HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1241 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 16:13

Pfff...autószerelés a családfővel? Fogd csak oda a gyertyát, én meg inditok :D A szemem szikrázott, mint Münchausennek :D
Flipperek meg hetente megvágnak, már szinte fel se veszem. Igaz az csak 125 volt :D

#1242 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 21:59

Idézet: KingFishR - Dátum: 2007. Oct. 28., Sunday - 22:23

Majd körülnézek, köszi.
Nekem is ez a bajom, hogy az aktuális gépemben PCIe van, azért a használható AGP-s kártyáim használhatatlanná váltak.
Csak TV-kimenetnek kéne, szóval a TNT2 szerintem egyátalán nem jön szóba - akkoriban használható TV-t csak az ATI vagy Matrox csipre építve láttam :)
A fő problémám, hogy az alaplapi ATI X200 ugyan tud TV-t is, csak éppen az analóg VGA-val közös DAC-ot használ. A DVI-hoz is van egy DAC - de ezt az MSI "elfelejtette" kivezetni :( És persze azt is elfelejtette leírni, hogy valójában a 2 kimenete az XOR kapcsolatban áll, így mostanában szembesültem csak a problémával.

Na ize.
Esetleg megkuldod 15kHz-en, aztan RGB-n tolod ra a TV-re, vagy szerzel par ezerert valami PAL encodert:)

Az x200-as MSI-kbe meg huzzam bele a faxom. Majdnemugyfelnek ossze lett hanyva egy szamitokompjuter, MSI csodalap vanik benne, integralt mindenlofasszal, szep volt, jo volt. Amig mukodott.
Most meg itt allok egy Socket 939-es geppel, semmi tesztalkatreszem nincs hozza.

Ja, amugy a mai napon egy kis cserekereskedelem reven, 4 sor elleneben hozzajutottam egy fullos, bar kicsit sarga DEC VT420 terminalhoz. Kb. 12"-os, es nem sarga meg zold, hanem feher:) Van hozza allat billentyuzet is (sajnos magyar), fukciogombok F6-F20-ig vannak rajta, meg van par egyeb furcsasag is:)

#1243 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 20:34

Nna, VT420 beizzitva, kabelt sem kellett gyartani hozza, mert mar volt keszen:)
Cisco routert meg VAX-ot szepen lehet vele bizgetni 80x25-ben meg 132x43-ban is:>
Kicsit megtakaritottam, igy mar egesz emberi kinezete van, bar a kisse besargult kavan latszik az 1994-ben felragasztott matrica helye.
Tenyleg, a megsargult cuccokkal mit lehet kezdeni? A regi helyemen az egyik takaritono azt mondta, hogy piros Domestos kell neki literszamra (mas szinu nem jo), es szepen kifeheredik, de itt csak mindenfele mas szinu izeket talaltam, szoval nem probaltam ki.

#1244 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 21:06

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 20:34

Tenyleg, a megsargult cuccokkal mit lehet kezdeni?

Ki kell belőle szerelni az elektronikát meg az üveget, majd nekiesni súrolóporral.

Komolyan  :Đ
Elköltöztem :-)

#1245 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 21:30

Hooogyisne. Akkor mar inkabb maradjon sarga:)
Amugy tok jol mutat a VAXstation 4000/30 tetejen. Hmm. Mondjuk ebben van framebuffer is, egerem is van hozza, csak billentyuzet nem volt, most meg mar az is van. Azt hiszem futok meg egy kort 3W3 csatlakozo ugyben, hatha sikerul grafikusra osszehozni (a gephez kapott eredeti vinyorol amugy is VMS bootol DECwindow-val, ami elvileg valami grafikus shell).

#1246 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 07:39

Súrolópor beszántja ezeket az öreg műanyagokat. Esetleg valami enyhén lúgos festéklemosóval lehetne megpróbálni, én egy Removal néven szaladó cuccal szoktam hébehóba takaritgatni a különösen agressziv koszokat. Féktárcsatisztitót lehetne még megpróbálni, de az meg van műanyag, amit megkajál kisebb-nagyobb mértékben. Szappan+körömkefe amit lehoz, lehoz, aztán szerintem nem érdemes tökölni vele, illetve, van egy Red Devil nevű kence, az nem öli a műanyagot, de szerintem a száz éves besárgult cuccal, hacsak nem nikotintól sárga, nem hozza le az atyaúristen se. Ha nagyon-nagyon restaurálhatnéka van az embernek, és nincs rajta matrica, felirat vagy piktorgram, én valami nagyon finom polirozópapirral legyaláznám. Esetleg valami parasztvakitós mikroszemcsés fogkrémmel próbálnám még meg.

#1247 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 02. 16:48

Szerintem jo lesz az sargan is:) Van itt par 20 eves Siemens modem, sargabbak mint a terminal, majd azokkal kiserletezek. Vagy nem.

Amugy kukaztam meg RAM-ot az RS/6000-be, igy mar 384 megz vanik benne:) (2x128+4x32) Ez igy mar eleg korrekt egy 10 eves geptol (Type 7043/140)

#1248 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 07. 16:54

Na, tegnap sokszori mellényúlás, későntelefonálás, gogglezés közben nyáladzás után, csak szereztem egy PCG-C1MHP Picturebookot. Hát, mit mondjak....képen kisebb :D Nagyobb, és nehezenn mint mondják, de lehet csak mert az U3 után minden nagynak tűnik. A minőség szokásos sony, ámbár vannak részek, ami hmmm....kijelző közepét megnyomja a trackstick? Memorystick slot műanyagja lötyög, mint tacskó bringán a sárhányó? Akkumulátor lötyögős? Mivammá? Ennek ellenére, nagyon össze van rakva, a sima XPvel is eléggé pattogós volt, hátmégmost ezzel a kiherélttel. Kamerája baromi jó, firewire-os combodrive áramellátása meg magáról a noteszről megy, ez is ötletes. Mgg van rajta egy külön kis mélyedésben piszkafa is, ha ki kéne venni a lemezt de nincs már delej. Tápcsati megint kicsit lötyögős, nameg, modemaljzat, az van rajta vazz, de bezzeg a koszos ethernet csatit azt nem tudta volna kivezetni a sárga konstruktőr, neeem, vedd meg a portreplikátort hozzá, mennyiért is? Pfff....
Nade, amin le vagyok hidalva, az a support. A telepitőcdken van 8000+1 program, aztán telepitsd magad ha akarod, különben is mi közöd van hozzá hogy egyáltalán mi az és mire jó? Driverekhez nincs installer? Helló. Ati M6, csókoltatom ezúton is az amd kis csapatát, hogy az eddig is kalap sz*r supportos atit sikerült mélyen az ásóbéka valaga alá nyomni. Egyszerüen nincs. Driverguide, satöbbi, az van. Mert a gyári nem akart rámenni a jóistennek se. Más se. Omega driver, azok is benyalhatnak a ronnyá flashelt oldalukkal, a végén már drivercleanernél jártam, persze a hiba ugyanaz. A végén safe módban raktam fel a drivert, csodák csodája, ott megy. A hangkreháj is szól, Yamaha driver helyett precizen az ALI WDMel, hatás ugyanaz, neszeneked Yamaha fétis :D Wifi az nincs, kékfog meg nem érdekel, szerencsére a PCMCIA WLAN dizájnerek is olyanok, mint a satu. Minek normálisan kialakitani az antennát, ha lehet fosul is? Mert mi van, ha valaki elakad a mikronéziai szigetvilágban, és nincs evezője? Nosza, csak előkapja a notebookját wlan kártyával és már evezhet is, mert akkora mint a szivlapát. Persze, van gyári Sony WLAN kártya, ami pár millimétert áll ki, T alakú a kilógó rész ráadásul, direkt ilyen noteszekhez. Ára? 12000 yen. Mert persze csak "náluk" kapható. A 11 mbites. Az 54es már 23000. Még jó, hogy lehet kapni.
Azt már meg se emlitem, hogy a gyártó váltig állitja, hogy 900as proci van benne, más egyéb helyeken irnak 866ost, 900ast, tökötmákot, de azért 866 van benne. RAM, a gyártó 128 on-boardot ir, a legtöbb helyen 256 on-boardot,  kevesebb helyen 128+128at, persze, az EU szériába mennyi van? 128 on-board, nehogy véletlenül 512ig lehessen bőviteni, érdekes mód az ugyanilyen kiépitésű MWben (az az amcsi) bezzeg 256 van onboard, és még 256 megy az 1 microdimm slotba. Az már meg se emlitem, hogy a ZX (japán belpiacos) meg 933as procival van szerelve. Csókoltatom a sony regionalizálást, csak semmi megkülönböztetés, nehogy egyszerü legyen a support :D

#1249 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 09. 16:14

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 17:54

az nincs, kékfog meg nem érdekel, szerencsére a PCMCIA WLAN dizájnerek is olyanok, mint a satu. Minek normálisan kialakitani az antennát, ha lehet fosul is?

www.mobilmester.com
sony ericcson gc89, 10k

Ahogy elnézem, nem nagyon lóg ki.
Egyet hagyj meg nekem is :)

#1250 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 07:37

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. Nov. 7., Wednesday - 16:54

Azt már meg se emlitem, hogy a gyártó váltig állitja, hogy 900as proci van benne, más egyéb helyeken irnak 866ost, 900ast, tökötmákot, de azért 866 van benne. RAM, a gyártó 128 on-boardot ir, a legtöbb helyen 256 on-boardot,  kevesebb helyen 128+128at, persze, az EU szériába mennyi van? 128 on-board, nehogy véletlenül 512ig lehessen bőviteni, érdekes mód az ugyanilyen kiépitésű MWben (az az amcsi) bezzeg 256 van onboard, és még 256 megy az 1 microdimm slotba. Az már meg se emlitem, hogy a ZX (japán belpiacos) meg 933as procival van szerelve. Csókoltatom a sony regionalizálást, csak semmi megkülönböztetés, nehogy egyszerü legyen a support :D

Hja, Sony:D Nehogy egysegesek legyunk...
Ennel mar csak az IBM jobb, ugyanaz a modell, ugyanaz a sorozat, aztan nincs ket egyforma gep, az egyikben ilyen vinyo, a masikban olyan, az egyikben a 256megz RAM 1x256, a masikban 2x128...:)

#1251 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 11. 10. 08:27

Idézet: Rive - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 21:06

Ki kell belőle szerelni az elektronikát meg az üveget, majd nekiesni súrolóporral.

Komolyan  :Đ

Dobrijgyen :Đ Hát felgyógyult? PH-n nem válaszolt pü-re :-)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1252 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 08:29

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 21:30

Hooogyisne. Akkor mar inkabb maradjon sarga:)
Amugy tok jol mutat a VAXstation 4000/30 tetejen. Hmm. Mondjuk ebben van framebuffer is, egerem is van hozza, csak billentyuzet nem volt, most meg mar az is van. Azt hiszem futok meg egy kort 3W3 csatlakozo ugyben, hatha sikerul grafikusra osszehozni (a gephez kapott eredeti vinyorol amugy is VMS bootol DECwindow-val, ami elvileg valami grafikus shell).

3w3 csatiból mi kéne? Van a suliban két 21 colos Sun dög, azokból lóg ki ilyen, ha nagyon sírsz miattuk, elvégzem a körülmetélést :-)
(Van rajtuk VGA hüvely is, tudom, szentségtörés a 3w3-tól megfosztás, egyenértékű a kiheréléssel, de ezek a monitorok már maximum csak PC-t látnak)

Szerkesztette: didyman 2007. 11. 10. 08:30 -kor

(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1253 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 08:31

Idézet: 2-More - Dátum: 2007. nov. 7., szerda - 16:54

Mert mi van, ha valaki elakad a mikronéziai szigetvilágban, és nincs evezője? Nosza, csak előkapja a notebookját wlan kártyával és már evezhet is, mert akkora mint a szivlapát.

Maga meg menjen a ... Reggel kiröhögtetni az összes köhögnivalót :-D

#1254 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 10. 11:49

Idézet: didyman - Dátum: 2007. Nov. 10., Saturday - 8:29

3w3 csatiból mi kéne? Van a suliban két 21 colos Sun dög, azokból lóg ki ilyen, ha nagyon sírsz miattuk, elvégzem a körülmetélést :-)
(Van rajtuk VGA hüvely is, tudom, szentségtörés a 3w3-tól megfosztás, egyenértékű a kiheréléssel, de ezek a monitorok már maximum csak PC-t látnak)

Jol hangzik, de Sun-on nem lesz 3W3 csatlakozo, viszont lesz helyette 13W3:)

13W3: http://en.wikipedia.org/wiki/DB13W3
3W3: http://www.sabritec....ercombodsub.gif

13W3 vanik Sun SGI, IBM, Motorola, meg nemtommilyen gepeken meg (termeszetesen mas-mas bekotessel), koaxialis 3W3 meg Digital, IBM gepeken, meg bizonyos Matrox kartyakon (pl. Parhelia Precision SGT). Sima 3W3-at hasznalnak meg tapcsatlakozonak is, pl. a 3Com hasznalja RPS-nel.

#1255 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 07:38

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 21:34

Nna, VT420 beizzitva, kabelt sem kellett gyartani hozza, mert mar volt keszen:)
Cisco routert meg VAX-ot szepen lehet vele bizgetni 80x25-ben meg 132x43-ban is:>
Kicsit megtakaritottam, igy mar egesz emberi kinezete van, bar a kisse besargult kavan latszik az 1994-ben felragasztott matrica helye.
Tenyleg, a megsargult cuccokkal mit lehet kezdeni? A regi helyemen az egyik takaritono azt mondta, hogy piros Domestos kell neki literszamra (mas szinu nem jo), es szepen kifeheredik, de itt csak mindenfele mas szinu izeket talaltam, szoval nem probaltam ki.

Nem akarsz hozzá mágneskártya olvasót fényceruzával? :D

Én még dolgoztam VT420-on,zölden,narancssárgán,és fehéren is.Aztán jöttek helyettük a pc-k,rajtuk a terminál emulátorokkal.Ennek lassan 7 éve már,de még mindig kerül elő valahonnan VT420,azt' nem győzöm kidobálni amikor selejtezek :omg:
Nehéz dolog a diavetítőmbe 5.1-es filmeket szerezni.

#1256 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 09:56

Persze, hogy kell hozza magneskartya olvaso fenyceruzaval:D

A VT420-akat meg egyeb hasonlo cuccokat pedig ne hajigald ki, ott vanik a UnixLab egyesulet (unixlab.hu), meg amugy is veszelyes hulladek:)

#1257 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 11:29

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 10:56

Persze, hogy kell hozza magneskartya olvaso fenyceruzaval:D

A VT420-akat meg egyeb hasonlo cuccokat pedig ne hajigald ki, ott vanik a UnixLab egyesulet (unixlab.hu), meg amugy is veszelyes hulladek:)

Annak van kezelve. :Đ Veszélyes,mert ráeshet a lábadra.

Szerdán lemegyek egy olvasóért,majd írok ide hogy mi van.

:cool:

#1258 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 12:26

Elore is thx:>
Esetleg Digital TK50-ek vagy hasonlo cuccok nem szoktak elokerulni? :)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2007. 11. 11. 12:27 -kor

#1259 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 12:52

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 13:26

Elore is thx:>
Esetleg Digital TK50-ek vagy hasonlo cuccok nem szoktak elokerulni? :)

Kép

Ilyen nem volt,cd-re meg dat-ra ment a mentés,már ha arra való a TK50........

#1260 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 11. 15:38

Ja, mentesre valo:) De amugy jo am masfele is, nek csak TK50:) Van egy rakas tape image-em, aztan jo lenne kezdeni veluk valamit. Ilyen Ultrix, 4.2BSD, meg nemtom mik vannak meg. Mondjuk lehet, hogy ki kene probalni, hatha masfele szalagos cuccal is megy, csak nem tudom van-e valami kulonbseg pl. a TK50 (a legtobb image ilyen) meg mondjuk a DDS2 kozott.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.