HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2002. 12. 11. 18:22

idézet:
Ezt írta Mumia:
Hát én azt sem, milyen jó volt s3 virge-el d3d-ben Jedi Knight-ozni.[/quote]

hm, nekem mély emlékeim nem fűződnek hozzá. csak az egyik elődjéhez. s3 tri64 uv+... valami extrém kártya lehetett, mindenesetre elvoltam egypár napot, míg linuxon grafikus felületet akartam vele lehetőleg több, mint 16 színnel... pont ezt valahogy nem komálta a linux. nagyon nem. meg én is kicsi voltam...
de emlékszem, milyen lelkesen akartam tsenget. meg is lett, s a saját kis codeom, aminek gyors videokártya kellett, szép volt rajta. aztán lehalt, bennem pedig egy kis világ omlott össze bennem.

de a 386-osom... nem romlott el. bezzeg a pentium alaplapok... :(

no, nem vagyok formában. de Alvaronak nem kéne hencegni azzal, hogy bakancsban úszott. az PERVERZIÓ, nem shellys-tisztelet! bezzeg én az enyémet gondosan ápolom (jelenleg szilikonos cuccal. a szilikon igen sok dologra jó, úgy látszik). az, hogy én speciel anno lakkcipőben másztam enyhe sziklát, az kényszerből volt diákkoromban egy konferencián (nem tudtam, hogy nem kell kiöltözni) =)

#102 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 16. 11:12

Tseng legnagyobb volt. Van is egy Orchid gyártmányú 4000WT-m, eléggé harap még mindig ISA-s létére.
Nade a 386-os deszka? az se viccel, azokat fejszével se lehet elrontani.Viszont a mocskos S3sból van egy vödörrel, ami szar, nemcsodálom hogy csődbementek a retekbe.

#103 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 16. 11:19

idézet:
Ezt írta 2-More:
Tseng legnagyobb volt. Van is egy Orchid gyártmányú 4000WT-m, eléggé harap még mindig ISA-s létére.
Nade a 386-os deszka? az se viccel, azokat fejszével se lehet elrontani.Viszont a mocskos S3sból van egy vödörrel, ami szar, nemcsodálom hogy csődbementek a retekbe.
[/quote]

Azt a vödröt, ha kérhetném... Én ugyanis csípom az S3-at, olyan jó kis szériahibáik vannak, hogy csak no...
Elköltöztem :-)

#104 Felhasználó inaktív   Erasmus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 17. 00:25

idézet:
Ezt írta Gabibácsi:

Nekem még mindig megvan. Dobozt én csináltam hozzá, meg persze a mikrokapcsolókat:-)
[/quote]

Nekem egy Karika becenevű csóka csinálta az egészet, amikor még fiatal voltam, és egy Hámán nevű suliba jártam. Ezt csak azért írom le, mert örülök, hogy eszembe jutott. :)

Ez akkoriban maga volt a csoda. Emléxem, egyebek mellett remekül lehetett kódot lopni vele (reset, majd belép hexa editor). Gyakorlatilag minden demónk fele lopott cucc volt... :)

üdv,

Erasmus :D

#105 Felhasználó inaktív   WINDOWS MINDÖRÖKKÉ 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2002. 12. 17. 22:56

Egy érdekes hozzászólás a SCH fórumból:

--------[ cut your here ]-------------------

On 30 Nov 2001, Soos Istvan wrote:

> Szerintem nem tuneti kezelest kellene adni... ha nem figyelnek a
> szobaba bejovo ember(ek)re, az mar regen rossz. Valahogyan az
> erdektelenseget kellene kiirtani beloluk...
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
ez a megfogalmazas tetszik. fight fire with fire. sot: power power :]

ez alapvetoen eleg sz@r dolog. az sem egy ok dolog, h quake-eles kozben
nem nez fel valaki, de azt meg meg lehet valahol erteni [mer' rossz lesz
neki: lelovik, ha nem figyel].

ellenben: multkor bejott egy hitteritos srac a szobankba [nem, en sem
szeretem oket] - szokasos kerdesek [erdekel-e valakit, tudunk-e valakit].
kedelyesen elbeszelgettunk, tartott harminc masodpercig az egesz. a srac
vegig tobbes szamban szolitott meg bennunket, es vegig csak en valaszoltam
neki. a tobbiek irceltek, mintha az eletuk fuggne tole. egett az arcom
miattuk.

valami nagyon gazosat latok ezeknel az embereknel. mintha egyre inkabb
elszakadnanak a valo vilagtol. es ez csak az egyik oldala a problemanak.

mert ha teszemazt valami rendkivul fontos dologban melyednenek el, akkor
azt megertenem. de nem errol van szo. ismerek nehany embert, aki ideje
nagy reszet azzal b@ssza el, h betomorit, kitomorit, letolt, feltolt,
botot csinal, processzort huz, ircszervert telepit, s csinalja mindezt a
vegtelensegig.

nem azt mondom, h az ember kikapcsolodaskent ne csinalhatna ilyesmit.
valamit, ami kikapcsolja az agyat. bar en jobb szeretem, ha a hobby is
valami olyan, amivel letrehozol valamit.

az o tevekenysegukben ezt nem latom. azt latom, h "felhasznalok" lettek.
futtatjak a programokat, tuningoljak a hardware-t, csutkara hajtanak
mindent, letesztelnek minden lehetoseget, h a maximumot erjek el. mintha
hegymaszo keszitene a cuccat elete legkockazatosabb turajahoz. csak epp
valahogy a keszulodes nem akar vegeterni. nem akar celja lenni a nagy
"munkalkodasnak".

ugy erzem, nem talaljak ertelmet, celjat az eletuknek. de nem is keresik.
jol elvannak ok koszonik szepen a kibervilagban, es nem is kernek masbol.
kellemesen problemamentes ez a vilag, hisz csak egyesek meg nullak. [ennek
rengeteg vonatkozasa van, ezt most inkabb nem kezdem el felsorolni.]

[itt kanyarodik kicsit vissza a kisse eltavolodott gondolatsor [huh].]
es akkor jossz te, es ki akarod rangatni ebbol a paradicsomi allapotbol?
ahol nem kell semmi massal torodnie, csak azzal, amivel akar?

csakhogy ezt nem csinalhatja a vegtelensegig. [ill. van ra mod - ismerek
is ilyet -, h igy is elhess, de az nem valami nagy perspektiva - szamomra
nem. es az is csak keveseknek mukodhet.] mert igy egyre inkabb az lesz -
szeritnem -, h ott a szamitogep, a biztonsagos vilag, ahol te
valaszthatsz meg mindent, a barataidat, az arcodat - sot, mindezekbol
tobb is lehet. meg ott van a randa es problemakkal terhes kulvilag, ahol
mindig csak onnan folytathatod, ahol tegnap abbahagytad.

ez egy nagyon konnyu menekulesi ut. tul sokan valasztjak kozulunk.

en elmondtam a velemenyem. csak ugy kijott belolem, jol. mondjatok el,
miben ertetek egyet, miben nem. de szerintem tenni kellene ez ellen. nem
biztos, h lehet. [es biztos nem fight fire with fire elven (halokorlat)..]

ps: nem a halokorlat ellen tiltakozom, csak azt mondom, h ez ellen nem jo.
vagy de. vagy nem. mitt'om en. ezen most nincs kedvem gondolkodni.

--------[ cut it now ]------------------------
[url="http://"http://kir.sch.bme.hu:2000/forum.php?cmd=show&f_id=87"]http://kir.sch.bme.h...md=show&f_id=87[/url]

No comment, ezek vagytok, férgek

#106 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 17. 23:09

idézet:
Ez volt winfront2k egyetlen önálló gondolata:
No comment, ezek vagytok, férgek[/quote]

Jellemző :mad:

FleetCommand
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#107 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 17. 23:20

idézet:
Ezt írta Mumia:
Akkor nosztalgiázzunk:
Kép
:cool:
[/quote]

Szíves engedelmeddel elvittem a képet...Már ugrik is be desktop background-nak... :)

+1 "K"is "Cs"ecsebecse. :)

[ 2002. december 17.: Warrior szerkesztette a hozzászólást ]
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#108 Felhasználó inaktív   Sipi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 18. 08:57

idézet:
Ezt írta winfront2k:
Egy érdekes hozzászólás a SCH fórumból:

mert ha teszemazt valami rendkivul fontos dologban melyednenek el, akkor
azt megertenem. de nem errol van szo. ismerek nehany embert, aki ideje
nagy reszet azzal b@ssza el, h betomorit, kitomorit, letolt, feltolt,
botot csinal, processzort huz, ircszervert telepit, s csinalja mindezt a
vegtelensegig.

[/quote]

És aztán az ilyen emberek írják a különböző fórumokba (miután az 1000-es Athlonjukat 1500-ra húzták), hogy nem jó az AMD, mert melegszik! Hát nem csoda!

#109 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 18. 10:07

Ezek szerint aki a kelletténél (ez is mekkor baromság, ki mongya meg mennyi a "kellete") több időt tölt a gép előtt, az monitorfejü, féregtestü számgépb*zi? Mert ha ez igy van, akkor nálam féregtestübb szobapenész aligha van, és ha ez zavar valaki, az nyugodtan nézzen az ellenkező irányba.
De viszont ugye mijen baromi jók az ijen emberek ha KELL valami? akkor persze egyből nem féreg, ha valamit ki kell próbálni és csak egy gép van otthon, valamihez program kell és f*ngja nincs a parasztnak honann szerezzen. Ugathat rám is bárki hogy rohatt kukabúvár, retkes ószeres vagyok, aki egy ólban lakik, embert csak képen lát, de kajakra nem érdekel amig ha nálam lefekszik valami, nem kell pitiznem valami k*cs*gnek, hogy "próbájjad mára ki jaz vidinyókártyámat mer biztos a a rossssz, mer a papa multiméter is kimuttatta".
Ja cseten a hittérítőhöz senki nem szólt? ÉS? akkor lehet hogy ő volt a gyökér, lehet hogy ijenkor (nemmintha valami nagy csetróka lennék) el kéne húzni ha senki nem érdekel az ember dumája.De mintha ez a valódi életben is igy lenne, hogy ha valahol látványosan lesz*rnak, akkor nem maradok ott jópofáskodni, hanem elhúzok.Multkor is odalibbent hozzám egy krisnás a CORA parkolójában, hogy adakozzak már, meg hogy tudom e miaz a guranga? nem akartam mondani a szerencsételennek hogy "de, a gta-ban ezt irta ki ha elcsaptam a narancssárga köpenyeseket", helyette kapott egy ásványvizet és el is húzott szépen, látva hogy sansztalan a megtérítésem. Szóval elmehetenek a hitgyülisek/krisnások/jehovások tériteni azokhoz a lekvárokhoz, akiknek erre a barom maszlagra szügségük van, nem is szólok rájuk egy büdös szót se amig békén hagynak.

#110 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 18. 13:29

idézet:
Ezt írta winfront2k:
No comment, ezek vagytok, férgek[/quote]

No comment, Bill Gates új azonosítót csinált. :D

(Pontosítás: azóta BuPe néven fut.)

(Pontosítás 2: ismerek én olyan "programozó férget" (úszóedzésről), aki alaposan kiporolná a s*gged.)

[ 2002. december 18.: Cybernetics Core szerkesztette a hozzászólást ]

#111 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 18. 13:36

idézet:
Ezt írta 2-More:
...Szóval elmehetenek a hitgyülisek/krisnások/jehovások tériteni azokhoz a lekvárokhoz, akiknek erre a barom maszlagra szügségük van, nem is szólok rájuk egy büdös szót se amig békén hagynak.[/quote]

idézet:

-Legyen Ön is Jehova tanúja!
-Sajnálom, nem láttam a balesetet.
[/quote]

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2002. 12. 18. 18:32

idézet:
Ezt írta Cybernetics Core:

No comment, Bill Gates új azonosítót csinált. :D

...
[/quote]

Nem hiszem.
Ennél William Gates is okosabb, ügyesebb - és jóravalóbb... ;)
Hidd el... ;)

#113 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 18. 18:50

idézet:
Ezt írta 2-More:
...embert csak képen lát...[/quote]
Ezlol:)

Amugy kicsit mintha eltertunk volna a tematol, vagymi:)
Jo volna, ha kicsit visszakanyarodnank az eredeti temahoz es nem lenne ez is egy 0 tartalmu flame topic...

#114 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 18. 18:57

idézet:
ez egy nagyon konnyu menekulesi ut. tul sokan valasztjak kozulunk[/quote]

Nem feltetlenul menekules, sokkal gyakrabban inkabb valasztas. Es ettol meg nem lesz az ember rossz, vagy olyan ertelemben wierdo, ahogy azt te erted. Amugy az egesz hozzaszolas olyan jehova-krisnas szagu volt :)

Nincs a forumban valahol egy hely az ilyen jellegu velemenynyilvanitasoknak ? :) Vagy csak en emlekszem rosszul ? :)

Tenyleg no comment.

ps: A KEPEK ISTENEK :) C= rules4ever

[ 2002. december 18.: kla szerkesztette a hozzászólást ]
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#115 Felhasználó inaktív   Exi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 19. 11:18

idézet:
Ezt írta kla:

Nem feltetlenul menekules, sokkal gyakrabban inkabb valasztas. Es ettol meg nem lesz az ember rossz, vagy olyan ertelemben wierdo, ahogy azt te erted.
[/quote]

Én is ezt mondom, mert én is ilyen vagyok. És ezt a 'kívülállók' sokszor nagyon nehezen értik meg. Tavaly szilveszterkor pl. le lettem b*szva (barátnő által) hogy miért nem megyünk valahová, miért nincs nagy meglepi. Hát nekem eszembe sem jutott :)

Én ettől függetlenül úgy gondolom hogy nem jó amit csinálok, hosszú távon több kára lesz mint haszna, pl testmozgás teljes hiánya, ellustulás, feledékenység. Már most sokszor köszönnek rám olyan emberek az utcán akiknek ismerős az arca de fogalmam sincs hogy honnan ismer vagy hogy mi a neve (pedig nem vagyok sok emberrel kapcsolatban). Volt is már belőle sértődés. :(
Ezenkívül teljesen elvesztettem érdeklődésem olyan dolgok iránt ami korábban tetszett, ilyen pl az élő szerepjáték, olvasás (könyvet), kerékpártúrák. Meg még sok apróság amit hosszú lenne felsorolni.

És hogy megnnyire nincs igazad abban hogy ez nem 'weirdo' az abban is látszik hogy pl a közvéleménybe milyen a számítógép szakértő sztereotípia: vékony, hosszúhajú, szemüveges, farmeres-pólós, szégyenlős, visszahúzódó, stb.

Ha te pl asztalos vagy akár ügyvéd lennél akkor szerintem ugyanúgy gondolnád mint a nagy átlag hogy a 'számittógépesek' - rosszabb esetben: számittógépbuzik - egy külön állatfaj. :rolleyes:

Cáfoljatok meg ha szerintetek nem így van.
Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning.

#116 Felhasználó inaktív   Jim DiGriz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 19. 14:36

idézet:
Ezt írta winfront2k:

ellenben: multkor bejott egy hitteritos srac a szobankba [nem, en sem
szeretem oket] - szokasos kerdesek [erdekel-e valakit, tudunk-e valakit].
kedelyesen elbeszelgettunk, tartott harminc masodpercig az egesz. a srac
vegig tobbes szamban szolitott meg bennunket, es vegig csak en valaszoltam
neki. a tobbiek irceltek, mintha az eletuk fuggne tole. egett az arcom
miattuk.
...
[/quote]

Erről annyit, hogy én bármit is csinálok, pillantásnál többre nem méltatok egy hittérítőt, vessen meg érte bárki...úgyhogy ez a példa sem olyan egyértelmű... :)

#117 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2002. 12. 31. 02:32

Ma turkaltam a regi lemezeim kozott es egy talaltam egy par erdekes dolgot:)
Peldaul elokerult a GEOS-om is:) (hogy a rakba' kerult az a pc-s lemezek koze?) v1.2, nagyon komoly lehet:) Amint lesz egy szabad percem izzitom az X1541-et;)

Talatam meg 2.16-os autocad-et is, meg egy Logitech egerdriver (LogimouseC7-hez valo asszem) 1986-bol, eredeti lemezen:) (van hozza eger is, kicsit kocka szegeny, de utoljara (~3 eve) meg mukodott, csak anno w98 kicsit nehezen akarta megenni:> egyebkent a formaja ellenere egesz kenyelmes)
Elokeritettem a regi (~12 eves) EGA-kartyam driverlemezet is, par hete megtalaltam a kartyat, a monitor pedig fent figyel a szekreny tetejen. Asszem epp itt az ideje, hogy vmi linux alatt osszehozzam az mplayert egalibbel;D
Egy teljes (eredetinek tuno) NetWare 3.11 telepitokeszlet is elokerult:) Vmi 26 db 5.25"-os floppy:) A raaggatott matrica szerint 20 juzeres. Nem tudom honnan a francbol kerulhetett hozzam, de tuti felapplikalom valami 386-ra:) (386DX@33MHz, 8megz 9bites RAM, 3C-503/16, whoaaaa:)
Talaltam egy szinten ~12 eves, 400DPI-s genius keziscannert is, full doksival, sw koritessel (ScanEdit II, Dr. Genius (<--de birtam regen ezt a programot) es ProdigyOCR), illesztokartyaval, mindennel:)
A kezembe akadt meg egy ChainTech alaplap i80286-12+i80287 komboval, 1megz paritasos DIP rammal meg minden foldi joval megaldva, es egy kormos Enterprise128 'alaplap' is.

Kivancsi vagyok mi minden fog meg elokerulni:)

#118 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 07. 09:38

kicsit megijettem amikor megláttam a tipikus számitógépbuzi szimptómák majd mindegyikét otthon a tükörben.1 nem stimmel, nem kell bilux,na de sebaj.Idénre kettő nem, mert leborotváltam a fejem, de még most se értem:
mi baj azzal, hogy valaki nem csak az elektorkalandorban lát számitógépet, és nem olvassa a szent bibliját napi jelleggel? van aki még beszél is a számitógépsz*raihoz, ugy néz rá mint a gyerekeire, és tulajdonképpen igaza is van.
A legtöbb rohadtnak ugyanis szabályosan lelke van. néha olyanok mint egy hisztis nő, olyankor bele kell rugni és minden megy tovább és állandóan uj cuccokért nyavajognak. és ugyanaz érvényesül ami az embereknél, hogy igen igen, mi is szerettük a nagypapát, de meghalt, és el kell ásni, mert büdös lesz tőle a ház.
Jóhogy ahogy a nagypapát, számgépdarabot se érdemes túl méjre ásni, hisz sose lehet tudni, mikor kell belőle valami...

#119 Felhasználó inaktív   cx.core 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 07. 16:03

idézet:
Ezt írta 2-More:
Jóhogy ahogy a nagypapát, számgépdarabot se érdemes túl méjre ásni, hisz sose lehet tudni, mikor kell belőle valami...[/quote]

OFF:Úgy ám! Ajánlom is mindenkinek Philip K. Dick "Amit a holtak mondanak" c. novelláját.

#120 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 01. 10. 20:50

idézet:
Ezt írta Cybernetics Core:
-Legyen Ön is Jehova tanúja!
-Sajnálom, nem láttam a balesetet.
[/quote]

idézet:
Nekem azok a kedvenceim, akik ezeket (értsd: jehova tanúit) megpróbálja beszervezni az Amway-be.[/quote]

:D
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.