HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 08. 19. 16:28

Idézet: didyman - Dátum: 2008. Aug. 19., Tuesday - 9:36

Te répa, fdisk alatt aktívá lehet tenni

Nem mondod:)

Idézet

nem értem, mibajod :D

Az a bajom, hogy Bill Geci mar a '90-es evek elejen is jobban akarja tudni, hogy mit akarok, mint en:D (Amugy amikor kiirta, hogy telepitsem szepen flokirol, akkor az elso gondolatom az volt, hogy 'bazmeg, 2008 van, mi a tokomet akar ez flokival?', de aztan bevillant, hogy ez kb. '94-es cucc, akkor meg ez volt a divat:) Persze Rive flokis RAID-jevel mas lenne a helyzet:D
Ha az installer megcsinalja a particiot, azutan minimum egy reboot, aztgan gondolom aktivva tenne (ennyi eszuk csak van), de az ujabb reboot. Mi a tokomert nem lehetett egy lepesben csinalni? Mi a tokokmert nem kerdezte meg, hogy hogyan akarom particionalni azt a tetves vinyot? (Nem mintha egy 270megas vinyonal tul sok logikus variacio elofordulna:)

#1662 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 18:27

Érdekes, ha csak egy particiót csinálsz, elvileg automatice aktivvá teszi.
Amugy, a DOS telepités valóban egy kin volt, az első gépeim alatt rákaptam arra, hogy komplett DOS berarozva, CDre, SYS, Dos könyvtár+config, autoexec copy, norton, csáklya, faszom telepitgessen.

Caddys NECet nem kótyavetyélni :D Van nekem is két yamaha.

#1663 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 08. 19. 20:29

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. aug. 19., kedd - 19:27

Érdekes, ha csak egy particiót csinálsz, elvileg automatice aktivvá teszi.
Amugy, a DOS telepités valóban egy kin volt, az első gépeim alatt rákaptam arra, hogy komplett DOS berarozva, CDre, SYS, Dos könyvtár+config, autoexec copy, norton, csáklya, faszom telepitgessen.

Caddys NECet nem kótyavetyélni :D Van nekem is két yamaha.

Meg két kenwud is, te riherongy :D
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1664 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 19. 23:30

Oszt? Megcsinyáltad tán, te tőgyarcú? :D Fogadjunk a Voodoo 5500asom is a disznóólban támasztja az ajtót kifele :D

#1665 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 20. 00:52

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. aug. 18., hétfő - 21:15

SL:
Vazze, vandal. Ezert meg kapsz (flokitap-atalakitot, ha megtalalom es me'g kell:)

...

Elkezdtem a Beethovenhez osszedobni egy tesztgepet, valami 486-os ASUS lap, talaltam hozza vinyot meg egyeb kacatokat is (a vinyo izgalmas volt, megtalaltam a regi nagy kedvencemet egy 81megas Quantum ELS-t, karaj, ezen biztos lesz is rendszer nem kell a telepitessel szopni; be is bootolt rola egy 3.11-es Netware, na akkor ezt inkabb hagyjuk...:>), nagy nehezen egy DOS bootflokit is, ami szar volt. Turkalas kozben elokerult egy origi DOS6.2 installkit 3.5"-os lemezeken, fingom sincs honnan szarmazhat, nekem a 6.22-es 5.25"-os verzio van meg hivatalosan...
Na mindegy, boot, kiirja, hogy konfiguralja a vinyot. Persze, anyad, majd biztos tudni fogod, hogy mit akarok, reset, F5, fdisk. A particiot szepen megcsinalta, csak eppen nem volt aktiv. Gratulalok bazmeg, nagyon jo installert irtak anno Redmondban. Megcsinaltam kezzel a particiot, reboot, format, aztan a lemezek tartalmat szepen fellapatoltam a vinyora, hogy majd milyen gyorsan fog telepulni, meg legalabb nem a telepites vegenel derul ki, hogy szar az utolso lemez. Az installer persze elkuldott a rakba, hogy mifaszt kepzelek, szepen bootoljak flokirol es szopjam vegig, ahogy ujra vegignyalazza az osszes lemezt. Remek, meg is csinaltam, de most lett tele a tokom az egesszel, megyek dogleni, majd folyt. kov:.)

a flokitálbalabítóra igényt tartanék még mindig, munkaidő határain cserélhetünk a következő napokban. majd lebicnicoljuk, hágy tuskó gazdaságos sört kérsz érte :Đ

doszkodásodhoz gonoszkodnék offba' :)
Én speciel megint rá vagyok szorulva mobiltelefon-usb stick bootolhatóvá hackelése miatt az ms-fosra, de freedost javaslok (zajprogramokat (it, st3, ft2, analogic, axs, stb... ), demókat, játékokat, loadlint :Đ , midit, w9x-et simán visz, egyikkel sincs fasírtban.)...

saját homlokhorpasztós három napom története...

ilyet még nem láttam: a halszagú miqlások által tervezett mp3-lejátszós ősbunkofonom visszaírja bárminemű adatmódosítás esetén az első 32 szektort, és ugyanennyit elrejt mindenféle legalacsonyabbszintű írási+olvasási tevékenység elől a végéről... erre akartam volna direktben grubot, btx-et, lilot, syslinuxot stb. rakni bootolhatóvá alakítás célzattal, míg rájöttem cca. három nap alatt, hogy honnét fú' a szél és miért teszi mindezt... Viszont ki van agyalva a megoldás is: fat-ot feltételez a system boot record (az SBR a nullás sáv végén van (!) ) betölt alapból a fat16 IO.SYS -ből három szektort... ebbe csak elfér egy gányolt bootloader, vagy ha minden szakad, akkor a syslinux ezentúl IO.SYS névre fog hallgatni...

#1666 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 20. 18:07

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2008. Aug. 20., Wednesday - 1:52

...vagy ha minden szakad, akkor a syslinux ezentúl IO.SYS névre fog hallgatni...

:D

Amugy erdekes, en az ms fosokkal (legalabbis w32 vonalon) eleg jol elvagyok, mukodik, nem fagy, nem rohad le, max. ha egy ora utan lemerul a UPS (ugrott a switchem masfel eves uptime-a is basszameg), meg a ruhes, otvaros win98 is ugy megy, ahogy elo van irva, legalabbis hetvegen egyszer sem borult meg, pedig latott maga alatt vagy egy tucat uj kartyat, innen-onnan kukazott driverekkel. Ja, nem igaz, a melohelyi gepemre suttyomban felraktak valami kibaszott codecpackot, azota mpeg2-n kivul semmit nem jatszik le (100% procihasznalat, aztan a 6.4-es mplayer kiirja, hogy lofasz), meg a feliratok is elmentek szabadsagra. Ugy nez ki, sokkal intenzivebben kell nyomkodnom a Win+L kombinaciot.
Ettol persze meg FreeBSD maradt az elsodleges platformom.
Na mindegy, jo lesz nekem az MS-DOS, bar nezegettem anno masokat is, vegulis mukodtek, de az MS lemezek alatalaban gyorsabban a kezembe akadtak.

Amugy en sem emlekszem, hogy valaha is DOS-t telepitettem volna (en is mindig csak format /s vagy sys c: es masolas/unrar kombot hasznaltam:), azert is lepodhettem meg, hogy ennyire gagyi a telepito.

Na, az elozo postban megdicsertem a Microsoft programozoit, hogy milyen fasza installert irtak, akkor most jojjon a Wearnes dicserete.
A kartyan kb. fel mareknyi jumper van, de 90%-a egykupacban, a tuskesor melle persze fel van szitazva, hogy JP1, JP2, JPfaszom, de sehonnan nem derul ki, hogy melyik hol kezdodik, es meddig tart. Sebaj, van manual, kb. fel ora alatt sikerul is kibogozni, foleg, hogy a jumperek fele az opcionalis bovitesekhez tartozik (16bites bovito ize, SCSI, lofasz), a default IRQ az IRQ2, amihez gratulalok, mert elvileg a masodik i8259 ide van kaszkadolva... Na mindegy, talan sikerult beallitgatni, nezzuk az installt. A harom flokit jo szokasom szerint megint felmasoltam (viszont ha igy megy tovabb, akkor errol le fogok szokni...), es a legszimpatikusabbnak tuno lemezrol elinditottam egy install/setup/akarmi.exe-t, ami kerdezgetett mindenfele IRQ-kat. Mivel a kartyat defaulton hagytam jo volt mindenhol az alapertek. Fel is ment szepen, aztan egyszer csak kilepett, nem irta ki, hogy most sikerult, vagy mi van. Felmasolt par programot, MIDI-ket, ilyesmit, persze nem mukodik semmi. Na jo, masik lemez, setup/install/lofasz.exe. Band-in-a-box, wtf? Felrakja, nem mukodik. Na, csak nezzuk a harmadik lemezt, hopp, mix-inst.exe, igeretes. Aha, a 11kB-os exe felmasol 5db 0byte meretu filet... Nezem mialofasz, nezzuk ujra, 0byte. Anyad. A filenevek es utvonalak fixen be vannak kodolva, hogy a:\bmixer\akarmi.exe (persze lemez nem volt a meghajtoban, de azert kiirta, minden filera kulon-kulon, hogy 'copy completed'). Gratulalok bazmeg, irtak egy 11kB-os exet egy olyan feladatra, ami kb. egy 300byte-os .bat, raadasul a nem letezo helyrol sikeresen atmasolja a 0byte-os fileokat, es kiirja, hogy completed. Nem am error bazmeg, nem talalom a filet, neeeeem, completed. Meg letre is hozza a filet 0b merettel, nehogy elsore feltunjon (dir /w-vel), hogy valami nem stimmel. Apad faszat, azt. Amikor flokirol inditottam el, akkor mukodott. Marmint a masolas, mert a program maga tovabbra sem. Illetve valami programmal sikerult felvenni a mikrofonbemenetrol 10masodperc zajt, aztan visszajatszani is sikerult. Hat eleg sokkolo, kb. olyasmi hangja van (az uresen hagyott bemenetnek), mintha az ISA busz adatvonalaira kotottem volna ra egy Covoxot:D
Lehet, hogy tovabb kene olvasni a leirast, de eddig ennel nagyobb szart keveset lattam.

#1667 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 08:03

Hja, ha renegát és magának csinálja a szopást.. :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1668 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 21. 17:14

Hat ja, lehet, hogy kicsit kipihentebben kellett volna nekiallni:)
Viszont eddig meg nem volt olyan hangkartya, amit csak doksiolvasassal tudtam beizzitani.
Olyan viszont mar volt, amit doksiolvasassal sem. Ott probalkoztam, 'na jo, nezzuk meg a leirast', 'hadebazmeg pontosan igy csinaltam eddig is', aztan hegesztettem mindenfele es egyszercsak jo lett...
...az elso cold resetig, mert utana megint nem mukodott:D

Valami SB kompatibilis fos volt, talan Mozart16 vagy ilyesmi, de vegul csak sikerult beizzitani, igaz neha ketszeres sebesseggel jatszotta le a dolgokat, de ilyenkor reset utan meggyogyult:)

#1669 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 16:58

A mai nap tanulsaga kb. annyi, hogy a Yamaha-724 csunyan leszolja a Diamond MX300-at.

Amugy miert jo a Microsoftnak az, hogy az angol OEM XP-t kartondobozban adjak? Csak azert erdekes, mert a kartondobozban ugyanaz a zacskos szar van, amit egyebkent adnanak OEM XP-kent:)

#1670 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 17:53

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. Aug. 18., Monday - 21:15

Talaltam a napokban egy kb. 2,5kilos, 2x-es, caddys, SCSI-s NEC CDROM-ot is, meg nem probaltam ki, egyelore onvedelmi fegyverkent rendszeresitettem:)

Na, kiprobalva, preselt CD-t szepen olvas, irtat (valami TDK Metallic, szoval elegge uj, majd keresek egy regebbit is egyszer) gyakorlatilag kikopte, azt mondta ra, hogy CDDA. Vagy haldoklik (anno a 2x-es Pana CR-562 is ilyesmit csinalt amikor mar nagyon doglodott), vagy pedig csak veletlenul olvasta be.

Sikerult tovabba beizzitani egy ajbiemjaguarbol szarmazo (legalabbis FRU alapjan, aztan persze ki tudja...) wavetable-t is. Crystal/Dream DSP van rajta, egy 512k-s EEPROM meg valoszinuleg 1-2megz sample ROM. Kicsit erdekesen szol, de egesz kellemes, az MX300 gyari soundbankjanal jobb.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 08. 23. 18:25 -kor

#1671 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 23. 20:59

NEC CDR-C251-es 4x4-es CDROM-hoz tud valaki DOS-os és Win95-ös drivert letölteni? Driverguide-on van, de azok pénzet kérnek érte. Tud valaki segíteni? Előre is köszönetem!
... a trip back in time is all I need ...

#1672 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 06:55

http://neurofire.dyn...w/cd251_dos.zip
http://neurofire.dyn.../nec4x4_w95.zip

A win95-oshoz info: http://support.microsoft.com/kb/147164

Amugy minek ehhez kulon driver? Volt (illetve van, csak nem mukodik) egy 8x-os 6-os TEAC CD-valtom, semmi nem kellett hozza, elsore ment mindennel, csak a LUN-okkal kellett jatszani kicsit.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 08. 24. 06:59 -kor

#1673 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 08:26

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. aug. 24., vasárnap - 7:55

http://neurofire.dyn...w/cd251_dos.zip
http://neurofire.dyn.../nec4x4_w95.zip

A win95-oshoz info: http://support.microsoft.com/kb/147164

Amugy minek ehhez kulon driver? Volt (illetve van, csak nem mukodik) egy 8x-os 6-os TEAC CD-valtom, semmi nem kellett hozza, elsore ment mindennel, csak a LUN-okkal kellett jatszani kicsit.

Köszönetem!

DOS/Win95 alatt csak az egyik tár működik a négyből, azért kell driver. A Win98SE már látja mind a négy tárat.
... a trip back in time is all I need ...

#1674 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 24. 18:05

Elkezdtem elolrol a topicot, jol.

Idézet

3.) Egy kis ON: nekem az intel lapok is a szívemhez nőttek, bár csak a 440BX széria óta van hozzá szerencsém, de eddig nem találkoztam/hallottam olyannal/olyanról, hogy valaki nagyon szívott volna velük.

Na, akkor tessek: Intel DG33TL lap es >4G RAM. Specifikacio szerint minden rendben, csak eppen tetves kurva lassu lesz minden. Sokszoros boot ido, durvan megnovekedett altalanos reakcioido (pl. ablak megnyitasa, vagy akarmi), akadozo egerkurzor, stb.
4G-vel rendben van. G33 chipsetes, de nem intel lappal (allitolag) rendben van. Apjuk faszat.

#1675 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 30. 08:48

Idézet: Penyus - Dátum: 2008. Jun. 3., Tuesday - 10:39

Nincs valakinek egy elado Rivta TNT1 vgaja? Regota keresek mar... Csak TNT1 kellene, tnt2 nem.
Ha esetleg creative gyartmany lenne az mar egyenesen csodalatos lenne :) :Đ

Ize, mogyoronal van, legalabbis nagyon gyanus:
http://www.pcbonto.hu/portal/static/upload...2/844095_im.jpg

#1676 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 17:52

Nyu, Rive megint adott egy zacsko hulladekot:D
-Tyan S2665 + 2x3.06 Xeon
-2x IBM x232 alaplap valami VRM-ekkel
-a mar regebben emlitett ET4000+sok-sok Pixel/Cirrus Logic chipes, sok RAM-os ISA-s valami
-2x ISP2200 alapu PCI-X FC kartya
-valami IBM RAM (128MB, van mar par ilyen, megy a 'valamire majd csak jo lesz' feliratu dobozba, remelhetoleg lesz hozza gepem egyszer:)
-2x 128MB PC700-as RDRAM (szinten doboz)
-XeonDP 2.4G/400
-XeonDP 2.8G/533

Egyelore csak a Tyan lapot vizsgaltam meg alaposabban, jo cucc (i7505, 3xPCI-X, 2xPCI, 1xAGPPro50, dual channel U320 (valszeg halott)), es igeretesnek tunik, de azt mondja, hogy 4-3-1-3, ami Phoenix BIOS-nal chipset hiba, RAM nelkul pedig 4-3-1-2, ami mas i7505 alapu lapnal RAM hiba (ez stimmel), sima unbuffered RAM-mal meg kussol.
Sot, most nezem, hogy a 4-3-1-3 'Memory type is mismatch' is lehet, bar mas tipusu lap, de a chipset stimmel. Lehet, hogy nem tetszik neki a 'negyoldalas' (ketoldalas, plusz a chipek egymasra fektetve duplan vannak, nem duplamagas modulon ket sorban, hanem egymasra ragasztva:) 266-os RAM (vagy szar a RAM).

Mai termes wigyoritol:
-2x 300MHz UltraSPARC-II modul
-2x 400MHz UltraSPARC-II modul (remelhetoleg vagy a 300-as vagy a 400-as paros mukodni fog az Ultra2-ben:)
-8x 128MB 200pines Sun DIMM a mar emlitett Ultra2-be
-1x 512/133 rECC SD akarmibe (valoszinuleg a masodik Netraba fog bepattanni)
-valami VHDCI-HDCI kulso SCSI tyukbel

Ezek meg meloban vannak az asztalomon, majd hetvegere talan leszek olyan allapotban, hogy le tudom muteni az Ultra2-t a szekreny tetejerol, aztan kiprobalom, jol.

Mas.
Adott egy buheralt Cisco Callmanager telepito, amit kihamoztam az ISO-bol elvileg IBM x345 kene ala, de allitolag elmegy virtualis gepen is. Eddig Callmanager-VirtualPC 1:0, illetve ezutan Callmanager-i815+P3-1000 szinten 1:0. Virtualis szaron a telepites utani reboot utan sotet kepernyo, proci fullon, a P3-as vason pedig rebootol, illetve kiir valamit, amit nem lehet elolvasni, mert csak felvillan.
Termeszetesen nem production cucc lenne, csak teszt, viszont rohadt jo lenne, ha sikerulne beizzitani. Allitolag a DynaMIPS is tud Callmanager Expresst emulalni, errol esetleg tud valaki valamit?

Amugy meg a Ciscot csokoltatom a forditott polaritasu POE-je miatt.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2008. 09. 04. 17:53 -kor

#1677 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 07:20

Nekem is küldött valami dobozt, egyelőre nem merem emgnézni, mekkora... :Đ

#1678 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 09:29

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 18:52

tyan möhö...

Tyan cuccba szerintem RECC ram kell, olyannal nyúztad?

#1679 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 15:23

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 18:52

Egyelore csak a Tyan lapot vizsgaltam meg alaposabban, jo cucc (i7505, 3xPCI-X, 2xPCI, 1xAGPPro50, dual channel U320 (valszeg halott)), es igeretesnek tunik, de azt mondja, hogy 4-3-1-3, ami Phoenix BIOS-nal chipset hiba, RAM nelkul pedig 4-3-1-2, ami mas i7505 alapu lapnal RAM hiba (ez stimmel), sima unbuffered RAM-mal meg kussol.
Sot, most nezem, hogy a 4-3-1-3 'Memory type is mismatch' is lehet, bar mas tipusu lap, de a chipset stimmel. Lehet, hogy nem tetszik neki a 'negyoldalas' (ketoldalas, plusz a chipek egymasra fektetve duplan vannak, nem duplamagas modulon ket sorban, hanem egymasra ragasztva:) 266-os RAM (vagy szar a RAM).

Két registered DDR memóriával nyomtam neki, amikor Xeon-teszteléshez beizzítottam. Azzal ment, bootolt.

Jobban jársz, ha a proccokat nem szeded ki belőle :) Nem olyan könnyű visszarakni, mint a gyári állapotúakat.
Elköltöztem :-)

#1680 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 05. 18:02

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. Sep. 5., Friday - 10:29

Tyan cuccba szerintem RECC ram kell, olyannal nyúztad?

Doksi szerint nem feltetlen, de amugy probaltam 1G/266 rECC Kingstonnal meg valami 256/333 unbuffered non-ECC A-Data vagy mittudomenmilyen RAM-mal is, a leirt eredmennyel.

Rive:
Taposott procik voltak? :)
Amugy akkor lehet, hogy parban _kell_ belerakni a memoriat, majd kiprobalom valamivel.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.