Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2008. Aug. 20., Wednesday - 1:52
...vagy ha minden szakad, akkor a syslinux ezentúl IO.SYS névre fog hallgatni...
:D
Amugy erdekes, en az ms fosokkal (legalabbis w32 vonalon) eleg jol elvagyok, mukodik, nem fagy, nem rohad le, max. ha egy ora utan lemerul a UPS (ugrott a switchem masfel eves uptime-a is basszameg), meg a ruhes, otvaros win98 is ugy megy, ahogy elo van irva, legalabbis hetvegen egyszer sem borult meg, pedig latott maga alatt vagy egy tucat uj kartyat, innen-onnan kukazott driverekkel. Ja, nem igaz, a melohelyi gepemre suttyomban felraktak valami kibaszott codecpackot, azota mpeg2-n kivul semmit nem jatszik le (100% procihasznalat, aztan a 6.4-es mplayer kiirja, hogy lofasz), meg a feliratok is elmentek szabadsagra. Ugy nez ki, sokkal intenzivebben kell nyomkodnom a Win+L kombinaciot.
Ettol persze meg FreeBSD maradt az elsodleges platformom.
Na mindegy, jo lesz nekem az MS-DOS, bar nezegettem anno masokat is, vegulis mukodtek, de az MS lemezek alatalaban gyorsabban a kezembe akadtak.
Amugy en sem emlekszem, hogy valaha is DOS-t telepitettem volna (en is mindig csak format /s vagy sys c: es masolas/unrar kombot hasznaltam:), azert is lepodhettem meg, hogy ennyire gagyi a telepito.
Na, az elozo postban megdicsertem a Microsoft programozoit, hogy milyen fasza installert irtak, akkor most jojjon a Wearnes dicserete.
A kartyan kb. fel mareknyi jumper van, de 90%-a egykupacban, a tuskesor melle persze fel van szitazva, hogy JP1, JP2, JPfaszom, de sehonnan nem derul ki, hogy melyik hol kezdodik, es meddig tart. Sebaj, van manual, kb. fel ora alatt sikerul is kibogozni, foleg, hogy a jumperek fele az opcionalis bovitesekhez tartozik (16bites bovito ize, SCSI, lofasz), a default IRQ az IRQ2, amihez gratulalok, mert elvileg a masodik i8259 ide van kaszkadolva... Na mindegy, talan sikerult beallitgatni, nezzuk az installt. A harom flokit jo szokasom szerint megint felmasoltam (viszont ha igy megy tovabb, akkor errol le fogok szokni...), es a legszimpatikusabbnak tuno lemezrol elinditottam egy install/setup/akarmi.exe-t, ami kerdezgetett mindenfele IRQ-kat. Mivel a kartyat defaulton hagytam jo volt mindenhol az alapertek. Fel is ment szepen, aztan egyszer csak kilepett, nem irta ki, hogy most sikerult, vagy mi van. Felmasolt par programot, MIDI-ket, ilyesmit, persze nem mukodik semmi. Na jo, masik lemez, setup/install/lofasz.exe. Band-in-a-box, wtf? Felrakja, nem mukodik. Na, csak nezzuk a harmadik lemezt, hopp, mix-inst.exe, igeretes. Aha, a 11kB-os exe felmasol 5db 0byte meretu filet... Nezem mialofasz, nezzuk ujra, 0byte. Anyad. A filenevek es utvonalak fixen be vannak kodolva, hogy a:\bmixer\akarmi.exe (persze lemez nem volt a meghajtoban, de azert kiirta, minden filera kulon-kulon, hogy 'copy completed'). Gratulalok bazmeg, irtak egy 11kB-os exet egy olyan feladatra, ami kb. egy 300byte-os .bat, raadasul a nem letezo helyrol sikeresen atmasolja a 0byte-os fileokat, es kiirja, hogy completed. Nem am error bazmeg, nem talalom a filet, neeeeem, completed. Meg letre is hozza a filet 0b merettel, nehogy elsore feltunjon (dir /w-vel), hogy valami nem stimmel. Apad faszat, azt. Amikor flokirol inditottam el, akkor mukodott. Marmint a masolas, mert a program maga tovabbra sem. Illetve valami programmal sikerult felvenni a mikrofonbemenetrol 10masodperc zajt, aztan visszajatszani is sikerult. Hat eleg sokkolo, kb. olyasmi hangja van (az uresen hagyott bemenetnek), mintha az ISA busz adatvonalaira kotottem volna ra egy Covoxot:D
Lehet, hogy tovabb kene olvasni a leirast, de eddig ennel nagyobb szart keveset lattam.