HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1121 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 08. 08. 06:48

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. aug. 7., kedd - 17:10

Mikor derul ki, hogy melyik napon?

Most  :smoker: Holnap leszek tovább.
Elköltöztem :-)

#1122 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 08:27

Na, nezzuk mi volt abban a ket szatyorban, amit Rive penteken a kezembe nyomott:)

2db ELSA Winner 2000/Office, PCI, 4megz SGRAM, 3DLabs Permedia2
Egy gepbe beraktam, kepet adnak, egyelore ennyi. Az egyik mindenkepp kell, bar mar ket tonnanyi Permedia2 cuccom van:)
Aristo ART-128AT/E2M, PCI, Alliance Promotion3D, 4megz EDO
Leadtek Winfast L2200, PCI, 8megz SGRAM, Permedia+GLint Delta, mar volt szo rola ebben a topicban:)
Adaptec AAC-364/Dell2 (Dell PERC2), PCI-X, quad channel U2W RAID, 128megz akkus cache, szep darab. Egy LED letorve, vinyot meg nem latott, amugy a menujeben maszkaltam az alapjan jonak tunt, majd jovo heten alaposabban megnezem.

Ezeket meg nem teszteltem:
ASUS nemtommi, S3 Vision864 es ViBRA16S egybegyogyitva egy MediaBus-os kartyan, hatlap nincs.
Creative VideoBlaster CT6080, eleg retkes meg rozsdas, nem tul biztato.
Creative VideoBlaster CT6000, egesz jo allapotban, egy probat meger, hatha mukodik:)
Gravis Ultrasound v2.4, 1024k RAM, ez is szep allapotban van.
Initio IOI-9100UW, passz.
Compaq Smart Array 3200 es Smart Array 221: szinten passz, ranezesre jo, de ezek megmozdulni ugyis csak Compaq szerverben fognak.

Van meg itt egy marek mindenfele RAM is, Sun-okba 16megas modulok, 3.3V unbuffered 64megas DIMM, 3.3V buffered ECC DIMM (128megasnak tunik, RS/6000-be talan jo lesz), valami SGRAM SO-DIMM-ek, talan RageIIC-be meg G200-ba, nehany erdekes kullemu modul valoszinuleg notebookba (tobb fajta van, van olyan amihez hasonlot eddig meg nem lattam), es a lenyeg, 4db 80 pines modul Data General AViiON AV-4300 tipusu, Motorola 88k alapu csodagepbe:D
Van itt egy marek VRM is, legfokepp 40pines cucc PPro/PII/PIII gepekbe, de van valami PowerPC-hez valo is, van egy 30 pines P55C/K6-hoz, meg egy SIMM-szeru, a feliratok alapjan redundans VRM valami Compaq csodagepbe.

Ja, meg van itt meg egy erdekesseg, bar ez nem Rive bune:D
Aztech PCI 288 hangkartya, 4csatornas, normalis, koaxialis S/PDIF kimenet trafoval, mindennel, es Trident 4Dwave-NX chip lakik rajta:>

#1123 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 12. 16:11

Na, beazonositottam az ismeretlen memoriakat:
Van 2db 2megz/70ns 40339RM0005 tipusu modul IDC csatlakozoval, google egy szem talalatot ad ki (finn, meg translatorral sem ertem igazan mit akar:D), ha jol ertem egy ICL Mikro-Mikko NB386s tipusu notebookba valo.
Vanik 1db szabvanynak tuno (legalabbis ilyet mar lattam:) 72pines DIMM modul, valszeg 4megz, 60nonosec eleresu, gondolom 486-korai P5/P54C notebookokba.
Vanik itt ket 40pines SIMM modul is, az egyik egy 1M/70ns cucc (Compaq spare #202396-001), a masik egy lopakodo uzemmodban mukodo (nincs rajta semmi, ami alapjan be lehetne azonositani) 4megz/60ns modul.
Tovabba vanik ket 144pines DO-DIMM modul is, az egyik 4megz/70ns, a masik minden bizonnyal 8megz/10ns. Valoszinuleg RageII meg G100 kartyakhoz valo cuccok, talan egy-ket Permedia is megeszi oket. Nem lenne hatrany, ha a nyocmegas 8nanos lenne, akkor elmenne G200-ban is...

Ja, meg delelott kimaradt, de Rive turt egy Iomega Buz-t is, dobozaban van, a CD tokon rajta volt a gyari folia:) Ez elvileg egy MJPEG digikartya osszegyogyitva egy Ultra-SCSI vezerlovel:) ZR36057/ZR36060 lakik rajta, szoval akar meg jo is lehet. Kb. annyit tudhat, mint a DC10, bar a hasznalati erteket nagyban csokkenti, hogy csak win95-os driver vanik hozza, ill. az, hogy itt figyel egy masik gepben egy DC30pro:D

#1124 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 08:22

Nekem egy intel xpresserverem van használaton kívül, kompletten (de már szétszedtem) ha valaki érdekelne felhozom vidékről.Dual 486 kártya + 1 p1 kártya, 72 mega registered edo, yamaha cd író, plextor olvasó (mindkettő scsi ofcoz) meg a szokásos dolgok :) Ha kell valakinek vonyítson, elcserélhetem valami kisebbre. Ja a cucz működik, csak szétszedtem mert más projektet terveztem vele :)
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1125 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 13. 16:09

Megint betoltam egy rakást a dögprocisoknak: Link

#1126 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 11:16

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. aug. 12., vasárnap - 9:27

Van meg itt egy marek mindenfele RAM is, Sun-okba 16megas modulok, 3.3V unbuffered 64megas DIMM, 3.3V buffered ECC DIMM (128megasnak tunik, RS/6000-be talan jo lesz), valami SGRAM SO-DIMM-ek, talan RageIIC-be meg G200-ba, nehany erdekes kullemu modul valoszinuleg notebookba (tobb fajta van, van olyan amihez hasonlot eddig meg nem lattam), es a lenyeg, 4db 80 pines modul Data General AViiON AV-4300 tipusu, Motorola 88k alapu csodagepbe:D
Van itt egy marek VRM is, legfokepp 40pines cucc PPro/PII/PIII gepekbe, de van valami PowerPC-hez valo is, van egy 30 pines P55C/K6-hoz, meg egy SIMM-szeru, a feliratok alapjan redundans VRM valami Compaq csodagepbe.

Hali!

kéne a régi 486-osomba ram modul, esetleg megtekintés vagy képek róla ( compaq contura aero 4/25 bw, csak ebbe gyártott ram modul lenne jó, ha kell a foglalatról kép, köldök PM-ben).
továbbá: megdobódtam egy dec digital server 3200-assal, ebbe való p2 VRM modul kéne. (dual slot1 cpu card-hoz, stason.or9-on rákeresel, fenn van a specifikáció) ha van fölösbe 1, netán kettő.

Még mindig nálam rohad egy Hercules rendition v2200-as agp-s VGA-régiség... Még mindig igényt tartasz rá?
Vagy valaki más esetleg?

#1127 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 11:21

Idézet: Gabibácsi - Dátum: 2007. aug. 13., hétfő - 9:22

Nekem egy intel xpresserverem van használaton kívül, kompletten (de már szétszedtem) ha valaki érdekelne felhozom vidékről.Dual 486 kártya + 1 p1 kártya, 72 mega registered edo, yamaha cd író, plextor olvasó (mindkettő scsi ofcoz) meg a szokásos dolgok :) Ha kell valakinek vonyítson, elcserélhetem valami kisebbre. Ja a cucz működik, csak szétszedtem mert más projektet terveztem vele :)

stipistopi! egyik ismerősöm égre-földre keres/építeni akar n-processzoros működő 486-konfigot (n>=2)
képek, adatok?

amit vihetsz érte: p1-p2-ségek, scsi-ségek, félszerver, meg egy rakat hw nálam elfekvőben... ( PÜzz )

#1128 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 14. 16:53

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2007. Aug. 14., Tuesday - 12:16

kéne a régi 486-osomba ram modul, esetleg megtekintés vagy képek róla ( compaq contura aero 4/25 bw, csak ebbe gyártott ram modul lenne jó, ha kell a foglalatról kép, köldök PM-ben).

Mar kuldtel:)
Ranezesre egyik modul se jo bele, amit regebben kukaztam annak is csak a csatlakozoja stimmel, de nem a modul kozepen van, hanem a szelen, ezek meg tok masok.

Idézet

továbbá: megdobódtam egy dec digital server 3200-assal, ebbe való p2 VRM modul kéne. (dual slot1 cpu card-hoz, stason.or9-on rákeresel, fenn van a specifikáció) ha van fölösbe 1, netán kettő.

Jah, Rive szolt. Vanik is itt ket egyforma, Digital logos VRM.
Foglalat: http://www.rayodyne.com/PE1400SC_Upgrade/C..._VRM_Socket.JPG
VRM: http://www.rayodyne....Upgrade/VRM.JPG
Ha ilyen, akkor jo bele, ha nem, akkor valami specko. (A kepen 'standard' rev 8.x VRM vanik, a DEC-es kicsit elter ettol kinezetre, meg lehet, hogy amugy is:)

BTW ha mar VRM a tema...:>
IBM xSeries-be kone VRM, 1db eleg, ilyen ni: http://www.acomputer...p?img=25884.jpg
Ha sikerul szereznem, akkor lecserelnem az x200 (uniprocessor, VIA chipset:) egy kicsit komolyabb, nemtommilyen lapra (dual, Serverworks chipset), amibe raadasul van 3x512megz rECC SD-m:)

Idézet

Még mindig nálam rohad egy Hercules rendition v2200-as agp-s VGA-régiség... Még mindig igényt tartasz rá?

Hat mar hogyne tartanek, nem felejtettem el, csak kicsit csuszasban vagyok:)

#1129 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 09:53

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 12:21

stipistopi! egyik ismerősöm égre-földre keres/építeni akar n-processzoros működő 486-konfigot (n>=2)
képek, adatok?

amit vihetsz érte: p1-p2-ségek, scsi-ségek, félszerver, meg egy rakat hw nálam elfekvőben... ( PÜzz )

képeket tudok küldeni otthonról
Adatok:

dual 486 (nemtommármilyen), EISA-s alaplap, integrált video, integrált scsi, 8 vinyóhely, 3 nagyhely, lcd kijelző elején (azzal bootol is, nem kell monitor) meg amiket még írtam előbb.

püzök inkább
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#1130 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 10:13

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. aug. 14., kedd - 16:53

BTW ha mar VRM a tema...:>
IBM xSeries-be kone VRM, 1db eleg, ilyen ni: http://www.acomputer...p?img=25884.jpg
Ha sikerul szereznem, akkor lecserelnem az x200 (uniprocessor, VIA chipset:) egy kicsit komolyabb, nemtommilyen lapra (dual, Serverworks chipset), amibe raadasul van 3x512megz rECC SD-m:)

Konkretan milyen IBM-be kene? Szetdobtunk egy kupac 5500-ost, 5100-est, meg x232-t, oszt hatha van :)
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#1131 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 15. 18:52

Fingom nincs milyen xSeries, a laprol lattam egy fenykepet, aztan ennyi:)
Ellenben maga a VRM az pontosan ugy nez ki, mint amit feljebb belinkeltem: http://www.acomputer...p?img=25884.jpg

BTW a VT420 tema aktualis meg? (Bar a beszerzett sor azota elfogyott, de van utanpotlas boven:)

#1132 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 16. 11:30

Oksa, korbenezek, h van-e ilyen :) Sztem a VT420 amugy aktualis meg, ugy remlik h ottvan a polc tetejen, este megnezem :D
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#1133 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 08. 24. 07:14

Ma beszerelek egy Yamaha YMF724-et egy gépbe. Fájó szívvel válok meg tőle. Neurofire, nyugtass meg :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1134 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 24. 14:25

Jo, megprobalom:)
Ne sajnald egy masodpercig se a 724-et, nagy fos az egesz, nem csoda, hogy a Yamaha is csak csumpi PSR-ekbe, meg ratyi hangkartyakra merte rarakni:D

#1135 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 25. 23:46

:D
Ehh, ez egy lepusztult kis hangkártya, van rajta egy TEA valahányas (=szarfostalicska) kisteljesítményű végfok. Viszont, mivel Fiery kinézte magának a G450-es matroxot, kotornom kellett valamit a netezős gépembe és találtam egy KyroII-es videohártyát. Volt anno, túléltem vele mindent, eszement bios és illesztőfrissítést, mert ugye a kyro nem olyan stabil jószág :Đ . Ennek nem tudom, mi volt a baja, hogy ide került, de nem hiányzott senkinek, pincében volt a dögtemetőben. Most felhoztam, adtam neki a hőlégfúvóval és beröffent. Kapott egy passzív tuskót, nem kell venti ennek. Hanem lefagyott hamar :D . Na miért? Hát persze, mert 60ns-os memóriák vigyorognak rajta (legalább Toshiba), a mag meg ugye 175-ön megy és szinkorn kifelé. Nosza, ahogy ezek a gagyi tajjjvani megoldások is csinálták, telepítő inf-jében a registrybe íródó órajelet átírom 160-ra telepítéskor (volt is ezekből nagy gebasz, mert ugye a kyro illesztőit gyakran foltozták és a gyári, avitt illesztőn kívül semmivel sem volt stabil, lévén az 166Mhz-es, míg a hivatalos verziók 175...), a temp könyvtárban és azóta lőn bódottá :D .
Még vadászok BIOS-t hozzá, régen volt sok, talán cd-n is van valahol. Régi szép idők. Imádtam ezt a kártyát! Volt egy igazi gagyi (fentebbi módszer) STLAB, aztán álmaim netovábbja, egy Hercules Prophet 4500...
Azért az NV nagyon félhetett ettől az elfuserált magtól, hogy ilyenre adta fejét (vagy csak valami buzgó fan?): http://www.hardtecs4u.com/reviews/2001/nvi...ia_on_kyro2.pdf
Elvileg igaz: http://www.hardtecs4...nvidia_vs_kyro2

Hombre, a két trueX-et is megkínáltam, de semmi változás :( . Az a bosszantó, hogy anno beindult az egyik, ha jó szögben törtem a panelt...
A vudu meg ugye eleve gpu-zárlatos sajna.

Szerkesztette: didyman 2007. 08. 26. 00:30 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1136 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 07:40

Ezek a cikkek eleg gazosak:> (A masodik is, pl. a Guillemot a Hercules utodja vagy mi, aztan rajuk nem kene olyasmiket mondani, hogy nincs tapasztalatuk a grafikus kartyak gyartasaval:D)
Amugy nalam egy Prophet 4000XT kallodik a szekrenyben valahol:) (Meg egy GB1024, meg egy Graphite VL Pro, egy Dynamite 3D/GL es egy Thriller3D:> )
Kyro2-bol anno csak STlab volt, azt meg kihagytam inkabb.

#1137 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 26. 11:39

Ma kiszórtam a lakás akusztikai berendezéseiben tengődő mindenféle műveleti erőlködőt BurrBrown OPA-k érkezése okán :D . A filipsz cédétányérosba bezzeg csak szingó kellett volna, én marha. Úgyhogy ott lábvagdalás-összekötés (nem használt oldal kiiktatása), átkötözés, OPA2134 így befér jól az NE5534 helyére :D
Elég durva jószág, pedig nem mai darab ez az IC sem. A cd-játszóban nagyon utáltam a régi IC-ket.
Még majd az EMU kap párat, oda meg keveset rendeltem :omg: (akartam a bemeneti fokozatra is), mert a gyári JRC2068 finoman szólva röhejes képességekkel bír.

Szerkesztette: didyman 2007. 08. 26. 11:43 -kor

#1138 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 09:57

Két újabb izébigyó.

SYM22802 - ezen az egyik csatorna tuti dög, a másikat a fene tudja.
D2140-60004

Majd ezeket is el kéne takarítani.

#1139 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 16:52

A NetRAID-1Si egy szegyen, akarhogy buzeralom 25-30megz/sec-nel tobbet keptelen vagyok kihozni belole. Legyen JBOD, RAID{0|1|3|5|10}, teljesen mindegy neki, oszt' kicsit kellemetlen volt raszabaditani egy ilyen tombre 400 juzert.

BTW a Compaq RAID kartyak holnap kerulnek tesztelesre:) Legalabbis a Smart Array 3200.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2007. 08. 27. 17:00 -kor

#1140 Felhasználó inaktív   frankie! 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 08. 27. 18:23

Milyen SDRAM-ot ajánlanátok ASUS P5A-B lapba K6-2 procihoz, mert az eddigi tönkrement.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.