idézet:
Ezt írta waker:
4) Vesa Local bus-os Pentium:
Igen, volt az első pentiumokból (p60-p66) VESA LOCAL buszos változat is.
Ma is megvan, működik, jó szolgálatot tesz, linux-al megpakolva megosztja az internetkapcsolatot (ADSL) több gép között, nem lassú.
[/quote]
Ja, jol birjak a jo oreg socket4-es pentiumok. pl. a hu.freebsd.org-ot 8 evig (ket-harom hettel ezelottig) vitte egy 60-as pentium: web, levlista, meg meg ki tudja, hogy mik futottak rajta...
BTW, a VLB mellett van rajta PCI is?
Rajongás egy számítógép alkatrészért
Elküldve: 2003. 03. 20. 04:39
Elküldve: 2003. 03. 20. 16:33
idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
Ja, jol birjak a jo oreg socket4-es pentiumok. pl. a hu.freebsd.org-ot 8 evig (ket-harom hettel ezelottig) vitte egy 60-as pentium: web, levlista, meg meg ki tudja, hogy mik futottak rajta...
BTW, a VLB mellett van rajta PCI is?[/quote]
Nem, csak Vesa bus van rajta. Ennek a szériának volt amúgy néhány hibája:
1)Az IDE kártyákkal volt vele egy kis baj (hibásan működött néhány), de kártyacserével sikerült orvosolni.
2) Win98 alatt hibásan működött a billentyűzet. NT4 alatt pedig teljes képernyős módban a DOS-os programok elviselhetetlenül lassúak voltak:
minden leütött gombra és a képernyőre kiírt karakterre 3 másodpercet kellett várni (karakterenként).
Ettől függetlenül a Linux kifogástalanul fut rajta még most is.
[ 2003. március 20.: waker szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 03. 23. 19:15
idézet:
Ezt írta freestar:
Szóval mi ennek a "rajongásnak a számítógép alkaltrészekért" dolognak a lelki alapja?
[/quote]
Elolvastam [url="http://"https://www.hwsw.hu/perl/ultimatebb.cgi?ubb=get_topic&f=17&t=000327"]->>ezt<<-[/url] a topicot (anno meg savage4-gyel), nyalcsorgas, aztan megvettem a G400-am:) Kb. ez volt az a pont, ahonnan szamitva 1-2 hetnel tovabb nem volt nem Matrox videokartyam (viszonylag sokaig hasznaltam egy ATi-t, kenyszerbol: nem volt PCI Matrox-om;) es valahogy teljesen megfogott az egesz feeling.
Ezek utan egyenes ut vezetett a Gravis, Commodore/Amiga, Silicon Graphics, stb kartyak/gepek fele, azaz minden olyasmi fele, ami soha nem volt es nem is lesz tomegtermek, vagy eppen az volt, de mar megszunt/csodbement/par arc kivetelevel elfelejtette mindenki (3dfx, s3, numbernine, stb), es elkezdtem az ilyen cuccokat begyujteni es nem vallnek meg egyiktol sem...
Tiszta hulye vagyok, minek irok ilyesmiket?![]()
Elküldve: 2003. 03. 25. 09:59
Ja valaki sirt hogy PCI-ISA átalakító. MEjad eccer annak is benyomom a linkjét ha még megvan, bár anno valami 30-40 ropi volt szal eccerübb másik gépet tartani ISA cucchoz.
Elküldve: 2003. 03. 30. 21:22
idézet:
Ezt írta 2-More:
Ami a viccet nem ismeri: internet C64 ről, lan-kártya átalakitó a user portra, és gatewayen át netezhecc róla. lesz időm benyomom a linket.
[/quote]
Nem pont az amire gondolsz, de istenkiraly akkor is: [url="http://"http://www.dunkels.com/adam/tfe/software.html"]C64 audio streaming server[/url]
![]()
Elküldve: 2003. 03. 31. 09:23
idézet:
Ezt írta HaZeX:
[QB][/QB][/quote]
Szedd már ki a felesleget... :confused:
Elküldve: 2003. 03. 31. 09:30
idézet:
Ezt írta waker:
4) Vesa Local bus-os Pentium:
Igen, volt az első pentiumokból (p60-p66) VESA LOCAL buszos változat is.
[/quote]
Hehe, nekem is van egy ilyenem, egy _dual_ p1 -es VESA LOCAL buszos Micronics szerver alaplap. 100Mhz-s procik mennek bele, de valami nagyon spéci SMP -vel működik, mert csak az IBM OS/2 -e tudja használni a 2 procit (egy IBM szerverben volt). A táp, ami meghajtotta van vagy 5 kiló, 400Wattos masszív redundáns AT táp. A gépből kilépő kábeleken (kbd, serial, parallel, stb) kis ferritgyűrű van, hogy megakadályozza a jelek elektronikus szétsugárzását. Ezt nevezem igényes kivitelnek.
Elküldve: 2003. 03. 31. 09:34
idézet:
Ezt írta [Lulu]:
Szedd már ki a felesleget... :confused:[/quote]
Bocsánat, úgy látszik a számítástechnikai alkatrészek nem rajonganak értem...
Elküldve: 2003. 03. 31. 18:41
idézet:
Ezt írta HaZeX:
Hehe, nekem is van egy ilyenem, egy _dual_ p1 -es VESA LOCAL buszos Micronics szerver alaplap. 100Mhz-s procik mennek bele, de valami nagyon spéci SMP -vel működik, mert csak az IBM OS/2 -e tudja használni a 2 procit (egy IBM szerverben volt). A táp, ami meghajtotta van vagy 5 kiló, 400Wattos masszív redundáns AT táp. A gépből kilépő kábeleken (kbd, serial, parallel, stb) kis ferritgyűrű van, hogy megakadályozza a jelek elektronikus szétsugárzását. Ezt nevezem igényes kivitelnek.[/quote]
Na, tegnap vegre sikerult eletre keltenem az itt figyelo Indigot (najo, csak a bele van itt:) de hamarosan lesz hozza haz is, remelem).
Kb. ugyaznaz illik ra, amit leirtal. Egy 12 eves gep, ~200W-os (a leadott teljesitmenye az aramokbol szamolgatva 209W) ITT tappal (k*rvanagy, k*rvanehez, hatalmas bordak es trafok, mindenhol ferrithegyek, _igen_korrekt_ zavarszures minden elkpezelheto helyen, a monitorcsatlakozora nem a tapkapcsolo kapcsolja a kraftot, hanem a tap altal adott 12V huz meg egy relet, es az kapcsolja a monitort, stb).
Amugy maga a gep olyan mint egy kazan: par perc mukodes utan fole hajolok es lobog a hajam a felfele aramlo meleg levegotol:)
Egyetlen banatom, hogy se keyb, se mouse, se olyan monitor, ami birna azt a felbontast/frissitest, amivel hajtja/hajtana a gep a monitort...
Kicsit visszaterve az emlitett Micronics lapra: mifele cucc az, hogy csak OS/2 alatt megy az SMP?Egyaltalan a socket4-es pentiumok (p24t?) tudott 'hivatalosan' smp-t?
[ 2003. március 31.: NEUROFiRE szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2003. 04. 01. 08:13
Elküldve: 2003. 04. 01. 09:07
idézet:
Ezt írta John Fowler:
Azota mar 3 GUSOM van: 1 1megas ACE (+SB16VE), 1megas GUS Extreme (GUS MAX+ valami ESSszar 1 kartyan), es egy 8megas GUS PnP, amit a mai napig hasznalok DOS, Win98, Linux alatt.
Az ISA slot eltuneset en is sajnalom, ezert is van meg mindig SD-s alaplapom.
[/quote]
milyen driverrel megy Neked win98 alatt?!
anyámnál akartam beizzítani, 1G-s tündérbőr és GUS... nem rossz nekino de a talált driver szarakodott, a divx zajongott, az mp3 eleje vagy igen, vagy nem, aztán vettem bele egy kis olcsó kártyát. így most 2 hangkártyával megy, ha régi szép dosos demót akarna rajta nézni (sajna nem akar), akkor menne a hang is... majd lesz egy ilyen gépem. lesz az aktuális erőmű, egy ilyen nem annyira gyenge gusos, meg lesz egy aprócska, az egészen régi, nem időzített demókhoz és játékokhoz
meg esetleg egy c64. aztán majd meglátjuk. most csak 3 gép van a szombámban a kölcsön c64-gyel együtt, amihez nincs se monitor, se tv :,-(
a 386-os alaplapom pedig valahol Hajdú-Buharban hányódik, még biztos működőképes, strapabíró kis darab ám. van benne koproci is, amit haver adott ingyen. a PI-embe pedig ram, amit egy másik haver adott ingyen (ráadásul sosem látott, csak assembly coder, mint én, email, méretre optimálás, versengés...) - sok emlék fűz ezekhez. ránézek s visszatekinthetek az életem utóbbi éveire, meg a megelőzőkre, el lehet meditálni a dolgokon...
Elküldve: 2003. 04. 01. 10:07
idézet:
Ezt írta waker:
Ajánlom figyelmetekbe a CONTIKI operációs rendszert:
"A Contiki rendszer több 8 bites gépre is létezik, a C=64 mellett van VIC 20, NES, Atari Jaguar, Tandy CoCo, Atari 8 bit, Apple II, PCEngine, Plus/4, CBM PET gépekre is. "
De, előtte nézzétek meg ezt: [url="http://"http://www.root.hu/?c=3461"]http://www.root.hu/?c=3461[/url]
Mindig is mondtam, hogy régi vas, nem ócska vas...[/quote]
Hm, a jó öreg C64.. A 6510-re kész mazochizmus lehet multitask rendszert írni, az összvissz 3 (de inkább 1+ 2 fél) regiszterével...akarommondani szép feladat.
![]()
Elküldve: 2003. 04. 01. 21:10
idézet:
Ezt írta NEUROFiRE:
Kicsit visszaterve az emlitett Micronics lapra: mifele cucc az, hogy csak OS/2 alatt megy az SMP?Egyaltalan a socket4-es pentiumok (p24t?) tudott 'hivatalosan' smp-t?
[ 2003. március 31.: NEUROFiRE szerkesztette a hozzászólást ][/quote]
Hát nem tom, miféle cucc, de nem socket4, hanem socket5, és tuti csak OS/2 alatt megy SMP-vel, mert se az NT, se a Linux, se a FreeBSD nem tudta meghajtani a 2. procit, legalábbis én nem tudtam működésre bírni.
Elküldve: 2003. 04. 02. 00:36
idézet:
Ezt írta 2-More:
pl kétféle soros-port lábkiosztás[/quote]
Hmm, nem haromfele volt?![]()
Elküldve: 2003. 04. 02. 04:02
idézet:
Ezt írta HaZeX:
Hát nem tom, miféle cucc, de nem socket4, hanem socket5, és tuti csak OS/2 alatt megy SMP-vel, mert se az NT, se a Linux, se a FreeBSD nem tudta meghajtani a 2. procit, legalábbis én nem tudtam működésre bírni.[/quote]
Aha, szoval p54c volt (mondjuk a 100MHz-bol gondolhattam volna).
[ 2003. április 02.: NEUROFiRE szerkesztette a hozzászólást ]