HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1161 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 09. 18. 20:13

Mivel vesznek is mindenféle szart, majd megkérdezem őket, nem akarnak e barterezni, de most úgy felkúrtam magam más vétele miatt, illetve amiatt hogy nem jött össze, hogy nem birnék egy tisztességes mailt összerakni. Mivel ha használni akarom, mindenképp kelleni fog, majd felajánlom nekik hogy pl nem meztelenül megyek be érte és ideadhatják ingyen :D

#1162 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 14:33

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. szept. 11., kedd - 1:46

AIX-szal is jatszadoztam, hatha kedvet kapok egy 7025-F50-hez, de szerintem nem fog kelleni:)...
Meg amugy is inkabb olyan vas kene, amin elfut az AIX5L is, mert szep meg jo a 4.x, de muzeumba valo.

Az F50-en nálunk AIX 5.3 fut. Persze firmware-t kellet hozzá frissíteni, de simán felment.

#1163 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 20. 18:51

Ja, kozben utanaolvastam.
Firmwarefrissites... Hat, nem igazan rajongok az otletert:)
Meg az a dual 332MHz-es PPC604e valahogy nem tunik tul combosnak, plusz az illeto azota sem valaszolt az emailre, amit kuldtem:) Irta, hogy eddig mindenki sokallta az arait, szoval irjak en arat:) Gondolom tobbre szamitott:)

#1164 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 21. 17:16

Kukaztam egy socket370-es SBC-t (Single Board Computer), i815e rev.B chipset, 2 DIMM, 2 ATA, floki, parhuzamos port, 2 soros port, kulon 4megz SGRAM a framebuffernek (ilyet se gyakran latni i81x-nel, max. csak a memoria helyet az alaplapon), i82559 alapu 10/100-as ethernet, 2 USB.
Laza. 2-4 ilyet el tudnek kepzelni egy 2U magas hazban, 1.4-es Tualatin professzorral, fel giga rammal:)
Elvileg specko backplane kene hozza, gyakorlatilag beleraktam egy i430FX chipsetes alaplapba es mukodott:>

Szerkesztette: NEUROFiRE 2007. 09. 21. 17:34 -kor

#1165 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 23. 13:17

Ugy tunik, hogy a rev.B chipset ellenere megsem eszik Tualatint (vagy csak a kezembe akadt 1.3-as cerka nem tetszett neki).

#1166 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 24. 20:43

Ördög tudja. Gyártmánya? Hátha görbülhet hozzá egy passziv alaplap :D

#1167 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 03:11

Portwell ROBO-678N.
Eleg korrekt darabnak tunik:)

#1168 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 25. 06:57

PCIba megy, vagy ISAba? Körbekérdek ma, hányódik itt pár passziv lap, talán még ház is.

#1169 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 03:24

PCI vagy ISA? Hat... Is:D

http://ipcnet.it4profit.com/filecache/cf/4...15031456335.jpg

#1170 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 06:17

Ismerem, Advantechn kártyáké is ilyen, olyan mint a VESA Local volt anno. Macera, megkérdem, kölcsönbe tudok adni egy pecót hozzá való passziv lappal, de gondolom már sikerült anélkül letesztelni.

#1171 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 06:57

Akar még valaki régi ISA TIGA, tuner meg videokódoló/dekódoló kártyákkal tücskölni, vagy -> kuka?
Elköltöztem :-)

#1172 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 26. 18:15

Nem nagyon kell backplane, igazabol azt sem tudom, hogy mi a faszra lehet jo, de amugy ja, VLB szeru. Amugy asszem irtam is, hogy mezei alaplap ISA likaba belegyogyitva mukodik, ugy teszteltem:)

Rive, minden regiseg johet:)
Az eddigi cuccok tesztelesevel nem nagyon haladtam, az ELSA VGA-k jonak tuntek, a Dell/Adaptec RAID, hmm... erdekes, neha nem porgeti fel a vinyokat, nem latja, mittudomen (talan kontakthiba?), pedig amugy szep darab.
A Compaq kartyak is furcsak, konfiguralni hagyjak magukat, operencias rendszer telepitese rendben volt, de aztan jottek a 'delayed write failure' uzenetek, meg az 'ntfs error'-ok a logban, vegul ugy megborult a w2003, hogy orom volt nezni. A Compaq/HP Proliant Support Pack (ilyen driverpack-szeruseg) is elhasalt, valtozatos hibakkal. Proliant 3000-ben probaltam, elvileg a SmartArray 3200 pont ezekbe a gepekbe valo, illetve egy masik SmartArray 3200 (asszem meg Gaxsta-tol zsakmanyoltam hotswap keretestol, vinyostol:) tokeletesen megy egy ML530-ban, RAID1-ben es RAID5-ben is vegig 45-50megz/sec olvasast produkalva (eleg jo, foleg ha az nezem, hogy 50MHz-es 29045 van rajta, az IBM kartyak meg 100MHz-es i960-nal nyomjak 20-25megz/sec korul...:)
Szoval ezekkel nem tudom mi lesz, majd holnap meg jatszok veluk, ill. ha felszabadul a Proliant 1600-unk is, akkor kiprobalom abban is, de kukagyanus mindketto.

A Permedia alapu Leadtek kartya is muxik, de mar van egy:)
A GUS, a MediaBus-os cucc, meg a ket VideoBlaster tesztelesehez meg nem volt erom, raadasul a ket VideoBlaster kozul az egyik alapbol nem tul biztato. A Buz-nak valami baja volt win98se alatt, turok hozza valami regebbi rendszert, jol.
A notebook RAM-ok passz, az IBM buffered EDO szepen megy egy RS/6000-ben, szoval az mindenkepp kell, a 200 pines Sun SIMM-ek is jonak tunnek, csak az a baj, hogy 80nanos mind, szoval ilyen SPARCStation-okbe valo igazabol. A 80 pines, erdekes formaju SIMM RAM-ok valami Avion faszomtudja milyen gepbe valo specko modulok.
Az a ket memoriabovito panel fingom sincs mibe valo, de mivel ECC-s gondolom valami RAID kartyara, routerbe, esetleg nyomtatoba, de a rairt adatok alapjan semmi infot nem talaltam.

Hmm, volt meg valami?

Uj szerzemenyek:
Nyocbites, ISA-s, Intel KU82706 alapu VGA, 1megz RAM, 50MHz-es Analog Devices RAMDAC, ranezesre a '80-as evek vegerol szarmazik (nem tul igenyes NYAK, 100nanos RAM, RAMDACON gyanus, gyartasi idonek tuno 8943-as kod:)
Meg van itt egy VLB-s Cirrus Logic CL-GD5429, ennek az az erdekessege, hogy a szokasos, 4x256k-s DIP/SOJ RAM helyett ZIP tokozasu RAM van rajta, es PCI kartyakon kvazi-szabvany SOJ foglalat 512k-s chipeknek. Szoval iszonyatosan modern:D
Par hetes cucc, de asszem innen meg kimaradt: Rage128 AIW:)
Eleg korrekt darab.

#1173 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 09:08

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 18:15

Rive, minden regiseg johet:)

OK. Valamikor a jövő héten?

Van még 2-3 Dual PIII lap is, a 'hátha' kategóriából. Azaz próbáltam, de nem jött össze: ugyanakkor mégegy független ránézés nélkül nem szívesen dobnám ki őket. Azokra is rá kellene majd nézni - elvinéd?

Aztán majd a dögnek besorolt cuccokat kérem vissza. Meg ha az Aviion memória nem kell, akkor azt is - tudok működő effélét ugyanis  :)

#1174 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 27. 18:32

Szerintem osszeturom az osszes kacatodat, SCSI-s flokitol a ZIP RAM-okon at a mindenfele kartyakig, aztan eltalicskazom a Moriczra az egeszet:) Az AVIION (amugy ez konkretan mifele gepezet? marmint azon kivul, hogy valami Motorola alapu cucc) memoria nem kell, nem igazan tudom mibe belerakni. Illetve a belerakassal nincs gond, 80 pines SIMM foglalat van a VAX-okban, meg a Cisco 2611-ben is a flashnek, de hogy mukodni nem fog, az kurvaelet:>
A lapokra szivesen ranezek, de tul sokat nem tudok igerni ezzel kapcsolatban, az x220 is parlagon all, annyi idom van szorakozni vele...:/

Idopontot (a korabbi esetekbol okulva) nem merek mondani:/

#1175 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 09. 28. 10:16

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. szept. 27., csütörtök - 18:32

Szerintem osszeturom az osszes kacatodat, SCSI-s flokitol a ZIP RAM-okon at a mindenfele kartyakig, aztan eltalicskazom a Moriczra az egeszet:)

Amit használni tudsz, azt ne hozd... Csak, ami dög.

Idézet

Az AVIION (amugy ez konkretan mifele gepezet? marmint azon kivul, hogy valami Motorola alapu cucc) memoria nem kell, nem igazan tudom mibe belerakni. Illetve a belerakassal nincs gond, 80 pines SIMM foglalat van a VAX-okban, meg a Cisco 2611-ben is a flashnek, de hogy mukodni nem fog, az kurvaelet:>

Egy közepes cégecske, ha jól vágom, egész a PIII korszakig voltak saját gyártású szervereik. Amire én itt gondolok, az tényleg egy Motorola cucc, de dual procis. 2X50 MHz  :Đ

Idézet

A lapokra szivesen ranezek, de tul sokat nem tudok igerni ezzel kapcsolatban, az x220 is parlagon all, annyi idom van szorakozni vele...:/

Idopontot (a korabbi esetekbol okulva) nem merek mondani:/

Jep :)

Megest szermányoltam egy olyan extra buszos kártyát: ezuttal valami Mach64+ Vibra 16 kombo. Ehhez van egy hátlap is. Bár elég gyűrött :(

Szerkesztette: Rive 2007. 09. 28. 10:17 -kor

#1176 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 02. 18:20

Na, nemi varakozas utan megjott az AMD Personal Internet Communicatorom, igaz megsarcoltak afara meg mindenre, de legalabb itt van, most is arrol firkalok, atomi egz szerkezet. Majd ha elmerultem a WinCEben, lesz ekezet is. Most away, szettepem es belenezek, milyen belul :D

#1177 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 17:58

Errol jut eszembe, Crusoe alapu (ha jol emlekszem TM5300, 533MHz) thin-client nem erdekel valakit? :)

#1178 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 03. 21:00

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 3., szerda - 17:58

Errol jut eszembe, Crusoe alapu (ha jol emlekszem TM5300, 533MHz) thin-client nem erdekel valakit? :)

Vetnék rá egy pillantást  :hemuveg:

#1179 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 04:06

https://hup.hu/node/44708

#1180 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 04. 06:55

Gondolom valami embedded pöcsség vagy WinCE van rajta. Mindenesetre, a PICet széttéptem közben, ma fogom leszedni a BIOS ICt az alaplapjáról, és tokot feltúrni rá helyette, mert ezzel a gyári lockolt biossal az atyaúristen se boldogult még eddig, szerintem én se fogok.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.