HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1441 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 18. 09:44

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. márc. 17., hétfő - 17:19

Jahogy 68pines verzson. Amugy itt van elottem egy PX-32TSi, es az 50 pines, azert irtam az atalakitot:)
Van 'lapos' kabelbol is LVD, meg csavartbol is SE, szoval nem lehet arra epiteni, hogy a csavart bzitosan LCD. Esetleg erdemes a lezarot megnezni (ha van), azon gyakran rajta van, hogy LVD, vagy SE, vagy LVD/SE, illetve ha brand gepbol szarmazik a kabel, akkor elofordulhat rajta part number vagy FRU, abbol is ki szokott derulni:)
Amugy didyman mondja jol, a 68pines Plextor az csak (Ultra)Wide-SCSI (nekem is van egy 20x-os az egyik RS/6000-ben).

Vajon miért utálom a SCSI-t :omg:

Ha összedugok néhány vezérlőkártyát, kábelt, vinyót - tételezzük fel, hogy össze tudom dugni -, akkor mi a legrosszabb, ami történhet? Nem megy, vagy akár füstölhet is?
Elköltöztem :-)

#1442 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 09:53

nem megy.

egyetlen egy veszelyes eset van, az a HVD (az LVD Low voltage-ehez kepest a H a high-t jelenti), amikor elviekben el is fustolhet. de az empiria ezt is cafolta nalam. ;) (raadasul HVD kartyad biztosan nincs..)

en egyebkent szeretem a SCSI-t, mert valojaban ha mar osszedugod, akkor tipikusan menni is szokott (a hvd a kivetel ebben is..), legfeljebb nem optimalis sebesseggel. sokkal kompatibilisebb es atgondoltabb szabvany szerintem, mint barmi mas.

Szerkesztette: bogdan 2008. 03. 18. 09:54 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1443 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 11:03

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 9:53

...raadasul HVD kartyad biztosan nincs...

Arra te mérget ne vegyél  :Đ Amennyi vackot én összekotortam már eddig :cool:

A legegyszerűbb akkor az lesz, hogy összedugdosom ezt a sok kerhányt egymással, aztán meglátom, hogy mi fő ki belőle. A tizen-húsz kártya közül csak akad, amivel elindul a cucc...

Még kérdés. Van egy külső SCSI-házam. Ez ugye külön tápról megy. Milyen madzag ill. csatoló kell ahhoz, hogy összekössem a gazdagéppel? Az eredeti belső kábelezése csak sima 68-as, ez cserélve lesz csavart 68-ra. Külső csatlakozóban mi ennek a megfelelője?

#1444 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 03. 18. 11:20

Minekakarodbonyolítani? nemértem, neki az nem jó, ha valami simán csak működik, előkerül a pincekulcs, meg a zasszony kezében a sodrófa és rögtön ordító kényszert érez arra, hogy minél több feleslegesnek tűnő vaczkot összepakoljon, hogy lássa: nem azok, hanem ezek így összerakva alkotnak működő egységet :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1445 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 11:45

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 11:20

Minekakarodbonyolítani? nemértem, neki az nem jó, ha valami simán csak működik, előkerül a pincekulcs, meg a zasszony kezében a sodrófa és rögtön ordító kényszert érez arra, hogy minél több feleslegesnek tűnő vaczkot összepakoljon, hogy lássa: nem azok, hanem ezek így összerakva alkotnak működő egységet :Đ

Bah  :Đ Bagoly mondja verébnek :p

Amúgy igenis van abban 'valami', ahogy az oldtimer 10kRPM-es vinyókból összelapátolt RAID-tömb bekapcsolás után felpörög... Mondhatni, annak aztán van súlya is, nem csak az a cincogás, amit a százplusz-gigás vinyók mostság kinyomnak magukból :up: És a SCSI-átalakítós floppy-RAID tömböt még ki se tudtam próbálni :reklamacio:

#1446 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 12:02

Idézet: Rive - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 11:45

Bah  :Đ Bagoly mondja verébnek :p

Amúgy igenis van abban 'valami', ahogy az oldtimer 10kRPM-es vinyókból összelapátolt RAID-tömb bekapcsolás után felpörög... Mondhatni, annak aztán van súlya is, nem csak az a cincogás, amit a százplusz-gigás vinyók mostság kinyomnak magukból :up: És a SCSI-átalakítós floppy-RAID tömböt még ki se tudtam próbálni :reklamacio:

:bolond:
Ismerem az érzést, volt nálam egy win98-as gép hétvégén, M726-os ALI-s PCCHIPS lap, 300-as elkettőkessnélküli celeron... Na abban a 3,2G-s seagate vinyó is tud ám pörögni, no meg az M726 legendásan ótar memóriakezelése, mmm, tálcán beragadó ablakok, olyan nosztalgikus volt... :Đ
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1447 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 12:05

Idézet: didyman - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 12:02

...M726-os ALI-s PCCHIPS lap, 300-as elkettőkessnélküli celeron...

Áh, ugyan, ezt az én dual PPro 1M-em - emellé lesz a RAID - bármikor kisujjal lenyomja  :strong:

#1448 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 17:09

Mifele RAID-et tervezel bele? :)

#1449 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 17:32

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 17:09

Flopisat, írta.. :Đ

#1450 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 18:41

Volt itt szo valami 10k-s diszkekrol is:>
Meg amugy is a kartyara gondoltam inkabb.
A SCSI-s flokit amugy sem sikerult PC-ben beizgatni.

#1451 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 19:31

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. márc. 18., kedd - 17:09

Mittudomén :think: Van itt öt v. hat RAID kártyenku, az ütőstől az odab@szósig, meg hat egyforma 10k/9G vinyó. Valami csak lesz ennyi vasból :cool:

#1452 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 20:32

Idézet: Rive - Dátum: 2008. Mar. 18., Tuesday - 19:31

ütőstől az odab@szósig

:D

Hajra:)
Ha esetleg Compaq kartyaba botlasz, akkor allitolag nem-compaq gepben/szerverben is be lehet konfigolni oket ACUCLI-val (Array Configuration Utility CLI)

Tenyleg, errol jut eszembe.
Tervezem egy Compaq DL360 beszerzeset, de az integralt RAID sajnos vicc. Elvileg lenne bele egy Smart Array 5300, csak kell hozza egy specko, HD68-VHDCI kabel, ami persze nincs. A VHDCI (SCSI-5-nek is hivjak neha) altalaban kulso csatlakozo, de ebben a csodagepben belso...
Ilyen ni: Kép
A baloldali a VHDCI, a jobboldali pedig a szokasos 68pines. Ez egy kulso kabel, nekem belso kene, de ugyanilyen csatlakozokkal.

#1453 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 18. 21:29

Tekerd ki belőle a rögzítőket :omg: :lama: :D

#1454 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 10:53

Tul hosszu a csatlakozo:)
Tudom, ne rakjam ra a gepre a tetejet:D

Amugy van itt ket tap, a regota emlegetett Digital, meg az Fzoli fele PCPC sem volt annyira nyero. Milyen modon lehet ezeket eljuttatni hozzad?

#1455 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 19. 15:49

Ugy nez ki, beszopattam magam.
Szereztem egy fasza, 19"-os 4U-s ipari PC hazat ( kb. ilyesmi) backplane-nel, es bele 4db SBC-t, vegul tegnap vettem 4db 80G-s Hitachi vinyot. Az egeszbol egy viszonylag kismeretu (nem nagyobb egy atlag PC-nel), de tobb hostbol allo tesztrendszert akartam osszehozni.
A beszerzett 510W-os tap jelenleg kisse gyengelkedik, ugyhogy kiszortam harom processzorkartyat, a maradek egyre meg felhuztam az elso operencias rendszert. Minden fasza, de ket kartyat ket vinyoval meg elbir a tap, ugyhogy hajra. A telepito rogton az elejen elszall, a mar feltelepitett gepen is azt mondja, hogy read faliora (be sem bootol). Masodik SBC ki, minden mukodik. Remek.
Mar ment egymas mellett 4 kartya, akkor az egyiken egy Debian 4.0 futott, a tobbi csak ugy volt, egyik sem panaszkodott, hogy barmi fajna neki, most meg baszik menni. Probakepp beraktam egy PnP hangkartyat az egyik ISA slotba; nem latja, de minden mas rendeben.
Masodik SBC-vel tovabbra is szar minden.

Vegulis egy kartyaval mukodik, meg a rack formatum kisse praktikusabb, mint egy mezei torony, de nem iagzan vagyok elobbre, 4 hosthoz tovabbra is negy doboz kell, amit jo lett volna elkerulni.

Nem tudja valaki, hogy hol lehet low-profile DDR2 RAM-ot kapni (512M+, legfokepp 1G-s erdekel, PC2-5300-as is eleg)?

#1456 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 21. 18:12

na. én, a nagy K7-bzi, ilyen CPU-t még nem láttam: Tbred B mag és FSB333. 256k kess, XP2600+

#1457 Felhasználó inaktív   Pittbul 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 21. 22:32

Szevasztok

Adott egy HP ML350G3 vas amiben volna egy 5300 Compaq-Smart-Array Scsi vezérlő.
Win 2003-at szeretném felpakolni rá ,de nincs hozzá driverem, és ha jól sejtem annélkül nem is fogja látni a vinyókat.
Ha valakit tudna segiteni, hogy merre találok hozzá drivert vagy milyen más modon tudnám rábirni a wint hogy felkuszon, megköszönném.

#1458 Felhasználó inaktív   bundas 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 11:43

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. márc. 19., szerda - 16:49

Ugy nez ki, beszopattam magam.
Szereztem egy fasza, 19"-os 4U-s ipari PC hazat ( kb. ilyesmi) backplane-nel, es bele 4db SBC-t, vegul tegnap vettem 4db 80G-s Hitachi vinyot. Az egeszbol egy viszonylag kismeretu (nem nagyobb egy atlag PC-nel), de tobb hostbol allo tesztrendszert akartam osszehozni.
A beszerzett 510W-os tap jelenleg kisse gyengelkedik, ugyhogy kiszortam harom processzorkartyat, a maradek egyre meg felhuztam az elso operencias rendszert. Minden fasza, de ket kartyat ket vinyoval meg elbir a tap, ugyhogy hajra. A telepito rogton az elejen elszall, a mar feltelepitett gepen is azt mondja, hogy read faliora (be sem bootol). Masodik SBC ki, minden mukodik. Remek.
Mar ment egymas mellett 4 kartya, akkor az egyiken egy Debian 4.0 futott, a tobbi csak ugy volt, egyik sem panaszkodott, hogy barmi fajna neki, most meg baszik menni. Probakepp beraktam egy PnP hangkartyat az egyik ISA slotba; nem latja, de minden mas rendeben.
Masodik SBC-vel tovabbra is szar minden.

Vegulis egy kartyaval mukodik, meg a rack formatum kisse praktikusabb, mint egy mezei torony, de nem iagzan vagyok elobbre, 4 hosthoz tovabbra is negy doboz kell, amit jo lett volna elkerulni.

Nem tudja valaki, hogy hol lehet low-profile DDR2 RAM-ot kapni (512M+, legfokepp 1G-s erdekel, PC2-5300-as is eleg)?

Nem biztos hogy örül az ISA és PCI meghajtó, hogy párhuzamosan más is használná a buszt. Még ha multimaster is lenne, akkor is a címek/irq-k összeakadhatnak.

#1459 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 03. 22. 13:10

Idézet: Pittbul - Dátum: 2008. Mar. 21., Friday - 22:32

Szevasztok

Adott egy HP ML350G3 vas amiben volna egy 5300 Compaq-Smart-Array Scsi vezérlő.
Win 2003-at szeretném felpakolni rá ,de nincs hozzá driverem, és ha jól sejtem annélkül nem is fogja látni a vinyókat.
Ha valakit tudna segiteni, hogy merre találok hozzá drivert vagy milyen más modon tudnám rábirni a wint hogy felkuszon, megköszönném.

ML{530|570|370}G1-re SmartArray 5300-zal siman felment a w2k3 mindenfele magia meg kulso driver nelkul.
Telepites utan luhuzod a HP oldalarol a Proliant Support Pack-et, telepited, aztan mar kesz is vagy.

Idézet: bundas

Nem biztos hogy örül az ISA és PCI meghajtó, hogy párhuzamosan más is használná a buszt. Még ha multimaster is lenne, akkor is a címek/irq-k összeakadhatnak.

Hja, (vaze)linux alatt nem volt gond, de a 2003 server egybol maga ala hanyt.
Na mindegy, ott rohadjon meg, csak az elozetes tesztek utan nem erre szamitottam.

Low profile DDR2 tovabbra sincs sehol, csak kulfoldisztanban.

#1460 Felhasználó inaktív   Pittbul 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 03. 22. 17:37

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. márc. 22., szombat - 13:10

ML{530|570|370}G1-re SmartArray 5300-zal siman felment a w2k3 mindenfele magia meg kulso driver nelkul.
Telepites utan luhuzod a HP oldalarol a Proliant Support Pack-et, telepited, aztan mar kesz is vagy.

Idézet: bundas

Hja, (vaze)linux alatt nem volt gond, de a 2003 server egybol maga ala hanyt.
Na mindegy, ott rohadjon meg, csak az elozetes tesztek utan nem erre szamitottam.

Low profile DDR2 tovabbra sincs sehol, csak kulfoldisztanban.

Akkor viszont énvagyok a béna, mert már bootnál sem lát egyetlen vinyót sem.
Max dobok be neki 1 ATAst és arra kergetem fel a wint.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.