HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#2361 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2014. 12. 14. 19:38

Na, ma 10 éves lettem! :birthday2:

Ennek örömére kaphatok-e Senior tag vagy annál magasabb rangú titulust itten-e?

Retróságok:
Kerítettem egy ppc-s apple laposgépet, nagyon csecse!

NEC dvdrw meghajtó is kerestetik!

#2362 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 20. 23:17

Nos, mai termés:

1 darab powermac g4 400MHz gigabit ethernet alaplap, kitesztelve, okay.
1 sun sparcstation LX, bad nvram, 96MB ram, ohne disk + billentyűzet + optikai egér
1 sun sparcstation 20, GOOD nvram, dual proc, disk, internal cdrom unit, sok ram
1 sun blade 100, bad nvram, ohne hdd + hozzávaló billentyűzet + egér
1 sun 19" monitor, kiszáradt kondik, egy óra melegedés után nagyjából jól működött.
1 faxgép, pauszpapíros

NEUROFiRE, és persze mások: mid van cserébe? scsi-s vaxok érdekelnek fullosan, meg macppc, amiga vasak.

#2363 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 22. 19:49

https://hup.hu/node/137568

Hatha erdekel valakit.
Sun nagyvasak, RS6000-ek, ilyesmi.

SL:
A SS20 jol hangzana, de ertelmes vasat nem nagyon tudnek adni (+cipelje a tokom, +a linkelt Intellistation-re sem repulok ra, ezen okokbol kifolyolag)
Lehet, hogy oregszem:)

#2364 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2014. 12. 23. 22:48

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2014. 12. 22. 20:49

...

A SS20 jol hangzana, de ertelmes vasat nem nagyon tudnek adni (+cipelje a tokom, +a linkelt Intellistation-re sem repulok ra, ezen okokbol kifolyolag)
Lehet, hogy oregszem:)

Öregszel, valami custom 13w3 framebuffer kártya is van az SS20-ban, elfelejtettem írni. (Nem bontjuk meg, működik, type4 vagy type5 egér+bill is van hozzá, meg korhű sun monitor, de vannak tonnaszámra sun 13w3-dsub adaptereink, meg sun 13w3-csync 4(négy)xBNC adapterünk is) Biztos, hogy nincs valami jobbféle scsi-s vaxod/pdp-d cserébe? Más jelentkező esetleg? mac is játszik :cool: BTW a múltkor, azaz pár hozzászólással korábban mintha még az LX-ek érdekeltek volna téged, rapszodikus egy alkat vagy :pokeas2: Egyik nap LX, másik nap SS20 :D

#2365 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 01. 04. 15:19

Igazabol nem az LX erdkel, hanem lunchboxos barmi.

#2366 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 01. 20. 19:38

Egy rakat teszteletlen sun vas esett be. ultra 1, 5, 30, blade 100, 3 storage, blade 1600+két penge benne, sparcstation5, sparcserver5, type4x billentyűzet+egér.
Tesztelés folyamatban...

Puncik voltatok megvenni a p4 konfigomat, pedig macbe is jó wifi kártya VOLT benne :p mondom VOLT :cool: A konfig még mindig eladó.

A powermac kapott egy wifi kártyát, amivel kifogástalanul működik.

Rengeteg x86 stuff van, amivel játszadozni lehet, valami slip gatewayt is össze kellene ütni.

Nagy Monitor Teszt:
4 db TFT lcd zöldszinkronos és csynces, csupán az egyik nem tudta a sun LX felbontást. 2 db CRT bnc digós, és mind tudja a sog-ot meg a csyncet. Sun 13w3->dsub adapterek, 13w3-13w3 kábelek, 4xBNC->13w3 kábelek kiválóan működnek!

Szerkesztette: kettoc64elado 2015. 01. 20. 19:41 -kor

#2367 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 08. 22:05

Utóbbi időszak termései:

Sun enterprise 4500, 2 db sun enterprise 3500, egyik pótalkatrész, sun ultra enterprise 450, sun fire V280R. Mindegyik szarásig diszkekkel (már amelyikben van gyárilag hely/fiók), rammal, cpu-val. V280R kivételével mind tesztelve observer kábelen terminállal. Lett csomó alkatrész is, pl. sun sbus 13w3 framebuffer kártya, ethernet kártya (bad nvramos sunokhoz király), újabbb type5 vagy type4 billentyűzet+egér, fc diszkek, keretek, fc switch, spare alkatrészek (cpu, diszk, ram, takaróelemek, műanyag vázrészek szarásig) a fenti nagyvasakhoz, stb. E nagyvasak eladók/cserélhetők más retró/risc/macppc/macintel/ibmps2/ibmps1/xt vasakra, BP/agglomerációban fuvar megbeszélhető, ha segítesz cipelni :p Btw érdekes játéxerek, csoda, hogy még működnek annyi idő után! No, nextstep telepítés lesz az érdekes, lehet, hogy a sparcserver5+framebuffer kombó jut e nemes sorsra. Bár úgy olvastam,h ogy framebuffer támogatásban eléggé szegényes a nextstep. Mielőtt elcsodálkoznátok, nemcsak solaris volt sparc32-re, hanem nextstep is :cool: és van image, kérésre küldök ;)

#2368 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 14. 13:20

Urak, nincs valakinek elfekvo, Prestonia magos 533MHz-es FSB-s 3.06G/512k-nal combosabb procibol ket egyforma, mukodo? :) Cserebe van pl. Irwindale magos Xeon, 3.8G/2M-ig bezarolag:)

Nehany ev utan (kurva regota nalam van a lap es a CPU-k) sikerult kukaznom olyan S603/604 CPU hutot es keretet, amit nem magahoz a hazhoz lehet rogziteni (ehhez ugye specko haz kell...) hanem az alaplaphoz. Mondjuk igy is kicsit barkacs feeling, es a huto is rack hazba tervezett passziv darab (raadasul valami combosabb venti kell, mert 120mm-es mezei PC ventivel megfujatva idle 70 fokos a CPU:D), es 8db helyett csak 4db M4-es anyat talaltam itthon, szoval csak egy procival megy a cucc, de legalabb haladok:)
Az alaplap egy Tyan Thunder i7505, egy CPU-val es egy Matrox P650-nel idle 120W :D Gondolom a tervezett vegleges kiepitesben (dual CPU, 3dlabs Wildcat III, 4x512M RAM, 10k-s SCSI vinyok) lesz vagy 250W. Vagy tobb:)

Ja, olyan tap is erdekelne, amin van 6pines EPS csati. Vagy legalabb maga a csatlakozo, a tobbit majd megbarkacsolom, mert az AGPPro-s kartya miatt valoszinuleg kelleni fog. Ha valakinek van olyan ATX hatlapja ami kb. passzol ehhez a laphoz az is erdekelne:)
http://img.tomshardw...tyan_wtx_io.jpg

Nabazdmeg. Szetszedes utan az is kiderult, hogy miert 70 fokos a proci: alig er hozza a hutoborda.
Egy kis nezegetes utan kiderult, hogy a S603 CPU-k magasabbak, mint a S604-esek, a huto meg S603-as gepbol szarmazik, ugyhogy kicsereltem a professzort egy 3G/512k-s csodara, ami S603, egybol csak 40 fok korul van a homerseklet... Faszomat az Intelbe is, mi a tokomert csinalnak allandoan 'majdnem kompatibilis' cuccokat. Meg jo, hogy nem sutottem meg semmit.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2015. 02. 14. 13:50 -kor

#2369 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 15. 13:03

Ize, ha egy SGI Indy bekapcsolas utan zolden vilagit (a power LED) es zenel (majd' beszartam, nem szamitottam ra es eleg hangos volt:), akkor az mar jot jelent, nem?

Egyelore se soros konzol, se monitor, de mar dolgozom rajta:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2015. 02. 15. 13:04 -kor

#2370 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 16. 16:12

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2015. 02. 15. 13:03

Ize, ha egy SGI Indy bekapcsolas utan zolden vilagit (a power LED) es zenel (majd' beszartam, nem szamitottam ra es eleg hangos volt:), akkor az mar jot jelent, nem?

Egyelore se soros konzol, se monitor, de mar dolgozom rajta:)

A zöld jó jel; de ha kéken kezdene derengeni, akkor fuss, mert arra járt Cserenkov. :D :D
... a trip back in time is all I need ...

#2371 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 20. 18:03

VT510 terminál beüzemelés lesz a hetekben. Vagy nem :p Ki kell szolgáljon tucatnyi sparcot meg egy alphát.

#2372 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 22. 17:41

Eladó p4-esem kiszolgál megint. Kaptam DDS-? szalagegységet, scsi, kazettákkal. Nagy kazettagyalulást rendezek majd vele :cool:

#2373 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 02. 24. 15:24

Nos, a kazettagyalulás elmarad, megfelelő scsi vezérlő hiányában. Ugyanis egyik nem megy, a másik meg nem látja a kazettás egységet (6 caddys, selection tray system, "revolver"). 4 DDS2 és 1 DDS1 kazettát kaptam vele, azzal majdnem teli a tár :cool: . Tegnap este szopkodtam sokat az amúgy eladó p4-emmel, amikor próbáltam a kazettás egységet beüzemelni vele.

#2374 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 15. 14:06

Na, ugy nez ki, hogy a harom Indy kozul legalabb egy mutat valami ertekelheto eletjelet. Ja igen, gyartottam konzolkabelt. Kozben tobben is csuklottak, pl. a Mini-DIN csatlakozok megalmodoi, es azok akik kitalaltak, hogy ilyen soros portokat kell rakni a gepekre, de leszarom, mert mukodik.
A kezdet nem volt tul biztato:

Data path test                             *FAILED*
        WD SCSI0 path test                 *FAILED*
        RTC path test                      *FAILED*

Exception: <vector=Normal>
Status register: 0x30004803<CU1,CU0,IM7,IM4,IPL=???,MODE=KERNEL,EXL,IE>
Cause register: 0xc000<CE=0,IP8,IP7,EXC=INT>
Exception PC: 0xbfc03284, Exception RA: 0xbfc0327c
Interrupt exception
Bus Error ?
Local I/O interrupt register 1: 0x20 <ACFAIL>
Local I/O interrupt register 2: 0x10 <KBD/MOUSE>

NESTED EXCEPTION #1 at EPC: 9fc39bd0; first exception at PC: bfc03284

Anyazik az NVRAM miatt (leszarom), a SCSI miatt (nincs lezarva a busz, leszarom), a billentyuzet es a tapegyseg miatt (leszarom, leszarom), mondjuk a Data path test fail mar nem annyira tetszik.
A masodik Indy kb. ugyan ezeket mondja, csak a SCSI-ra nem anyazik (van kabel, azon meg lezaro), de innentol semmi.
A harmadikban nincs CPU.
A memoria elegge kokany, 4db modul (ebbol harom kulonbozo:), 1Mx36 FPM.

Mivel par hete megjott a (kurva draga) 128megas memoria kit ezert beleprobalom az elso gepbe:
Data path test                             *FAILED*
        RTC path test                      *FAILED*

...es innentol semmi. Anyad, nezzuk a masikat:

System Maintenance Menu

1) Start System
2) Install System Software
3) Run Diagnostics
4) Recover System
5) Enter Command Monitor

Option?

Na ez mar jobban tetszik.
Command Monitor.  Type "exit" to return to the menu.
>> hinv
                   System: IP22
                Processor: 100 Mhz R4600, with FPU
     Primary I-cache size: 16 Kbytes
     Primary D-cache size: 16 Kbytes
              Memory size: 128 Mbytes
                 Graphics: Indy 8-bit
                    Audio: Iris Audio Processor: version A2 revision 4.1.0
>> date
March 15 2013, 14:01:27 GMT
>>

Erdekes modon az NVRAM-ra sem anyazik az elso bekapcsolas ota, es par perc kikapcs utan meg a datumra is emlekszik.

Mivel IRIX ISO-m nincs (vannak valamik, de at kell neznem oket) ezert kiirtam valami NetBSD-t, turok SCSI-s CDROM-ot, aztan meglatjuk.

#2375 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 15. 17:34

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2015. 03. 15. 15:06

Na, ugy nez ki, hogy a harom Indy kozul legalabb egy mutat valami ertekelheto eletjelet. Ja igen, gyartottam konzolkabelt. Kozben tobben is csuklottak, pl. a Mini-DIN csatlakozok megalmodoi, es azok akik kitalaltak, hogy ilyen soros portokat kell rakni a gepekre, de leszarom, mert mukodik.
...

Mivel IRIX ISO-m nincs (vannak valamik, de at kell neznem oket) ezert kiirtam valami NetBSD-t, turok SCSI-s CDROM-ot, aztan meglatjuk.

Te pupáktubák, van nekem kőcsönbe sgi-hez való nullmodem kábelem, egyik vége 8pin minidin-b, másik vége de9 szokásos 9 pines soros. Gondolom, jókor szólok :Đ

Egyébként repül mindjárt a privát üzenet, irixes image ftp url-lel!

#2376 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 15. 18:37

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2015. 03. 15. 17:34

Te pupáktubák, van nekem kőcsönbe sgi-hez való nullmodem kábelem, egyik vége 8pin minidin-b, másik vége de9 szokásos 9 pines soros. Gondolom, jókor szólok :Đ

Egyébként repül mindjárt a privát üzenet, irixes image ftp url-lel!

Kosz, de a kolcson kabelt a hajamra kenhetem, hacsak nem akarom (nem akarom:) vegleg eltokiteni:)
Amugy igazabol Mini-DIN8 dugo - RJ45 aljzat kabelt csinaltam, amibe Cisco (bekotesu) rollover kabelt lehet dugvanyozni. Meg regebben gyartottam egy kurva hosszu rollover kabelt a Sun, Cisco (es kompatibilis) bekotesu cuccokhoz, eler mindenhova a szobaban (meg ugy fel lakasban), szoval mar jo ideje mindent ugy gyartok, hogy Cisco konzolkabellel hasznalhato legyen:)

Az uzenetet nezem, bar talan nem szukseges hangsulyoznom, hogy a kihalt rendszerek installkitjeinek sokszorositasat kizarolag az utokor szamara torteno megorzeshez tamogatom:)

#2377 Felhasználó inaktív   'Geri' 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 16. 21:50

sikerült bootolni a bsdt?

#2378 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 21. 21:46

bootolni igen, telepiteni nem, majd probalok mas verziot is

#2379 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 22. 14:14

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2015. 03. 21. 22:46

bootolni igen, telepiteni nem, majd probalok mas verziot is

Kerüljed el a szopást, netbsd 5.x bugzik nagyon sgi IP2x architektúrákon. Pl. onboard NIC használat esetén szeret mindig elszállni sq0 transmit underflow végtelen szkrollozó hibaüzenetekkel. Nem tudom, hogy újabb szériájú netbsd-ken javították-e ezt. Nálam indigo2-vel produkálta az említett jelenséget.

Gugliztam helyetted, afaik csak netbsd és openbsd támogatja ezt az indy állatot, meg még talán debian linux játszik, más nem nagyon.

Gugli eredménye:
http://wiki.netbsd.org/ports/sgimips/
http://www.openbsd.org/sgi.html
http://www.linux-mips.org/wiki/IP22
http://nathan.chantr...d-debian-linux/

#2380 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2015. 03. 23. 20:08

Ize, most nezem, hogy nem irtam, de NetBSD 6.1.5-ot probaltam, ha CD-rol akarom telepiteni akkor anyazik, hogy nem tudja mountolni (valami olyasmi dereng, hogy az sgimips NetBSD telepitolemez nem ISO9660, szoval ez nem csoda), internetrol szepen lehuzza a cuccokat, aztan a kitomoritesbe rohad bele altalaban ugyanott, de neha mashol is, ezert eloszor CPU-t csereltem (a memoria nem gyanus, egyreszt ahelyett nincs mas, masreszt a paritas miatt anyazna ha hibazik), aztan meguntam, majd probalok mas (regebbi) verziokat is, de kurvara nem volt hozza turelmem. Debiant meg rakjon ra a faszom.

A heti projekt: egy marek fibre channel SFP-vel el kellene hitetni, hogy ok igazabol Cisco GLC-SX-MM SFP-k:) Nehannyal meg azt, hogy Extrem-ek, hogy vegre csigabiten is meg tudjam tekerni a Summit48i-ket:)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.