HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1301 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 10. 19:58

Dsub9-es VGA sem baratkozik az EGA kartyaval (az EGA/CGA/Hercules/MDA/AGA digitalis, a VGA analog, raadasul a CGA/EGA alacsonyabb felbontason (640x200/640x350 max) mukodik), szoval felejtos.

Hangkartyan levo ATA vezerlo nem fog menni primarykent, mas I/O cimen lakik es mas IRQ kene neki. Ha valamirol bebootolsz, akkor onnantol mar valoszinuleg hasznalhato (mondjuk vinyot nem tudom megeszik-e).

En GUS PnP-t 16megassa akarok athekkelni mar kurva regota, de ez a project is csuszik, termeszetesen. Mar kb. 5 eve:D Mondjuk annyira nem is erdekel, amig itt van az Apex meg a Hoontech (64M es 32M sample RAM:), Ultrasoundbol meg amugy is a MAX az igazi:) FT2 ala pedig valami, ooo... SB16:) Illetve nem tudom mit kezel SB-n meg GUS-on kivul, de Gravis-szel nagyon nem jo, keves az 1megz RAM (max. annyit kezel az FT2, mert eleve GF1-hez irtak). Asszem kezel meg PAS16-ot, de olyanom nemvan, meg nem is tudom mifele kartya lehet ez (marmint hangzasra, amugy tudom:)
ISA-s 10/100-as kartyam nekem is van, 3com 3C515 vagymi, zsir uj. Ertelme nem sok van, en is csak erdekessegnek vettem egyet. Akkoriban volt jo az ilyesmi, mert amig nem voltak/bazi dragak voltak a 100megas switch-ek (meg a dualspeed hubok), ellenben a 100megas hubokat occsoer' be lehetett szerezni, es sok regi hugy, ISA alapu gep volt a haloban. Ugye a hub alapu halot egy 10megas kliens lehuz 10megara, es onnantol megette a fene az egeszet, viszont a regi gepekbe meg nem ment bele az EISA/VLB/PCI (volt egyaltalan VLB halokartya?) halozati cumo, itt jottek kepbe ezek a 100megas ISA csodak. Olyan 10/100-as ISA kartyat is lattam, amin ket csatlakozo volt, az egyik 10-es a masik meg 100-as:) Egyszerre csak az egyiket lehetett hasznalni. Amugy nem lehet 100megaig kihajtani az ISA busz korlatai miatt, de ugysem ez volt a lenyeg. Amugy nekem nem mukodott eddig semmiben, de sebaj:)

SCSI vezerlo mifele? Z80 van rajta? :) Nekem MFM kartyam van hasonlo parameterekkel (Zilog professzor lakik rajta, meg a szokasos WD chipset helyett Longshine:)

#1302 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 10. 22:17

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 20:58

Dsub9-es VGA sem baratkozik az EGA kartyaval (az EGA/CGA/Hercules/MDA/AGA digitalis, a VGA analog, raadasul a CGA/EGA alacsonyabb felbontason (640x200/640x350 max) mukodik), szoval felejtos.

Hangkartyan levo ATA vezerlo nem fog menni primarykent, mas I/O cimen lakik es mas IRQ kene neki. Ha valamirol bebootolsz, akkor onnantol mar valoszinuleg hasznalhato (mondjuk vinyot nem tudom megeszik-e).

En GUS PnP-t 16megassa akarok athekkelni mar kurva regota, de ez a project is csuszik, termeszetesen. Mar kb. 5 eve:D Mondjuk annyira nem is erdekel, amig itt van az Apex meg a Hoontech (64M es 32M sample RAM:), Ultrasoundbol meg amugy is a MAX az igazi:) FT2 ala pedig valami, ooo... SB16:) Illetve nem tudom mit kezel SB-n meg GUS-on kivul, de Gravis-szel nagyon nem jo, keves az 1megz RAM (max. annyit kezel az FT2, mert eleve GF1-hez irtak). Asszem kezel meg PAS16-ot, de olyanom nemvan, meg nem is tudom mifele kartya lehet ez (marmint hangzasra, amugy tudom:)
ISA-s 10/100-as kartyam nekem is van, 3com 3C515 vagymi, zsir uj. Ertelme nem sok van, en is csak erdekessegnek vettem egyet. Akkoriban volt jo az ilyesmi, mert amig nem voltak/bazi dragak voltak a 100megas switch-ek (meg a dualspeed hubok), ellenben a 100megas hubokat occsoer' be lehetett szerezni, es sok regi hugy, ISA alapu gep volt a haloban. Ugye a hub alapu halot egy 10megas kliens lehuz 10megara, es onnantol megette a fene az egeszet, viszont a regi gepekbe meg nem ment bele az EISA/VLB/PCI (volt egyaltalan VLB halokartya?) halozati cumo, itt jottek kepbe ezek a 100megas ISA csodak. Olyan 10/100-as ISA kartyat is lattam, amin ket csatlakozo volt, az egyik 10-es a masik meg 100-as:) Egyszerre csak az egyiket lehetett hasznalni. Amugy nem lehet 100megaig kihajtani az ISA busz korlatai miatt, de ugysem ez volt a lenyeg. Amugy nekem nem mukodott eddig semmiben, de sebaj:)

SCSI vezerlo mifele? Z80 van rajta? :) Nekem MFM kartyam van hasonlo parameterekkel (Zilog professzor lakik rajta, meg a szokasos WD chipset helyett Longshine:)

öööö
monitor: megérdeklődöm a pontos azonosítókat, hátha valami multicsoda digitális retek...

cpu kipróbálva (nem megy az s370-es balhé, marad a régi jó dualslot1), fitt minden úgy, ahogy van.

atdinanya->ps2apa na ilyen kéne már, ha van fölösben, idevele!

gravis: it2.1x kezeli rendesen, ft2 meg béna (bár igaz, hogy lp filtert via mmx
csak gus waveouton keresztül kezel, mert a gus állítólag olyat is tud...32+2 channel)
:smoker:

scsi kohntroger: eltaláltad, z80 figyel rajta :cool: ha kedvespatikus elcseréli egy-két ü aranysárga nedűre, legalább a raktározási költség kis része bejön rajt' :Đ

de akad itt még valahol emlékeim szerint egy zx81 meg egy spectrum is... ha megtalálom.
talán abba is jó lehet tartalékalkatrész gyanánt.

hangkárolyos IDE-vezérlő: tud irq14-15-12-11-et, bootolni valszeg nem, ioaddr 1f0
meg állítható más szokásos címekre is.

#1303 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 01:43

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 19:58

EGA/CGA/Hercules/MDA/AGA

az mi?
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1304 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 04:56

Az AGA az Amiga 4000/1200/nemtommegmelyik grafikus cucca, de a C128-on is AGA-nak hivtak az RGB kimenetet (vagy RGBI-nek?)

#1305 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 17:57

SB kontrollere ATAPIs, csak CD megy rajta, vinyó nem, jellemzően a 9 vagy 11es IRQra ül rá.
Nekem még SCSIs SB16om is hánykódik valahol :D
VLBs LAN kártya meg, hogy a viharba ne? Van is valahol egy otthon, tök üres panelen árválkodik a 8029es Realtek :D

#1306 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 18:02

8029... A vilag nyolcadik csodaja:D
SCSI-s SB16-om van nekem is:P Mondjuk azt sem tudom mukodik-e, meg kulonben is inkabb az jelentkezzen, akinek Pro Audio Spectrum kartyaja van/volt:)

#1307 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 18:13

8029, az nem a 8adik csoda, hanem a 9dik pokol :D
Pro Audio Spectrummal nem szolgálhatok, de fostos sz-OPTi chipes kártyám van/volt egy tucat. Brrr.....

#1308 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 18:21

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. dec. 11., kedd - 4:56

Az AGA az Amiga 4000/1200/nemtommegmelyik grafikus cucca, de a C128-on is AGA-nak hivtak az RGB kimenetet (vagy RGBI-nek?)

ja, azt hittem, valami pc-s dolog :)
köszönöm

Szerkesztette: qnadam 2007. 12. 11. 18:22 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#1309 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 20:48

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2007. dec. 10., hétfő - 23:17

scsi kohntroger: eltaláltad, z80 figyel rajta :cool: ha kedvespatikus elcseréli egy-két ü aranysárga nedűre, legalább a raktározási költség kis része bejön rajt' :Đ

de akad itt még valahol emlékeim szerint egy zx81 meg egy spectrum is... ha megtalálom.
talán abba is jó lehet tartalékalkatrész gyanánt.

Kevéssé esélyes. :) SCSI-kártyán eddig csak LCC tokozásban láttam Zilog-ot, ZX81-ben illetve Speccy-ben meg eddig csak DIP-tokban. Enyhe fizikai inkompatibilitás forogna fenn. Hacsak át nem tokozod...  :Đ
... a trip back in time is all I need ...

#1310 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 11. 21:17

Az altalam emlegetett MFM vezerlon DIP tokban lakik a Z80:) Amugy meg ZX81-ben tudomasom szerint leginkabb nem a professzor szokott megmakkanni, hanem valami I/O baszas (talan ULA-nak hivtak), akar csak a C64-ekben a CIA:)

Ja, kimaradt, hogy OPTi retek kell a tokomnek, hacsak nem egy Turtle Beach Monte Carlo-rol van szo:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2007. 12. 11. 21:26 -kor

#1311 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 00:24

Idézet: didyman - Dátum: 2007. nov. 11., vasárnap - 22:22

Mai napi vendékeg: 5ALI61 egy 450-es K6-II-vel, ISA-s Intel LAN és egy Yamaha X-wave! Neuro, nyilatkozz :-D

Wazzz!!! A 2 és fél generációval előtti gépem a hálókártyát leszámítva ugyanez volt!! Megspékelve egy Diamond Viper V550-el. Jajj anyám, de szép korszak is vót. Annyit még nem telepítettem és kísérleteztem géppel, mint anno azzal. Ment azon minden w95-XP  :Đ

Erre muszáj volt reagálnom, mert a felejthetetlen szétfagyások és VGA kártya hurcolások oda, s vissza (TNT, TNT2, Vanta, tökömtuggya, Voodoo3-ra nem volt píz) egy soha el nem felejthető korszakot idéznek fel bennem. Még megvannak a számlák is. Hátha érdekel valakit, hogy anno mi mennyi vót:
- ACORP 5ALI61    18.250,- (2000. május)

Döbbenhettek:
- RAM SIMM 8MB EDO 5.125,- (2 db) (2000. január) Az SD ára ekkor még az egekben volt, és én örültem, mint majom a farkának, hogy sikerült a gépben található memória méretét megduplázni.  :Đ  Ezért a pénzért ma 1GB 800MHz DDR2 kapsz!

VGA mizéria:
- TNT2 Vanta      17.000,- (2000. júni)
- Riva TNT2        19.036,-        -"-
- Diam.Viper V550 21.750,-        -"-  Ez a kártya a mai napig megvan. Nem tudok megválni tőle. Gyönyörű képe van, imádom! ;) De legszívesebben újra összeraknám az egykori gépet.

Szerkesztette: ChRiS_RS 2007. 12. 12. 00:26 -kor

A 852-es kídlap telepötúsa sike#esen befejezádött.
---
AMD everywhere
---

#1312 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 10:53

Idézet: ChRiS_RS - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 0:24

- Diam.Viper V550 21.750,-        -"-     Ez a kártya a mai napig megvan. Nem tudok megválni tőle. Gyönyörű képe van, imádom! ;) De legszívesebben újra összeraknám az egykori gépet.

Tény, hogy egy sector tnt2 vantához képest szebb képet ad, de akkora ocsmány, mint a ház.. ahogyan a többi hasonló korú nézhetetlen nv kártyáé.
Én tulajdonképpen nem is értettem hogyan versenyezhettek az nvidia kártyák akkoriban az s3 és 3dfx kártyák ellen egy-egy tesztben, mivel sem 2d-ben sem 3d-ben nem tudtad olyan pocsék minőségre állítani pl a savage4-et, hogy egy szinten legyen pl egy tnt2 minőségével :)
Daedalus is the Internet

#1313 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 20:36

Na, az nvidia szagra elokerult a fo Diamond es Savage buzerator is:D

#1314 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 12. 23:42

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. dec. 12., szerda - 20:36

Na, az nvidia szagra elokerult a fo Diamond es Savage buzerator is:D

Ezt remélem nem rám értetted... én az Acorp-ra figyeltem fel.  :sailor: vagy ha igen, akkor meg miért fáj?  :Đ
---
AMD everywhere
---

#1315 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 03:51

Daedalos elvtars megnyilvanulasara ertettem:)
Amikor valaki elkezdi dicserni a regebbi NV kartyak kepet, akkor o azonnal elobujik az oroszlanbarlangbol, es jol beszol:D Mondjuk nem egeszen ok nelkul:>

#1316 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 11:44

Nyiff.

Ha már hangkártyák. 'Került' egy AWE32, memóriamodullal ( CT4380, meg ami hozzá való), meg egy SB32, 8M rammal (CT3670).

Érdekel valakit?
Elköltöztem :-)

#1317 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 15:00

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. dec. 13., csütörtök - 3:51

Daedalos elvtars megnyilvanulasara ertettem:)
Amikor valaki elkezdi dicserni a regebbi NV kartyak kepet, akkor o azonnal elobujik az oroszlanbarlangbol, es jol beszol:D Mondjuk nem egeszen ok nelkul:>

Jó, hát nem egy maxtor (sem nem ati) nya.  :p
---
AMD everywhere
---

#1318 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 17:01

Hat, a CT4380 az kapasbol AWE64, es johet (foleg a memoriamodul miatt), a masikbol meg mar van:)

ChRiS_RS:
Hat, Maxtornak biztosan nem Maxtor:P

#1319 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 13. 19:17

Pedig a Maxtoroknak milyen szép képük van!  :Đ Annál már csak a Matroxoké jobb.  :cool:
... a trip back in time is all I need ...

#1320 Felhasználó inaktív   ChRiS_RS 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 14. 08:26

:omg: Tököm ezekbe a majd'egyforma nevekbe. Anno még Maxxtro billentyűzet is volt. Nálam totális volt a káosz.  :Đ

:hemuveg:  :p
---
AMD everywhere
---

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68