet, amirol nem tudom, hogy a konzol kepes-e alternativa lenni. Pl. ha van egy hordozhato mp3 lejatszom, akkor tudom-e az XBox-rol feltolteni. Skype? BitTorrent? CD iras?

Es nagyon kenyes pont, hogyha tovabb akarok lepni, akkor az egesz hobelevancot el kell adnom es venni egy PC-t. Mig a kis PC-bol sokkal kevesebb erofeszitessel lehet erosebb PC-t csinalni.

Az tuti, hogy a konzol kepessegei patikamerlegen kimerve tukrozik egy szeles reteg elvarasat. Az azonban tuti, hogy ez a reteg eleg alacsony igenyszinttel rendelkezik, maradeknak meg ott lesz majd a PC jobb kepessegekkel es flexibilisebb felepitessel.

#537 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 21:57

Azé ez meg fog változni szvsz a nextgen konzoloknál...

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 27. 22:20 -kor

#538 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 22:36

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 21:57

Azé ez meg fog változni szvsz a nextgen konzoloknál...

technológiailag ez igaz. de marketing szempontból, az a fajta flexibilitás a gyártóbak nem érdeke. a gyártónak az az eredendő érdeke, hogy a konzol minél több pénzt termeljen neki. Így minden komplexebb felhasználás, ami túlmutat a játékokon az a tulajok súlyos lehúzásáról fog szólni. Nem hiszem, hogy a nextgen konzolokat olyan egyszerűen ki lehet majd csippelni. A fixbox és a PS2 kicsippeléséhez a gyártóknak némi érdeke fűződött, míg mostmár keményen ellenérdekeltek ebben, lévén, hogy a gyártók jelentős tartalom szolgáltatókká léptek elő.

#539 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 22:52

A marketingszempontra a vevő tojik magasról...

Soxor mondtam már, idővel meg lesz oldva, hogy nem eredeti játékok is menjenek rajta...

"A fixbox és a PS2 kicsippeléséhez a gyártóknak némi érdeke fűződött,"

He?

"Így minden komplexebb felhasználás, ami túlmutat a játékokon az a tulajok súlyos lehúzásáról fog szólni."

Sztem pont azzal tudna hódítani a konzol , hogy majdnem minden olyat megtudna csinálni mint egy PC..
És ha már megvették akkor nemfog az átlag egy pc-t is beszerezni mellé...

Szerkesztette: Asker 2005. 06. 27. 23:23 -kor

#540 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 27. 23:46

Idézet: Asker - Dátum: 2005. jún. 27., hétfő - 22:52

(1)A marketingszempontra a vevő tojik magasról...

(2)Soxor mondtam már, idővel meg lesz oldva, hogy nem eredeti játékok is menjenek rajta...

(3)"A fixbox és a PS2 kicsippeléséhez a gyártóknak némi érdeke fűződött,"

He?

(4)"Így minden komplexebb felhasználás, ami túlmutat a játékokon az a tulajok súlyos lehúzásáról fog szólni."

Sztem pont azzal tudna hódítani a konzol , hogy majdnem minden olyat megtudna csinálni mint egy PC..
És ha már megvették akkor nemfog az átlag egy pc-t is beszerezni mellé...

(1) való igaz, de nem annyira gyártó. A PS3 akár $800-as költsége mellett $300 körül lészen árulva, a'la fixbox

(2) ebbe ne bízz annyira a DRM ami mostmár komolyan megerősödött hw-esen is, nehezen leküzdhető gumicsont lesz

(3) ezeleddig belső leak-eken alapultak a kicsippelések. Namost a jelen nexgen konzolokba oly mélyen beágyazták a védelmet, hogy itt már 1 chip nem segít.

(4)Oksa. a PS3 harddisk nélkül jön, a fixbox esetében van egy 20 gigás HD, de nem férsz szabadon hozzá. Amíben szvsz félremegy leginkább ez a dolog, hogy a konzol az 'consumer' beállítottságú emberekenek készül, míg a PC a 'kreatív' beállítottságúaknak. A konzol egy nagyon zárt és lekorlátozott valami, míg a PC egy nyílt rendszer.  Ja és azt se felejtsd el, ogy a processzoruk miatt, mindkét nexgen konzol katasztrófális teljesítménnyel fog futtatni áltcélú alkalmazásokat, úgymint office csomagok, webbrozerek.

Téma megosztása:

• (41 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »