HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1191 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:08

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:01

kinda funny - gondolom vanik self refesh generatora is :D

Mijaz'ogy! Még procija is!

Igaz, csak egy PIC16LC72A  :fly:
Elköltöztem :-)

#1192 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:19

Idézet: Rive - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:37

Mik elő nem kergülnek  :Đ Van itt a kezemben egy 80 bites ECC-s SD-ram, 64M. Meg egy akkupack a hátsóján  :think:
Kép

Mondjuk ami a kezemben van, azon már nincs akkupack :(

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1193 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 15:48

Idézet: Rive - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 15:37

Mik elő nem kergülnek  :Đ Van itt a kezemben egy 80 bites ECC-s SD-ram, 64M. Meg egy akkupack a hátsóján  :think:
Kép

Mondjuk ami a kezemben van, azon már nincs akkupack :(

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1194 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 17:11

Hja, flooder;>

A RAM eleg laza, kivancsi vagyok miben lehetett... (kb. olyasmi cuccot tudok elkepzelni, mint amiben a redundans Compaq VRM volt:)

BTW keresek SL2U7 vagy SL358 procit. Mindketto 450-es PII, ugyanaz a stepping, szepen mukodnek is SMP-ben, csak a mas tokozas (SECC/SECC2) miatt randa:D
Ja, meg 500-as PIII is kene, sSPEC-et holnap nezek, ha nem felejtem el.

Tovabb jatszottam a SmartArray 3200-zal (csak egy szammal kisebb szerverben), eddig ugy nez ki, hogy a driver telepitese utan mukodik, nem ir hibakat, nem csinal faszsagokat. Van valakinek otlete, hogy mivel lehet egy vinyotombot es vezerlot folyamatosan, kulso beavatkozas nelkul (azaz nem kell ott ulni elotte) huzamosabb idon at terhelni? Kivancsi vagyok, hogy birja-e a strapat, annal is inkabb, mivel egy masik ugyanilyen kartya nem hibazott driver nelkul sem, csak lassabb volt...
A szokasos dolgokat (tobb szalon masolas, service pack telepites, full scandisk, meg valami iozone nevu vinyobizgeto program futtatasa, termeszetesen mindezt egyszerre:) mar eljatszottam, de tobb otletem nincs.

#1195 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 17:19

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 9., kedd - 17:11

A RAM eleg laza, kivancsi vagyok miben lehetett...

Smart Array 53xx, szám alapján  :)

#1196 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 09. 18:45

Bazzeg, tenyleg, meg en is neztem, hogy mifele allat lakik az 5300-as kartyankon:D Mondjuk az 128megas, es talan ebben a threadben is irtam, hogy a kora ellenere nem viccel (barmilyen konfiguracioban stabil 90megz/sec, szemrebbenes nelkul:)

#1197 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 06:31

Vicces ez a battpackos ram, viszont, már nem tudom hol láttam, de rémlik valahonnan hogy még a SIMM időkben volt valami olyasmi, hogy egy 32 megás SIMM EDO modulon egy 386os gép lakott pluszban. Aztán lehet hogy megint valami gyökérség rémlik :D
Aztán, lehet kommersz parasztság, de vinyóteszt: a Hdtechot nem lehet loopban kínozni?

#1198 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 09:22

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. okt. 10., szerda - 6:31

Vicces ez a battpackos ram, viszont, már nem tudom hol láttam, de rémlik valahonnan hogy még a SIMM időkben volt valami olyasmi, hogy egy 32 megás SIMM EDO modulon egy 386os gép lakott pluszban. Aztán lehet hogy megint valami gyökérség rémlik :D

Nekem is rémlik efféle, bár nem 386os porcogóval, hanem valami 960 vagy effélével  :think:

Vinyókínzásnak: Linuxot rá és badblocks bele :)

#1199 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 09:53

Aztán lehet hogy csak lábszámra-méretre simm, mint az a mogyoró féle prockártya, ami lábszámra VLB, de köze nincs hozzá, van nekem is egy doboz SOM kártya, ami 144 pines SODIMM-be mászik az egyik végéről, van rajta 64 mega ram, 300as geode, ide kontroller, anyámtyúkja minden.

#1200 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 16:31

Valoszinuleg csak labszamra-meretre:D
En 30pines SIMM-re emlekezteto cuccon valami mikrovezerlot lattam, 'basic stamp' neven emlegettek:>

#1201 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 10. 20:40

Na, tokomet a szerkesztesi idolimitbe:

SA3200: Linux (vagy egyeb UNIX klon alatt) nem lenne gond a teszteles, legfeljebb fel ora alatt en is osszehoznek olyan scriptet, ami rendesen megkuldi az arrayt, de ebbol aranylag keves kovetkeztetest tudok levonni azzal kapcsolatosan, hogy win32 alatt hogy fog viselkedni:>

#1202 Felhasználó inaktív   vtec 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 14. 14:14

nemtom, én kb a TEAC optikai meghajtóimmal voltam így. Azokért rajongtam. Persze a TEAC gyartmanyuakkal, nem amit csak márkával láttak el.

#1203 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 14. 17:51

Hja, jok is voltak azok.

Kukaztam G200-at a meggyilkolt helyett, de az a kurva G200 techdemo tovabbra sem megy. Egyaltalan volt mar akinek elindult, es lefutott rendesen?

Amugy regebbi (1984-2002) videokartyakat mivel erdemes tesztelni (sebesseg)?
Eddig a Landmark fele speed.com, 3dbench (ezek DOS-osak, a speed.com karakteres, a 3dbench grafikus, VGA kell neki), Final Reality, 3D Mark 99-2000, Treemark (TnL miatt) jutott eszembe, meg a(z altalam soha nem hasznalt, de meg csak nem is latott) Vulpine GLMark, csak hogy OpenGL is legyen:) Ezek helyett/ezeken kivul mi johet meg szoba?

#1204 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 21:53

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. szept. 26., szerda - 19:15

Par hetes cucc, de asszem innen meg kimaradt: Rage128 AIW:)
Eleg korrekt darab.

A Rage 128 AIW milyen slotba megy? PCI vagy AGP?
Vajon hogyan muzsikál egy PCI-Express és PCI slotokkal rendelkező alaplapban? Megszólal-e XP alatt???

#1205 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 15. 22:11

Ha mar paran i960-maniaban szenvednek, van nalam is egy, a polcon porosodo erdekesseg, i960-nal szerelt Intel Pro/100 Smart halokartya, i82556 chipsettel. Persze driver Linux ala nuku hozza, Netware-em meg nincs hozza ;)
Chipeken szereplo gyartasi evek, meg a nyak kialakitasat tekintve max '94-'95 korul keszulhetett. Just for my $0.02
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#1206 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 20:25

Idézet: KingFishR - Dátum: 2007. Oct. 15., Monday - 22:53

A Rage 128 AIW milyen slotba megy? PCI vagy AGP?
Vajon hogyan muzsikál egy PCI-Express és PCI slotokkal rendelkező alaplapban? Megszólal-e XP alatt???

Universal AGP 4x (legalabbis az enyem), PCI-Express/PCI lapokban az AGP slot hianya miatt eleg gyengen teljesit, XP alatt elvileg megy (ATi Mediageci 7.2 kell hozza), idom/energiam/gepem/kedvem/turelmem meg nem volt a teszthez. 2D-ben megy, driver felmegy, dxdiag tesztek ranezesre rendben lefutnak, es egyelore ennyi.

Halokartyan vajh' mi jot csinalhat az i960? Lehet, hogy csak az eladasi darabszamot akartak osszehozni? :> Nekem amugy van netware-em (valahol... de elegge mostoha verzio, 3.11, es _mindenhez_ 3.12/4.x/5.x driver van...), bar elkepzelni sem tudom, hogy milyen feladat lehet az, amit linux/akarmi, ill. windows server segitsegevel nem lehet megcsinalni, netware-rel meg igen. (Legacy cuccokat hagyjuk.)

Amugy megint kicsit beneztem egy cuccot:)
Turkalok Kismukkal a bontoban, talalok egy szimpatikus PCI kartyat, Compaq, van benne egy 1000baseSX GbE transceiver, mondom fasza halokartya, jo lesz a sufniszerverunkbe. Aha, lofszt:D Ma nezem kicsit alaposabban, 'Compaq PCI FC/AL Controler'. Remek:D Mondjuk legalabb a GBIC modul mukodik, beletoltam egy Cisco switchbe es zokszo nelkul megy:)

De legalabb valami hasznosat is talaltam: valami Crystal ISA hangkartya, de a lenyeg rajta a Dream/Crystal wavetable:>

#1207 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 20:49

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 21:25

Halokartyan vajh' mi jot csinalhat az i960? Lehet, hogy csak az eladasi darabszamot akartak osszehozni? :> Nekem amugy van netware-em (valahol... de elegge mostoha verzio, 3.11, es _mindenhez_ 3.12/4.x/5.x driver van...), bar elkepzelni sem tudom, hogy milyen feladat lehet az, amit linux/akarmi, ill. windows server segitsegevel nem lehet megcsinalni, netware-rel meg igen. (Legacy cuccokat hagyjuk.)

Sztem csak offloadot csinal, meg melle van dobva 2Mb memoria, el tudom kepzelni, hogy a '93-'94 koruli, 80-90Mbitet igenylo alkalmazasok - pl. fileszerverek - az egyeb feladataik mellett nem tudtak volna kitolni ezt a sebesseget. This is worth reading BTW (igen, van rajta egy PLX is) :)  PILA8485 neven erdemes amugy keresni, ha valakit esetleg bovebben erdekel.
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#1208 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 18. 13:54

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 21:25

Amugy megint kicsit beneztem egy cuccot:)
Turkalok Kismukkal a bontoban, talalok egy szimpatikus PCI kartyat, Compaq, van benne egy 1000baseSX GbE transceiver, mondom fasza halokartya, jo lesz a sufniszerverunkbe. Aha, lofszt:D Ma nezem kicsit alaposabban, 'Compaq PCI FC/AL Controler'. Remek:D Mondjuk legalabb a GBIC modul mukodik, beletoltam egy Cisco switchbe es zokszo nelkul megy:)

De legalabb valami hasznosat is talaltam: valami Crystal ISA hangkartya, de a lenyeg rajta a Dream/Crystal wavetable:>

Fibre channel vezérlő? Bóhán árulnak bele vinnyót is, 36G/10krpm-eset :-)
http://www.acomputer...te2.asp?id=3782
Matrox kártyákról kéne beszélnünk ismét, telefon?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1209 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 14:04

Idézet: wigyori - Dátum: 2007. okt. 15., hétfő - 22:11

Ha mar paran i960-maniaban szenvednek, van nalam is egy, a polcon porosodo erdekesseg, i960-nal szerelt Intel Pro/100 Smart halokartya, i82556 chipsettel. Persze driver Linux ala nuku hozza, Netware-em meg nincs hozza ;)
Chipeken szereplo gyartasi evek, meg a nyak kialakitasat tekintve max '94-'95 korul keszulhetett. Just for my $0.02

Pejig nekem kéne.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1210 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 17:13

Idézet: didyman - Dátum: 2007. Oct. 18., Thursday - 14:54

Fibre channel vezérlő? Bóhán árulnak bele vinnyót is, 36G/10krpm-eset :-)
http://www.acomputer...te2.asp?id=3782
Matrox kártyákról kéne beszélnünk ismét, telefon?

FC-s vinyot legfeljebb csak a seggembe tudom dugni, kellene hozza keret meg backplane.
Amugy a kartya pont olyan, mint ami a kepen lathato.

Matrox kartyakrol beszelhetunk. Akar telefonon is. Ellenben kene Digital gepek tapjairol is beszelnunk;>

Szerkesztette: NEUROFiRE 2007. 10. 18. 17:17 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.