HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1211 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 18. 17:24

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 18:13

FC-s vinyot legfeljebb csak a seggembe tudom dugni, kellene hozza keret meg backplane.
Amugy a kartya pont olyan, mint ami a kepen lathato.

Matrox kartyakrol beszelhetunk. Akar telefonon is. Ellenben kene Digital gepek tapjairol is beszelnunk;>

...ha tudnám a számodat... :-D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1212 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 18. 18:56

...akkor nem lenne egy perc nyugtom sem, mindig hivogatnal hulye kerdesekkel Matrox ugyben:D

Amugy szerintem tudod, de azert elkuldom. Majd valamikor:)

#1213 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 18. 21:23

Azt a hülye élcsatlakozós SCSI-vinyót hogyan hívják? Találtam hozzá valami átalakítót.

Meg találtam egy majdnem ilyet is: Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Mindjárt kettőt is. Valami Diamond HomeFree ISA van ráírva. Wireless, ISA buszon, mi  :confused:

Vazze, én mindig találok valamit. A kupac meg csak egyre nő  :reklamacio:

Szerkesztette: Rive 2007. 10. 18. 21:24 -kor

Elköltöztem :-)

#1214 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 00:27

Idézet: Rive - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 22:23

Azt a hülye élcsatlakozós SCSI-vinyót hogyan hívják? Találtam hozzá valami átalakítót.

Vazze, én mindig találok valamit. A kupac meg csak egyre nő  :reklamacio:

Na, a nagybeteg is előkerült a fc-al szagra :Đ

A kupac miatt ne aggódj, viharos gyorsasággal fog az megszűnni, ha majd a párod megunja :-)

A képen a 403 van sajnos :(
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1215 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 07:44

hat ha megunja, akkor vagy a kupac, vagy a par szunik meg! nem feltetlenul a kupac... ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1216 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 09:42

Idézet: didyman - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 0:27

Nálam látszik  :think:

Máshogy: Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

bakker, most látom, hogy ez már egy PCI kártya  :omg: Ami nálam van, az ISA.

Szerkesztette: Rive 2007. 10. 19. 10:06 -kor

Elköltöztem :-)

#1217 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 09:50

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 18., csütörtök - 15:04

Pejig nekem kéne.

Driver, Netware, vagy a kartya? :p
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#1218 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 19. 10:57

Idézet: wigyori - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 9:50

Driver, Netware, vagy a kartya? :p

i960-nal szerelt Intel Pro/100 Smart halokartya, i82556 chipsettel.

Ha lehetséges
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1219 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 14:41

Idézet: didyman - Dátum: 2007. Oct. 19., Friday - 1:27

Torold ki a URL-t, hogy csak a host maradjon, es utana nyisd meg a kepet (referert figyel gondolom, Rive meg azert latta a forumon is, mert cache-bol jott).

Baze, hivtalak, mert melohelyrol neten nem kuldok szemelyes adatot (sem), de reggel meg aludtal, kesobb meg nem tudom mi volt veled:>

#1220 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 20. 18:06

Na, friss szerzemeny: Cornerstone Image Accel PC202i.
ISA, 1024k 100ns ZIP RAM, egy Cirrus Logic CL-GD5401 es ket ismeretlen (az egyiken matrica, a masikon hutoborda:) chip, standard VGA kimenet, egy egy ismeretlen Dsub15 (ketsoros) csatlakozo a hatlapon (eloszor Mac monitor csatlakozora tippeltem, de nem az), valamint egy LED (LED-et sem lattam meg grafikus kartyan...)
Kicsit viharvert, de ad kepet, bar bekapcsolaskor 'Self Test: FAILED' uzenetet ad a _kartya_ BIOS-a (ilyet sem lattam meg:)

Van meg itt egy PCI G450DH is, de az nem egy nagy kaland, meg valami ISA Crystal hangkartya kulso wavetable-lel megaldva, de meg nem vizsgaltam meg alaposabban (maga a kartya nem tunik nagy szamnak, de a wavetable hatarozottan igeretes).

#1221 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 24. 19:06

A mai termes egy HP t5700 tipusu vekonykliens. Asszem eleg korrekt: 1gugas Transmeta Crusoe TM5800, 256megz RAM (sima PC2700 SO-DIMM), gyarilag 256megas Apacer flash eloretelepitett Windows XP Embedded operencias rendszerrel, interganyolt ethernet (VIA Rhine II... lehetne jobb is), interganyolt VGA (ATi RageXL, 8megz dedikalt RAM-mal), 4 USB lik. Namost, a 256megz flash az loszar, az XPe is hanyagolhato, viszont a flash helyere gyonyoruen be lehet kotni egy szabvany 44 pines notebookvinyot:D (Be is bootolt rola szepen.)
Elvileg 6-7k magassagaban kapni hozza PCI risert meg bonusz oldallapot, amivel 1db PCI kartyat bele lehet gyogyitani a gepbe. Hasznos allat lehet, mert sajnos csak USB1.1 jutott a gepbe (VT8231). Northbridge-et viszont egyaltalan nem talaltam, ugyhogy vagy az alaplap masik oldalan van (nem volt kedvem ennyire szetszedni), vagy a professzorba van interganyolva.

didyman: Azt a kurva Matroxos PDF-et tovabbra se sikerult megnyitni, se letolteni. Hihetetlen.
Viszont legalabb a bongeszo magahoz tert, es jol emlekeztem: P650 dual HW overlay, TV-out kabel ugyanaz, mint a G450/550-nel (es a 2-es van 2/4-es kimenetre kell kotni), tovabba a G-Series Millenniumok csak egy kimeneten tamogatnak overlayt, szoval a P650 nektek tokeletes lesz, a G550 viszont keves.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2007. 10. 24. 19:12 -kor

#1222 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 09:32

Transmeta rendszerint ALi chipsetes, és az északi hidat begyógyitják a prociba. Az hogy via a hálókrehács, istenem, azt sikerült óssóér szerezniük :D, biztos nem volt realtek :D
Amugy, flashkártya helyére 44 pines noteszvinyó hogy? 2,5 colos SSD van benne, vagy van kivezetése? XPe? Azzal meg mi a baj?

#1223 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 16:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. Oct. 25., Thursday - 10:32

Transmeta rendszerint ALi chipsetes, és az északi hidat begyógyitják a prociba. Az hogy via a hálókrehács, istenem, azt sikerült óssóér szerezniük :D, biztos nem volt realtek :D

Ja, azota olvastam en is, hogy interganyolt northbridge vanik:>
A VIA halokartya meg egy fos, a szarert nem tudtak rarakni legalabb egy EEPro/100VE-t.

Idézet

Amugy, flashkártya helyére 44 pines noteszvinyó hogy? 2,5 colos SSD van benne, vagy van kivezetése?

Hat, mittomen:)
Ugyanolyan csatlakozoja vanik a flash-nek. Eloszor rovidebbnek neztem, de nem rovidebb, pont jo:> A hianyzo lab is jo helyen vanik, ugyhogy bevallaltam, hogy kiprobalom vinyoval:>

Idézet

XPe? Azzal meg mi a baj?

Nem is tudom. Talan az, hogy egy rakas fos?
Nincs benne semmi, nem lehet (legalabbis nem jottem ra magamtol ot perc alatt) domainbe leptetni, ami feltetlenul szukseges, a 60Hz-es frissitest nem tudtam atallitani (mondjuk nem is nagyon probalkoztam ezzel sem), gondoltam megprobalok rarakni legalabb egy firefox-ot, hogy valamire hasznalni is lehessen (IE6 vanik benne, azt meg ruhellem), de nem tudtam vele SMB-n felmaszni a fileszerverre. Itt durrant el az agyam.
Amugy XP Professional szepen felmaszott USB-s CD-rol (igaz, tobb mint egy oraig telepult:), mukodik is, felismert mindent, de eleg lassunak erzem. Sebessegtesztnek hirtelen csak a SuperPI ugrott be (egyszeru es kicsi), ez alapjan a szamitasi kapacitasa kb. pont annyi, mint egy PIII 866EB-nek, bar kicsit problemas az SSE hianya, de majd kiderul.
Szerzek bele tobb RAM-ot (miert kerul a gigas SO-DIMM majdnem haromszor annyiba, mint az 512-es?), meg valami rendes vinyot, mert egy 3600RPM-es Hitachival teszteltem, az meg...
Vinyorogzitesre meg ki kell talalni valamit, szerintem elso korben Patex Powertape lesz belole:D

#1224 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 20:26

Amugy konkretan ilyesmi (csatlakozo, fizikai meretek, stimmelnek, az enyemen 3 TSSOP flash es egy LQFP akarmi van) flash vanik benne gyarilag: http://www.pctuning....zz/hdd5/adm.jpg

#1225 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 21:50

P650 lett, megkockázva G550 kábellel és DVI->DSUBbal, amiből volt kábeles verzió 2800-ért nettőban és a szervizben meg megalkudtam 20db hagyományosra, ezeröccázért :-D
Megtaláltam hozzá mindent, apróbetást is, hogy dual overlay csak és kizárólag powerdesk HF-fel, aminek meg kell dotnetfx2.0 és annak meg a windows installer 3.0, úgyhogy készültem, összeállt pöccre az egész. A TV-kimeneten csak lestünk, olyan képe van. A Gef4mx után nem kicsit más, bazz. Durva. állat. gyönyörű.

#1226 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 08:07

Mondjuk az, hogy az adott gépen agyon van kasztrálva az XPe, az nem maga az oprendszer hibája, hanem azé aki csinálta. Én is le tudtam volna rúgni a kollegám fejét, amikor a 40 gigás vinyóval szerelt minipcre reszelt egy 240 megás XPe-t, és nem volt benne notepad :D
Amugy, sima XP lassú mint a tetű transmetán, próbálj meg egy XP Fundamentals for Legacy PC verziót felrakni, az nekem őskövületre nagyon bevált, 300as Cyrix/Geode procis gépben 64 mega ramnál, 1 gigás Kingston 50x CFről elfogadható sebességgel ment. Hátránya hogy angol, de a Profhoz való Multilingual User Interface pack szó nélkül rámászik.
Amugy, ram, sima SD vagy DDR van benne? Mert ha crusoe az a transmeta, akkor ahhoz jellemzően SD volt, és azoknál már az 512eseknek is bűn rossz a kompatibilitása, DDRben meg az 1 gigásaknak, de amugy, nettó 8 rongy nagykerben egy 1 gigás DDR400as Kingston, 5 rongy meg egy 512es.

#1227 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 18:03

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. Oct. 26., Friday - 9:07

Mondjuk az, hogy az adott gépen agyon van kasztrálva az XPe, az nem maga az oprendszer hibája, hanem azé aki csinálta.

Hewlett-Packard:D
Mondjuk ezeket a gepeket allitolag valami lobaszo nagy szerver melle adtak soros terminal helyett.
Van hozze XPe es linux image, XPe-ben RDP meg Citrix kliensek, eleg jo terminal emulator ware, a (vaze)linuxosban pedig az X-szel remote lehet csatlakozni a szerverhez, amiben tipikusan se framebuffer, se semmi, csak soros konzol.
Erre mondjuk jo a gephez adott sw, de amugy nagyon karcsu.

Az XPe hegesztesrol meselhetnel kicsit, mi kell hozza, mennyire lehet publikusan hozzajutni (XPe licence key van, ha kell a letolteshez, vagy mittomen), ill. mennyire fajdalmas.
A Windows Fundamentals for Legacy PC nevu stuffrol sem talaltam sok infot egyelore (itt is foleg hozzaferhetoseg, licence, stb a kerdeses). Amugy leszarom, hogy angol nyelvu, sot. Ruhellem a magyar operencias rendszereket, meg ugy a magyarra forditott sw-ket.

Idézet

Amugy, ram, sima SD vagy DDR van benne? Mert ha crusoe az a transmeta, akkor ahhoz jellemzően SD volt, és azoknál már az 512eseknek is bűn rossz a kompatibilitása, DDRben meg az 1 gigásaknak, de amugy, nettó 8 rongy nagykerben egy 1 gigás DDR400as Kingston, 5 rongy meg egy 512es.

PC2700-as DDR SO-DIMM megyik bele, irtam is banyek:>
Kiskerben neztem RAM-ot (nem nagyon keresgeltem, megneztem azt a ket boltot, ahol ilyen szarokat szoktam venni), ott Kingston/Kingmax/PQI volt, 512-es 6k kisker brutto, 1024-es 16k. Mondjuk szerintem eleg lesz 512 is, en arra szamitottam, hogy joval gyorsabb lesz.
Amugy XP alatt miert ilyen fos? Sima taskmanager is 5-7% prociidoket eszik...

#1228 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 19:28

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 19:06

Van meg itt egy PCI G450DH is

Nekem TV-kimenetnek kéne egy PCI-os (vagy PCIexpresses) videókártya. Ez megfelelne erre a célra? Kell hozzá valami speckó kábel, hogy TV-re dugjam?

#1229 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 20:04

Idézet: KingFishR - Dátum: 2007. Oct. 26., Friday - 20:28

Nekem TV-kimenetnek kéne egy PCI-os (vagy PCIexpresses) videókártya. Ez megfelelne erre a célra? Kell hozzá valami speckó kábel, hogy TV-re dugjam?

Ja, megfelel. Sot:) Olvasd el ciciember postjat a P650 TVout-jarol (neggyel korabbi post), a G450-e sem rosszabb:>
Specko kabel kell hozza, de beszerezheto (bootban ~2-2.5k), de hazilag is konnyen elkeszitheto, ha a paka hideg veget meg tudod kulonboztetni a melegtol (alkatreszkoltseg <0.5k).

#1230 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 20:30

http://www.geekzone..../paradoxsm/2842
Ez egy t5300 bele, de az 5700 is hasonlo, csak pl. vanik PCI, ill. a kepen a proci mogott lathato memoriachipek nincsenek beultetve, cserebe viszont laknak az SO-DIMM likban:)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.