HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1581 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 28. 10:31

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 27., péntek - 22:26

Nah. A korábban említett laptopalaplap sztorija folytatódik :D A hangkároly egy ALC655 (nem rinyál!!). Ez önmagában "ahhozképest" nem lenne rossz, de meg van fejelve a laptop két picsányi hangszarója miatt egy APA2020A típusú minikétszerkétwattossal, ami egyrészt a zajt produkálja, másrészt a hangja olyan, mint egy rossz útra tévedt juhásznak, mikor szedné őssze a nyájat félrészegen.
Na, szóval megkerestem az ALC krehács két analóg kijáratát, ami történetesen alkalmas füles meghajtására. Idebiggyesztettem két, 470uF-os, alacsony ESR kondit (nem szarral gurigázunk) és az eredeti 100uF-os szarokat kiszedve leválasztottam az APÁ-t. A zaj eltűnt, a hangkép meg feljavult drasztikusan :D . Kondilábakal átkötöttem a panelt, teljesen jól néz ki :D .

Hűtés megoldódik egy aligforgó 12 centis ventivel, alaplapon megtaláltam az 5V-ot neki :D

PLL hűtése: Quantum vinyó árnyékoló fémlemeze (fejkábel felett szokott lenni), bordás, abból kivágtam egy darabot, egy csavarhely mellé forrasztottam, PLL-re ráborul hőközvetítő közeg kíséretében. Működik :Đ .

Tumor, te meg 'sztá felhívni. Kabbe :Đ

..Ez az ALC így önmagában egész hallgatható.

Fakszt, csak feltolták a szart az agyamig. Elbaszták a hétvégémet keresztül, kasul, se feléd nem tok menni, se a saját szaromat nem tudom csinálni, a kocsit kéne szerelnem, de nem vettem alkatrészt merthogy más a hétvégi program, erre most itt dekkolok és nézhetem hogy folyik a váltóból az olaj kifele. Tök süti.
Úgyhogy, jelenkezek majd, lehet egyszer csak simán lerobogok a gyorsbeavatkozóval, arrafelé úgyis van pár jóféle kanyargási lehetőség. Ez ugyanis az új buzériám, de az első még mindig a számitógép persze :D Nem baj, legalább lesz most egy kis időm helyrerakni a noteszemet, meg vettem egy linuxos PDAt, azt is buzizni kellene, mert hergel a dolog, csak idő-idő-idő.....

#1582 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 15:49

Már megérte beröffenteni a delejfalómat, olvasgatandó tumor és didymandró olvtársakat. :D

Kedves kartácsok!

Mellik a jobb Vesa lokálbuszos végéa?

a.,  Genoa Systems model 8300VL
b.,  Machspeed VGA GUI 2401

Memből mindkettőn 512 k figyel, de a Genoa bővíthető.
... a trip back in time is all I need ...

#1583 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 18:35

A Genoa-n levo chipet nem ismerem, de az ET4000w32 nem nagy kaland.
512k az pedig sajnos lofasz, es mivel a Machspeed nem bovitheto szerintem a Genoa nyert:)
Amugy ha utos VLB kartya kell, akkor celszeru felhajtani valami Mach64-et, AGX-et, Trio32-t vagy ilyesmit.

#1584 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 19:25

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 19:35

A Genoa-n levo chipet nem ismerem...

NCR 77C32BLT VGA

Van mellette egy szintén lokálbuszos IDE Turbo cache kártya (AMD N80C186-12 CPU-val ;) ). Mindez egy 386DX40-es, OPTi chipes alaplapban. Ideje lealázni az 5x86-osomat... ;) :D

Szerk.: jut eszembe, ha valaki akar XT vagy 286-os alaplapot, azért mert csak, akkor van bőven NEC V20-as, 286-osból meg 10 és 20 MHz között lehet válogatni.

Szerkesztette: Telcontar 2008. 06. 29. 19:38 -kor

#1585 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 20:28

A tipust megtalaltam en is, de pl. ujdonsag volt, hogy az NCR gyartott grafikus chipeket, szoval a tokom tudja, hogy mit tudhat:) Tovabbra is ott tartok, hogy az 512k nem bovitheto memoria nem jo jel:>

#1586 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 29. 21:04

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 21:28

A tipust megtalaltam en is, de pl. ujdonsag volt, hogy az NCR gyartott grafikus chipeket, szoval a tokom tudja, hogy mit tudhat:) Tovabbra is ott tartok, hogy az 512k nem bovitheto memoria nem jo jel:>

Bővíthető lenne az, csak éppen a foglalatok hiányzanak. Forrasztgatni meg valahogy nincs kedvem, szóval alapvetően egyetértek.  ;)

#1587 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 00:17

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. jún. 23., hétfő - 19:36

QLA2200 alapu? Allat, csak lassan valami array is kene a sok FC vezerlo ala:)

Off, meg OLD, meg satobbi, de ha fibre storaget akarsz osszeszerelni, akkor http://scst.sf.net . Linux, de pl. a QLA22xx/23xx szeriaval egesz jol ossze lehet lapatolni belole egy sufnistoraget. :)
23:54 < _andrej_> meddig huzhato? a szemetesig edesfiam
Virtualis szerver Xen-nel
UNIX manpage gyujtemeny

#1588 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 06:55

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 16:49

Már megérte beröffenteni a delejfalómat, olvasgatandó tumor és didymandró olvtársakat. :D

Kedves kartácsok!

Mellik a jobb Vesa lokálbuszos végéa?

a.,  Genoa Systems model 8300VL
b.,  Machspeed VGA GUI 2401

Memből mindkettőn 512 k figyel, de a Genoa bővíthető.

Genoa Hornet 8300 volt nekem is, nyerő, de nekem 2 megáig volt bővitve. S3 Trio is jó vesaban, Tseng ET4000 nemtom, nekem csak ISAs volt, egy Orchid Prodesigner. Ami még szóba jöhet, az egy Spea V7 Mirage, VESA módban egy kin rakni DOS alatt, de gyors mint a villám.

#1589 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 19:23

Idézet: wigyori - Dátum: 2008. Jun. 30., Monday - 1:17

Off, meg OLD, meg satobbi, de ha fibre storaget akarsz osszeszerelni, akkor http://scst.sf.net . Linux, de pl. a QLA22xx/23xx szeriaval egesz jol ossze lehet lapatolni belole egy sufnistoraget. :)

Igazabol van itt valami 2gigas Emulex, meg egy 10+ eves Compaq (bar ebbol a lenyeg inkabb az SX GBIC volt, de kartya nelkul nem akartak adni, meg ugyis csak 100Ft volt:D), a QLA22xx-ben viszont az a jo, hogy ha a kenyerpiritomra NetBSD-t inhalalok es belerakom a kartyat, meg az is felismeri:>

Amugy mar csak disk keret kene, meg par vinyo:) Illetve nem vagyok teljesen biztos benne, hogy az FC/SW cuccok switch nelkul kozvetlenul osszektve is mukodnek.

Telcontar:
Ha nincs kedved forrasztgatni, akkor en eljatszok vele szivesen:)

2-More:
ProDesigner volt nekem is, de mar szetbarmolva kerult hozzam. Pedig szep darab.
ET4000 es 4000w32i kozott elvileg csak annyi a kulonbseg, hogy az utobbinak 32bit/33MHz-es busza vanik, de amugy nem gyorsabb, meg nem tud tobbet, meg semmi.

#1590 Felhasználó inaktív   Gali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 19:27

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. jún. 29., vasárnap - 18:25

Szerk.: jut eszembe, ha valaki akar XT vagy 286-os alaplapot, azért mert csak, akkor van bőven NEC V20-as, 286-osból meg 10 és 20 MHz között lehet válogatni.

Ilyeneket már régen láttam, a uccsó XT-n még a ma már vicces Future technology felirat volt.
Szívesen megszabadítalak egy-egy ilyen példánytól.
Mennyiért vesztegeted őket?

#1591 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 19:37

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 20:23

Telcontar:
Ha nincs kedved forrasztgatni, akkor en eljatszok vele szivesen:)

Nincs akadálya. :) Közben kipróbáltam, egyáltalán műxik-e, és azt írta ki, hogy ő 1 megás. De megkaphatod, 2More rádumált a Genoára. Mondjuk nem kellett nagyon győzködnie... ;)

Szerkesztette: Telcontar 2008. 06. 30. 19:37 -kor

#1592 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 30. 19:44

Idézet: Gali - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 20:27

Ilyeneket már régen láttam, a uccsó XT-n még a ma már vicces Future technology felirat volt.
Szívesen megszabadítalak egy-egy ilyen példánytól.
Mennyiért vesztegeted őket?

Ment PÜ.

#1593 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 03:23

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. Jun. 30., Monday - 20:37

Nincs akadálya. :) Közben kipróbáltam, egyáltalán műxik-e, és azt írta ki, hogy ő 1 megás. De megkaphatod, 2More rádumált a Genoára. Mondjuk nem kellett nagyon győzködnie... ;)

Nagyszeru, talald ki, hogy mit szeretnel erte:)

#1594 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 10:09

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. jún. 30., hétfő - 19:23

Igazabol van itt valami 2gigas Emulex, meg egy 10+ eves Compaq (bar ebbol a lenyeg inkabb az SX GBIC volt, de kartya nelkul nem akartak adni, meg ugyis csak 100Ft volt:D), a QLA22xx-ben viszont az a jo, hogy ha a kenyerpiritomra NetBSD-t inhalalok es belerakom a kartyat, meg az is felismeri:>

Amugy mar csak disk keret kene, meg par vinyo:) Illetve nem vagyok teljesen biztos benne, hogy az FC/SW cuccok switch nelkul kozvetlenul osszektve is mukodnek.

Mennek osszekotve kozvetlenul is, FC-P2P a neve. Asszem a kartyanak is kell tamogatnia, de ha QLA22xx/23xx-bol barmilyen iteracioban egymassal szembeforditottam, ment - az Emulex LP9002 viszont meglepo modon mar nem. :)

-w-
UNIX manpage gyujtemeny

#1595 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 17:08

Idézet: wigyori - Dátum: 2008. Jul. 1., Tuesday - 11:09

Mennek osszekotve kozvetlenul is, FC-P2P a neve. Asszem a kartyanak is kell tamogatnia, de ha QLA22xx/23xx-bol barmilyen iteracioban egymassal szembeforditottam, ment - az Emulex LP9002 viszont meglepo modon mar nem. :)

-w-

Itt vmi LP9802 vanik, meg egy tovabbrasemtudom milyen Compaq FC/AL (gondolom ez megy egy szem arrayjel is minden nelkul, elvegre az FC/AL egy gyuru, aztan ha csak ket kacat van a gyuruben nem erdekel senkit:)

FC-P2P-rol is hallottam mar, csak nem vagyok benne biztos, hogy kompatibilisek az eszkozok az FC-SW-vel, plusz a masik kerdes, hogy igazabol mi az elonye pl. az U320 SCSI-val szemben, mert a nagyobb szegmenshossz szep dolog, de ahol van penz (hosszu) optikara, ott talan FC-SW-re is van, nem hiszem, hogy annyival dragabb.

#1596 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 18:08

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 4:23

Nagyszeru, talald ki, hogy mit szeretnel erte:)

Elsődlegesen proci jöhet szóba. :) Pl. egy Intel C4004 ellen semmi kifogásom se lenne... :D :D :D

#1597 Felhasználó inaktív   wigyori 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 01. 19:39

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. júl. 1., kedd - 17:08

FC-P2P-rol is hallottam mar, csak nem vagyok benne biztos, hogy kompatibilisek az eszkozok az FC-SW-vel, plusz a masik kerdes, hogy igazabol mi az elonye pl. az U320 SCSI-val szemben, mert a nagyobb szegmenshossz szep dolog, de ahol van penz (hosszu) optikara, ott talan FC-SW-re is van, nem hiszem, hogy annyival dragabb.

Minden csak attol fugg, hogy hasznalt, vagy vacsiuj eszkozoket veszel. Indulasnak egy uj FC switch $5k, FC kartyak $500, kabelrol nem beszeltunk. Ebayrol ugyanez $2-300 + n*$40-50-re jon ki, kabelek szarer'-hugyer' vannak. Ellenberger ha esetleg egy kis-kozepes ceghez, aki nem engedheti meg maganak ezt vadiujan - plusz az FC storaget, ami $10k-nal indul -, DE szukseg van egy kozponti storagere olcson, amirol par szervert megbootoljanak, vagy arra taroljanak, ott mar szobajohet egy ilyen olcson beszerzett hardverekbol, SCST-vel megvalositott FC storage.

Jobban lehet vele jatszani, mint egy SCSI chainnel, (SCSI-kartyabol nem is tudok olyat mondani, ami kulonosebb anyazasok nelkul azonnal menne), gyorsabbnak is tunt, a QLA2xxx-szerias kartyak mukodnek is targetkent Ja, es meguszod az xy FC storage luxusadojat, nevezetesen hogy csak a gyarto firmwarejevel ellatott diszkeket rakhatod a dobozba (Netapp-nal, EMC-nel biztosan igy van, a tobbit passzolom, de valoszinuleg ugyanez a helyzet).

A szofosasomat gondosan vegigolvaso user belegondolhat, hogy de hat sokdiszkes SCSI dobozt is lehet mar olcson Ebayen venni, es majdnem minden szerverben ottvan a SCSI kontroller - ez is igaz, de sztem egy FC-rendszer sokkal flexibilisebb tud lenni, kabelezes, sebessegek teren, meg mig egy fent vazolt rendszerbe barmikor beledobsz x db diszket es bedobod a felkonfiguralt tombokbe, addig egy SCSI dobozban viszonylag korlatozott az elerheto kapacitas.

-w-
UNIX manpage gyujtemeny

#1598 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 17:57

Mai termes roviden:
Diamond Stealth64 (S3 Vision964, 4MB, PCI)
Matrox G550 AGP low-profile (kicsit meg van nyekkenve a csatlakozo, es a NYAK is serult, de 500Ft-ot megert:)
Hercules Prophet 4000XT PCI (Kyro, 64MB)
Cisco Aironet350 AP

Ez utobbi nem a muanyag szappantarto, hanem a femhazas brutal edison, csak kene hozza 48V-os POE injektor meg ket antenna... persze meg veletlenul sem normalis csatlakozot tettek ra, hanem reverse TNC-t. Van valakinek otlete, hogy honnan lehet rTNC antennakat (sima omnidirectional botantenna is jo, sot, elsosorban olyan kene) es 48V-os POE cuccot kukazni?
Amugy mi igaz abbol, hogy az Aironet AP-ken nem IOS fut, hanem VxWorks? A cucc egyebkent kicsit cisco gazdasagos, mert van benne egy alaplap-szeru dolog 50MHz-es MPC850 procival, egy nagy kan Xilinx FPGA, meg egy PCMCIA Aironet kartya:D
Nem gyenge, hogy a Cisco alsobb kategoriakban mit kepes ganyolni.

Idézet: wigyori

Jobban lehet vele jatszani, mint egy SCSI chainnel, (SCSI-kartyabol nem is tudok olyat mondani, ami kulonosebb anyazasok nelkul azonnal menne)

Ez most tulajdonkeppen mit jelent?
Arra gondolsz, hogy tobb kartya hasznal egy kozos storage-et? Azert az nem olyan nagy dolog, 7-8 eves cuccok is siman tudjak, pl. AMI MegaRAID-466, sot az a ServeRAID is tud ilyesmit, amit regebben boltoltunk. Persze ezeknek a kartyaknak a sebessege egy szegyen.

Amugy jol tippelem, hogy FC-nel a RAID-et nem a vezerlok, hanem a storage valositja meg?

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 07. 03. 17:58 -kor

#1599 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 03. 18:49

Hardveremben volt herkules PCI 4000xt, azt vetted meg?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1600 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 03. 19:25

Jah.
Mondjuk tiszta dzsuva volt (szerintem sar volt rajta:D), de amugy mukodik. Illetve ad kepet, alaposabb teszt nem volt.
Antennacsatlakozora nincs tipped? Azt sem tudom, hogy hol lehet ilyen szarokat kapni, mindenhol csak N meg SMA/RPSMA csatlakozok vannak.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 07. 03. 19:26 -kor

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.