HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 20. 04:39

idézet:
Ezt írta waker:

4) Vesa Local bus-os Pentium:
Igen, volt az első pentiumokból (p60-p66) VESA LOCAL buszos változat is.
Ma is megvan, működik, jó szolgálatot tesz, linux-al megpakolva megosztja az internetkapcsolatot (ADSL) több gép között, nem lassú.
[/quote]
Ja, jol birjak a jo oreg socket4-es pentiumok. pl. a hu.freebsd.org-ot 8 evig (ket-harom hettel ezelottig) vitte egy 60-as pentium: web, levlista, meg meg ki tudja, hogy mik futottak rajta...

BTW, a VLB mellett van rajta PCI is?

#162 Felhasználó inaktív   waker 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2003. 03. 20. 16:33

idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:

Ja, jol birjak a jo oreg socket4-es pentiumok. pl. a hu.freebsd.org-ot 8 evig (ket-harom hettel ezelottig) vitte egy 60-as pentium: web, levlista, meg meg ki tudja, hogy mik futottak rajta...

BTW, a VLB mellett van rajta PCI is?
[/quote]

Nem, csak Vesa bus van rajta. Ennek a szériának volt amúgy néhány hibája:
1)Az IDE kártyákkal volt vele egy kis baj (hibásan működött néhány), de kártyacserével sikerült orvosolni.
2) Win98 alatt hibásan működött a billentyűzet. NT4 alatt pedig teljes képernyős módban a DOS-os programok elviselhetetlenül lassúak voltak:
minden leütött gombra és a képernyőre kiírt karakterre 3 másodpercet kellett várni (karakterenként).

Ettől függetlenül a Linux kifogástalanul fut rajta még most is.

[ 2003. március 20.: waker szerkesztette a hozzászólást ]
A legkorszerűbb védelmi rendszerek is csődöt mondanak, amikor Mariska néni takarítás közben a seprűnyéllel kikapcsolja a főkapcsolót... (Murphy alapján)

#163 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 23. 19:15

Kicsit regi post (topicindito), de asszem meg nem irtam ra semmit:)

idézet:
Ezt írta freestar:
Szóval mi ennek a "rajongásnak a számítógép alkaltrészekért" dolognak a lelki alapja?
[/quote]
Elolvastam [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=000327"]->>ezt<<-[/url] a topicot (anno meg savage4-gyel), nyalcsorgas, aztan megvettem a G400-am:) Kb. ez volt az a pont, ahonnan szamitva 1-2 hetnel tovabb nem volt nem Matrox videokartyam (viszonylag sokaig hasznaltam egy ATi-t, kenyszerbol: nem volt PCI Matrox-om;) es valahogy teljesen megfogott az egesz feeling.
Ezek utan egyenes ut vezetett a Gravis, Commodore/Amiga, Silicon Graphics, stb kartyak/gepek fele, azaz minden olyasmi fele, ami soha nem volt es nem is lesz tomegtermek, vagy eppen az volt, de mar megszunt/csodbement/par arc kivetelevel elfelejtette mindenki (3dfx, s3, numbernine, stb), es elkezdtem az ilyen cuccokat begyujteni es nem vallnek meg egyiktol sem...:)

Tiszta hulye vagyok, minek irok ilyesmiket? :)

#164 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 25. 09:59

Ami a viccet nem ismeri: internet C64 ről, lan-kártya átalakitó a user portra, és gatewayen át netezhecc róla. lesz időm benyomom a linket.
Ja valaki sirt hogy PCI-ISA átalakító. MEjad eccer annak is benyomom a linkjét ha még megvan, bár anno valami 30-40 ropi volt szal eccerübb másik gépet tartani ISA cucchoz.

#165 Felhasználó inaktív   kla 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 30. 21:22

idézet:
Ezt írta 2-More:
Ami a viccet nem ismeri: internet C64 ről, lan-kártya átalakitó a user portra, és gatewayen át netezhecc róla. lesz időm benyomom a linket.
[/quote]

Nem pont az amire gondolsz, de istenkiraly akkor is: [url="http://"http://www.dunkels.com/adam/tfe/software.html"]C64 audio streaming server[/url]

:)
"I enjoy working with people. I am putting myself to the fullest possible use, which is all I can think that any conscious entity can ever hope to do." (HAL9000)

#166 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 08:56

[ 2003. március 31.: HaZeX szerkesztette a hozzászólást ]

#167 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 08:58

#168 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 09:00

#169 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 09:05

#170 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 09:19

#171 Felhasználó inaktív   Lulu64 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 09:23

idézet:
Ezt írta HaZeX:
[QB][/QB][/quote]

Szedd már ki a felesleget... :confused:
„Érintőlegesen a kör is csak egy pont...”

#172 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 09:30

idézet:
Ezt írta waker:

4) Vesa Local bus-os Pentium:
Igen, volt az első pentiumokból (p60-p66) VESA LOCAL buszos változat is.
[/quote]

Hehe, nekem is van egy ilyenem, egy _dual_ p1 -es VESA LOCAL buszos Micronics szerver alaplap. 100Mhz-s procik mennek bele, de valami nagyon spéci SMP -vel működik, mert csak az IBM OS/2 -e tudja használni a 2 procit (egy IBM szerverben volt). A táp, ami meghajtotta van vagy 5 kiló, 400Wattos masszív redundáns AT táp. A gépből kilépő kábeleken (kbd, serial, parallel, stb) kis ferritgyűrű van, hogy megakadályozza a jelek elektronikus szétsugárzását. Ezt nevezem igényes kivitelnek.

#173 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 09:34

idézet:
Ezt írta [Lulu]:

Szedd már ki a felesleget... :confused:
[/quote]

Bocsánat, úgy látszik a számítástechnikai alkatrészek nem rajonganak értem...

#174 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 03. 31. 18:41

idézet:
Ezt írta HaZeX:
Hehe, nekem is van egy ilyenem, egy _dual_ p1 -es VESA LOCAL buszos Micronics szerver alaplap. 100Mhz-s procik mennek bele, de valami nagyon spéci SMP -vel működik, mert csak az IBM OS/2 -e tudja használni a 2 procit (egy IBM szerverben volt). A táp, ami meghajtotta van vagy 5 kiló, 400Wattos masszív redundáns AT táp. A gépből kilépő kábeleken (kbd, serial, parallel, stb) kis ferritgyűrű van, hogy megakadályozza a jelek elektronikus szétsugárzását. Ezt nevezem igényes kivitelnek.[/quote]
Na, tegnap vegre sikerult eletre keltenem az itt figyelo Indigot (najo, csak a bele van itt:) de hamarosan lesz hozza haz is, remelem).
Kb. ugyaznaz illik ra, amit leirtal. Egy 12 eves gep, ~200W-os (a leadott teljesitmenye az aramokbol szamolgatva 209W) ITT tappal (k*rvanagy, k*rvanehez, hatalmas bordak es trafok, mindenhol ferrithegyek, _igen_korrekt_ zavarszures minden elkpezelheto helyen, a monitorcsatlakozora nem a tapkapcsolo kapcsolja a kraftot, hanem a tap altal adott 12V huz meg egy relet, es az kapcsolja a monitort, stb).
Amugy maga a gep olyan mint egy kazan: par perc mukodes utan fole hajolok es lobog a hajam a felfele aramlo meleg levegotol:)
Egyetlen banatom, hogy se keyb, se mouse, se olyan monitor, ami birna azt a felbontast/frissitest, amivel hajtja/hajtana a gep a monitort...

Kicsit visszaterve az emlitett Micronics lapra: mifele cucc az, hogy csak OS/2 alatt megy az SMP? :) Egyaltalan a socket4-es pentiumok (p24t?) tudott 'hivatalosan' smp-t?

[ 2003. március 31.: NEUROFiRE szerkesztette a hozzászólást ]

#175 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 01. 08:13

Nemtom én ezeket a duálos cuccokat nem vágom annyira, de az szencség hogy rakás van belőlük ami nem minden oprencer alatt bir duálba menni. Gondolom a kiváló, mereven lefektetett szabvánnyal rendelkező időkből származik, pl kétféle soros-port lábkiosztás (főtt is rajta pár deszka linkelés közbe) , vagy a remek, ahány-van annyiféle billentyűzet-csatik.

#176 Felhasználó inaktív   shr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 01. 09:07

idézet:
Ezt írta John Fowler:
Azota mar 3 GUSOM van: 1 1megas ACE (+SB16VE), 1megas GUS Extreme (GUS MAX+ valami ESSszar 1 kartyan), es egy 8megas GUS PnP, amit a mai napig hasznalok DOS, Win98, Linux alatt.
Az ISA slot eltuneset en is sajnalom, ezert is van meg mindig SD-s alaplapom.
[/quote]

milyen driverrel megy Neked win98 alatt?!
anyámnál akartam beizzítani, 1G-s tündérbőr és GUS... nem rossz neki :) no de a talált driver szarakodott, a divx zajongott, az mp3 eleje vagy igen, vagy nem, aztán vettem bele egy kis olcsó kártyát. így most 2 hangkártyával megy, ha régi szép dosos demót akarna rajta nézni (sajna nem akar), akkor menne a hang is... majd lesz egy ilyen gépem. lesz az aktuális erőmű, egy ilyen nem annyira gyenge gusos, meg lesz egy aprócska, az egészen régi, nem időzített demókhoz és játékokhoz :) meg esetleg egy c64. aztán majd meglátjuk. most csak 3 gép van a szombámban a kölcsön c64-gyel együtt, amihez nincs se monitor, se tv :,-(
a 386-os alaplapom pedig valahol Hajdú-Buharban hányódik, még biztos működőképes, strapabíró kis darab ám. van benne koproci is, amit haver adott ingyen. a PI-embe pedig ram, amit egy másik haver adott ingyen (ráadásul sosem látott, csak assembly coder, mint én, email, méretre optimálás, versengés...) - sok emlék fűz ezekhez. ránézek s visszatekinthetek az életem utóbbi éveire, meg a megelőzőkre, el lehet meditálni a dolgokon...

#177 Felhasználó inaktív   Cat 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 01. 10:07

idézet:
Ezt írta waker:
Ajánlom figyelmetekbe a CONTIKI operációs rendszert:
"A Contiki rendszer több 8 bites gépre is létezik, a C=64 mellett van VIC 20, NES, Atari Jaguar, Tandy CoCo, Atari 8 bit, Apple II, PCEngine, Plus/4, CBM PET gépekre is. "

De, előtte nézzétek meg ezt: [url="http://"http://www.root.hu/?c=3461"]http://www.root.hu/?c=3461[/url]

Mindig is mondtam, hogy régi vas, nem ócska vas...
[/quote]
Hm, a jó öreg C64.. A 6510-re kész mazochizmus lehet multitask rendszert írni, az összvissz 3 (de inkább 1+ 2 fél) regiszterével :) ...akarommondani szép feladat. :p

#178 Felhasználó inaktív   HaZeX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 01. 21:10

idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:

Kicsit visszaterve az emlitett Micronics lapra: mifele cucc az, hogy csak OS/2 alatt megy az SMP? :) Egyaltalan a socket4-es pentiumok (p24t?) tudott 'hivatalosan' smp-t?
[ 2003. március 31.: NEUROFiRE szerkesztette a hozzászólást ]
[/quote]

Hát nem tom, miféle cucc, de nem socket4, hanem socket5, és tuti csak OS/2 alatt megy SMP-vel, mert se az NT, se a Linux, se a FreeBSD nem tudta meghajtani a 2. procit, legalábbis én nem tudtam működésre bírni.

#179 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 02. 00:36

idézet:
Ezt írta 2-More:
pl kétféle soros-port lábkiosztás[/quote]
Hmm, nem haromfele volt? :)

#180 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2003. 04. 02. 04:02

idézet:
Ezt írta HaZeX:

Hát nem tom, miféle cucc, de nem socket4, hanem socket5, és tuti csak OS/2 alatt megy SMP-vel, mert se az NT, se a Linux, se a FreeBSD nem tudta meghajtani a 2. procit, legalábbis én nem tudtam működésre bírni.
[/quote]
Aha, szoval p54c volt (mondjuk a 100MHz-bol gondolhattam volna).

[ 2003. április 02.: NEUROFiRE szerkesztette a hozzászólást ]

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.