Lehet, hogy hulye kerdes, de aktiv a particio? :) Vagy lehet, hogy a geometriaval vannak gondjai; nem tudom mekkora kartya (ha <=512M, akkor mindegy), de lehetnek gondok ha 1024 cylindernel tobbet hazudik. BTW a CF nem fog szetbaszodni a a FAT-tol?
Mas:
Van itt par
ilyen es hasonlo haz, 2-3 evesek, mindenfele mini-ITX-es gepek laknak/laktak bennuk, viszont a kulso 12V-os tapok (12V/8A, belso felirat alapjan 12V/10A:) sorban fekszenek ki. Szerencsere szep csendben, nyugalom megzavarasara alkalmas kep- es hanghatasok nelkul. A legutolso pl. azt csinalta, hogy lelottem a gepet (ne zugjon, mar rohadtul untam), aztan par nap mulva mar nem sikerult visszakapcsolni, kb. masodpercenkent 'ciripel' egy kicsit, mintha probalna elindulni, de nem sikerul neki. Egy masiknak ~2V-14V kozott kolbaszol a kimeneti feszultsege, a terhelest nem birja. A harmadikra nem emlekszem, de az is szar. A negyedik meg mukodik, egyelore nem merem kikapcsolni:)
Na mindegy, szetkaptam (idiota, haromszog hornyu biztonsagi csavarok vannak benne, szoval a 'szetkapas' helyett inkabb a 'szetbarmolas' szot kellett volna hasznalni, de nem ez a lenyeg:), ekkor derult ki, hogy igazabol ezt elborult sarga mernokok 120W-osnak almodtak meg, aztan kivulre mar csak 96W-ot volt pofajuk rairni. Kiderult az is, hogy az egeszen kivalo minosegu, 'FEC' gyartmanyu elkok nem allnak a helyzet magaslatan. Az egy dolog, hogy a szekunder oldalon a kimeneti pufferkondik puposak es folyik beloluk valami barna szar (ami idovel remekul raegett a NYAK-ra meg mindenre), debazmeg ezekban a tapokban meg a primer pufferkondi is pupos mint Quasimodo (raadasul az egyik primer kondinak ki van rohadva fel laba, ugyhogy hol erintkezett, hol nem...), es persze ott is mindenen all az odaegett barna fos. Szoval kondicsere (primer: Jamicon THC, szekunder: Rubycon YXF), szerencsere a Jamicon labai tul rovidek (nehogy mar ne kelljen takonyolni...), es a helyzet valtozatlan. (Lassan ideje lenne kicsit tudomanyosabban hozzaallnom a tapjavitashoz, mert a jelenlegi, trial&error modszer aranylag nem tul celravezeto:) A masodik szamu gyanusitott a primer oldalon levo 22u/50V-os kondi, ami szep szakszeruen oda van hajtogatva a hutoborda melle...
A masik problemas tap egy switchben lakik, a random idokozonkent ujraindulgat (atlag fel percenkent; masik tappal jo), meg panaszkodik, hogy PSU FAIL, meg szep pirosan vilagit. Ez raadasul valami hotswap borzalom, ugyhogy nem tudom mi lesz vele. 2.5V, 3.3V, 5V-ot ad le, osszesen ~120W, ranezesre otszor olyan bonyolult, mint egy atlag PC-s tap.
Viszont sikerult szereznem a heten egy Cisco 1612-t, amin ket LAN port van: Ethernet 10baseT es 16megas TokenRing:)