Elküldve: 2011. 01. 30. 02:20
Az az érzésem, hogy ha nem mondta volna meg a korát, akkor rohadtul nem szólt volna be neki senki! Láttam már itt a fórumon egy-két öntelt barmot, aki sorolta, hogy neki milyen méregdrága cuccai vannak otthon. Valahogy senki sem oltotta le őket. Pedig el tudom képzelni hogy mennyire keményen megdolgoztak érte! (Meg bárki aki csak úgy fél millákat dobál ki az ablakon!)
Nem attól lesz elkényeztetve egy gyerek, hogy hány eFt értékű cuccot kap. Olcsón is el lehet kényeztetni, meg drágán is lehet helyesen nevelni. Egy értelmes gyereket nem kell félteni az ilyen eszközöktől. A szülőnek kell felmérnie, hogy megérett-e a gyereke rá, tud-e a tanulásra figyelni mellette. Mert ebben nem egyformák az emberek, és még inkább gyerekként tanulja meg kordában tartani az IT-függőségét, mert később már nehezen fogja tudni. Hány ilyen szerencsétlent láttam ...
A "hogy igen is tanulni, és tudni kell, hogy ne egy csóró kis senki legyek" pedig szerintem erősen pozitív megnyilvánulás. Nehogy leszóljunk már egy a saját sorsát irányítani akaró, ambiciózus fiatalt, aki TANULNI akar. Hova jutott a világ! Ha egy 90k-s mobil 13éves korban ezt váltja ki a gyerekekből, akkor be kellene venni a nemzeti alaptantervbe. Több értelme lenne mint a digitális tábláknak.
Miért gázolna át embereken? Azt előbb megteszik egy kis sunyi alak, akinek kisebbségi komplexusa van attól, hogy ő nem kapott meg semmit kiskorában, és most mindenre vágyik. De ha mégis egy "mindenkin áttaposó, öntelt, arrogáns, bunkó" lesz, inkább mint egy "szánalmas, sopánkodó, önmagán kívül a hibát mindenki másban kereső, vesztes". Csak hogy maradjunk a szélsőségeknél.
ZoliVaio: Ettől függetlenül, addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér, mert meglevesedik az orrod.
geri: "a világon 6.5 milliárd PC felhasználó van"
geri: "én a hwsw egy kiemelkedő szakmai színvonallal bíró, megbecsült, elsőrangú tagja vagyok."