HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#2221 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 23. 16:31

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 12. 23. 07:04

Szótá? .Đ
Lefotóztam neked egy Gravis US-t. Feltegyem, vagy láttál elég ilyet? :Đ

Szootam hat, olvastad, nem? ;)
Kep johet:)

#2222 Felhasználó inaktív   HaraldB 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 12. 24. 14:11

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 12. 23. 07:05

Persze, hogy tudják, tervezett élettartamot. :) Meg más a sűrűn változó, rahedli apró fájl és a ritkán változó kevesebb nagy fájl felállás (amire a CF-et inkább használják).

Ezt majd jol eszbentartom, bar egyelore nem fenyeget az a veszely, hogy hasznaljam :-(

#2223 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 05. 16:30

első^Wúj évi termés:

Solaris 7 dual x86-sparc* kit, ???? kiadás, kicsi, még nem boot cd-s az x86 verzió, ezért van bootfloppy is hozzá (NEUROFIRE FYI: megy ez szinte minden régi sparc32 vason is :cool: ).

0. Akinek kell image, szóljon.
1. qemu-system-sparc még mindig nem támogatja, befagy a sparc installer, ha nem recovery console-t indítok.
2. x86 verzió ígéretes, előző tulaj felrakta orálkell virtualboxba

#2224 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 10. 19:39

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2012. 01. 05. 16:30

első^Wúj évi termés:

Solaris 7 dual x86-sparc* kit, ???? kiadás, kicsi, még nem boot cd-s az x86 verzió, ezért van bootfloppy is hozzá (NEUROFIRE FYI: megy ez szinte minden régi sparc32 vason is :cool: ).

0. Akinek kell image, szóljon.
1. qemu-system-sparc még mindig nem támogatja, befagy a sparc installer, ha nem recovery console-t indítok.
2. x86 verzió ígéretes, előző tulaj felrakta orálkell virtualboxba

Sl0waris
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2225 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2012. 01. 14. 14:21

Üzenet megtekintéseIdézet: unix - Dátum: 2012. 01. 10. 20:39

Sl0waris

az.

qemu-system-i386 virtuális gépben fagyik az amúgy automatikus (kb. 6 óra 2 Gugaherzen) telepítés után, vélhetően largemode|lba|normal módú chs diszkparaméterértékek (félre)értelmezése miatt. Csak a telepítőben lévő (OpenWindows:) xterm root konzol az, ami használható benne valamire, pl. játszadozni. Másra nem nagyon.

FYI: VGA beállításoknál öröm, ha majd egyszer be tud bootolnni a telepített rendszer, hogy támogatja a Cirrus GD5446 (2MB) framebuffert, amit natívan emulál a qemu jól. Csak hát el kellene indítani a telepített rendszert :s

Új freedos lett kiadva ( http://www.freedos.org/ ) Fo*húg*sza* az 1.0-hoz képest, csak egy base source .iso -t adtak ki, kimaradtak a CRYNWR hálózati driverek (rtspkt.com, ne2*.com , el*.com, 3c50x.com, picimaci driverek ... ) , anélkül meg nem sokat ér. Egy előnye, hogy viszonylag használható grafikus arachne böngésző vanik benne (AFAIK az sem az iso-ban, hanem egy előtelepített félhivatalos VM-ben, amit volt szerencsém kipróbálni pár órája), de a korábbi iso-król kell hozzá slip vagy hálókártyadrivereket vadászni, ami lélekölő.

freedos 1._0_ : mTCP -vel natívan, mezei unzippelés plusz autoexec.bat|fdconfig sys hegesztés után egyfloppyról lehet pl. irc klienst csinálni belőle, mint pl. a csálád 386-ából, pöccre indul (freedos1.0) után az mtcp-s irc kliens, telnet kliens, ssh2dos kliens, webszerver, ftp-szerver. Támogat m$ dos LM klienst is, samba-rajongók figyelmébe análjom, leíráshoz deeplinket előások ide. VM-ben tesztelve ssh2dos, működik \o/

update:

KATT -> http://virtuallyfun....orp.com/?p=1680

új pc-emulátor, ibm wc xt 5150-est is emulál, elég pontosan. Fut benne a hozzá letölthető előtelepített abandonwarez VM-ek közül néhány (egyes EU országokban hátrányos helyzetűek (pl. fogyatékosok) számára már elévült a megfelelő nonprofit használatra való tiltás) le is tölthető, pl. xenix 8086 (xt, sco *nixware ős|vadhajtás), PC/IX (az utóbbi interactive unix és az aix elődje), ja meg nem mellesleg miniVmac trónját is fűrészelő mac68k emulátor is egyben az a termék, rom imageekkel, telepítőkészletekkel, ready-to-run vm-ekkel

bónusz kép: ismerj fel minél több óperenciás rendszert innét, neurofire-nek, unix-nak és kedvespatikusnak kötelező taszk :Đ -> http://virtuallyfun....estart-page.png

Szerkesztette: kettoc64elado 2012. 01. 14. 14:27 -kor

#2226 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 14. 15:25

őőő ablakok?
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#2227 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 14. 16:38

Üzenet megtekintéseIdézet: unix - Dátum: 2012. 01. 14. 15:25

őőő ablakok?

Van ott AmigaOS is. :) De ebből a kótyagból kinézem az OS/2-t is. A Workplace Shell legalábbis erősen szaglik.
... a trip back in time is all I need ...

#2228 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 15. 17:11

Van ott regi, meg nem annyira regi Mac OS is ha jol latom (talan OSX is), meg QNX/photon. Meg win9x, talan NT 3.x.

Ja, meg 100pines PC125 SDRAM-ot keresek, 64-128megas (vagy nagyobb) modulokat, esetleg 80pines 3.3V-os SIMM flasht (48-64megasat), routerbe:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2012. 01. 15. 17:13 -kor

#2229 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2012. 01. 15. 17:11

Van ott regi, meg nem annyira regi Mac OS is ha jol latom (talan OSX is), meg QNX/photon. Meg win9x, talan NT 3.x.

Ja, meg 100pines PC125 SDRAM-ot keresek, 64-128megas (vagy nagyobb) modulokat, esetleg 80pines 3.3V-os SIMM flasht (48-64megasat), routerbe:)

na mer ilyen ügyes vótá adok kettőt én is:

Csatolt fájl  Screen Shot 2012-01-16 at 19.30.02.png (27,12K)
Letöltések:: 15

Csatolt fájl  076duma.jpg (73,5K)
Letöltések:: 15

#2230 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 19:41

A felso mi a rak? Makkosiksz? A 'most mar kinyithatja a szemet' cimu tortenetet azert felismerem:D

#2231 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 16. 20:25

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2012. 01. 16. 19:41

A felso mi a rak? Makkosiksz? A 'most mar kinyithatja a szemet' cimu tortenetet azert felismerem:D

jahm

Csatolt fájl  Screen Shot 2012-01-16 at 20.25.25.png (79,32K)
Letöltések:: 11

#2232 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2012. 01. 24. 23:58

Tisztelettel jelentem, hogy két FosBOX-ot tcp socketen keresztüli virtuális nullmodem kábellel sikeresen össze lehet kötni, amin kiválóan megy a doom1, illetve a wacky wheels :cool:

windows 3.0 demo megszerezve, csak a hozzáadott alkalmazásokat hajnalndó indítani. Pedig egy calc, fekete macska, aknakereső és perversi igencsak lekenyerezné a családot, mivel ráférne az egyik 486-os laptopra :)

#2233 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 01. 29. 15:19

PDP-11 -esen is van tcp/ip stack, telnetkliens, és egyéb retró(?) hálózati jóság, Íme: http://shop-pdp.kent...thtml/tcpip.htm

Na igen pupákok, de ez nem 2.xBSD, hanem RT-11, illetve RSX-11 :cool:

Emulátor alatt tesztelendő. Vagy akár éles vason is, ha valakinek rendelkezésére áll :)

BTW a noncommercial célokra ingyenes ersatz11 pdp-11 emulátor fut DRDOS és DOSBOX alatt is ( http://dbit.com/ ), és állítólag normális NIC emulációval is rendelkezik \o/

#2234 Felhasználó inaktív   unix 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 05. 09:38

Béláim mindenki nyugdijba ment?

#2235 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 06. 07:16

Érdekel valakit egy DEC régiség? Dual pentium akart lenni, de csak egy foglalat van beültetve, SCSI vezérlő, 9 bites SIMM RAM-ból 16MB-os modulok, számszerint 8..
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2236 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 07. 15:48

Idézet: didyman - Dátum: 2012. 03. 06. 08:16

Érdekel valakit egy DEC régiség? Dual pentium akart lenni, de csak egy foglalat van beültetve, SCSI vezérlő, 9 bites SIMM RAM-ból 16MB-os modulok, számszerint 8..

érdekel.

kapucsínót a maradék, engem meg a ram modulok :) illetve ha boot romos hálóbigyók vannak benne, vagy etherlinkek, akkor az is. Mi merre?

#2237 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 07. 16:31

Idézet: didyman - Dátum: 2012. 03. 06. 07:16

Mekkora proci? Mekkora proci? :)
... a trip back in time is all I need ...

#2238 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 03. 07. 16:54

Idézet: didyman - Dátum: 2012. 03. 06. 08:16

kiegészítés:
ha valami spéci alaplap, ami képes Alpha, MIPS, stb. CPU vagy CPU card fogadására (képet szeretnék, stasonon extra információkat szeretnék vadászni róla), akkor egyben szeretném a masinát! :cool: Alpha cpu esetén OSF/1-et kap azonnal \o/

#2239 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2012. 03. 22. 14:06

itt a tavasz, nyílnak a lábak! :Đ

Chip CD, Beos R5 Personal Edition: tartalmaz két installert, mindkettő kb. 30-40 megabájt méretű.

Cél: telepíteni, fat partícióba.

Trükk: windóze 9x vagy wine alatt kicsomagoltatjuk a windózos önkicsomagolót (semmilyen általam ismert archiver nem ismeri fel, még a 7z sem, amivel msi-k egy részét is kipakolom).

Összesen három fájl kell egyetlen C:\BEOS\ alkönyvtárba:
1. IMAGE.BE ( kb. félgugabájital)
2. LOADBEOS.COM ( nyúlfark )
3. ZBEOS ( olyan hetvenká körül

intítás dos-ból (pl. freedosból) a kétsoros autoexec.bat

cd beos
loadbeos

( gyökérben még egy kernel.sys és egy command.com fájl található )

tettem rá szigorúan csipcédéről (nekem-csak-a-régi-vírusok|trójaik-kellenek alapon) ircklienst, sshv2 klienst és c fordítót még nem találtam.

:cool:

amúgy ftp://ftp.beos.hu/ katt katt wink wink

sp voltam sziasztok

#2240 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 03. 24. 08:58

Megnézem, megnézem! Nem fogják elvinni, az tuti, itt van Bogárdiában :Đ . Valami kb. árat lőjetek be rá, nem az enyém, de én mondom meg, hogy mennyit ér :cool: . Képeket lövök, ha megint náluk járok, de most az autó az első.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.