HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 28. 01:41

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 21:14

Ok:)
Csak azert kerdezem, mert nalam egy 286-os is siman megette a 2005-os datumot, reboot, minden utan is jo volt, aztan par nap mulva azt hitte, hogy 1980-ban van:>

Most megnéztem a dátum/idő beállítást. Ez a deszka érdekesebb dolgot produkált, mint egy sima elfelejtés. Nem változott meg az eltelt napok alatt a dátum beállítása. Nem lépett tovább sem a dátum, sem az idő, maradt az előző kikapcsolásnál érvényes, vagyis 2007. dec. 22., kb. 18:30 :confused:  :think:

Vagyis az alaplapi elem jónak tűnik, de valahogy, valamiért a CMOS óra csak bekapcsolt állapot mellett jár...bekapcsolva egyébként simán átlép a következő napra, ezt kipróbáltam. Lehet, hogy nincs is független óraáramköre ennek a lapnak?  :think:

A CPU-n (486SLC2) amúgy nincs semmilyen hűtés, és úgy tűnik, soha nem is volt rajta ilyesmi. Melegszik is keményen, kézzel megérinteni már kellemetlen. Pedig nincs agyonterhelve, csak a boot-lemezre vár most szegény. :)

Ja, a 4 MB RAM-ot közben lecseréltem, mert csak 80 nanós modulok voltak. Most 8 megányi 70 nanós modul csücsül a foglalatokban. Szédítő gyorsulás!  :Đ
... a trip back in time is all I need ...

#1342 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 20:55

http://index.hu/tech...dver/c64071227/ :)

#1343 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 20:59

Idézet: Telcontar - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 1:41

A CPU-n (486SLC2) amúgy nincs semmilyen hűtés, és úgy tűnik, soha nem is volt rajta ilyesmi.

Egy régebbi gépembe raktam egy AMD 5x86-os (pontos típusra nem emlékszem, belement a Pentium-ready 486-os alaplapomba, ha jól emlékszem, 133 MHz-s volt :) ) procit, azon sem volt hűtő. Ezek még bírták... :)

#1344 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 29. 21:02

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. dec. 16., vasárnap - 8:46

Amugy nekem ugy tunt, hogy ugyanolyan (szar) gepen az xp valamivel jobb, mint a w2k, persze le kell tiltani a csicsat, meg a sok felesleges szolgaltatast.

Ezt lehet, hogy megfogadom, édesanyám gépén (egy Compaq iPAQ jószág 800 MHz-es Celeronnal és 128 MB rammal) eléggé köhög a Windows 2000, sokkal jobban döglődik, mint a tegnap elkótyavetyélt IBM X20-amon az XP, ami 600 MHz-es procival (igaz, nem Celeron) és 192 MB rammal élt.

#1345 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 12. 29. 21:31

Idézet: debaj - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 21:02

Ezt lehet, hogy megfogadom, édesanyám gépén (egy Compaq iPAQ jószág 800 MHz-es Celeronnal és 128 MB rammal) eléggé köhög a Windows 2000, sokkal jobban döglődik, mint a tegnap elkótyavetyélt IBM X20-amon az XP, ami 600 MHz-es procival (igaz, nem Celeron) és 192 MB rammal élt.

No ha majd találkozunk mindenféle ügyekben, majd megszakértjük :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1346 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 00:05

Január után szeretnék egy régi 486-os szervert újraéleszteni, amelyhez egy SCSI kártyán keresztül csatlakozik egy külső cd-rw. Jelenleg egy win 3.11 van rajta.
A kérdésem a következő volna: hogy lehet a géppel észrevetetni a SCSI meghajtót? (nyilván nem boot-olás céljából) És mit lenne érdemes rárakni? W95SR2, vagy W98SE? A gépben emlékeim szerint 64 mega ram van.
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#1347 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 00:21

Idézet: didyman - Dátum: 2007. dec. 29., szombat - 21:31

No ha majd találkozunk mindenféle ügyekben, majd megszakértjük :)

Valamikor tényleg jó lenne összefutni, a Marumi polárszűrő még mindig itt van a nyakamon :)

Esetleg az objektív (Tamron 70-210 F4) nem érdekel, amit még régebben nézegettél? Sikerült hozzá Nikon valagat szereznem, úgyhogy még össze is tudnánk próbálni, talán még kedvezményt is adnék rá.  :Đ (Ugyi Nikont vettél, jól emlékszem?)

#1348 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 00:27

Idézet: ChRiS_RS - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 0:05

És mit lenne érdemes rárakni? W95SR2, vagy W98SE? A gépben emlékeim szerint 64 mega ram van.

A fentebb említett régi gépemben egy 486 DX4 (100 MHz) dohogott eleinte, szintén 64 mega rammal, a Win98SE tökéletesen futott rajta a 201 megabájtos Quantum vinyóról, amit lemeztömörítő közbeiktatásával (DriveSpace, vagy mi volt a neve, alapból benne volt a windowsban)  nagyjából permanensen 450 MB körül tartottam. :) Ha kisebb proci van benne, akkor nem nyilatkozom.

Szerintem a CD-t fel fogja ismerni, ha telepíted a SCSI kártya driverét. Hogy írni tudsz-e majd vele, azt nem tudom, de egy 486-os gép 64 MB rammal nem túl erős konfiguráció.

Szerkesztette: debaj 2007. 12. 30. 00:30 -kor

#1349 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 00:49

Ja, a CD-hez kell a SCSI hartya drivere, meg egy SCSI CDROM driver is (meg mscdex, ez utobbi ketto egy win98 inditoflokirol lekukazhato, a kartya drivere a tipus fuggvenye). Amugy en NT4-et tennek ra (mar ha windows kell feltetlen, en 486 Overdrive DX4/100-on DOS-t hasznalok, allat modon szakit rajta Duke3D-tol Quake-en at Warcraft 2-ig minden:), az 64megz RAM-mal mar eleg jol erzi magat, de nem egeszen w9x kategoria. Ebben az esetben kell egy 3-4 lemezes NT4 telepitofloki-keszlet, NT4-es driver a kartyahoz (ha nem ismeri a telepito, amugy jo esellyel ismeri), meg a CD, es kb. ennyi:)

debaj:
5x86-on azert szokik lenni huto, max. nincs venti:) Azert borda nelkul eleg erdkes lenne, mert ezek a cuccok mar 4-6W-okat becuppantanak gond nelkul.
iPAQ-on (ver. 2.0, P3-600, 512megz RAM) nalam teljesen kulturaltan elfutott xp pro-tol 2003 serverig minden. BTW esetleg tudnal kepet csinalni a procihutorol? (mar ha eredeti huto van a gepben:)

Amugy 486-on siman lehet CD-t irni, nem ertem mit problemaztok, szerintetek '94-96 korul milyen gepeken irkaltak a CD-ket? Raadasul azokban a gepekben max. 16-32megz RAM volt:> (persze 1-2x-es sebesseg, iras kozben meg illik bekenhagyni a gepet)

#1350 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 01:08

Köszi srácok, látom ide érdemes lesz írni, ha esetleg elakadnék vhol. Egyébként ez a cd író eredetileg a géphez lett véve, egy Yamaha, amely 6x olvas, 4x ír, és 2x újraír.  :Đ
A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#1351 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 01:34

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 0:49

BTW esetleg tudnal kepet csinalni a procihutorol? (mar ha eredeti huto van a gepben:)

Az iPAQ hűtőjéről? Ha legközelebb otthon járok, és édesanyám is hozzájárul a gépe szétszedéséhez, akkor szívesen. :) Amúgy nagyon aranyos gép az, még Jazzostól vettem tízezerért, a melóhelyre hozta a futár, körbeállta az egész iroda, be is kellett izzítani, bár oprendszer nem volt rajta :) A főnököm még aznap rendeltetett velem kettőt, utána úgy várta a postást, mint egy kisgyerek a Jézuskát :D Azóta is könnybe lábad minden szakértő szem, ha meglátja :) A nagybátyám kérdezte egyszer, amikor monitort hozott, hogy "mi ez az asztalon, meg hol a gép?"  :omg:
Az én öreg gépemen biztos nem volt hűtő, de elég jól érezte magát, bár akkoriban még nem nagyon érdekeltek a hogyanok, így nem is nagyon nyúlkáltam hozzá. A proci valahol megvan még, és az sem kizárt, hogy működőképes, Chris, ha bele lehet dugni az alaplapodba, szívesen odaadom.

Kép

Erről van szó, hmm, valóban, "heatsink and fan reqd" :D

Idézet

Amugy 486-on siman lehet CD-t irni, nem ertem mit problemaztok...
Nem tudom, ebben a témában nem igazán vagyok otthon, az összes emlékem a "hőskorszakról" az, hogy az egyik cimborám akkori gépén (talán akkoriban csak az ő gépén moccant meg a MOHAA Gyöngyösön :D ) kész szertartás volt a CD írás, a procedúra úgy két óra hosszat tartott, nagyjából 50% rontási aránnyal  :Đ

#1352 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 22:49

Az utolsó generációs 486-os alaplapok tudják fogadni az 5x86-os procikat. Ami PCI-os, az biztosan. De valószínű, hogy át kell jumpolni hozzá a dolgokat - core voltage, FSB, multiplier, CPU type: ezeket tutira. Ehhez meg jó, ha rendelkezésre áll az alaplap leírása, különben sokáig fog tartani kisakkozni a helyes kombinációt. :)

De ha már 5x86, akkor Cyrix. Lehetőleg 133 MHz-es. Lenyomja még a 166 MHz-re turbózott AMD-ket is, mint Süsü a cölöpöt. :)
... a trip back in time is all I need ...

#1353 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 30. 23:58

Idézet: debaj - Dátum: 2007. Dec. 30., Sunday - 1:34

Az iPAQ hűtőjéről? Ha legközelebb otthon járok, és édesanyám is hozzájárul a gépe szétszedéséhez, akkor szívesen. :) Amúgy nagyon aranyos gép az, még Jazzostól vettem tízezerért, a melóhelyre hozta a futár, körbeállta az egész iroda, be is kellett izzítani, bár oprendszer nem volt rajta :) A főnököm még aznap rendeltetett velem kettőt, utána úgy várta a postást, mint egy kisgyerek a Jézuskát :D Azóta is könnybe lábad minden szakértő szem, ha meglátja :) A nagybátyám kérdezte egyszer, amikor monitort hozott, hogy "mi ez az asztalon, meg hol a gép?"  :omg:
Az én öreg gépemen biztos nem volt hűtő, de elég jól érezte magát, bár akkoriban még nem nagyon érdekeltek a hogyanok, így nem is nagyon nyúlkáltam hozzá. A proci valahol megvan még, és az sem kizárt, hogy működőképes, Chris, ha bele lehet dugni az alaplapodba, szívesen odaadom.

Kép

Erről van szó, hmm, valóban, "heatsink and fan reqd" :D

Nem tudom, ebben a témában nem igazán vagyok otthon, az összes emlékem a "hőskorszakról" az, hogy az egyik cimborám akkori gépén (talán akkoriban csak az ő gépén moccant meg a MOHAA Gyöngyösön :D ) kész szertartás volt a CD írás, a procedúra úgy két óra hosszat tartott, nagyjából 50% rontási aránnyal  :Đ

Ja, az iPAQ-et. Mondjuk nem letszukseglet, csak kivancsi lennek hogy oldottak meg, mert nem talalok bele rendes hutot. Ami elfer az tul alacsony, es a felulete is kicsi, magas borda meg nem fer el.

Amugy nalam a vekonyklienst nezik rendszeresen USB-s vinyonak, meg mittomen meg minek:)
https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...dpost&p=5231911
http://articles.techrepublic.com.com/i/tr/...0205mik01_A.jpg
http://h18002.www1.hp.com/products/quicksp...iv/11643_OV.gif
Altalaban van meglepetes, amikor kiderul, hogy komplett gep:)

CD iras:
Hat, en eloszor vmi Pentium-kategorias gepen irtam CD-t '98 vegen (kb. 6x86MX PR200, 16megz RAM (kesobb 80megz:>), ATA vinyo, ha minden igaz Fireball EL, SCSI iro (HP 4020i)), mindezen win98 futott. Nem emlekszem kulonosebb problemakra, lemezt csak akkor rontottam, ha karcos CD-rol probaltam 'on the fly' masolni, vagy ha az ures lemezzel volt valami gaz.
Mondjuk akkoriban az ATA irokat nagyon ruhellte mindenki, sokkal tobb szivas volt veluk, mint a SCSI-s cuccokkal:)

#1354 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 00:34

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. dec. 30., vasárnap - 23:58

Amugy nalam a vekonyklienst nezik rendszeresen USB-s vinyonak, meg mittomen meg minek:)

Nálunk az SAP terminálok voltak hasonlóak, kis Siemens dobozkák, kb olyanok, mint a chellós Motorola kábelmodemek, csak két számmal nagyobbak, és fehérek :) Egyszer, amikor a TMK-s terminálunk elszállt, és nekiálltam szétkapni, a főnököm már nyitotta a száját, hogy leb@sszon, meg hogy várjuk meg a rendszergazdát, aztán elkerekedett szemmel figyelte, ahogy kihúztam a tápcsatit, visszadugtam, benyomtam a gombot az elején és elkezdett bootolni a Windows 2000 német verziója  :Đ Igaz, hogy az csak annyit csinált, hogy beindult, aztán teljes képernyőre hozta a német szerveren futó SAP klienst, lassú is volt, mint a bűn :)

A hűtéssel kapcsolatban nekem valami hőcsöves megoldás rémlik, mint a notebookokban, de annyira nem figyeltem meg (egyszer szedtem szét, hogy a gyári IDE kábelt egy három "aljzatosra" cseréljem, hogy a gép oldalára akaszthassak egy 5,25"-os CD meghajtót, mert a beleillő multibayes meghajtók Németországból szállítással együtt dupla áron jöttek-mentek, mint amennyit a gép ér, Magyarországon meg egy darab sem volt akkor használtan), tehát lehet, hogy keverem valamivel.

Lehet, hogy jövő héten megyek haza, majd belekukkantok, és mesélek.

Ja, sikerült ma szereznem egy PCMCIA wifikártyát, ami működik az ősi Macintosh noteszemben, ráadásul - miután feltúrtam a komplett magyar használtpiacot - nem is akárhol találtam, a Duna Plazában, újonnan  :Đ

Szerkesztette: debaj 2007. 12. 31. 00:36 -kor

#1355 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:02

debaj: Asus? Vagy más, szintén Ralink chipes? Itt van nálam egy upgradere és installra váró iPAQ, minnyá csinálok képet.

Szerkesztette: FakeJack 2007. 12. 31. 14:04 -kor

#1356 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:40

Multibay meghajto Magyarorszagon is gond nelkul beszerezheto, 8x/24x-es DVD-t vettem vmi 3k-ert, LS-120-at szinten 3k-ert, teljesen jol mukodik mindketto, menet kozben cserelheto, stb:)
DVD-bol meg valogathattam is, az LS-120-ra kicsit vadaszni kellett, mert normal floki nem megy benne, csak ATAPI eszkoz.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2007. 12. 31. 14:42 -kor

#1357 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:51

Hol?

#1358 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 15:11

Nnna, képek:

Csatolt fájl:

#1359 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 15:13

A borda 45x50x50mm.

Csatolt fájl:

#1360 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 15:26

Amúgy ragasztott és 133-as FSBs P3 667 van alatta. Hasonló szarság volt a mATX-es Siemens vasamban.
Kiváncsi leszek, hogy az 1000es P3-nak elég lesz-e ez a hűtés,

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.