HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#2341 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2013. 11. 25. 19:56

Mai szerzemeny

A kepbol kurvara nem latszik semmi (mentsegemre szol, hogy ugy loptam valahonnan az internetrol, meg az enyem amugy is AGP-s), ugyhogy inkabb leirom, hogy ez egy Number Nine Revolution IV-FP :) Kb. annyira gyakori darab, mint a korabban kukazott PCI-os Voodoo4.

Bazmeg, most vagy teljesen hulye vagyok, vagy van valami elcseszett 'auto replace', de az elobb az 'enyem' helyett azt sikerult irni (vagy auroripleszelni), hogy 'anyam'...
Inkabb megyek aludni.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2013. 11. 25. 20:07 -kor

#2342 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 10. 15:29

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2013. 11. 25. 19:56

Number Nine Revolution IV-FP

benchmkart neki.

#2343 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2013. 12. 19. 21:45

xenix286 és xenix386 (meg xenix86) már rég megadta magát, és hajlandóak voltak emulátorba települni és működni, de előző hétig várt arra a xenix386, amihez van tcpip is, hogy qemu-ban hálózattal (virtual slip) elinduljon. Íme egy kis shell log, hostról betelnetelés látható:

$ telnet 192.168.7.2
Trying 192.168.7.2…
Connected to 192.168.7.2.
Escape character is ‘^]’.
[SSL not available]

System V.2.3.4 UNIX (xenix386.xxx) (ttyp00)

login: root
Password:

Welcome to SCO XENIX System V

from

The Santa Cruz Operation, Inc.

You have mail.
TERM = (ansi)
# uname -a | grep -v serial
sysname=XENIX
nodename=xenix386
release=2.3.4
version=SysV
machine=i80386
origin=3
oem=3000
# 

A hálózat csak linux hostról üzemképes jelenlegi formájában, ptmx-et, slattach-ot és iptablest használ. Mint minden xenix286/xenix386, csak qemu-0.14.* az, amivel működik, az az alap. Telepítési leírás, esetleg image kérhető tőlem, leírást már felraktam a netre.

#2344 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 02. 11:44

A rend kedveert szereztem egy SPARCstation5-ot. Takaritas utan konnyebb lett kb. fel kiloval:)

Aki esetleg tud elfekvo SPARCstation {1|10|20|IPC|IPX} kezikeszulekrol ami nem aranyaron van, az jelezze:)

#2345 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 02. 07. 22:36

Na mit lőttem a búcsúba'? :smoker: 3 db 13w3sunFEMALE->Dsub15 csatlakozót, amivel a meglévő 13w3-13w3 kábeleinkkel össze tudjuk kötni a sparcstation4-et és az lx "lunchboxot" monitorral. Az lx csynces, de az sem baj, mert lőttem 13w3sunMALE->4xBNC kábelt is r-g-b-csync kiosztással. Akadt még 2 db25-ös nullmodem kábel, és egy fater-fater db25-ös toldó, ami gender changer lesz sunhoz. Ja, meg egy laplink kábel is akadt, amelyik pont jó lesz norton commanderhez két péécéé közé :Đ

#2346 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 02. 13:28

16megas 30pines RAM-okkal van valakinek tapasztalta?
Nem is hallottam ilyenrol korabban, most meg olvasom, hogy Kulfoldisztanban mindenkinek ilyenekkel vannak tele az AWE32 kartyai:)
GUS PnP-ben, es SPARCstation2-ben is mehetnek vajon?

#2347 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 03. 13. 13:54

QNX operációs rendszernek volt egy 4.x verziója, amiből közkinccsé lett két demófloppy változat. A két változat annyiban tért el egymástól, hogy az egyik soros modemen tudott internetre csatlakozni, míg a másik 3c509/ne1000/tulip*.* chipes hálókártyákon. Nos, az ethernet kártyás változat nem támogatja a qemu és más emulátorok ne2000 hálókártyáját, így ha internetet akarunk csiholni, akkor marad a modemes változat, mint alternatíva. Ehhez pedig írtam egy modem emulátort, a chat alkalmazás ide nem jó, mert kell garbage, amit generálunk ahhoz, hogy lássa a guest vm a (virtuális) soros portot. Szóval qemu vm-ben hálózattal beüzemeltem a qnx demófloppyt, amit másnak eddig nem sikerült. Linux host alatt. Konfiguráló/indító script és floppy image kérhető tőlem. Az image megtalálható a 17-es (vírusos) chip cd-n is :Đ A script függőségei: socat, telnet, pppd, iptables. A poén az, hogy sajnos az ethernet kártyás qnx demófloppy a nálam előforduló mezei ne2000 hálókártyákkal (realtek 8019AS) kiválóan működik éles vason :s

#2348 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 04. 20:29

Napi kvizkerdes: Apple AAUI transceiver vajh' mukodik-e Sun geppel? A csatlakozok stimmelnek, de a Sun cuccahoz sehol nem talalok labkiosztast, mindenhol csak a kesobbi, 26pines csatlakozorol van info.

Egyebkent a heti termes brutal: Sun CG3 es CG6 framebufferek, Ethernet/SCSI kombok (ezen van a 14pines AUI), valami PCI ethernet, egy SunPCI, tovabba 1-1db Fujitsu MB86903-40, Weitek 8601-040, Weitek POWERuP CPU-k:)

Esetleg tudja valaki, hogy mi a kulonbseg az MB86903, Weitek 8601 es az LSI 64811 CPU-k kozott? Ugyan azokban a gepekben fordulnak elo, a fobb parameterekben (ranezesre) nincs elteres.

Ja, es keresek emberi aron SPARCstation 1, 1+, 20, IPC, IPX gepeket, es/vagy olyan SPARCstation 2-t, amiben a CPU foglalatban van:) Lunchbox elonyben:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2014. 07. 04. 20:29 -kor

#2349 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 11. 19:45

Na.

Regebben boltoltam egy SPARCstation 10-et. Eleg hurka, SM40 (TMS390, 40MHz, se cache, se semmi), 128MB RAM, valami 500-as vinyok. Eleg szolid darab, de ma megjott a ket darab 511-6224 CPU modul (leanykori neven ROSS HyperSPARC, Cypess CY-625 CPU, 125MHz, 128k cache), igy mar kicsit odabaszosabb lett:) Mondjuk 70W helyett zabal 200-at, ha meghajtom:D

CPU kukabuvaroknak lehet, hogy lesz valami LSI SPARC-om (+TMS390 FPU), mert kaptam ma egy ketes allapotu (lehet, hogy doglott) SPARCstation2-t, es ha nem mukodik, akkor csak a hazra meg par egyeb cuccra tartok igenyt:)

#2350 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 14. 22:10

Az utóbbi hónapok/évek termései, mazsolázva:

Spann ibm 850 (powerpc) aix4.3.3 gépére tenni aixot, ml11-et, rpm-et, böngészőt (mindegyik a böngésző előfeltétele). :reszeg: Röviden: két év alatt done. Hosszan: majd talán később részletezem, tele volt szopással.

Jelenleg egy kukázott emac g4-ről írok, nagyon tápos kis gép, sekxy. Minden van rajta. Mindent tud, amit kell.

Írtam pdp5/pdp8 emulátort, perlben, elvileg platformfüggetlen. DECTAPE binhalt image-t betölti és helyesen végre is hajtja. :eek:

Kapjátokbeaseggemhogynemírtok trololo :Đ

BTW jön majd még egy rakat risc szarság, ellep.

#2351 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 07. 27. 17:18

En csak egy par Sun SM61-et kukaztam (SuperSPARC, 60MHz, 1024k L2:)

CPU_#0       TI, TMS390Z55(3.x)       1Mb External cache
CPU_#2       TI, TMS390Z55(3.x)       1Mb External cache

A CPU kukasoknak rossz hir, hogy a SPARCstation2 mukodik. A tobbieknek ez jo hir, mert konnyen lehet, hogy cserealapkent vegzi:)

#2352 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 08. 16. 21:15

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2014. 07. 15. 00:10

Az utóbbi hónapok/évek termései, mazsolázva:

Spann ibm 850 (powerpc) aix4.3.3 gépére tenni aixot, ml11-et, rpm-et, böngészőt (mindegyik a böngésző előfeltétele). :reszeg: Röviden: két év alatt done. Hosszan: majd talán később részletezem, tele volt szopással.
...

ibm powerseries 850-re hogyan kerül böngésző?
egyik lehetőség: rom flash, majd windows nt/solaris2.5.1-ppc/os2 bebootolása... pfuj! másik lehetőség: aix. aix-ből mi kell? 4.3.3, régebbi nem jó (gy.k. a 4.3.3 a latest 4.* aix). 5.x aix elvileg nem támogatja a videót benne - legalábbis a testvér-laptopjaiban (thinkpad 850/860). amúgy meg kegyetlenül lassú lenne az aix 5+, ha támogatná egyáltalán. Mivel telt az első néhány hónap? Bebootolt rajta az előző tulajtól származó 4.x aix, amit telepítő hiányában nem tudunk rootolni (sem gyalulni). Mi kell a telepítőhöz? CLV módban megírt cd, mert a belehelyett pata cdrom nem cserélhető, mást nem hajlandó megenni a boot rom. Nem, nem hajlandó más ibm azonosítójú cdromok fogadására sem, próbáltuk. RW-t nem olvas. Marad a CD-R, ha nem tudunk szerezni eredeti aix4.3.3 kitet. Szóval CLV módban írható, 1x-4x sebességgel írható nyers média vadászata megindult. Ami sikertelen lett. További showstopper volt, hogy megfelelő író is kellett volna hozzá, tehát dupla kudarc. De szerencsére egy ismeretlen adományozó megdobott minket egy eredeti aix4.3.3 kittel. \o/ . Ekkor tettünk rá aix-ot. De pár hónap alatt konstatáltuk, hogy Maintenance Level (a service pack aix alatti elnevezése) nélkül semmire sem megyünk. Kell latest ML, ami az ML 11. Nosza rajta, tőcsük le! Megfelelő titkos site-on megtalálható az is. No, akkor felgyorsulnak az események. Szóval, bika x86 laptopra mindent letöltünk, a telepített aix4.3.3 rendszert ledd-zük laptopra, hogy bármikor helyre lehessen állítani. Ugyanis utánaolvastunk, a chfs fájlrendszer újraméretezésre képes, de csak növelni tud, csökkenteni nem. Ergó ha elbasztuk a méretezést, nem tudunk csökkenteni, kell helyreállítási pont. Márpedig egy megtalált firefox-for-aix telepítési leírás (és prebuilt sw) szerint előfeltétel az ML 11. ML 11 telepítéshez meg kell a fájlrendszer méretezés. Ami mint később kiderült, nem igaz. Mert az aix már olyan okos és ügyes, hogy a csomagokból álló ML telepítésekor automatikusan állítja be korrekt módon a fájlrendszer méreteket, és azokat automatikusan alkalmazza is. Viszont volt még szopóroller bőven. Pl. hogy hogyan kerül az ML az aix-os gépre. Ubuntu NFS nem állt a helyzet magaslatán, több nap szopás után letettünk róla. CD-R CLV hiánya miatt kizárva, másik mencsesztert csak a legvégső esetben használnánk. Így kapott egy chfs-t a rendszer, majd ftp-vel felmásoltuk az ML 11-et az aixra. Node az ftp-vel való másolás sem ment korrekt módon. Mert ismerős bftpd forkját használtuk x86-on (chrootban, mert nem bízunk benne, malicsusz is lehet), mint szerver (az aix4.3.3 beépített ftp szervere helyett, ami hiba volt, sok szopást megspórolhattunk volna, ha aix ftp szervert használunk, és x86-on ftp klienst). Nos, ki nem debuggolt módon, 20 percnyi session után vagy a szerver, vagy az aix kliens dobja a kapcsolatot, aktív másolás alatt is. A service pack eredetileg tar.gz, ami ki lett csomagolva tar-ra. Mert gzip-elni meg bzippelni már nem maradt hely az aixos gépeken, /tmp biztos nem elég rá. Szóval ftp-vel való másolás megszakadt 800 megabájtnál. Sebaj, split-eltük a bináris tart, átküldtük a maradékot. Összecatoltuk, ami először sikertelen volt az aix-os ulimit beállítások miatt. ulimit módosítva lett, azután sikerült. De ekkor meg hibás a tar, fasza, kezdjük elölről, aix tar 800MB chunk szerencsére megmaradt, abból kilistáztuk az ép fájlokat, a maradékot meg becsomagoltuk x86 szerver alatt, és a maradék 500MB-ot szépen átküldtük az aix-os gépre. azután vártunk egy hetet, persze előtte még a firefoxot, rpm-t, meg a négy firefox-hoz kellő rpm csomagot is felmásoltuk az aix-os powerseriesre. No, akkor pihi. Azután pedig mindent telepítettünk a leírás szerint installp és rpm az aixos masinériára. És pöccröff ment, elindult a firefos, tesztelve kedvenc^W kukás it site-jainkon (konkurencia helye). Firefox 1.5 a dobozban!

#2353 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 05. 23:15

Utóbbi hetek fejleménye:

Szereztünk egy wyse terminált, ami fordított genderű. fasza, mert sajnos fordított genderű az a sparcstation lx meg 4, amihez szánjuk. Így a meglévő db25m-rj45f sun nullmodem adapterek kétszer fordítanák meg az érkiosztást, és modemkábel lenne belőle, ami nem nyerő, nekünk nullmodem kellene.
Szereztünk egy dec vt510-est, teszteletlen.
Szereztünk egy alphaservert, 50+kg, teszteletlen. Tru64 origi kit/PAK wanted!
Szereztünk egy sparc 13w3 monitort, ezzel telepítettük ma a solaris7-et egy sparcstation 4-re sikeresen. Kúl. De még hogy!
Úgy, hogy kiírtuk cdrw-re a solaris7-et. Amit a bontóból régen megvett scsi dvd-rom simán lekezelt, faintos gyémántos rajshoppos priness módjára (sicC!)
Jut eszembe, két sun type 4* egerünk és billentyűzetünk is van. Használjuk is. Meg van tonnányi 13w3 sun adapter/kábel/toldó is.
Az előbb említett sparcstation 4 nvramja halott, infókat ide az újjáélesztésről. Páka van, ón van, fűrész van, ergó minden van hozzá.
Kérdés, főleg NEUROFiRE-nek: egy sparcstation LX 2x8=16MB ramos gépre melyik a legfrissebb solaris, amelyik felmegy?
Szereztünk egy ppc-s macet, infó később.
Szereztünk egy 2x1 gigabájt ramos(!) tualatin dual cpu-s szervert, tonnányi diszkkel, raid5 vezérlővel, fain, megvan a storage+gateway alap.
Meglévő sparcstation LX-ben működik az nvram! Kap majd egy 4.5G lvd80-as diszket, oszt jóvan

Szóval akkor wanted:
wyse terminál speciális keycombók leírása (break, switch, stop+a, stb.)
tru64/openvms/digital unix original media és/vagy PAK
original solaris/sparc kitek, minden, ami solaris7 vagy régebbi
sparcstation 4 nvram
sparcstation 4-be vagy SS LX-be való diszkkeret
minden powerpc alapú mac-es hardware, wifi kártya, sim modem, pcmcia-szerű wifi, airport, minipci-szerű wifi, vga kártya, powermac g5 tower ház, powermac g4 digital audio táp, esetleg ház, telepítőkészlet. Minden g3-g4-g5 vas jöhet caqmpakk.

cserealap: sok pc meg sparc alapú hulladék, de van más risc szarság is, gonosz switchek, egyéb hálózati szarságok.

#2354 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 12. 18:10

Idézet: kettoc64elado - Dátum: 2014. 10. 06. 00:15

Utóbbi hetek fejleménye:

Szereztünk egy wyse terminált, ami fordított genderű. fasza, mert sajnos fordított genderű az a sparcstation lx meg 4, amihez szánjuk. Így a meglévő db25m-rj45f sun nullmodem adapterek kétszer fordítanák meg az érkiosztást, és modemkábel lenne belőle, ami nem nyerő, nekünk nullmodem kellene.

Ha mar RJ45 is kepbe kerult, akkor hasznaljatok rollover kabel helyett sima ethernet kabelt (vagy egyenesen kotott lapos 8 eres cuccot, tokmindegy), vagy forditva:)

Wyse tipust erdemes lenne leirni, anelkul nehez csodat tenni:)
Illetve igeny eseten nalam is rohad valahol egy zsir uj (illetve 20+ eves, de amugy zsir uj, en bontottam ki:) valami terminal, asszem az is Wyse, csak amiota vagy egy VT420-em azota felejtos (meg elotte is az volt), akit erdekel viheti.

Idézet

Az előbb említett sparcstation 4 nvramja halott, infókat ide az újjáélesztésről. Páka van, ón van, fűrész van, ergó minden van hozzá.

http://www.squirrel....hostid.faq.html
http://www.giga.nl/w...omputers/nvram/
Meg nem csinaltam meg (nalam is van par doglott NVRAM-os mindenfele), de lattam mar mukodni, sot van is egy haxolt NVRAM-os SS2-m:)

Idézet

Kérdés, főleg NEUROFiRE-nek: egy sparcstation LX 2x8=16MB ramos gépre melyik a legfrissebb solaris, amelyik felmegy?

Nemkellazneked:) Egyebkent 2.x-re tippelek:)
Egyebkent erdekes konfiguracio lehet, mert ez a gep doksi szerint csak 4 es 16megas modulokat eszik:) Mondjuk irtak valahol, hogy bank1-ben mennek a 32megasok is, es igy 2x32+4x16=128M RAM-ot lehet belepakolni:)

Idézet

Meglévő sparcstation LX-ben működik az nvram! Kap majd egy 4.5G lvd80-as diszket, oszt jóvan

Ezzel ovatosan, mert ezek a vinyok tudnak zabalni es melegedni (a regi SPARC-oknak legendasan szar a hutese, es a tap sem biztos, hogy boldog lesz).

Amugy mi ez a tobbes szam elso szemely? Osszealltal valami hozzad hasonlo orultekkel? :)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2014. 10. 12. 18:10 -kor

#2355 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 10. 13. 21:21

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2014. 10. 12. 20:10

Wyse tipust erdemes lenne leirni, anelkul nehez csodat tenni:)

WY55 vagy miféle, nincs előttem. Két db25-ös female csati van a hátulján.

Illetve igeny eseten nalam is rohad valahol egy zsir uj (illetve 20+ eves, de amugy zsir uj, en bontottam ki:) valami terminal, asszem az is Wyse, csak amiota vagy egy VT420-em azota felejtos (meg elotte is az volt), akit erdekel viheti.

Csak akkor érdekel, ha kidobnád. De olyat meg úgysem teszel, mert kell nekünk a hely :Đ

Ismertem a linkeket, csak nem voltak meg a historyban. THX!

Nemkellazneked:) Egyebkent 2.x-re tippelek:)

Nos, buziqrwa qemu-system-sparc nem hajlandó SS5 firmware és SS5 gépes beállításánál n*32MB-tól eltérő, pl. 16 mega ram használatára. Azaz nem tudok egy LX konfigurációnyi ramos gépet emulálni, hogy a solaris elindul-e rajta. Így belenéztem a solaris2.6 iso fájljába, és strings és grep unix toolok használata után láttam, hogy 16 mega ramos gépre már települ, de csak curses textmode-ban.

Amugy mi ez a tobbes szam elso szemely? Osszealltal valami hozzad hasonlo orultekkel? :)

Úgy is mondhatjuk. Ha érdekelnek téged a sparcok, arra azt tudom mondani, hogy minket meg az sgimips és macppc, mac68k, esetleg macintel cumók. Csere ér! Van sparc64-es cuccunk is, nagyobbfajta méret, mint cserealap, talán fire v240. NetBSD-t meg solarist kapott mutatóba. Inteles/AMD-s szaraink is vannak, mindenféle szervercucc is, meg desktop hulladék (azaz pc-nek használható intel alapú szemétbánya). MacPPC G4 jószágunk is van, kettő darab, egyik darabokban, másik egészben. G5 (géöt) powermac házra is vadászunk, meg G4 (génégy) Digital Audio táp+ház kombóra. Managelhető és passív hálózati szarokban is bővelkedünk. Értelemszerűen az előbb felsoroltaknál a macekhez inkább mégtöbb macet keresünk, a többi hw az cserealap.

Szerkesztette: kettoc64elado 2014. 10. 13. 21:27 -kor

#2356 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 03. 22:46

így kell hálózatot csiholni a slip-pel felkonfigurált xenix386 vm-nek linux hoston VIRTUALBOX alatt úgy, hogy socket pipe-ot rendelünk a soros porthoz, ami a "/tmp/xenixslip" path-ra mutat:

cat socat-pipe.sh
#! /bin/bash
while [ ! -e /tmp/xenixslip ]; do echo -n .; sleep 1; done; echo
set -x
socat unix-connect:/tmp/xenixslip PTY,link=/tmp/xenixslippty,raw,echo=0 &
sleep 1
grep -q 1 /proc/sys/net/ipv4/ip_forward || ( echo 1 1>/proc/sys/net/ipv4/ip_forward ) &
sleep 1
slattach -d -p adaptive '/tmp/xenixslippty' 1>/dev/null 2>/dev/null &
slattachPID="$!"
sleep 1
ifconfig sl0 192.168.7.1 dstaddr 192.168.7.2 netmask 255.255.255.252 mtu 576 up 1>/dev/null 2>/dev/null &
sleep 1
iptables -t nat -A POSTROUTING -s 192.168.7.0/30 -j MASQUERADE 1>/dev/null 2>/dev/null &
sleep 1
set +x
while [ -e /tmp/xenixslip ]; do sleep 5; done
kill -9 "$slattachPID"
./flush-iptables.sh

cat flush-iptables.sh
#! /bin/bash
if id -u | grep -q '^0'; then
    :
else
    exit 1
fi

for i in $( iptables -t nat -n --line-numbers -L | awk '/^Chain POSTROUTING/,/^$/{print $0}' | grep '^[0-9]' | grep '192\.168\.7\.' | awk '{ print $1 }' | tac )
do
    iptables -t nat -D POSTROUTING "$i"
done

for i in $( iptables -t nat -n --line-numbers -L | awk '/^Chain PREROUTING/,/^$/{print $0}' | grep ^[0-9] | grep '192\.168\.7\.' | awk '{ print $1 }' | tac )
do
     iptables -t nat -D PREROUTING "$i"
done

a fenti fájlok közül a socat-pipe.sh -t rootként kell futtatnunk, pl. sudoval. Szigorúan azután, hogy elindítottuk a virtualboxban a xenix386 image-et!

Az utóbbi hetek termése: egy 1 GHz-es powermac G4, egy 3com managelhető switch, amit jól lát a WYSE terminál a sparc-os nullmodem adapter+cisco kábel segítségével. OSX 10.5.x image WANTED! Lehetőleg 10.5.8 update-tel együtt keresem, powerpc verziót!

Kérdés, főleg CPU gyűjtőket érintheti a dolog: kit érdekel egy Socket423-as SD ramos alaplap benne 1.5GHz Willamette processzorral gombokért? Jelenlegi desktopom az, csak lecserélődik egy (több) powerpc-s macre. Link itten-e: http://www.motherboa...28MS-6529%2529/

Jön majd még: sok sparc (SS20 is, hogy csörögjön a nyála neurofire elvtársnak), még egy eMac G4 a jelenlegi mellé, stb.

#2357 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 09. 23:47

Heti teszteredmény:

Van egy g4-ünk fullosan, ami egy 533MHz-es powermac, konkrétan digital audio.
Van egy g4 lapunk meg belevaló szellemképes 28V vga, ami működik, megszólaltattuk az előbbi gép házában. E lapbeli cpu 400MHz-es és AGP slotos, ami azt jelenti, hogy a lap vagy AGP, vagy gigabit. Hogy pontosan melyik a kettő közül, az leolvasható volna a Model ID-ból, ha rendesen megnéztük volna, amikor az eredeti installdvd-t elindítottuk rajtuk.
Ugyanis a Model ID:
- AGP esetén:
- - PowerMac3,1
- Gigabit ethernet esetén:
- - PowerMac3,3

További szopó, hogy az amúgy más meghajtókombinációk által gyönyörűen olvasható mínuszos dvd-rw-t nem olvassák a mezei CDRW+DVDROM kombódrájvok két másik Macben, mindkettő egy gigaHz-es. Asszem dvd+-rw egységet fog kapni mindkettő.

Ilyenbe való ddr ramot honnét lehetne kukázni? 512MB és nagyobb kockák érdekelnének ilyenbe -> http://www.everymac....g4_1.0_mdd.html

Eredeti vagy írt osx 10.5, esetleg 10.4 installer kitek wanted!

#2358 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 11. 21:53

Szerintem kb. barmilyen jobbfajta (ertsd: a gyarto kepes volt rendes tartalmat feltolteni az SPD-be) DDR RAM jo lesz bele, max. annyi szopatast tudok elkepzelni, hogy olyan RAM kell bele ami PC2100/2700 de CL2 (szoval a mindenhol fellelheto CL2.5-os nem megy benne)

Amugy az mit jelent, hogy vagy gigabit vagy AGP? :) Illetve mi a lofasz az a 28V VGA?

Nincs valami PCI-os PowerMac-etek ami nagyon nem kell nektek? :) Van itt par Mac-be valo PCI kartyam es az egyiket nagyon szeretnem beizzitani (NumberNine T2R4 chip van rajta (vagy Revolution3D a tokom emlekszik mar), meg memoriabovito modul meg minden lofasz, Formac ProFormanceII vagy ilyesmi nevre hallgat), meg van valami ATi Rage2 is ami szinten Mac-es, mondjuk azt pont leszarom:>

#2359 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 16. 20:26

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2014. 11. 11. 23:53

...
Amugy az mit jelent, hogy vagy gigabit vagy AGP? :) Illetve mi a lofasz az a 28V VGA?

gigabit vagy agp, az egy márkajelzés. a gigabit onboard gigabit ethernettel készült (és agp slot is van benne), az agp meg a pci-tól különbözik abban, hogy van benne agp slot is (viszont csak 10/100-as ethernet van benne). Információ itt:
http://www.everymac....owermac-g4.html

A 28V-os vga meg egy agp-s szörny, amin van még külön élcsatlakozó egy 28V tápslotnak, ami az alaplapon kell legyen. Miért? Azért, hogy a spéci apple-dvi csatlakozón keresztül delejjel el tudja látni a rácsatlakoztatott apple monitort. Szerencsére van rajta mezei dsub15 vga csatlakozó is, mert apple monitorunk nemvan.

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2014. 11. 11. 23:53

Nincs valami PCI-os PowerMac-etek ami nagyon nem kell nektek? :) Van itt par Mac-be valo PCI kartyam es az egyiket nagyon szeretnem beizzitani (NumberNine T2R4 chip van rajta (vagy Revolution3D a tokom emlekszik mar), meg memoriabovito modul meg minden lofasz, Formac ProFormanceII vagy ilyesmi nevre hallgat), meg van valami ATi Rage2 is ami szinten Mac-es, mondjuk azt pont leszarom:>

Pci-os mac nincs, mind agp-s, ami nálunk van jelenleg. Fölösleges sincs, de hátha pár hét múltán meggondoljuk magunkat. Amúgy minden apple vas jöhet ide. Az ati rage-dzsel elkezdtem szemezni. Jelenleg egy g4-es lap van, amit sikeresen beüzemeltünk, de tápot külön KELL gyártani hozzá, mert spéci, 11x2-es atx-jellegű csatlakozós, amin kap 0V, +5V, +12 _ÉS_ +28V (meg talán negatív) feszültségeket (tizenegyszer kettő, nem elírás). A 28V ún. trickle power, kell a bekapcsoláshoz meg a standby módhoz is. Azon kívül a ház, amibe beleraktuk ideiglenesen, spéci tűsoros csatlakozóval köti össze a bekapcsológombot és az alaplapot. Bővebb infót itt kaphatsz a tápról:

http://www.allpinout...rd_Power_Supply
http://www.retrocomp...docs/pinout.htm

Az árválkodó g4 lap amúgy a fullos g4 konfigunk házával+tápjával lett beüzemelve jól, szerencsére kompatibilisek a tápcsatlakozók egymással. (Ami két apple termék között is ritka).

#2360 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 11. 29. 18:26

Keresem az alábbi dvdrw-ket:

pioneer dvr-mcc, pioneer dvr-107, pioneer dvr-108, plextor px716a(L)

Előny, ha nemdestruktívan leszedhető a tálca profilja.

Btw most árulnak egy konkurrens site-on 10 db 10MHz-es 808x-as lapot.

Nemsokára lesz egy fasza dds-2 kazettás egységem, 5 db szalaggal. Lehet, hogy megkínálom vele a vaxot.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.