HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 02. 25. 09:09

Megin igaza van. Egy mai ilyen Benq (ez is biztos valami dzsunka-vállalat lehet) nem birna ki egy igazi jó kis diablo2 partit, vagy mortalt, ahol az ökölcsapások csak ugy zuhogtak reá- Én is 5 éve használom uazt a billt, amit ráadásul valakinek a kukájából szedtem ki, de birja még a hajszát. Ja trabanr, irtam fentebb a teendőt valahol: kapd ki a motort, és amugy németesen bele egy audi v bmw motort. Ez lesz csak az igazi uccai alázógép. Nemtom ki mennyire járkál ki gyorsulásikra, de eccer volt kinn 1 kispolszki, amiben egy 1,9es VW turbós dizel volt. A tréfát nem ismerte a pilóta hirböl sem a gázadásnál, a járgány szerette indulásnál emelgetni az első kerekeket...

#142 Felhasználó inaktív   zef 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 04. 14:18

idézet:
Ezt írta 2-More:
Megin igaza van. Egy mai ilyen Benq (ez is biztos valami dzsunka-vállalat lehet) nem birna ki egy igazi jó kis diablo2 partit, vagy mortalt, ahol az ökölcsapások csak ugy zuhogtak reá- Én is 5 éve használom uazt a billt, amit ráadásul valakinek a kukájából szedtem ki, de birja még a hajszát.[/quote]

Benq = Ex Acer :)

#143 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 05. 09:53

Acer= sz*r lenne a következő sor, ugye?
Egyébként most nyúzok egy gyári Compaq bill, atomjó, egyetlen baja hogy GERMÁN a rohadék, és sirok ha Strg-t meg bildschirmet látok...

#144 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 05. 13:48

idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
Bill Geci:
Ajanlom figyelmedbe a 'Lamergency' nevu/cimu, orokzold lamerdemot :) (az altalad fikazott demoscene egyik legkorrektebb alkotasat:P )
[/quote]

Amit BuPe írt, az egy kicsit gáz, de hát hagyjuk meg neki a szereplés vágyát, hiszen ő valószínűleg ettől érzi teljesnek magát!

Mellesleg a demoscene legkorrektebb alkotása IMHO nem a Lamergency, hanem a Mutha, Spiceless, RipRap vagy a DiS (64k kategóriában pedig a Silicon Brain Jumper'98-as műve, valamint a FlaG'98-as P*na, ami ReACT munkája)! Persze ha a lamerdemókat nézzük, akkor mindenek felett van a Lamergency, de egy lamerdemóval nem lehet jellemezni a scene-t!

Megj.: az 1200 című FiRG demót például én követtem el Frankye-vel a Cache'98-on és nagy sikert aratott, annak ellenére, hogy nem tudták egyszerre lejárszani a képet és a hangot! :D
Tyraan - Artum Inferniti

#145 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 12. 09:37

Nem mind1 melyik volt a legjobb? nekem a lamerdemokban mindig az volt a lényeg, hogy porrá pusztuljam magam rajtuk.

#146 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 15. 07:39

Én prociért rajongok de csak akkor ha AMD!!!dead intel
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#147 Felhasználó inaktív   Noiseless 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 15. 10:49

Volt egyszer egy S3 Savage 8 Megásom Kép
Király volt vele a QuakeII + az NFS Kép
"Angyalom, sok erényem biztos nincs, de diszkrét az vagyok..."

#148 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 15. 15:04

idézet:
Ezt írta Jareth:
Mellesleg a demoscene legkorrektebb alkotása IMHO nem a Lamergency, hanem a Mutha, Spiceless, RipRap vagy a DiS (64k kategóriában pedig a Silicon Brain Jumper'98-as műve, valamint a FlaG'98-as P*na, ami ReACT munkája)! Persze ha a lamerdemókat nézzük, akkor mindenek felett van a Lamergency, de egy lamerdemóval nem lehet jellemezni a scene-t!
[/quote]
Oszinten szolva engem leginkabb az mch stuffok erdekeltek (kb. ket-harom eve jottem ra, hogy van am mas rulezseg is a scene-n;>), demokat nem is neztem annyira, lamergency-be is csak veletlen botlottam bele:)

#149 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 16. 16:07

Hogy én ezt a topic-ot eddig miért nem vettem észre ?
(ezt most másodszor írom, mert tegnap valamiért nem ment el a hozzászólásom).

Persze ezért jó a Fórum főoldalán a "Kiemelt fórumtémák", mert ott figyeltem fel rá !

Elolvastam végig és meg kell mondjam, nagyon érdekes és tanulságos volt.
A sorból persze kilógott, bizonyos BuPe hozzászólása, amely nem volt mentes félremagyarázásoktól és előítéletek szülte sztereotípiákból. Természetesen éppen ezek miatt nem fedi a valóságot, ellenben meglehetősen megmosolyogtató hozzászólás volt !

Rajongani egy számítógépalkatrészért ? Miért ne lehetne !
Volt szó itt a topicban, hogy nevetséges, ha valaki egy Voodoo V. 6000-ért egy kisebb vagyont fizet !

Miért lenne az ? Gazdája számára -és számomra is- az a tárgy már egy értékes ritkaság; "műkincs" ! Nem egy "egyszerű" videokártya !

A bélyeggyűjtés (és még sok más "szenvedély") is hasonlítható ehhez ! Márpedig őket nem szokás kinevetni azért, hogy olyasmit gyűjtenek, amely nem más, mint egy konvencionális papírdarab, némi festékkel !!!

Én kimondottam -nosztalgikus beállítottságomnak köszönhetően- talán a Commodore 64 II. masinámnak tulajdonítok a kelleténél nagyobb jelentőséget !

Én biztosan nem fogom eladni; az is biztos, ha ezt bekapcsolom 80 év múlva (ha még élek akkor), akkor is működni fog !

Abban egyébként, hogy valaki tárgyakért (is) rajong, nem látok kivetnivalót ! Addig rendben van, ha tudja mindezt kontrollálni és nem rekeszti ki teljesen a környezetét !

Jah, emberek ! Matrox rajongók figyelem !

Vab egy garantáltan működésképtelen (valami okos leszedte a hűtőbordát a chipről, aztán gondolom, addig csesztette, amíg...) MATROX Millenium G200-am !!!

Kikiáltási ár legyen: 50.000 Ft !!! :D
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#150 Felhasználó inaktív   McMacee 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 17. 16:23

Nekem van a fiokban 2db Gravis kartya. Na azt nem adom el semmi penzert :( (esetleg ha valaki megdob egy Canon A40-el :cool: )

Az egyik egy 1 megas Gravis Classic
A masik egy fel megas Gravis Max

#151 Felhasználó inaktív   doszy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 16:36

A C64-em elcserélhető egy Nikon D100-ra. :D
"1 db francia II. VH-s karabély eladó, megkímélt állapotban, kis esztétikai hibával. Még sosem lőttek vele, egyszer leejtették."

#152 Felhasználó inaktív   [Chris] 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 17. 19:23

500Ft? :)
G200 van az en gepemben is jelenleg(4 eve), csak az mukodik es egyelore ugy tunik marad is meg egy darabig.
C64 nagyon rulez! Van is otthon meg masfel db(egyiknek rossz a space-ja(Wonderboy szinten rulez :D)). Koszi a linkeket, sokat toltogettem.

#153 Felhasználó inaktív   netchan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 05:11

Ha mar C64: SFD-1001 -es floppy drive-ot szagoltatok mar? Mer van egy ilyen otthon a full C64 szett mellett (en is azok koze tartozok, akik aldjak az eszuket, hogy nem adtak ael a cuccot). Most hirtelen csak nemet oldalt talatam rola: [url="http://"http://cbmmuseum.kuto.de/floppy_isfd1001.html"]http://cbmmuseum.kut...y_isfd1001.html[/url]

A lenyeg (lehet kapaszkodni):
Kapazität pro Diskette: 1,06 MByte

Igen, ugyanarra a floppyra, amire az 1541-es 170k-t tett fel, ez tobb, mint 1 Megat zsufolt. Az expansion slotba kellett betenni egy baszott nagy IEEE-488-as adaptert, arra csatlakozott ez a dog egy scsi szeru szalagkabellel.

Ahh, regi szep idok.

netchan

#154 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 07:18

idézet:
Ezt írta netchan:
A lenyeg (lehet kapaszkodni):
Kapazität pro Diskette: 1,06 MByte

Igen, ugyanarra a floppyra, amire az 1541-es 170k-t tett fel, ez tobb, mint 1 Megat zsufolt. Az expansion slotba kellett betenni egy baszott nagy IEEE-488-as adaptert, arra csatlakozott ez a dog egy scsi szeru szalagkabellel.

Ahh, regi szep idok.

netchan
[/quote]

Bocs, az a 170KB az inkább 340KB, mert két oldalról van szó. :)
(Azért így is szép mennyiség.)
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#155 Felhasználó inaktív   netchan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 08:19

idézet:
Ezt írta [Lulu]:

Bocs, az a 170KB az inkább 340KB, mert két oldalról van szó. :)
(Azért így is szép mennyiség.)
[/quote]

Igazad van, 2x170. Az sfd-1001-es ketfejes volt, azaz nem kellett forditgatni a lemezeket, fizikailag is egyben kezelte az egeszet. Igy "csak" 3x-os a kapacitas ;)

netchan

#156 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 08:53

jaja, csak asszem ez az 1 megás cucc nem normál lemezt hanem speckót igényelt, ha jól tévedek. anno a 80asokban az öregem egy pefém nevü cégnél melózott, ott volt egy ilyen csoda, csak lemezt nem keptak hozzá sehol, uhogy nem nagyon használták.

#157 Felhasználó inaktív   Hassan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 12:30

Nálunk egy 286-os Profex notebook tengeti végnapjait. A 40 megás conner winyója feladta a szolgálatot, a floppyja is megadta magát, de papírnehezéknek jó. Szeintem egy csodás darab.

#158 Felhasználó inaktív   John Fowler 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 19:22

"pedig lehet rajongani.ha az életed fontos része a gép, nem csak konzol v munkaeszköz (pl. scener az ember! - ekkor oian neki a gép, mint a szobrász vésője, a festő ecsetje/palettája, ilyenek!) akkor nagyon hozzá tud nőni az emberhez egy-egy darab!!! vannak továbbá kultuszhardverek is, a voodoo pont ilyen (bár nekem sose volt, nem is lesz asszem, mert az én életemnek nem volt része, nem fűződik semmi emlékem hozzá, én asus v3000-rel kezdtem a 3d-t, s az hozzám is nőtt, meg is van a Kedvesemnél, videót is nézünk rajta, mert bemenetes a kárgya), és a GUS!!!
utóbbi (a fiatalabbak kedvéért) a scene "szabványkártyája" volt sok évig az sb-k ellenében, rulezül (elég könnyen s élvezettel) programozható, a maga korában úttörő ram alapú wavetable kártya (volt), rengeted dos-os demó csak azzal szól, és ilyenek. keserű könnyeket hullatok, amiért a creative+m$ túl hamar tönkretette a gravis hangkártyarészlegét, s nem készült pci GUS, és a mostani alaplapomba nem tudom bedugni egyiket sem
van emulátor ugyan, de win alatt fut, rémesen szaggatja a hangot, gyakran eldobja magát (és esetleg viszi a wint is) - és egy csomó demó/intró eleve nem fut winsux alól! állítólag akarnak pure dos és wmware alá is írni, de eddig csak a
szándékot láttam
egyszer hallottam vkit pedzegetni egy "PCI->ISA" vezérlő létét is, de arról se hallottam többet.
készülgetett egy überf@sza PCI hangkártya is esetleges GUS emulációval - eltűntek a készítők (nightingale project, ha mond vkinek vmit, évekkel ezelőtt volt)
ergo kénytelen vagyok (leszek) több gépet tartani, ha a régi demókat meg akarom nézni (hallgatni). ennyit a pc kompatibilitásáról.
szóval így ezek után eléggé meg tudom érteni az elvetemült amigásokat (főleg a m$-utálatukat, nekem is kavarog kicsit a gyomrom tőlük) és hasonló fajzatokat. magam pedig mindig amd procikat használok, mert az én szememben az intel nagyon hajaz a m$-ra. egyszóval nem vagyok pártatlan szemlélő
de az alapkérdésre visszatérve: ha egy plüssmaci így hozzá tud nőni az emberhez, miért ne tehetné ezt akár egy proc vagy egy videókártya? ahhoz is kötődhet emléke, adózhat tisztelettel az eleganciája előtt (3*3 risc pipeline, 3 utas dekóder, exkluzív cachearchitektúra, legjobb pipeline fpu, überbéna marketing, mind a 10 ujját megnyalja az érzőszívű hozzáértő )
az említett voodoo pedig pont igazi ritkaság. nem isten, h a többi(?) sznobnak(?) fogja mutogatni, lehet h a kedvenc süllyedő hajójáról az utolsó megmenekült patkányt látja benne vagy mittomén
na, elég abnormális vagyok?" by Alvaro

A szivembol szoltal. :)

Erdekes, amint meglattam a topic cimet, egybol a GUS-om ugrott be nekem is. :D

Azota mar 3 GUSOM van: 1 1megas ACE (+SB16VE), 1megas GUS Extreme (GUS MAX+ valami ESSszar 1 kartyan), es egy 8megas GUS PnP, amit a mai napig hasznalok DOS, Win98, Linux alatt.
Az ISA slot eltuneset en is sajnalom, ezert is van meg mindig SD-s alaplapom.

Amugy pc-vel kapcsolatban meg a Tseng ET-6000 kepezi nalam a rajongas targyat, meg a regi ALI chipsetes Gigabyte 486 alaplapom. Persze csakis AMD, vagy Cyrix procikkal. ;)

De a leginkabb az Amigamat dedelgetem. Na annak tenyleg lelke van. Blizzard 1240-es kartya+SCSI-KIT+2,1G IBM SCSI-2, +12x-es TEAC SCSI olvaso.
Egy alom :) bovebben itt: [url="http://"http://amigos.amiga.hu/alain/konfig.html"]http://amigos.amiga....ain/konfig.html[/url]

Az egyik jobaratomnak meg van egy Pentium Pro200-asa, Voodoo2 SLI-vel. Hasonloan nemnormalis :)
"Ne légy hiú és beképzelt, hogy okosabb, és különb légy, mint embertársaid."

#159 Felhasználó inaktív   waker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 23:35

Nekem úgy hirtelen néhány dolog jut eszembe:

1) C64-es idők: Extra tunningok:
Action Replay Card: 25-szörös sebességű töltés floppy-ról (100 esetből kétszer hibázott). Két gomb volt a hátulján. Az egyik a reset, a másikra pedig a kártya vette át az irányítást.
Ekkor pl játékokat lehetett vele örök életűvé tenni, sprite-okat, kódokat stb lehetett vele lementeni.
Giga load töltő program: Az első floppy-meghajtókról (nem spórolták ki az alkatrészeket) 40, azaz NEGYVENSZERES sebességgel tudta olvasni a lemezeket.
(1x speed=2400 BAUD) volt.
A régi c64-es floppy-k még ma is olvashatók...

Ó, azok a régi szép idők...

2) PC-s korszak: Creative 2x speed CDROM DRIVE.
Ezt még az SB kártyára kellett kötni. Minden lemezt atomstabilan olvas még ma is. Ha gond van, ez biztosan beolvassa a CD-t.

3) Videó streamer:
Ezzel VIDEÓ SZALAGRA lehetett adatot felírni, 150KB/s sebességgel visszaolvasni. Kb 1 CD fért rá egy 195-ös kazettára. Akkoriban használtam, amikor egy CD 1000Ft felett volt, egy videókazetta pedig 400-500 Ft körül.
Ez is kiment a divatból, mert a 1 videókazetta árából 4 CD-t lehet venni.
De, mint emlék megvan.

4) Vesa Local bus-os Pentium:
Igen, volt az első pentiumokból (p60-p66) VESA LOCAL buszos változat is.
Ma is megvan, működik, jó szolgálatot tesz, linux-al megpakolva megosztja az internetkapcsolatot (ADSL) több gép között, nem lassú.

5) XT táp+ház: Az ebben levő 486-os már meghalt, de a táp még mindig működik. Ezeknek a 15 éven túli használat sem ártott meg... Nem robban fel, de nem ám, mint azok a mostani Vargáné-féle tápok...

Nosztalgia, nosztalgia,ó, azok a régi szép idők...

[ 2003. március 19.: waker szerkesztette a hozzászólást ]
A legkorszerűbb védelmi rendszerek is csődöt mondanak, amikor Mariska néni takarítás közben a seprűnyéllel kikapcsolja a főkapcsolót... (Murphy alapján)

#160 Felhasználó inaktív   waker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 19. 23:45

Ajánlom figyelmetekbe a CONTIKI operációs rendszert:
"A Contiki rendszer több 8 bites gépre is létezik, a C=64 mellett van VIC 20, NES, Atari Jaguar, Tandy CoCo, Atari 8 bit, Apple II, PCEngine, Plus/4, CBM PET gépekre is. "

De, előtte nézzétek meg ezt: [url="http://"http://www.root.hu/?c=3461"]http://www.root.hu/?c=3461[/url]

Mindig is mondtam, hogy régi vas, nem ócska vas...
A legkorszerűbb védelmi rendszerek is csődöt mondanak, amikor Mariska néni takarítás közben a seprűnyéllel kikapcsolja a főkapcsolót... (Murphy alapján)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.