HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1221 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 24. 19:06

A mai termes egy HP t5700 tipusu vekonykliens. Asszem eleg korrekt: 1gugas Transmeta Crusoe TM5800, 256megz RAM (sima PC2700 SO-DIMM), gyarilag 256megas Apacer flash eloretelepitett Windows XP Embedded operencias rendszerrel, interganyolt ethernet (VIA Rhine II... lehetne jobb is), interganyolt VGA (ATi RageXL, 8megz dedikalt RAM-mal), 4 USB lik. Namost, a 256megz flash az loszar, az XPe is hanyagolhato, viszont a flash helyere gyonyoruen be lehet kotni egy szabvany 44 pines notebookvinyot:D (Be is bootolt rola szepen.)
Elvileg 6-7k magassagaban kapni hozza PCI risert meg bonusz oldallapot, amivel 1db PCI kartyat bele lehet gyogyitani a gepbe. Hasznos allat lehet, mert sajnos csak USB1.1 jutott a gepbe (VT8231). Northbridge-et viszont egyaltalan nem talaltam, ugyhogy vagy az alaplap masik oldalan van (nem volt kedvem ennyire szetszedni), vagy a professzorba van interganyolva.

didyman: Azt a kurva Matroxos PDF-et tovabbra se sikerult megnyitni, se letolteni. Hihetetlen.
Viszont legalabb a bongeszo magahoz tert, es jol emlekeztem: P650 dual HW overlay, TV-out kabel ugyanaz, mint a G450/550-nel (es a 2-es van 2/4-es kimenetre kell kotni), tovabba a G-Series Millenniumok csak egy kimeneten tamogatnak overlayt, szoval a P650 nektek tokeletes lesz, a G550 viszont keves.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2007. 10. 24. 19:12 -kor

#1222 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 09:32

Transmeta rendszerint ALi chipsetes, és az északi hidat begyógyitják a prociba. Az hogy via a hálókrehács, istenem, azt sikerült óssóér szerezniük :D, biztos nem volt realtek :D
Amugy, flashkártya helyére 44 pines noteszvinyó hogy? 2,5 colos SSD van benne, vagy van kivezetése? XPe? Azzal meg mi a baj?

#1223 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 16:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. Oct. 25., Thursday - 10:32

Transmeta rendszerint ALi chipsetes, és az északi hidat begyógyitják a prociba. Az hogy via a hálókrehács, istenem, azt sikerült óssóér szerezniük :D, biztos nem volt realtek :D

Ja, azota olvastam en is, hogy interganyolt northbridge vanik:>
A VIA halokartya meg egy fos, a szarert nem tudtak rarakni legalabb egy EEPro/100VE-t.

Idézet

Amugy, flashkártya helyére 44 pines noteszvinyó hogy? 2,5 colos SSD van benne, vagy van kivezetése?

Hat, mittomen:)
Ugyanolyan csatlakozoja vanik a flash-nek. Eloszor rovidebbnek neztem, de nem rovidebb, pont jo:> A hianyzo lab is jo helyen vanik, ugyhogy bevallaltam, hogy kiprobalom vinyoval:>

Idézet

XPe? Azzal meg mi a baj?

Nem is tudom. Talan az, hogy egy rakas fos?
Nincs benne semmi, nem lehet (legalabbis nem jottem ra magamtol ot perc alatt) domainbe leptetni, ami feltetlenul szukseges, a 60Hz-es frissitest nem tudtam atallitani (mondjuk nem is nagyon probalkoztam ezzel sem), gondoltam megprobalok rarakni legalabb egy firefox-ot, hogy valamire hasznalni is lehessen (IE6 vanik benne, azt meg ruhellem), de nem tudtam vele SMB-n felmaszni a fileszerverre. Itt durrant el az agyam.
Amugy XP Professional szepen felmaszott USB-s CD-rol (igaz, tobb mint egy oraig telepult:), mukodik is, felismert mindent, de eleg lassunak erzem. Sebessegtesztnek hirtelen csak a SuperPI ugrott be (egyszeru es kicsi), ez alapjan a szamitasi kapacitasa kb. pont annyi, mint egy PIII 866EB-nek, bar kicsit problemas az SSE hianya, de majd kiderul.
Szerzek bele tobb RAM-ot (miert kerul a gigas SO-DIMM majdnem haromszor annyiba, mint az 512-es?), meg valami rendes vinyot, mert egy 3600RPM-es Hitachival teszteltem, az meg...
Vinyorogzitesre meg ki kell talalni valamit, szerintem elso korben Patex Powertape lesz belole:D

#1224 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 25. 20:26

Amugy konkretan ilyesmi (csatlakozo, fizikai meretek, stimmelnek, az enyemen 3 TSSOP flash es egy LQFP akarmi van) flash vanik benne gyarilag: http://www.pctuning....zz/hdd5/adm.jpg

#1225 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 25. 21:50

P650 lett, megkockázva G550 kábellel és DVI->DSUBbal, amiből volt kábeles verzió 2800-ért nettőban és a szervizben meg megalkudtam 20db hagyományosra, ezeröccázért :-D
Megtaláltam hozzá mindent, apróbetást is, hogy dual overlay csak és kizárólag powerdesk HF-fel, aminek meg kell dotnetfx2.0 és annak meg a windows installer 3.0, úgyhogy készültem, összeállt pöccre az egész. A TV-kimeneten csak lestünk, olyan képe van. A Gef4mx után nem kicsit más, bazz. Durva. állat. gyönyörű.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1226 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 08:07

Mondjuk az, hogy az adott gépen agyon van kasztrálva az XPe, az nem maga az oprendszer hibája, hanem azé aki csinálta. Én is le tudtam volna rúgni a kollegám fejét, amikor a 40 gigás vinyóval szerelt minipcre reszelt egy 240 megás XPe-t, és nem volt benne notepad :D
Amugy, sima XP lassú mint a tetű transmetán, próbálj meg egy XP Fundamentals for Legacy PC verziót felrakni, az nekem őskövületre nagyon bevált, 300as Cyrix/Geode procis gépben 64 mega ramnál, 1 gigás Kingston 50x CFről elfogadható sebességgel ment. Hátránya hogy angol, de a Profhoz való Multilingual User Interface pack szó nélkül rámászik.
Amugy, ram, sima SD vagy DDR van benne? Mert ha crusoe az a transmeta, akkor ahhoz jellemzően SD volt, és azoknál már az 512eseknek is bűn rossz a kompatibilitása, DDRben meg az 1 gigásaknak, de amugy, nettó 8 rongy nagykerben egy 1 gigás DDR400as Kingston, 5 rongy meg egy 512es.

#1227 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 18:03

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. Oct. 26., Friday - 9:07

Mondjuk az, hogy az adott gépen agyon van kasztrálva az XPe, az nem maga az oprendszer hibája, hanem azé aki csinálta.

Hewlett-Packard:D
Mondjuk ezeket a gepeket allitolag valami lobaszo nagy szerver melle adtak soros terminal helyett.
Van hozze XPe es linux image, XPe-ben RDP meg Citrix kliensek, eleg jo terminal emulator ware, a (vaze)linuxosban pedig az X-szel remote lehet csatlakozni a szerverhez, amiben tipikusan se framebuffer, se semmi, csak soros konzol.
Erre mondjuk jo a gephez adott sw, de amugy nagyon karcsu.

Az XPe hegesztesrol meselhetnel kicsit, mi kell hozza, mennyire lehet publikusan hozzajutni (XPe licence key van, ha kell a letolteshez, vagy mittomen), ill. mennyire fajdalmas.
A Windows Fundamentals for Legacy PC nevu stuffrol sem talaltam sok infot egyelore (itt is foleg hozzaferhetoseg, licence, stb a kerdeses). Amugy leszarom, hogy angol nyelvu, sot. Ruhellem a magyar operencias rendszereket, meg ugy a magyarra forditott sw-ket.

Idézet

Amugy, ram, sima SD vagy DDR van benne? Mert ha crusoe az a transmeta, akkor ahhoz jellemzően SD volt, és azoknál már az 512eseknek is bűn rossz a kompatibilitása, DDRben meg az 1 gigásaknak, de amugy, nettó 8 rongy nagykerben egy 1 gigás DDR400as Kingston, 5 rongy meg egy 512es.

PC2700-as DDR SO-DIMM megyik bele, irtam is banyek:>
Kiskerben neztem RAM-ot (nem nagyon keresgeltem, megneztem azt a ket boltot, ahol ilyen szarokat szoktam venni), ott Kingston/Kingmax/PQI volt, 512-es 6k kisker brutto, 1024-es 16k. Mondjuk szerintem eleg lesz 512 is, en arra szamitottam, hogy joval gyorsabb lesz.
Amugy XP alatt miert ilyen fos? Sima taskmanager is 5-7% prociidoket eszik...

#1228 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 19:28

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 20., szombat - 19:06

Van meg itt egy PCI G450DH is

Nekem TV-kimenetnek kéne egy PCI-os (vagy PCIexpresses) videókártya. Ez megfelelne erre a célra? Kell hozzá valami speckó kábel, hogy TV-re dugjam?

#1229 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 20:04

Idézet: KingFishR - Dátum: 2007. Oct. 26., Friday - 20:28

Nekem TV-kimenetnek kéne egy PCI-os (vagy PCIexpresses) videókártya. Ez megfelelne erre a célra? Kell hozzá valami speckó kábel, hogy TV-re dugjam?

Ja, megfelel. Sot:) Olvasd el ciciember postjat a P650 TVout-jarol (neggyel korabbi post), a G450-e sem rosszabb:>
Specko kabel kell hozza, de beszerezheto (bootban ~2-2.5k), de hazilag is konnyen elkeszitheto, ha a paka hideg veget meg tudod kulonboztetni a melegtol (alkatreszkoltseg <0.5k).

#1230 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 20:30

http://www.geekzone..../paradoxsm/2842
Ez egy t5300 bele, de az 5700 is hasonlo, csak pl. vanik PCI, ill. a kepen a proci mogott lathato memoriachipek nincsenek beultetve, cserebe viszont laknak az SO-DIMM likban:)

#1231 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 26. 20:57

Jaja, nekem is ilyesmi emlékeim voltak. És a régi kártyák nem utolsó sorban passzívak :)
Azért arra kiváncsi lennék, hogy hogyan is működik együtt az alaplapra integrált ATI-val. A 3D tudása azért ma már kicsit kevéske. Esetleg kipróbálhatnám? Mit kérsz érte? Mintha kószálna itt valahol egy G400-as, csak az AGP-s, meg asszem nem is DH :( De gondolom ilyened van már.

Páka szerencsére még nem égetett meg :)

#1232 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 09:04

Idézet: KingFishR - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 21:57

Páka szerencsére még nem égetett meg :)

Akkor nem vagy még igazi szerelő!! :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1233 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 11:57

Ize, a G450 PCI marad, arra az esetre szereztem be, hatha atallok PCI-Expressre a 'fo' desktop gepemben is. (FreeBSD fut rajta, es az (ujabb) ATi/NVIDIA chipek finoman szolva sem tulzottan tamogatottak ezen a platformon, PCIe G550-et meg vegyen a tokom:) G400-ban terdig jarok, meg amugy is mindenkepp suzkseg van a PCI G450-re, szoval ennyi:)
Amugy 5k volt mogyoronal, szoval szerintem olcsobban is be lehet szerezni, csak nem egy tul elterjedt darab. Ellenben (szinten mogyoronal) van egy rakas PCI TNT2, az is passziv, 16megas, es van belole tobb is:) Raadasul olcsobb, ha jol emlekszem:) Nem tudom, hogy mire hasznalnad, de ha a G450 eleg, akkor a TNT2 is eleg lesz:>

#1234 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 21:23

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 12:57

Ize, a G450 PCI marad
...
van egy rakas PCI TNT2 ... is eleg lesz:>

Majd körülnézek, köszi.
Nekem is ez a bajom, hogy az aktuális gépemben PCIe van, azért a használható AGP-s kártyáim használhatatlanná váltak.
Csak TV-kimenetnek kéne, szóval a TNT2 szerintem egyátalán nem jön szóba - akkoriban használható TV-t csak az ATI vagy Matrox csipre építve láttam :)
A fő problémám, hogy az alaplapi ATI X200 ugyan tud TV-t is, csak éppen az analóg VGA-val közös DAC-ot használ. A DVI-hoz is van egy DAC - de ezt az MSI "elfelejtette" kivezetni :( És persze azt is elfelejtette leírni, hogy valójában a 2 kimenete az XOR kapcsolatban áll, így mostanában szembesültem csak a problémával.

#1235 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 28. 21:27

Idézet: didyman - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 10:04

Akkor nem vagy még igazi szerelő!! :Đ

Legalábbis nem azért, mert a rossz végét fogtam :)
A leérdekesebb tapasztalatom az volt, amikor egy srác lerázta a pákáról az óncseppet, és 3 m-rel arréb ez az orrom előtt süvített el. Nem kicsit ijedtem meg  :eek:

#1236 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 07:27

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 26., péntek - 19:03

Hewlett-Packard:D
Mondjuk ezeket a gepeket allitolag valami lobaszo nagy szerver melle adtak soros terminal helyett.
Van hozze XPe es linux image, XPe-ben RDP meg Citrix kliensek, eleg jo terminal emulator ware, a (vaze)linuxosban pedig az X-szel remote lehet csatlakozni a szerverhez, amiben tipikusan se framebuffer, se semmi, csak soros konzol.
Erre mondjuk jo a gephez adott sw, de amugy nagyon karcsu.

Az XPe hegesztesrol meselhetnel kicsit, mi kell hozza, mennyire lehet publikusan hozzajutni (XPe licence key van, ha kell a letolteshez, vagy mittomen), ill. mennyire fajdalmas.
A Windows Fundamentals for Legacy PC nevu stuffrol sem talaltam sok infot egyelore (itt is foleg hozzaferhetoseg, licence, stb a kerdeses). Amugy leszarom, hogy angol nyelvu, sot. Ruhellem a magyar operencias rendszereket, meg ugy a magyarra forditott sw-ket.

PC2700-as DDR SO-DIMM megyik bele, irtam is banyek:>
Kiskerben neztem RAM-ot (nem nagyon keresgeltem, megneztem azt a ket boltot, ahol ilyen szarokat szoktam venni), ott Kingston/Kingmax/PQI volt, 512-es 6k kisker brutto, 1024-es 16k. Mondjuk szerintem eleg lesz 512 is, en arra szamitottam, hogy joval gyorsabb lesz.
Amugy XP alatt miert ilyen fos? Sima taskmanager is 5-7% prociidoket eszik...

Gyenge a transmeta proci mint a harmat, az a baja, hiába 512 cache on-die, akkor sincs pariba egy ugyanakkora órajelű P3al.
Xpe heggesztés, kell hozzá egy developer kit, 1000 dodó a kit maga, ez csak XPhez jó, az XPe licenc maga meg kb annyi mint egy home. Tökölős, neked kell összerakni, mint egy debian installt, hogy mit akarsz bele, de nem annyira bonyolult. A gond az, hogy az eszközökhöz külön XPe driver kell, különben nem tudod beleforgatni, és akkor úgy kell feldriverezni, hogy már áll a rendszer, akkor már megeszi a sima XP drivereket. XPe driverellátás meg elég ratyi sok cucchoz.
XP Fundamentals nem túl elterjedt, nem tudom miért, nem TinyXP vagy ilyen homebarkács fos, rendes gyári microsoft cucc, régi gépekre kitalálva. Hátrány, hogy nem tud csak CDről települni, vinyóról nem, illetve, hogy nekem még eddig nem sikerült modemet alátelepiteni, port nyitási gonndal elszáll mint a zászló. De amugy az is Embedded magos, SP2vel, meg a satöbbi, egyszóval, nem egy rossz már úgy microsoft viszonyokban. Hozzáférhetőség, hááááát....én még nem láttam sehol árlistán, de persze csámpás van.
A DDR ár konkrétan ramirises, de szerintem máshol se drágább, kutyának se kell ugyanis.1 gigás abból a szempontból lehet necces, hogy lehet maga a chipset/proci nem boldogul el vele, régebbi transmetás sonyk alá pl csak 256 v 512 ramot lehetett rakni, igaz microdimmből nagyobb nem is nagyon akad.

#1237 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 08:19

Idézet: KingFishR - Dátum: 2007. okt. 28., vasárnap - 21:27

Legalábbis nem azért, mert a rossz végét fogtam :)
A leérdekesebb tapasztalatom az volt, amikor egy srác lerázta a pákáról az óncseppet, és 3 m-rel arréb ez az orrom előtt süvített el. Nem kicsit ijedtem meg  :eek:

Kéthavonta egyszer meg kell érezni, milyen érzés a 3-400 fokos óncsepp, ahogy szétterül a kedvenc ruhádon, bőrig égetve, vagy csak úgy natürlich a bőrön :Đ

#1238 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 10:06

Ilyen tapasztalat nekem kimaradt. Akkor ezekszerint tényleg nem vagyok igazi szerelő :(

#1239 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 16:02

A gatya, kéz-láb, körömágy, ujjbegy égetése az még nudli, de amikor a szemedbe fröcsköl az olvadt forraszanyag, az az igazán fincsi :D

#1240 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 16:10

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 16:02

A gatya, kéz-láb, körömágy, ujjbegy égetése az még nudli, de amikor a szemedbe fröcsköl az olvadt forraszanyag, az az igazán fincsi :D

Bah  :lollypop: Amatőrök  :p

Az a tuti, amikor a sorkimenő vagy a táp környékén matató ember egyszercsak eldobja a csavarhúzót  :Đ
Ahogy a réges-régi főnököm szokta volt mondani: jobb, mint a kávé - egyből felébred az ember  :evil2:
Elköltöztem :-)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.