Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. dec. 23., vasárnap - 21:14
Csak azert kerdezem, mert nalam egy 286-os is siman megette a 2005-os datumot, reboot, minden utan is jo volt, aztan par nap mulva azt hitte, hogy 1980-ban van:>
Most megnéztem a dátum/idő beállítást. Ez a deszka érdekesebb dolgot produkált, mint egy sima elfelejtés. Nem változott meg az eltelt napok alatt a dátum beállítása. Nem lépett tovább sem a dátum, sem az idő, maradt az előző kikapcsolásnál érvényes, vagyis 2007. dec. 22., kb. 18:30 :confused:
Vagyis az alaplapi elem jónak tűnik, de valahogy, valamiért a CMOS óra csak bekapcsolt állapot mellett jár...bekapcsolva egyébként simán átlép a következő napra, ezt kipróbáltam. Lehet, hogy nincs is független óraáramköre ennek a lapnak?
A CPU-n (486SLC2) amúgy nincs semmilyen hűtés, és úgy tűnik, soha nem is volt rajta ilyesmi. Melegszik is keményen, kézzel megérinteni már kellemetlen. Pedig nincs agyonterhelve, csak a boot-lemezre vár most szegény.
Ja, a 4 MB RAM-ot közben lecseréltem, mert csak 80 nanós modulok voltak. Most 8 megányi 70 nanós modul csücsül a foglalatokban. Szédítő gyorsulás! :Đ

Súgó
A téma zárva.