Re: Brutálisan erős az új hordozható PlayStation
Elküldve: 2011. 01. 27. 14:58
@floatr: Egyenlőre még meg sem jelent... legalább addig várj a temetéssel...

Elküldve: 2011. 01. 27. 15:00
@floatr: Attól mert nem lesz mindenkinek ilyen még nem bukta! Ha csak néhány tíz milliót adnak el akkor is lehet jó üzlet. Nem kell minden termékkel piacvezetőnek lenni. A lényeg az hogy minél nagyobb szegmenst fedjen le a cég. A telefonpiacra majd mennek Sony-Ericssonnal. A normál konzolpiacra meg PS-sel.
De közelítsük meg a másik oldalról. Ha nem adják ki ezt akkor elveszítenek több millió vevőt akiknek kell egy ilyen gép. Akiknek kell az a plusz grafikai élmény amit egy okostelefon nem adhat meg, mert ott a fogyasztás kritikus. Itt is kritikus de nem annyira. Illetve nem kell arra figyelni hogy mikor merül le, mert ha lemerül akkor bosszankodva elteszi, de nem lesz elszakítva a világtól úgy mintha a telefonja merült volna le. Ezek az emberek megvennék a Nintendo-t. Ez miért lenne jobb a Sony-nak?
De közelítsük meg a másik oldalról. Ha nem adják ki ezt akkor elveszítenek több millió vevőt akiknek kell egy ilyen gép. Akiknek kell az a plusz grafikai élmény amit egy okostelefon nem adhat meg, mert ott a fogyasztás kritikus. Itt is kritikus de nem annyira. Illetve nem kell arra figyelni hogy mikor merül le, mert ha lemerül akkor bosszankodva elteszi, de nem lesz elszakítva a világtól úgy mintha a telefonja merült volna le. Ezek az emberek megvennék a Nintendo-t. Ez miért lenne jobb a Sony-nak?
geri: "a világon 6.5 milliárd PC felhasználó van"
geri: "én a hwsw egy kiemelkedő szakmai színvonallal bíró, megbecsült, elsőrangú tagja vagyok."
geri: "én a hwsw egy kiemelkedő szakmai színvonallal bíró, megbecsült, elsőrangú tagja vagyok."
Elküldve: 2011. 01. 27. 15:01
nézétek meg a DS menyit fejlődöt és a PSP menyit ?
és a DS már akkor is legyőzte a PSP-t
és a DS már akkor is legyőzte a PSP-t
Elküldve: 2011. 01. 27. 15:03
@xclusiv: Ha választanod kellene, hogy két elég méretes zsebkütyüt hordanál magaddal, vagy csak egyet (a duplán fizetésről nem is beszélve), akkor melyik lenne szimpatikusabb? Ez sem az a farzsebes megoldás, mert a két joy a segglukban landol stílusosan

Elküldve: 2011. 01. 27. 15:09
@philcsy: Abban egyetértek, hogy a meglévő piacot nyilván kellemetlen lenne elveszteni, de ugyanez igaz lesz 1-2 éven belül a nintendóra is. Épp most olvastam, hogy náluk is meredeken dőlnek be az eladások. Gondolom senki sem hülye, és lassan már a tenyérkonzol játékok is költöznek át a mobilokra -- az sem fog használni nekik. Nem tudom, hogy mekkora üzlet lehet belőle, lehet h feleáron adják majd, mint a nintendo, és kaszálnak állat módon.
De nekem még az is rémlik, amikor abba az irányba tapogatóztak, hogy a PSP-re telefonos funkciókat aggatnak, miközben a telefonos piac utólérte őket.
De nekem még az is rémlik, amikor abba az irányba tapogatóztak, hogy a PSP-re telefonos funkciókat aggatnak, miközben a telefonos piac utólérte őket.
Elküldve: 2011. 01. 27. 15:19
@floatr: Akkor most a sony csináljon neked androidos telefont a psp helyett? Turmixgép helyett ne használjak okostelefont?
Elküldve: 2011. 01. 27. 15:33
Ezen már biztos jól fog futni a Windows 8.
Amúgy szurkolok a Sony-nak, nagy szrból kéne most kimászniuk.

"És robbanó tartály mögött vihorászni tűzharc közepén szerintem még a Nők lapja horoszkópja szerint sem jelent jót." /by MAZUR [GS'10J]
Elküldve: 2011. 01. 27. 15:33
@floatr: Igazad van, a telefonpiac keresztbe lenyelheti a hordozható konzolpiacot. De ez korántsem biztos. Jósold meg a vásárlói igényeket. Egy hordozható konzol a saját területén midig többet fog nyújtani mint egy telefon. A kérdés az hogy ezért a többletért mennyien és mennyit hajlandóak fizetni. Az egyik oldalon az el nem múló válságot nyomatják, a másikon viszont látjuk hogy egyre több ember enged meg magának egyre nagyobb luxust! (Természetesen világviszonylatban.) Egy ilyen helyzetben nehéz megjósolni azt hogy mi mennyire lesz sikeres.
Ami biztos, hogy a Sony-nak meg kellett jelentetnie ezt az eszközt. Ha bukta lesz akkor ez van. Biztos nem erre tette fel a jövőjét.
Ami biztos, hogy a Sony-nak meg kellett jelentetnie ezt az eszközt. Ha bukta lesz akkor ez van. Biztos nem erre tette fel a jövőjét.
Elküldve: 2011. 01. 27. 15:36
@attila9988: A mobil az utóbbi időkben nekiment a fényképezőgépek legalsó szegmensének, és médialejátszóknak, többek meglátása szerint sikerrel. A tablet nekidőlt az ebook piacnak, és egyelőre vszeg az amazon "agresszív" árazása menti őket. Szerinted a tenyérkonzol piac meddig marad állva a mobilossal szemben. Mert egyértelmű, hogy hosszútávon a mindent-az-egyben telefon/tablet termékek fognak jól kikerülni ebből a versengésből.
Egyébként meg erről van szó. Telefont úgy látszik nem tudnak csinálni
így hát összedobnak egy szoftveres szolgáltatás-réteget androidra. Ebben lehet h több jövő van, mint ebben a kütyüben.
Egyébként meg erről van szó. Telefont úgy látszik nem tudnak csinálni

Elküldve: 2011. 01. 27. 15:37
@vers: Már egy másik témában is szóvá tettem az ilyen típusú hzsz-ről a véleményem.., valószínűleg ők sem tudták, hogy kit kérdezzenek, de legközelebb szólj nekik.

Elküldve: 2011. 01. 27. 15:37
Idézet: attila9988 - Dátum: 2011. 01. 27. 15:19
@floatr: Akkor most a sony csináljon neked androidos telefont a psp helyett? Turmixgép helyett ne használjak okostelefont?
ugyan nem helyette, de az xperia play készül. ráadásul a ps suite is igen sokat fog dobni az android játékplatformon (konkrétan a hivatalos psone emu igen sok minőségi játékot jelent)
ez még kiegészül a ps suite-al és lesz itt játék dögivel.
http://androidhungar...oid-platformra/
valószínűnek tartom, hogy azért ez a nagy nyitás, mert az iphone iszonyat nagy szeletet harapott ki a handheld játékok piacából, ami a sony-nak nagyon nem tetszik.
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3
Elküldve: 2011. 01. 27. 15:41
@philcsy: "hogy egyre több ember enged meg magának egyre nagyobb luxust! "
Hát ez az.... éppen ezért nem lehet akadálya az ár sem. Mert amíg rablás számba megy egy "okostelefon" ára, addig ez a konzol sem okozhat meglepetéseket... Szaros telefonért van képük 150 - 200 000 ft -okat elkérni, ami igencsak luxusszámba megy, és nem csak nálunk.
A sok idióta képes még iphone -t 2 év hűséggel is megvenni a lakáshitele mellé, és ki sem számolja hogy fél millát ad ki a kezéből 2 év alatt szinte a semmire, mert egy két oldal olvasgatásán, telefonáláson, és a fingós appokon röhögcsélésen túl semmire sem használ(hat)ja. Hihetetlen...
Hát ez az.... éppen ezért nem lehet akadálya az ár sem. Mert amíg rablás számba megy egy "okostelefon" ára, addig ez a konzol sem okozhat meglepetéseket... Szaros telefonért van képük 150 - 200 000 ft -okat elkérni, ami igencsak luxusszámba megy, és nem csak nálunk.
A sok idióta képes még iphone -t 2 év hűséggel is megvenni a lakáshitele mellé, és ki sem számolja hogy fél millát ad ki a kezéből 2 év alatt szinte a semmire, mert egy két oldal olvasgatásán, telefonáláson, és a fingós appokon röhögcsélésen túl semmire sem használ(hat)ja. Hihetetlen...
Elküldve: 2011. 01. 27. 15:43
@philcsy: Pár évvel ezelőtt a ms meghirdetett egy új játékplatformot win alá. Annyit tett volna a dolog, hogy bebútul a gép, beletolsz egy lemezt/médiát, és egyből elindul a játék -- konzolszerű egyszerűséggel. Nem tudom miért nem erőltették, de nyilván látták akkor a pc-alapú játékok hátrányait a konzolokkal szemben. A telefonok esetében ez adott, az egyre fejlődő hardver mellett a szoftveres szolgáltatások odáig fejlődtek, hogy pár kattintással megveszel egy komplett új játékot, és már használod is. Emellett nyilván az ár/érték arány is bejátszik, erre is mondtam azt, hogy elég keménymagosnak kell lenni ahhoz, hogy valaki akarjon egy ilyen extra gépet vszeg nem olcsóért.
Na mindegy, leszállok a témáról, mert asszem elmondtam már lassan mindent, ami beugrott hirtelen.
Na mindegy, leszállok a témáról, mert asszem elmondtam már lassan mindent, ami beugrott hirtelen.
Elküldve: 2011. 01. 27. 15:46
@floatr: "Mert egyértelmű, hogy hosszútávon a mindent-az-egyben telefon/tablet termékek fognak jól kikerülni ebből a versengésből." De addig eltelhet 2 vagy 10 év is. Addig pedig a halálra ítéltek is tovább fognak menetelni.
Elküldve: 2011. 01. 27. 15:49
@dareal: Mindent nem válthat le a mobil. Az alsókategóriás fényképező csodákat nem nehéz megölni, hiszen abban sincs sokkal több elektronika, és ugyanaz a szutyok "műanyag lapocska" van objektív helyett... A netbook -ot sem túl nehéz beérni, hiszen az már megjelenése alkalmával is megkérdőjelezhető koncepció volt, de a hype, és az újdonság varázsa, valamint a vásárlók megtévesztése (pici laptop előérzet) alaposan felfuttatta. Mára ez a lufi leeresztett, most a mobil téma megy. Így lassan lesz egy telefonunk, ami úgy ahogy tud fényképezni, lehet vele webet olvasni, és úgy ahogy lehet vele játszani... DE. Ez egyrészt nem tudja betámadni se a profi fényképezőket, sem a számítógépeket, mert az már másra való. A kézi konzolok nyújtanak egyfajta többletet. Akinek az kell, azt veszi. De ha nem veszi, akkor beérheti azzal is, ami a pofátlanul drága mobiljukon lehetséges.
Elküldve: 2011. 01. 27. 15:59
@xclusiv: 4-5 óra... MUHAHA SCI-FI... az... videolejátszás esetén is korrekt lenne a 4-5 óra 5"os kézikütyü esetén, nem játékra...
"Van esetleg valami általam ismeretlen szükségszerűség, ami miatt nem lehet (hordozható) konzol alá energiatakarékos megoldást fejleszteni?"
Min takarékoskodsz? Én még nem láttam olyan konzol játékot, ami ne facsarta volka ki a hw-ból amit szinte csak lehet, és játék közben visszavehetné az órajeleit a vas stb. stb.... egy telefonnál messze nem így van... az általad ismeretlen szükségszerűség a kézikonzol használatából és céljából adódik... A mostani psp min takarékoskodik? Semmin. Nyeli ez is akksiból a delejt, mint kacsa a nokedlit, ez sem bír ki 5 órát...
"Van esetleg valami általam ismeretlen szükségszerűség, ami miatt nem lehet (hordozható) konzol alá energiatakarékos megoldást fejleszteni?"
Min takarékoskodsz? Én még nem láttam olyan konzol játékot, ami ne facsarta volka ki a hw-ból amit szinte csak lehet, és játék közben visszavehetné az órajeleit a vas stb. stb.... egy telefonnál messze nem így van... az általad ismeretlen szükségszerűség a kézikonzol használatából és céljából adódik... A mostani psp min takarékoskodik? Semmin. Nyeli ez is akksiból a delejt, mint kacsa a nokedlit, ez sem bír ki 5 órát...
Elküldve: 2011. 01. 27. 16:09
@killerbee: És mégis hány mAh-s akkumulátorral nem bir ki 5 órát?Li-pol, Li-ion? Ki gyártja az akkukat ,amiket lesziv semmi perc alatt? na és mennyi is az össz fogyasztás, vagy mennyir a processzoré max terhelésen?
" Ebben a 3 bekezdésben több tárgyi tévedés van mint egy egész évnyi Index techrovatban"
"Linkelj még pár perpetuum mobilét, meg egy Széles Gábor portrét, és akkor elhiszek neked mindent!"
"Linkelj még pár perpetuum mobilét, meg egy Széles Gábor portrét, és akkor elhiszek neked mindent!"
Elküldve: 2011. 01. 27. 16:11
@killerbee: "Min takarékoskodsz? Én még nem láttam olyan konzol játékot.....blablabla"
És telefonon JÁTÉK KÖZBEN min takarékoskodsz? Ha meg mégis tudsz akkor mi akadálya hogy a kézikonzolon is megtakarítsd ezt?
És telefonon JÁTÉK KÖZBEN min takarékoskodsz? Ha meg mégis tudsz akkor mi akadálya hogy a kézikonzolon is megtakarítsd ezt?
Elküldve: 2011. 01. 27. 16:58
@arn: nemhiaba a sony is suttyomba mutatta be, meg ok sem hisznek benne, maskor egy egesz rendezvenyt szerveztek koreje
a nintendo masinaja ugy lenyomja mint a szar a 3d-vel
a nintendo masinaja ugy lenyomja mint a szar a 3d-vel
M-12 technology
www.m12technology.com
I'm CEO bitch
www.m12technology.com
I'm CEO bitch