HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1641 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 21. 16:49

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 9:53

Az.

Van nálam egy Acer laptop, valami tápegység hibát emlegetett Szőke szaki vele kapcsolatban. Mikor vagyol errefelé Pöst megyében, hogy reávesd magasságos tekinteted? :)
... a trip back in time is all I need ...

#1642 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 21. 18:03

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. Jul. 21., Monday - 9:26

CT2940 + DB50XG (szendvics)

Kellkellkellkellkell.
Legalabbis aDB50XG mindenkepp, a kartya mellekes:)

A SCSI Plextort tenyleg kar volt kihajitani, kend t'an nem ir audio CD-t? :>
Amugy nalam az Arcnet halozat mellett Token Ring is van. Osszesen ha 200megat atkuldtem rajta:) Arcneten kb. 10-11 eve hetvegeket jatszottunk at:) Duke3d, NQ Rally, Command&Conquer, Doom3, meg nem is tudom mik voltak meg. Kulon orom, hogy nem volt RG62-es kabelunk csak RG58-as (93Ohm helyett 50, persze egyikunket sem zavarta a dolog tulsagosan:), ugyhogy az eszveszto 2.5Mbps sebessegbol lett 1Mbps:D Ja, jatekok mellett a filemasolas is ment ezerrel (Norton Commander es Fastlynx vagymi). A TR meg szep es jo, de gyakorlatilag csak windows, OS/2 es AIX alatt hasznalhato (legalabbis a nalam elofordulo operencias rendszerek kozul), meg aztan az a 16Mbps sem nagy szam sajnos, a 4megas mod pedig vicc, ADSL kapcsolatnal meg elfogadhato, de LAN-nal...:> Igaz, vannak 4/16+100megas kartyaim is (talan Bogdantol kaptam oket, egy reszuket legalabbis biztosan), de nincs 100megas MAU-m, anelkul meg nem megy.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 07. 21. 18:08 -kor

#1643 Felhasználó inaktív   petra28 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 25. 17:07

Sziasztok

Nagy gondban vagyok. Szükségem lenne egy quantum bigfoot 8,4 Gb-os vinyóra, mivel az enyém bedöglött, és talán ki lehetne csikarni még belőle pár FONTOS adatot.
Ha bárki tud valamit, kérem szóljon
bruno961@t-online.hu címre

Köszi

#1644 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 25. 20:51

Idézet: petra28 - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 18:07

Sziasztok

Nagy gondban vagyok. Szükségem lenne egy quantum bigfoot 8,4 Gb-os vinyóra, mivel az enyém bedöglött, és talán ki lehetne csikarni még belőle pár FONTOS adatot.

Köszi

hardware-m-ben lehet belőle.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1645 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 29. 11:52

Idézet: petra28 - Dátum: 2008. júl. 25., péntek - 18:07

Sziasztok

Köszi

Bigfootnál nem az elektronika szok' dögleni :(
Elköltöztem :-)

#1646 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 00:02

Na ilyet se láttam még. PCI to IDE/SATA/USB host controller.
https://forum.hwsw.hu/hirdetes/141870/hardv...ide-usb-vezerlo
Spanyolviasz.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1647 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 10:17

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 1:02

Na ilyet se láttam még. PCI to IDE/SATA/USB host controller.
https://forum.hwsw.hu/hirdetes/141870/hardv...ide-usb-vezerlo
Spanyolviasz.

Nabazz :omg:

Mindenesetre nekem még mindig a SCSI-MFM átalakító a kedvencem :D

#1648 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 17:47

Idézet: Rive - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 11:17

Mindenesetre nekem még mindig a SCSI-MFM átalakító a kedvencem :D

Erről tolhatnál fel képet.  :D

#1649 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 30. 18:53

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 18:47

Erről tolhatnál fel képet.  :D

Nekem - sajna - nincs ilyenem :(

Viszont van néhány SCSI floppymeghajtóm - 3.1/2 -es :p  :cool:

#1650 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 00:13

Idézet: Rive - Dátum: 2008. júl. 30., szerda - 19:53

Nekem - sajna - nincs ilyenem :(

Viszont van néhány SCSI floppymeghajtóm - 3.1/2 -es :p  :cool:

RAID5 felállt már? :D

Meg fogom venni azt a kártyát, mert ez annyira üt :D Szervizcélra nagyon jó lesz, mert így sok csati helyett elég egy pci kártyát bedugni, és egyúttal lesz natív sata felületem adatmenteni-rendberakni. Csak attól félek, hogy VIA... :D

#1651 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 12:28

Idézet: didyman - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 1:13

RAID5 felállt már? :D

Még nem :Đ De már próbálkozom, csak az a fránya driverguide nehezen adja a drivereket.

Ja, meg ritkán vagyok a gyűjtemény közelében :(

Szerkesztette: Rive 2008. 07. 31. 12:28 -kor

#1652 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 13:07

Adjak jelszavat, sajátomét? Annyi trükk van, hoyg ha nem rate-olod :D a driver-eket :D , akkor nem fog engedni letölteni, indoknak azt mondja, hogy a letöltendő anyag csak belső körnek elérhető egyelőre. Én is szoptam vele, aztán minősítettem az eddigi letöltéseimet és hurrá, tudtam letölteni. Köcsög egy banda lett belőlük az utóbbi években sajnos.

#1653 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 18:28

DDR SO-DIMM-nel lehet barmilyen varialas? (eltero feszultseg, eltero akarmi?) Berkatam egy (elvileg jofajta gyari cuccbol kimutott) modult a HP T5700-ba, azota se kep, se hang, a power LED nem vilagit, de a gep bekapcsol es kikapcsol gombnyomasra (melegszik a processzor (mar amennyire... borda nelkul kb. egy perc alatt lesz olyan meleg, hogy kellemetlen rajta tartani az ujjam; Transmeta:), kattanas hallatszik a hangszorobol), de mas eletjelet nem mutat, POST kartyan 0xDD kod, nem derult ki, hogy mit jelent. Az eredeti memoriaval vilagit az IOCHRDY LED is a kartyan, az 'uj' modullal vagy memoria nelkul nem, az eredeti modul mas gepben mukodik, az ujal inkabb nem kiserleteztem tovabb.
Eges, szag nincs/nem volt, CMOS clear (gombelem kibanyaszasaval) megvolt, eredmeny zero.
Otlet/javaslat?

Heti termes: Aztech SoundGalaxy NX (SBPro kompatibilis, OPL2 meg van rajta valami CDROM vezerlo is), egy regebbi ViBRA16 donornak, Intel Express 8100 router (4M flash, 2M DRAM, egy soros WAN (X.21/V35, kabel nincs hozza) es egy 10/100-as LAN, izgalmas lehet konfiguralni, mert konzolportja nincs...), ha adok neki tapot, akkor a 'status' LED narancssargan vilagit, mas semmi, nem tul biztato...

Szinten mostani beszerzes egy Cisco 2691, ami igen kellemes csalodas: 160MHz-es MIPS R7000 van benne (a tobbi 2600-asban ilyen 33-50MHz koruli MPC850, lassuak is mint az allat), 2x10/100 beepitett ethernet (plusz meg ket 100-as ethernet egy modulon), 256MB RAM, 128MB CF flash, szoval elegge utos, talaltam is bele egesz fullos IOS image-et is, ami tud VPN-t, voice szarsagokat, IS-IS routingot (az OSPF-nel izgalmasabbnak tunik), meg mittudomen meg miket.
Van meg az alaplapon ket valamilyen slot is, ranezesre olyasmi, mint az 17xx-asokban a crypto-accelerator foglalata:)

A DriverGuide tenyleg erdekesen alakult at az elmult par evben, de eddig nem talaltam jobbat. Anyone?

#1654 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 19:04

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 19:28

Otlet/javaslat?

A Transmeta cöpöu érdekel, ha a gép meghótt alatta.

#1655 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 19:11

Gondoltam, a gigas TM5800 annyira nem elterjedt darab, de inkabb meggyogyitani szeretnem:)
Amugy az Intel routerben meg 25MHz-es PQFP i960 van (i960-25FNJ vagy mi a tokom a tipusa), meg valami motorola is, de annak a tipusat mar elfelejtettem:) Talan 68338.

#1656 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 19:29

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 19:28

...

Heti termes: Aztech SoundGalaxy NX (SBPro kompatibilis, OPL2 meg van rajta valami CDROM vezerlo is), egy regebbi ViBRA16 donornak, ...

Hali!

A kívánságműsorban a "Ma délben beolvasztott VLB-kártyák" nótát küldeném túrófájer kartársnak! :Đ

Ja és drakulálok a cickóhoz meg  a hangzsugákhoz, szép termés :)

\times 3 kippkopp: nincs több "szemetem" nehhhány cpu-t, kisebb mobil vackot leszámítva.

#1657 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 08:49

Egy jól csengő Tseng ET4000 ISA valakinek? :-) Működik, gépből lett kiszedve, mert egy szótárprogram kérte maga alá a 16bit-es színmélységet :omg:

Telcontar: van nálad egy laptop, az hogy jut el hozzám? Összefutunk, vagy berakod g@by barlangjába? :D

#1658 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 17:20

Idézet: didyman - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 9:49

Egy jól csengő Tseng ET4000 ISA valakinek? :-) Működik, gépből lett kiszedve, mert egy szótárprogram kérte maga alá a 16bit-es színmélységet :omg:

Telcontar: van nálad egy laptop, az hogy jut el hozzám? Összefutunk, vagy berakod g@by barlangjába? :D

Inkább fussunk össze jól. :) Nekem jó Érden is, ha és amikor éppen arrafelé vagy.

Tseng-et meg elkérném. Évekig használtam egy TrueColor ET4000-est. Lassú volt (főleg egy PCI-os kártyához képest), de a nosztalgia!  :pokeas: :)

#1659 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 20:15

SL:
Vazze, vandal. Ezert meg kapsz (flokitap-atalakitot, ha megtalalom es me'g kell:)

A (mult)heti termes nagy vonalakban:
-AWE64 Gold. Regota szerettem volna egy ilyet, pedig akkora hugy szegeny. Egyetlen elonye, hogy 4M RAM van rajta, ugyhogy a valahol kallodo memoriabovitovel fel lehet tolni 8megara, amiben mar elfer egy turheto GM soundbank. Van neki S/PDIF kimenete is, nem kokanyolt, hanem gyari, de csak orajel jon ki rajta, hang egy szal se.
-Terratec TTSOLO1 (OEM PCI128) Hatize, ugy emlekeztem, hogy az ESS Solo-1 egy relativ jo chip, de ahogy meghallottam eszembe jutott, hogy igazabol a Canyon3D-re gondoltam:) Szoval felejtos. Amugy a Terratec support is jo, az FTP-jukon fentvan minden cucchoz tobbnyire minden, de minimum driver+manual+FAQ. Kovetendo pelda (lenne). Mondjuk a CT oldalan is talaltam AWE64-hez drivert, meg Vienna-t, nem kicsit voltam meglepve. Ezek szerint a CT csak a felvasarolt cegek termekeinek tamogatasat hanyagolja.
-valami noname (talan Aristo) Yamaha-724 alapu cucc, noname letere eleg faszan szol, tegnap egesz delutan ezen hallgattam MIDI-ket
-miroSound PCM10 (OPTi 929A, plusz valami (matrica van rajta, a matrica alol a chip felso reszen egy fejreallitott haromszog log ki, valami CODEC lesz ez, ilyen logot is tutira lattam mar valamin), plusz Yamaha YMF278+YRW801 (OPL4, raadasul nem utangyartott, szitazatlan egybeintegralt fos, hanem eredeti Yamaha:) Allatul szol, csak a MIDI resze sipol, nem tudom mi lehet vele. Amugy a miro HW tamogatasa 5-os (vagy csak egy rohadt jol megcsinalt fansite a mirosupport.de). Amugy nem is tudtam, hogy gyartottak hangkartya is.
-Wearness Beethoven (MediaVision Thunder alapu (+OPL2), plusz gugli szerint van rajta egy Analog Devices DSP, ami a valosagban egy Philips CD-vezerlo, bakker). Amugy korrekt cuccnak tunik, MPC-I kompatibilis, 8bit 22kHz, de allat modon bovitheto (16bit 44.1kHz hangmodul, SCSI vezerlo, wavetable, kisfaszom, termeszetesen az enyemen semmilyen bovites sincs:)), raadasul dobozos, minden szar megvan hozza:)
-Cornerstone ImageAccel2. DTP-sek jobaratja 1994-bol, DOS modhoz CL5420 VGA 256k RAM-mal, 'normal', HW-accel modhoz valami (matricazott chip, fingom sincs mi lehet, de mintha egy LSI logo lenne a matrica alatt) plusz IBM RAMDAC, nemtommennyi RAM, 4x KM4216C258G-60, lusta vagyok guglizni, mar keso van hozza:)

Erdekes a drivere, mivel anno legfokepp komplett gepekben adtak el ezeket a kartyakat a drivertelepiteshez ki kell valasztani a monitor tipusat. Namost nekem az nem sokat mond, hogy "16/80 color display", biztos bennem van a hiba, ugyhogy a kep kicsit erdekes, a driver telepitese utan 32bites szinmelyseg volt beallitva (meg az elozo kartya maradvanya), amit ez a kartya nem tud, ugyhogy furcsa vizualis elmenyben volt reszem:) Valahogy sikerult atallitani 8bitesre, igy mar a kep nagyjabol rendben volt, csak a kurzor lett sarga. Bazdmeg... (nem, nincs atallitva a temaknal vagy hol a tokombe, az elozo kartyat visszarakva ujra kifeheredett:)
Van valami ImageAccel controlpanel is, de ez csak az anyamat szidta folyamatosan (en meg az ovet), mukodni nem volt hajlando.
Valoszinuleg a kartyan talalhato 8-as DIP kapcsolosor van elallitva, eloszor kep sem volt, de kis varialas utan mar mukodott, de van meg 7 kapcsolo, ami a fasz tudja mit allithat... Doksi persze sehol.

Talaltam a napokban egy kb. 2,5kilos, 2x-es, caddys, SCSI-s NEC CDROM-ot is, meg nem probaltam ki, egyelore onvedelmi fegyverkent rendszeresitettem:)

Elkezdtem a Beethovenhez osszedobni egy tesztgepet, valami 486-os ASUS lap, talaltam hozza vinyot meg egyeb kacatokat is (a vinyo izgalmas volt, megtalaltam a regi nagy kedvencemet egy 81megas Quantum ELS-t, karaj, ezen biztos lesz is rendszer nem kell a telepitessel szopni; be is bootolt rola egy 3.11-es Netware, na akkor ezt inkabb hagyjuk...:>), nagy nehezen egy DOS bootflokit is, ami szar volt. Turkalas kozben elokerult egy origi DOS6.2 installkit 3.5"-os lemezeken, fingom sincs honnan szarmazhat, nekem a 6.22-es 5.25"-os verzio van meg hivatalosan...
Na mindegy, boot, kiirja, hogy konfiguralja a vinyot. Persze, anyad, majd biztos tudni fogod, hogy mit akarok, reset, F5, fdisk. A particiot szepen megcsinalta, csak eppen nem volt aktiv. Gratulalok bazmeg, nagyon jo installert irtak anno Redmondban. Megcsinaltam kezzel a particiot, reboot, format, aztan a lemezek tartalmat szepen fellapatoltam a vinyora, hogy majd milyen gyorsan fog telepulni, meg legalabb nem a telepites vegenel derul ki, hogy szar az utolso lemez. Az installer persze elkuldott a rakba, hogy mifaszt kepzelek, szepen bootoljak flokirol es szopjam vegig, ahogy ujra vegignyalazza az osszes lemezt. Remek, meg is csinaltam, de most lett tele a tokom az egesszel, megyek dogleni, majd folyt. kov:.)

#1660 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 08:36

Te répa, fdisk alatt aktívá lehet tenni, nem értem, mibajod :D

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.