HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1561 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 07. 18:07

Idézet: didyman - Dátum: 2008. Jun. 6., Friday - 18:39

Lett egy bontott noteszalaplapom...

Hejj, nalam hasonlo vas vanik, csak annak megvan mindene, es nem Celeron M, hanem Pentium M:)
Egyetlen baja, hogy regi hugy chipset (ATi RS350 vagy mifene), ugyhogy max. 400MHz-es FSB, es DDR RAM (occso am az SO-DIMM DDR, meg persze, hogy mukodik a boltban kaphato PC3200-as modul a gepben, hoooogyne mukodne, rohadjon meg).

Delelott beizzitottam a Smart Array 5300-at is 2db 18G/15k-s HP vinyoval RAID1-ben. Sebessegteszt nem volt, de valami iszonyat durva, pedig ugy emlekszem, hogy teszteltem mar ilyesmit, es 90MB/sec korul volt a moka vege, akarmit is csinaltam vele.

#1562 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 15. 21:04

Lett ma egy kupac HDD, IDE, SCSI vegyesen. Az egyik egy IBM, annyira OEM, hogy semmi matrica nincs rajta és meg akarom tartani, mert gyönyörű, ahogy elindul :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1563 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 17:17

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 15., vasárnap - 21:04

Lett ma egy kupac HDD, IDE, SCSI vegyesen. Az egyik egy IBM, annyira OEM, hogy semmi matrica nincs rajta és meg akarom tartani, mert gyönyörű, ahogy elindul :D

68 pinből nincs eladó? :)
Daedalus is the Internet

#1564 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 19:49

Szőkével kell lezsíroznod, elsősorban csere érdekelhet :-)
Van Atlas II, III, IV, IBM DDRS azt hiszem...
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1565 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 16. 22:50

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 16., hétfő - 20:49

Szőkével kell lezsíroznod, elsősorban csere érdekelhet :-)
Van Atlas II, III, IV, IBM DDRS azt hiszem...

Atlas IV engem is érdekel!
... a trip back in time is all I need ...

#1566 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 17:36

Hogyhogy ekkora ázsiója van neki? :)

#1567 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 18:44

Idézet: didyman - Dátum: 2008. jún. 18., szerda - 18:36

Hogyhogy ekkora ázsiója van neki? :)

Egy már megy a gépemben, és nagyon elégedett vagyok vele. Gyors, a fordulatszámához képest csendes.
... a trip back in time is all I need ...

#1568 Felhasználó inaktív   Daedalus 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 18. 22:11

2db 36-os Atlas IV hogyanígyhogyanúgy lenne? :)
Daedalus is the Internet

#1569 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 10:22

Szokásos guberatúra :)

Első fogás egy őseredeti S3 801, két mega rammal, AT buszon. Nem hiszem, hogy sok ilyen maradt üzemben mostanra. Remélem, működik.

Második: nem tudom. Valami videoadapter. Lucent gyártmány. VGA-kimenet, RCA, két nyolcpólusú PS2-szerűség - és se a gugli, se a DriverGuide nem ismeri... P500-0109-04R. Van rajt' egy Tseng ET4000, egy SAA7150, Cyrrus PX2080 (memóriavezérlő)és 2070 (videoProcessor): az utóbbiból kettő is... Valami xilinx, két AT&T cucc, ezek is saját memóriával... Szóval a cuccon van minimum három memóriablokk, három videochippel - mi a szentséges franc lehet ez :confused:

Harmadik: Neuronak való fincsi szervercucc: FC0310406, 2 db

Ráadás: két 48p9071  :cool:
Elköltöztem :-)

#1570 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 23. 19:36

Idézet: Rive - Dátum: 2008. Jun. 23., Monday - 11:22

Szokásos guberatúra :)

...S3 801, két mega rammal, AT buszon...

...valami videoadapter. Lucent gyártmány...

86C801 alapu cuccom nekem is van valami, bar szerintem toled szarmazik:) Amugy amit most talaltal az mifele allat?
A Lucent stuff passz, kb. annyi infot lehet rola talalni, mint amit te leirtal:)

Idézet

Harmadik: Neuronak való fincsi szervercucc: FC0310406, 2 db

QLA2200 alapu? Allat, csak lassan valami array is kene a sok FC vezerlo ala:)

Idézet

Ráadás: két 48p9071  :cool:

Hopp, igazabol ez is erdekelne, de meg utanajarok, hogy bele lehet-e hekkelni egy x220 hazaba:) Az a tetves 1G-s modul tovabbra sem akar menni semmiben, talan majd ebben:)

Amugy nem tudom irtam-e, de megneztem az SBus-os Sun FE/SCSI kartyakat. Felismerni felismeri szepen, de valami faj neki. Az 50pines cucc a lezarasra panaszkodott, tettem ra egy kulso aktiv lezarot (belso csatlakozo nincs rajta), ugyanugy reklamalt. Majd megnezem mire jok azok a jumperek a kartyan:)
A 68 pines cuccot meg kikopte DMA hibakkal, lehet, hogy mas baja is van az elhajlott (es visszahajtogatott) labakon kivul.

Amugy nalam meg egy 5ALI61 fog lepottyanni par heten belul, ha minden igaz. Tegnap a szekrenyben talaltam bele egy 500-as K6-2-t is:)

#1571 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 12:04

Halál rátok rüszük :D
Nekem is lenne beszámolnivalóm, de még csak most válogatom a dobozokat. Lehet mostantól kezdve időm is lesz buzgárkodni erre, kivágtak a melóhelyemről ugyanis. Úgyhogy 3 év termését kellett hazataligáznom, és kb a 2/3ról azt se tudom, micsoda :D Még jó, hogy nemrég almoztam ki az ólamat, a család nem örül, hogy épphogy kipakoltam, jön az új termés :D
De ami most buzerálja az agyamat, az egy Tyan K8W dualprocis opteron deszka. Eredetileg egy FuSi workstation lapja volt, a gyári biosa viszont egy fos, úgyhogy belefőztem a Tyant. Erre gigabit lan volt, nincs, biosban szürke. Jumper OK, FuSi biossal is ok. Erre belenyomtam  a legrégebbi Tyan biost, azzal ok. Nosza előre, egy eggyel újabbat neki. OK. 2vel újabb: megint nincs. Egyel ezelőtti viszza: azzal sincs. Kezdem unni.

#1572 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 19:30

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. jún. 24., kedd - 13:04

Lehet mostantól kezdve időm is lesz buzgárkodni erre, kivágtak a melóhelyemről ugyanis.

:( Ilyen ez a mocskos ország  :down:

Úgyhogy 3 év termését kellett hazataligáznom, és kb a 2/3ról azt se tudom, micsoda :D Még jó, hogy nemrég almoztam ki az ólamat, a család nem örül, hogy épphogy kipakoltam, jön az új termés :D

Már hiányoltam a dumád  :up:
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1573 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 24. 20:18

Idézet: N0zer0 - Dátum: 2008. Jun. 24., Tuesday - 20:30

:( Ilyen ez a mocskos ország  :down:

Biztos meguntak, hogy nem otthon hanem melohelyen gyujtogeti a sok kacatot;>

2-More, vazze nagyon raerhetsz, ha kepes vagy olyan cuccal szopni, ami egyszer mar mukodott:D Vagy mit tud az uj brios, amiert nem jo a regebbi?

#1574 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 07:31

Elvileg  a DC support van benne, igaz nekem csak SC procik vannak benne, de sose tudni mit hoz a holnap. Igaz, ebbe nem is akarok DCt, arra már kinéztem a PCI-Es nagytestvért :D
Amugy, nem a cucc miatt repültem, hanem, hogy is mondják a filmeseknél....áhá megvan, "kreativ ellentétek" :D
Rá nem nagyon érek továbbra se, 1 egész napig voltam munkanélküli, szóval nagyon kibasztak velem :D

#1575 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 18:23

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. Jun. 25., Wednesday - 8:31

Elvileg  a DC support van benne, igaz nekem csak SC procik vannak benne, de sose tudni mit hoz a holnap. Igaz, ebbe nem is akarok DCt, arra már kinéztem a PCI-Es nagytestvért :D

Hja:>
Amugy meselhetnel mar valamit arrol a geprol, amiben a lap van. Anno ilyen/ilyesmi lapokat is nezegettem a PCI-X likak miatt, aztan majdnem lett ESB6300 alapu intel, aztan vegul inkabb nem lett semmi.

Idézet

Amugy, nem a cucc miatt repültem, hanem, hogy is mondják a filmeseknél....áhá megvan, "kreativ ellentétek" :D
Rá nem nagyon érek továbbra se, 1 egész napig voltam munkanélküli, szóval nagyon kibasztak velem :D

Ja, jol megszopattak:D

#1576 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 25. 23:58

Halál rátok rüszük :D

Ganaj, akkor majd egyszer összerepülhetnénk a szarjaidat heggelni :D

#1577 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 08:20

PCI-X 133 vanik rajta 2, meg 2 PCI-X 100as. Elvileg nagyon faszán fel van épitve az egész, de ami nem fog neked tetszeni, az az, ami nekem sem: ezen is ott terpeszt a sil sata :D :D :D Hülyék ezek.
Amugy, kb egy 20as magassága egy ilyen, vagy még olcsóbb, a kutyának se kellenek már, konkrétan tudok is egyet két 246os procival 40ért.

Amugy, szarjaim heggelése, akartam már csörögni, van egy egész ládára való táp, meg egyéb szar. Nem tudom most merre lakozol, de ha még mindig a pusztában hupákolsz, véletlen pont járok fehérvár fele a hétvégén, lehet lecájgolnám. Van három enermax is :D

#1578 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 26. 20:17

Gyere csak, feletetlek a békáimmal :D

te tulok, mi az, hogy Te loopback adapterről írsz? 127.0.0.1 az IP-d, mit használsz? :Đ

#1579 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 08:11

Valami linux szerver megett föfnyedek, te rákember a marsról :D Tök tudja.
Összeszedek akkor egy láda szart, azt megcsörgetlek tán még ma, jól.

#1580 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 21:26

Nah. A korábban említett laptopalaplap sztorija folytatódik :D A hangkároly egy ALC655 (nem rinyál!!). Ez önmagában "ahhozképest" nem lenne rossz, de meg van fejelve a laptop két picsányi hangszarója miatt egy APA2020A típusú minikétszerkétwattossal, ami egyrészt a zajt produkálja, másrészt a hangja olyan, mint egy rossz útra tévedt juhásznak, mikor szedné őssze a nyájat félrészegen.
Na, szóval megkerestem az ALC krehács két analóg kijáratát, ami történetesen alkalmas füles meghajtására. Idebiggyesztettem két, 470uF-os, alacsony ESR kondit (nem szarral gurigázunk) és az eredeti 100uF-os szarokat kiszedve leválasztottam az APÁ-t. A zaj eltűnt, a hangkép meg feljavult drasztikusan :D . Kondilábakal átkötöttem a panelt, teljesen jól néz ki :D .

Hűtés megoldódik egy aligforgó 12 centis ventivel, alaplapon megtaláltam az 5V-ot neki :D

PLL hűtése: Quantum vinyó árnyékoló fémlemeze (fejkábel felett szokott lenni), bordás, abból kivágtam egy darabot, egy csavarhely mellé forrasztottam, PLL-re ráborul hőközvetítő közeg kíséretében. Működik :Đ .

Tumor, te meg 'sztá felhívni. Kabbe :Đ

..Ez az ALC így önmagában egész hallgatható.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.