HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 26. 19:00

Na, hipp-hopp, mindossze 4 ev alatt sikerult szereznem olyan AGPPro-s lapot, amibe ertelmes procit (S478) lehet rakni, es ertelmes (semmi RAMBUS meg lofasz) RAM-ot eszik.
Mindez egy ASUS (tudom...:D) P4C800-E szemelyeben oltott testet. Minthogy ez 'E'-s lap van rajta Promise gagyiRAID (raadasul olyan verzio, amit soha nem ertettem: 2xSATA+1x ATA100(133?)), de legalabb van rajta FireWire is (igaz, VIA chipset, szoval kapufa:D), meg rendes, Intel GE is (82547, mondjuk ez kellemes). Egyelore tetszik, mondjuk meg ossze sem raktam:> Elvileg egy 2.8C professzor megy majd bele, 2x512 megz PC-3200-as PQI RAM tarsasagaban videjohartya pedig egy 3dlabs Wildcat III 6110 lesz. Vinyot meg nem tudom, lehet, hogy Raptor lesz a vege, ugyis csak a szekrenyben rohad egy ideje mindketto.

Asszem ez a gepen kb. eleg jol fognak menni a ~2003-2004 koruli 3D-s CAD szarsagokat (Pro/E futtatasa a fo cel).

Talaltam egy Creative DXR3-at is, meg veeegre egy rendes, fullos 32megas AGP-s G450-et (G45+MDHA32DB; eddig mindenhol csak G450LE-ket lattam). A G450 alap, hogy hazajott velem, meg a DXR3 is jo lesz erdekessegnek, igaz kabel nincs hozza, de vannak meg valami regebben beszerzett miniDIN9 dugoim, csak valami kurva vekony VGA kabel kene, ami nem teljesen gagyi.

Kollega reggel belebotlot egy utcara kibaszott gepbe, be is hozta, hatha jo lesz valamire:) Volt benne egy eleg jofele, 430FX-es ASUS lap, egy fullra bovitett Viewtop ET6000 es egy Monster3D :D Meg egy marek jobbfajta, TI es Siemens RAM. Jo kukas helyen dolgozok:D

Szerkesztette: NEUROFiRE 2011. 09. 26. 19:12 -kor

#2162 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 16:28

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 09. 26. 20:00

Kollega reggel belebotlot egy utcara kibaszott gepbe, be is hozta, hatha jo lesz valamire:) Volt benne egy eleg jofele, 430FX-es ASUS lap, egy fullra bovitett Viewtop ET6000 es egy Monster3D :D Meg egy marek jobbfajta, TI es Siemens RAM. Jo kukas helyen dolgozok:D

2008-ban még üzemképes c64-k hevertek az utcán, mindet hazahoztam, ami az utamba került (pozitív számú :p ) egyéb alkatrészekről nem is beszélve.

#2163 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 01. 17:27

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 10. 01. 17:28

2008-ban még üzemképes c64-k hevertek az utcán, mindet hazahoztam, ami az utamba került (pozitív számú :p ) egyéb alkatrészekről nem is beszélve.

Egy részüket el is adtad, elég ránézni a nikkedre. :D
... a trip back in time is all I need ...

#2164 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 10:57

Na, ugy nez ki, hogy a lemerult NVRAM-ok jo resze mentheto, ami nagy orom, mert azert a 10 evre tervezett, 10-15-20 eves NVRAM-ok hullanak rendesen.
Ugy nez ki, hogy a Dallas-ok menthetok konnyebben (DS1287, DS12887, tipikusan ilyenek vannak PC-kben, SGI es DEC gepekben; ezeknek 'hianyzik' nehany labuk, ezek a labak vissza vannak hajtva a tokba, es ezekre vannak kotve az akku es a kristaly labai, ezeknel 'csak' le kell kaparni az epoxyt, az IC-k laba eleg massziv, nehez szetkurni, regi akku levag, uj raforraszt, kesz), az ST-k kicsit szopatosabbak, mert ezeknek az osszes labuk megvan, az akku kivezetese pedig teljesen tokon belul van, buzi vekony vezetekekkel, amiket konnyebb szetcseszni.
Innentol mar csak egy CR2032 (vagy hasonlo, 3V-os lithium gombelem) es hozza falo foglalat kell. Szep nem lesz, de mukodik.
(Nalam levo, erintett masinak: SGI Indy(k), SPARCstation2, Ultra{1|2|10}, meg ki tudja mikben van meg ilyen szar NVRAM...)

#2165 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 02. 12:55

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 09. 19. 21:17

Hat, ennek a tapnak a tervezoi biztosan csuklottak eleget az elmult 20 evben:D
Ket darab, ketoldalas PCB, tele mindenfele szemettel, van par alkatresz igen furcsa (ertsd: elerhetetlen) helyen van, kb. szet kell forrasztani az egeszet, hogy egyaltalan a kerdeses cucc tipusa kideruljon. A cuccok a hutobordara T7 csavarokkal vannak felfogatva (ill. nem biztos, de kb. torxnak nez ki, es a T6 elforog benne), es takony. Takony mindenhol, akkor sem lenne sokkal rosszabb, ha az egesz tapot kifujjak purhabbal. Iszonyat.
Azt a tapot, amit elsonek szetkaptam mar javitottak, az emlegetett C11/R5 kornyeken (a C1 valoszinuleg eliras, az valami keramia kondi), ellenben a C11 az egyetlen 85fokos Hitano kondi a 105fokos Nichiconok kozott:D A D11/D14 paroshoz nem nyultak, nem is csoda: az egyik fel centi takony alatt van, csak a hutoborda log ki egy kicsit (vajon mitol szokott megdogleni, csak nem melegszik...?), D14 pedig egy L alaku hutoborda legbelso sarkaban, elotte egy trafo, sehol sincs korulotte 3mm-nel tobb hely (termeszetesen a trafo es a borda is 5-6cm magas... emiatt kell majd szetszedni az egesz telibevert tapot).
Konnyen lehet, hogy egyszerubb/olcsobb egy ATX tapot belehekkelni az eredeti tap dobozaba, mint ezzel a borzalommal kuzdeni.

De miért nem hív fel engem? :omg: Van itthol hozzá minden, kettős diókától se kell félni, a forrócúgot meg felejtsd el, az életed is elég, mire attól kiesik a dióda, de mielőtt kikapod, csak mérd mán ki, ha szar, akkor RZ lesz bármelyik két lába között. Itt szenved vele, de fel nem hívna, hjaj. :omg:
Azt a hitanót meg cseréld ki rendes alacsony ESR-re, lehet, meg is lett a baja neki.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2166 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 16:04

Idézet: didyman - Dátum: 2011. 10. 02. 13:55

de mielőtt kikapod, csak mérd mán ki, ha szar, akkor RZ lesz bármelyik két lába között.

Ime:
D11 jonak tunik, egyik iranyba szakadas, a masikba pedig ~0.42 (gondolom ez feszultseg akar lenni Voltban, szoval Schottkynak tunik). A D14 erdekesebb, ez a dupla dog, az egyik fele az egyik iranyba ~0.31V korul nyit, a masik iranyba 0.24V-nal. A masik fele ugyan ezt csinalja. Elvileg YG902C2 tipusu ehun ni az adatlap, a masodik oldalon levo karakterisztikak alapjan egeszen maskepp kene viselkednie, ha jol ertem:)

Idézet

Azt a hitanót meg cseréld ki rendes alacsony ESR-re, lehet, meg is lett a baja neki.

Oszt' olyat meg honnan? Amit eddig talaltam: Arcotronics ESE, Jamicon TKR, Rubycon YXA, es kb ennyi (illetve latik valami Capxon-t is, de ott pontos tipus nem derul ki, es kb. olyan arban van, mint a tobbi); 105 fokos mindegyik, de cserebe egyik sem tunik low-ESR-nek. Melyik a kisebbik rossz, ill. honnan szedjek 1u/400(-500)V low-ESR kondit?

#2167 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 02. 17:20

Ruby YXA az jó lesz. Dióda talán jó. Mi a tünet?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2168 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 03. 09:16

sörcsöcs jössz sl0war1st freebsd-t konfigolni v440/v240-en?

:lama:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2169 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 03. 21:13

Idézet: Telcontar - Dátum: 2011. 10. 01. 18:27

Egy részüket el is adtad, elég ránézni a nikkedre. :D

Azokat a relikviakat (2007-2011) ingyen adtam :p elvittem egy m68k|65.*|z80 alapu klubba, néhány 8bitfanatixnál jobb helye lett \o/.

Idézet: unix - Dátum: 2011. 10. 03. 10:16

sörcsöcs jössz freeLsd-t konfigolni v440/v240-en?

:homár:

Mit vigyek? ZIF adaptert? :Đ Csak szerdán vagy csütörtökön érek rá, napközben, előtte egyeztetek a főnökséggel (oldalborda), utána meg veled. Eszközeim, ülepítődvd-im alig vannak, *bsd/sparc64 semmi.

#2170 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 04. 03:06

Idézet: didyman - Dátum: 2011. 10. 02. 18:20

Ruby YXA az jó lesz. Dióda talán jó. Mi a tünet?

A tunet? Nem mukodik:D Oszinten szolva aramot meg nem kapott, ra van irva, hogy szar (az elado is azt mondja, hogy szar), plusz ezek mind tipushibasak.

A diofat nem igazan ertem, mindket iranyba vezet, hogy a tokombe lenne ez jo, vagy lemaradtam valamirol?

#2171 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 04. 09:20

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 10. 03. 22:13

Azokat a relikviakat (2007-2011) ingyen adtam :p elvittem egy m68k|65.*|z80 alapu klubba, néhány 8bitfanatixnál jobb helye lett \o/.

Mit vigyek? ZIF adaptert? :Đ broaf koncerta tina turnerova haplatyova

sutotok sanszosabb gsm kobalta masik vegen elersz.
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2172 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 04. 09:29

dlagasag cunya hobitkak,randa cunya hobitkak

azert megmondom oszinten aki ezert a retrosagokert gombokon kivul pezt ad az egyeb gonosztetvekre is kepes.

#2173 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 04. 17:59

Idézet: unix - Dátum: 2011. 10. 04. 10:29

azert megmondom oszinten aki ezert a retrosagokert gombokon kivul pezt ad az egyeb gonosztetvekre is kepes.

Jaja. Pölö képes beledugni a tápegységét, meg egy hancúrpálcát, meg egy floppymeghajtót, amit szintén begyug a kettőharmincba is, meg ráköti a tevére faszányos kis eref deróttal, majd képes bekapcsolni mindent, oszt:

READY
LOAD"COMMANDO",8
RUN

Kép

#2174 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 05. 07:01

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 10. 04. 04:06

A tunet? Nem mukodik:D Oszinten szolva aramot meg nem kapott, ra van irva, hogy szar (az elado is azt mondja, hogy szar), plusz ezek mind tipushibasak.

A diofat nem igazan ertem, mindket iranyba vezet, hogy a tokombe lenne ez jo, vagy lemaradtam valamirol?

Ha áramkörben méred, akkor vannak ilyen furcsaságok, a mínusz előjelért a pufferkondi a felelős, a záróriányban vezetésért meg az előterhelést adó ellenállatok :-) . Oszt ménem dugod be? Sorbakötöl vele egy százas körtét oszt baja nem lesz nagyobb, a kimenetkeet meg végigméred.

#2175 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 05. 07:10

Idézet: Telcontar - Dátum: 2011. 10. 04. 18:59

Jaja. Pölö képes beledugni a tápegységét, meg egy hancúrpálcát, meg egy floppymeghajtót, amit szintén begyug a kettőharmincba is, meg ráköti a tevére faszányos kis eref deróttal, majd képes bekapcsolni mindent, oszt:

READY
LOAD"COMMANDO",8
RUN

Kép

ez mondjuk emulatorban is megy mostani c2q-n. Kép es meg csak eref kabel se koll hozza.

#2176 Felhasználó inaktív   HaraldB 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2011. 10. 05. 10:59

Idézet: unix - Dátum: 2011. 10. 05. 07:10

ez mondjuk emulatorban is megy mostani c2q-n. Kép es meg csak eref kabel se koll hozza.

Attol az meg nem lesz Commodore 64 Personal Computer, de kezdunk OT-ba menni :cool2:

Szerkesztette: HaraldB 2011. 10. 05. 10:59 -kor

#2177 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 05. 15:48

Idézet: HaraldB - Dátum: 2011. 10. 05. 11:59

Attol az meg nem lesz Commodore 64 Personal Computer, de kezdunk OT-ba menni :cool2:

Itt ez nem offtopic, raadasul az emulatorok tenyleg nem jok:)

#2178 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 05. 17:22

Idézet: unix - Dátum: 2011. 10. 05. 08:10

Jajjde modern vagyol! :p Osztán hány decibellel siketít az a C2Q emulációs üzemmódban? Mer' a Commodore hangereje 0 dB, csak a tevében szól Ron Hubbard. Meg mennyit is zabál wattban az egyik, meg mennyit a másik? Meg hol marad a retro érzés? :)

És Idegtűznek is vagyon igazsága a szar emulátorokkal kapcsolatosan. A Commodore 64-gyel 100%-osan kompatibilis csak egy másik Commodore 64 lehet.

#2179 Felhasználó inaktív   HaraldB 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 05. 18:06

Idézet: Telcontar - Dátum: 2011. 10. 05. 17:22

Jajjde modern vagyol! :p Osztán hány decibellel siketít az a C2Q emulációs üzemmódban? Mer' a Commodore hangereje 0 dB, csak a tevében szól Ron Hubbard. Meg mennyit is zabál wattban az egyik, meg mennyit a másik? Meg hol marad a retro érzés? :)

És Idegtűznek is vagyon igazsága a szar emulátorokkal kapcsolatosan. A Commodore 64-gyel 100%-osan kompatibilis csak egy másik Commodore 64 lehet.

Ej, be szepen beszeltel. Ezt sokan nem kepesek felfogni :unsure:

#2180 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 10. 05. 18:15

Idézet: didyman - Dátum: 2011. 10. 05. 08:01

Ha áramkörben méred, akkor vannak ilyen furcsaságok, a mínusz előjelért a pufferkondi a felelős, a záróriányban vezetésért meg az előterhelést adó ellenállatok :-) . Oszt ménem dugod be? Sorbakötöl vele egy százas körtét oszt baja nem lesz nagyobb, a kimenetkeet meg végigméred.

Na, akkor csak kikapom, es lemerem ugy (szerencsere ez konnyen hozzaferheto, a masik van elrejtve). Tapot meg nem kapott, arra kicsit jobban fel kene keszulnom SMPS ugyileg. Nna, majd ha lesz idom (novemberben talan).

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.