HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 21. 22:03

http://www.vdberg.org/~richard/Linux-on-Su...e.html#OVERVIEW

Itt nezzel korul, hatha kibanyaszol belole hasznalhato infot.
Ilyen brutalisabb UPA-s kartyam amugy nekem is van egy U10-ben, igaz, az nem ennyire van megpakolva, maj' vadaszok rajta sunos partnumbert. Hasznat nem sokat veszem, mer' nem workstationnek kellett a gep :)

-w-
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#1422 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 10:47

Azon gondolkodtam, hogy vajh' PCI kartyat tud-e hasznalni ez a dog:) Ha beraknek melle egy Voodoo2-t, akkor allatul futna meg az UT is:D

#1423 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 23. 18:59

Kivancsisagbol ragugliztam a Sun framebuffereken levo memoria tipusara (megis mekkora kapacitasu, stb), talaltam adatlapot is, hat volt hummoges rendesen:D
10Mbit meretu (szep kerek szam a binaris vilagban) Mitsubishi M5M410092BFP-10 chipek vannak a kartyan (Creator3D), ebbol osszesen 12db, szoval a kartyan levo memoria 15MB (ujabb kerek szam:D) 3D-RAM-nak hivjak, dualportos, van benne 2kB cache, Z-buffer es 'hidden surface removal' tamogatas (a memoriaban! ezt nem tudom hogy hoztak ossze), 14.6GBps peak (gondolom a beepitett cache miatt), 400MBps tartos atviteli sebesseg, beepitett ALU (tovabbra is memoriachiprol van szo), beszaras.

Azt eddig is tudtam, hogy a Sun-nal nem kokanyolas folyik grafika ugyben, de azert ez nem semmi.

#1424 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 19:11

Talaltam egy egesz jo, SunPCi-jal foglalkozo... hmm, hat howtonak kicsit karcsu irast:)

http://www.recursive...tos/sunpci.html

#1425 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 20:21

Gyorsan ki is probaltam:)
Erdekes.
A POST kepernyobol csak annyi latszik, hogy ESC es kicsit odebb DEL, meg a kurzor kicsit kolbaszol erre-arra.
Mondjuk az igazsaghoz hozzatartozik, hogy kicsit ganyolni kellett, sunpcidrv.290 nevu drivert keresett (SunPCi-hoz elvileg sunpcidrv.280 tartozik, de egy linkkel gyorsan megoldottam ezt a problemat:), meg inditas utan kiirja, hogy a driverben es a kartyan talalhato brios verzioja elter, amibol gondok lehetnek.
Ha a kartyan levo VGA likra rakotok egy monitort, akkor reset utan bevillan a VGA BIOS, meg par masodperccel kesobb meg valami, amibol kb. semmi nem latszik. Lehet, hogy BIOS-t kene frissiteni.

Hmm, ha DEL-lel belepek a kartya BIOS-aba, akkor az latszik:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 02. 25. 20:30 -kor

#1426 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 25. 23:19

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. febr. 21., csütörtök - 19:12

A bazi nagy feher csatlakozo fingom sincs mi lehet.

multkor az scsi topicban bedobtak egy csatlakozo kiskatet. ez nem ez?

DB50
SCSI-1
Usually used on old Sun Sparcstations.

http://www.ramelectr...i_connectors.ep
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1427 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 03:58

Biztos, hogy nem SCSI, meg csak nem is DSub csatlakozo (amugy az Ultra5/10 sorozat eleve ATA es UltraSPARC-IIi alapu, szoval SCSI-hoz, es a regi SPARCStation-okhoz nem sok koze van:)
Fizikailag leginkabb az Apple PDS csatlakozora (http://www.forcedper...-cardfront.jpg) emlekeztet.

#1428 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 26. 07:11

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. febr. 23., szombat - 18:59

Kivancsisagbol ragugliztam a Sun framebuffereken levo memoria tipusara (megis mekkora kapacitasu, stb), talaltam adatlapot is, hat volt hummoges rendesen:D
10Mbit meretu (szep kerek szam a binaris vilagban) Mitsubishi M5M410092BFP-10 chipek vannak a kartyan (Creator3D), ebbol osszesen 12db, szoval a kartyan levo memoria 15MB (ujabb kerek szam:D) 3D-RAM-nak hivjak, dualportos, van benne 2kB cache, Z-buffer es 'hidden surface removal' tamogatas (a memoriaban! ezt nem tudom hogy hoztak ossze), 14.6GBps peak (gondolom a beepitett cache miatt), 400MBps tartos atviteli sebesseg, beepitett ALU (tovabbra is memoriachiprol van szo), beszaras.

Azt eddig is tudtam, hogy a Sun-nal nem kokanyolas folyik grafika ugyben, de azert ez nem semmi.

Bazmeg :eek: Ezek a Sun-nál fejlesztőbogyón éltek? Hány éves ez a kártya? És onthefly hidden surface removal? ÉS MEMÓRIÁBAN??? állat. A +2bit szerintem CRC, állapotjelzés (is) lehet, nem?
Hülye állatok ezek, bammeg, nagyon hülyék :eek: :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1429 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 26. 16:41

A legtobb chipet (amin talaltam gyartasi idot) '99 elejen gyartottak, szoval 9-10 eves cucc, de a memoria adatlapja szerint ez a 3D-RAM tema '94-es.

#1430 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 01. 19:42

Idézet: didyman - Dátum: 2008. Feb. 26., Tuesday - 7:11

A +2bit szerintem CRC, állapotjelzés (is) lehet, nem?

Na, erre is akartam valaszolni, csak elfelejtettem:D
Szoval szerintem a +2bit nem hibajavitas vagy ilyesmi (amugy is plusz chipekkel szoktak az ilyet megoldani), szerintem inkabb valamilyen videomod miatt van (kb. mint az ET6x00 1.125 megas memoriachipjei:), de meg lusta voltam alaposabban belenezni a doksiba, meg igazabol annyira nem is erdekel:) Beteg, es kesz:>

#1431 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 07. 16:47

Na, ma is sikerult ezt-azt kukazni:D

A legjobbabb cucc egy Number Nine Reality 334 (S3 ViRGE/GX2 86C357, 4megz SGRAM, AGP). Ezen a kartyan is rajta van a 'szokasos' #9 easter egg: You better free your mind instead (feny fele forditva a kartyat ez a felirat lathato egy belso retegen a NYAK-on; eddig az osszes ujabb #9 kartyan talaltam ilyesmit:)
Van meg itt egy Diamond Stealth II G460 (i740, 8megz SDRAM, AGP, korabban soha meg csak nem is hallottam ilyen kartyarol), egy ATi PCI 3D Rage Pro TV Video in/Video out (korai AIW; 3D Rage Pro AGP2x; 4megz fix SGRAM (bovitheto), tuner, video ki-be... mondjuk az arat nem erte meg szerintem, de mindegy most mar:), tovabba van itt egy nemtommilyen Diamond ISA hangkartya. OPTi 929 alapu OPL3-mal es CS4248 CODEC-kel, igazabol nem derult ki rola semmi, FCC id: K2Y-PRO16, ez alapjan egyelore nem sok derul ki, az FCC keresoje is eppen doglodik, szoval remek. Mondjuk maga a kartya sem egy nagy szam, csak azert hoztam el, mert Diamond:D
Kozben ugy nez ki, hogy FCC id alapjan ez a kartya egy Reveal SoundFX.

A Number Nine kartya miatt mar megerte felkelni:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 03. 07. 16:50 -kor

#1432 Felhasználó inaktív   img001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 10. 19:51

Skacok!

Valakinél nem porosodik egy pcmcia-usb xar?

Kéne a laptopomba,mer' a két usb port közül egy sem mükszik :(
Nehéz dolog a diavetítőmbe 5.1-es filmeket szerezni.

#1433 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 12:28

Idézet: img001 - Dátum: 2008. Mar. 10., Monday - 19:51

Skacok!

Valakinél nem porosodik egy pcmcia-usb xar?

Kéne a laptopomba,mer' a két usb port közül egy sem mükszik :(

Ha PCCard is jo: http://www.3t.hu/ds_product_info.php?cPath...roducts_id=5234

Idézet: NEUROFiRE

ATi PCI 3D Rage Pro TV Video in/Video out

Errol meg kozben kiderult, hogy igazabol ATi All-in-Wonder PRO PCI nevre hallgat.
Most probalom beizzitani win98 alatt, egyelore csak drivert sikerult kukazni a DriverGuide-rol, de a tunerhez kene meg valami ware. Par korabeli tesztben irtak, hogy a WebTV (a win98 resze) tamogatja a kartyat, hat, kivancsi leszek.

Mellesleg a mai kurvaanyazas targya a Gravis UltraSound Plug&Pray win98 alatt. Akarki is kovette el ezt a microsoftnal szivesen pofanbasznam.
Kép

Kozben felmaszott a WebTV megvolt a ket ujrainditas is, aztan amikor elinditom, tolt egy percig, bejon valami kekes-feketes kep meg egy javascript hiba, oszt' onnantol jonapot:D Lehet, hogy tovabb kene keresni az ATi programjat:>

#1434 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 16. 12:53

bazz, ez nagyon komoly :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1435 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 13:30

SCSI-tanácsadás kéne pici...

Van egy CD-olvasóm, valami Plextor PX-32TSi. Meg van egy vinyóm: XC09L011-02-C. A vinyóra még van olyan is írva, hogy SCSI ULTRA160/LVD/SE.

Ezek mennek egyfajta kábelen/vezérlővel? Milyen kábel való hozzájuk?
Elköltöztem :-)

#1436 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 13:51

Egyfajta vezerlovel igen (pl. 2940U2W-tol felfele, vagy barmilyen mas U2W vezerlovel, aminek van kulon LVD es SE busza), egy kabelen is elmennek (a CDROM-hoz kell atalakito), de akkor a vinyo SE modban megy, max. UW modban (40MBps), szoval javasolt kulon kabelen hajtani oket.

A vinyonak 68-as LVD-s kabel kellik (meg ha SCA-s, akkor atalakito is), CDROM-nak sima 50 pines cucc, vagy 68-as+atalakito.

BTW talaltam par ATi install CD-t, bar szerintem egyikkel sem leszek elobbre AIW ugyileg. Nem ertem, hogy egyes gyartok miert nem teszik letolthetove a regebbi termekeik cuccait. Hardware nelkul ugysem er szart sem, kulon penzt soha nem is kertek erte, mert jart anno a kartyahoz... Paraxtok.

#1437 Felhasználó inaktív   Picur 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 14:02

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 14:51

BTW talaltam par ATi install CD-t, bar szerintem egyikkel sem leszek elobbre AIW ugyileg. Nem ertem, hogy egyes gyartok miert nem teszik letolthetove a regebbi termekeik cuccait. Hardware nelkul ugysem er szart sem, kulon penzt soha nem is kertek erte, mert jart anno a kartyahoz... Paraxtok.

Nem követtem végig a dolgot, de nem ezt keresed?
http://ati.amd.com/s...egacy-98me.html

E szerint meg van beépített win98se-s driver?
http://support.micro...com/kb/q231779/
Ha ezek közül bármely proci megszerzésében tudsz segíteni, akkor küldj PÜ-t! Köszi!

#1438 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 14:32

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 13:51

...a CDROM-hoz kell atalakito...

Nomost ez a CD-rom már 68-as trapéz, nem ötvenes tégla... Találtam neki egy ilyet: link

A 68-as LVD az ugye a tekert-fajta kábel, nem a sima?
Elköltöztem :-)

#1439 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 15:31

Idézet: Rive - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 14:32

Nomost ez a CD-rom már 68-as trapéz, nem ötvenes tégla... Találtam neki egy ilyet: link

A 68-as LVD az ugye a tekert-fajta kábel, nem a sima?

Az LVD hivatalosan tekert. De a CD-rom az csak wide scxsi lesz, LVD-n nem fog tudni menni, emiatt a buszszinkront továbbra is lehúzza 40M/s-es sebességre.

#1440 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 17. 17:19

Idézet: Picur - Dátum: 2008. Mar. 17., Monday - 14:02

Nem követtem végig a dolgot, de nem ezt keresed?
http://ati.amd.com/s...egacy-98me.html

E szerint meg van beépített win98se-s driver?
http://support.micro...com/kb/q231779/

Nem a driver a gond (amugy a beepitett driver nem er szart sem, nem lehet allitani se frissitest, se semmit:), azt megtalaltam, fel is ismert Btxxx-tol ImpacTV2-ig minden lofaszt, a tunert nem tudom meghajtani, mert az a ware valoszinuleg csak a gyari CD-n van rajta, vagy pedig vaalhol az AMD oldalanak a legsotetebb bugyraban (a Rage128AIW-hez is buveszkedni kellett egy kicsit).

Rive:
Jahogy 68pines verzson. Amugy itt van elottem egy PX-32TSi, es az 50 pines, azert irtam az atalakitot:)
Van 'lapos' kabelbol is LVD, meg csavartbol is SE, szoval nem lehet arra epiteni, hogy a csavart bzitosan LCD. Esetleg erdemes a lezarot megnezni (ha van), azon gyakran rajta van, hogy LVD, vagy SE, vagy LVD/SE, illetve ha brand gepbol szarmazik a kabel, akkor elofordulhat rajta part number vagy FRU, abbol is ki szokott derulni:)
Amugy didyman mondja jol, a 68pines Plextor az csak (Ultra)Wide-SCSI (nekem is van egy 20x-os az egyik RS/6000-ben).

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.