HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#511 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 03. 13:39

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 3., hétfő - 13:34

Szerintem igen (a P55C is megy, pedig hivatalosan nem:)

(Super)Socket7-nel imho kizarolag chipset kerdese. Aztan lehet, hogy nem.

Egyelőre kétséges... A procik külön-külön mindegyik foglalatban indulnak, de együtt nem.

A háttér: régóta megvan nekem egy GA-586DX alaplapom. Ez egy TX chipsetes dögös kis dual cucc, integrált SCSI-vezérlővel, satöbbi. A multkor meg megláttam két egyforma K6-2 350-es procit, gondoltam: miért ne? Hátha megy dualban... De egyelőre nem akaródzik.
(Szorzóra ne legyen gondotok, és a feszültséget is átállítottam, mielőtt megkérdezitek :) )

Ui.: több honlap is esküszik rá, hogy a K6 sorozat nem tud dualban működni :( Akkor marad a dual 233MMX :) )

Szerkesztette: Rive 2005. 01. 03. 14:00 -kor

Elköltöztem :-)

#512 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 13:33

Vagy keresel bele PowerLeap vagy Kingston 200-233-266-300as MMXet, nem a P55C, hanem a Tillamook maggal is kókányoltak ilyet a kis buznyákok, csak az ára fog aranyéra emlékeztetni.

#513 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 13:57

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. jan. 6., csütörtök - 13:33

Vagy keresel bele PowerLeap vagy Kingston 200-233-266-300as MMXet, nem a P55C, hanem a Tillamook maggal is kókányoltak ilyet a kis buznyákok, csak az ára fog aranyéra emlékeztetni.

Marad a 233MMX... Most úgyis elvagyok a dual PPro gépemmel: 196M ram, dual PPro 200/256, 300W FSP AT táp, 2.5G IDE HDD, floppy, valami Sony Cd-író, valami 'occsó' PCI hang, PCI USB2, 3Com 10/100 hálókártya... Meg a csemege: PCI S3Savage 16M VGA, SATA vezérlőkártya, 160G SATA vinyó :Đ

512/1024k cache PPro és >32M EDO kerestetik :Đ

#514 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 14:46

Kene egy (vagy ketto) CUSL2/TUSL2, de faszombele sehol sincs egy darab sem, aki meg megis eladna, arra meg 2 perc alatt racsap valaki, aki egesz nap a bolhan van:))
Lehet mas i815-os is, sot, az egyik lehet VIA-s is, aka'r:)

#515 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 06. 21:56

http://www.yjfy.com/

#516 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 16:48

Na, ugy tunik, hogy megoldott az alaplap problemam (csak anyazni kellett miatta, egybol lett egy CUSL2 (bar eleg dragan) meg hetfon leszik vmi MSI).

CUSL2 kapasbol jol meg is szopatott, de inkabb hagyjuk:)

#517 Felhasználó inaktív   AndrewGL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 19:36

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 15:48

...
CUSL2 kapasbol jol meg is szopatott, de inkabb hagyjuk:)

Csak nem PPGA cerkával próbálkoztál?  ;)

#518 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 19:45

Nem, PIII 600EB es PIII 866EB van csak keznel:)
Amugy nem igazan vagom, hogy mi volt a gaz, de azert leirom, hatha lesz valakinek otlete (mondjuk mar mukodik, ugyhogy ebbol a szempontbol tokmindegy).

Proci lapba be, szilikontrutymo ra, huto ra, RAM be, AGP-s Millennium II be, CNR-es Intel halokartya be (mondjuk ez tok felesleges, de olyan jol nez ki:).
Bekapcs, semmi. RAM csere, semmi, proci csere, semmi, RAM ide-oda rakosgatas, semmi, CMOS clear semmi, ugyanazok eljatszva, mint CMOS clear elott: semmi.
Ugyhogy szetkaptam, es vegigneztem az egesz lapot, hogy mi a rak van, es akkor tunt fel, hogy integralt VGA van rajta:D
Aaaa, bazmeg, Matrox kihajit, monitor rakot az integralt szarra, es megy:) (persze speaker nem volt a lapra kotve, mert nem talaltam olyat, amin csatlakozo is van:)
Mondjuk erdekes, hogy azota 'normal' videokartyaval is megy.

BTW a PPGA-s procikkal mi baja vanik?

#519 Felhasználó inaktív   AndrewGL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:02

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 18:45

Nem, PIII 600EB es PIII 866EB van csak keznel:)
Amugy nem igazan vagom, hogy mi volt a gaz, de azert leirom, hatha lesz valakinek otlete (mondjuk mar mukodik, ugyhogy ebbol a szempontbol tokmindegy).

Proci lapba be, szilikontrutymo ra, huto ra, RAM be, AGP-s Millennium II be, CNR-es Intel halokartya be (mondjuk ez tok felesleges, de olyan jol nez ki:).
Bekapcs, semmi. RAM csere, semmi, proci csere, semmi, RAM ide-oda rakosgatas, semmi, CMOS clear semmi, ugyanazok eljatszva, mint CMOS clear elott: semmi.
Ugyhogy szetkaptam, es vegigneztem az egesz lapot, hogy mi a rak van, es akkor tunt fel, hogy integralt VGA van rajta:D
Aaaa, bazmeg, Matrox kihajit, monitor rakot az integralt szarra, es megy:) (persze speaker nem volt a lapra kotve, mert nem talaltam olyat, amin csatlakozo is van:)
Mondjuk erdekes, hogy azota 'normal' videokartyaval is megy.

BTW a PPGA-s procikkal mi baja vanik?

"CNR-es Intel halokartya be"
Nem mondod, hogy van ilyened! Kabbe :p :D Linket/képet ide róla!

A CUSL2 vagy a CUSL2-C [nem emléxem már melyik(, de erősödik a gyanúm, hogy csak a -C)] egyszerűen nem hajlandó PPGA-s procival elindulni. Régen jó nagyot szoptam vele (Asus web support oldal-> OK, Intel web support oldal -> OK).

#520 Felhasználó inaktív   AndrewGL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:14

"! ! ! * * * E L A D Ó * * * Költözés miatt egyben, sürgősen egy nagy rakás régi antik hardware elem. XT HDD, FDD, régi kártyák, egyéb egységek, SCSI cd olvasók és minden ami számítástechnika! Gyűjtőknek vagy akit érdekel : ) HÍVJ (mailt már nem tudok olvasni) ! ! ! !

--------------------------------------------------------------------------------

Hely: Budapest Feladás: 2005-01-04
Feladó: Tamás
Lejárat: 2005-02-18 
Telefon: 06/20 4276624   
Rovat: Hardware - Bontott hardware"

Hajrá :)

#521 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:27

Idézet: AndrewGL - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 20:02

"CNR-es Intel halokartya be"
Nem mondod, hogy van ilyened! Kabbe :P :D Linket/képet ide róla!

A CUSL2 vagy a CUSL2-C [nem emléxem már melyik(, de erősödik a gyanúm, hogy csak a -C)] egyszerűen nem hajlandó PPGA-s procival elindulni. Régen jó nagyot szoptam vele (Asus web support oldal-> OK, Intel web support oldal -> OK).

Link nincs, es mar kep sincs:) Ha gondolod betolom a scannerbe:D

Intel DA82562ET chip lakik rajta, meg ket EEPROM meg az ethernettrafo. Ja, meg ket LED, es kb. ennyi az egesz kartya:)
Durvan nez ki (kb. 5x7cm-es), kivancsi vagyok mit tud:)
Valami ilyesmi kullemu: http://www.pricewatc...822323-2599.JPG (kurvara nem latszik semmi ebbol a kepbol).

Amugy a lap sima CUSL2.

#522 Felhasználó inaktív   AndrewGL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 09:03

Intel Pro 100 VE
10/100 Mbps
CNR connectors

Kép

#523 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 08:48

Milyen jó kis topicok vannak itt. :)  :)  :)
Kedvenceim: Asus P3B-F. Kb. egy éven keresztül megvettem minden ujságot amibe ez volt. (Messze voltam akkor meg a net-től...)
A Másik kedvencem a Matrox G400. Elmesélem a történetet.
Elmentem a gépet venni. Venni nézelődni, vagy 5x, aztán "rendeltem" meg. Pont beleestem a a 815 kontra BX problémába alaplap tekintetébe. A srác lebeszélt a 15'-ös monitorrol, aztmondta, vegyek komoly monitort, mert monitort nem vesz az ember mindig. Igaza volt csak akkor át kellet csoportosítani a többi alkatrészt. Így lett a G400-ból S3 :(  Rossz döntés volt. Szoptam is vele eleget 3 évig. Atztán vettem a Gforce MX 400-at. És a 2004-es év nyara hozta el nekem a Matrox G400-at, kemény 8500 Ft-ért...
Elővettem a régi árlistát amin összeválogattam a gépemet, és leírom az árát. Akkor még ment no ÁFA, +10 % "szállítódíj".
Ezek nettós árak, mert ezeket fizattem '''
Asus P3B-F 35900
Celeron 566 31900
10,2 HDD 30900
samsung Sync Master  750p 79800
64 MB Ram 17900
S3 (8MB)8500

És nem volt az új gépben cd,rom, hang, háló modem...

#524 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 08:54

Ja és egy év Linux-al való ismerkedés, es "kernelgykorlás" utan sem tudtam életet lehelni, a jó kis lucent belső modembe (Mondták ám, hogy persze a 2.4 -es széri már támgatja, alapból, ja csak nem nekem), akkor vettem egy kulso modemet a Mediaban kemeny 25900 Ft-ért. Na ez is a kedvencem....
Kép

Szerkesztette: Tiffany 2005. 01. 09. 08:55 -kor

#525 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 14:52

Idézet: Tiffany - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 8:48

Milyen jó kis topicok vannak itt. :)  :)  :)
Kedvenceim: Asus P3B-F. Kb. egy éven keresztül megvettem minden ujságot amibe ez volt. (Messze voltam akkor meg a net-től...)
A Másik kedvencem a Matrox G400....

Jó ízlésed van. :up: :cool:

Én az ASUS P3V133-at is igen komálom. A 233 MHz-es P-II-től az 1 gigás Cu-mine P-III-ig bármilyen Slot1 (vagy átalakítóval PPGA, FC-PGA, FC-PGA2) procit elfogad, és atomstabil. Memóriakompatibilitási gondjai sincsenek, és 768 MB-ig lehet tömni. Ha csak ezt a lapot nézem, akkor nem értem, miért szidták annyit a VIA chipseteket. _Ez_ a lap nem érdemel szidást. :D
... a trip back in time is all I need ...

#526 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 08:24

Én csak egy Asus lapnak vagyok nagy b*zija, a CUBX-E-nek, BX chipset, max 1 gb ram, FCPGA, ATA100as Promise kártya integrálva.
Amugy, a CUSL2-C és TUSL2-Cben nem is kell menjen a PPGAs proci, legalábbis a TUSL2-Cben egész biztosan nem, ott van a manualban orbák nagy betükkel, hogy a FCPGA-FCPGA2 kötés miatt a PPGAas procik egyáltalán nem mennek benne.

#527 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 14:12

Na nezzuk a mai zsakmanyt:)
Befutott egy masodik TIGA kartya is:) A pontos tipus nincs rajta a kartyan, ugyhogy max. tippelni tudok: Evershine EVER-10 TIGA (se kepet, se doksit nem talaltam).
TMS34010+TMP34092 chipsetre epul, ISA buszos, es 80MHz-es RAMDAC van rajta:D Ja, meg 1megz VRAM, 10 nonosec eleresi idovel meg me'g van 256k/1M (velszeg 1M) mezei DRAM is, ami a ketszeresere bovitheto. Hogy miert van rajta ketfele memoria, az rejtely:)
BTW valszeg a TIGA-10 csaladba tartozik a kartya, ugyhogy VGA resze nincs neki, viszont a SPEA Hilite-tal ellentetben ezt nem kivul kell osszekotni a VGA kartyaval, hanem belul, a feature connectoron keresztul.
A VGA szepen attolja a cuccot a TIGA-nak, a TMS34092 megcsocsalja, aztan kikuldi a kartyan levo RAMDAC-nak.

BTW feature connectorhoz milyen kabel kellik? Sima 'egyenes', vagy van benne valami csavaras/erparcsere, mint pl. az SLI kabeleknel?

A masik stuff egy ELSA XHR Winner 1000. S3 86C928 chipre epul, a furcsa csak az, hogy ZIP tokozasu RAM-ok kellenek bele (eddig ilyet csak TIGA-n meg nyomtatoban lattam:), meg ket csatlakozoja van: ISA es EISA:)) Hasolot lattam egy ismeretlen funkcioju (valami HW kulcs lehetett, vagy egyeb biztonsagi bigyo) kartyanal: az egyik felen ISA csati volt, a masik felen MCA:) Befosas. Amugy ez az S3 hatretegu NYAk-ra epul, biztos jo olcso lehetett anno:)

Ja, meg van meg itt egy fullos, dobozos Ultrasound MAX. Bazi nagy, kb. egy centin mulik, hogy nem er vegig a gepben (mellesleg baromsag volt sajnalni ezt az egy centit, legalabb tartana a gep elejen levo sin, na mindegy) Figyelemre melto tovabba a kartyan levo Crystal CODEC, valamint a dobozban levo, 1994. szeptember 9-en 37375Ft-rol kiadott szamla is:)))

Szerkesztette: NEUROFiRE 2005. 01. 12. 14:14 -kor

#528 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 20:28

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:12

BTW feature connectorhoz milyen kabel kellik? Sima 'egyenes', vagy van benne valami csavaras/erparcsere, mint pl. az SLI kabeleknel?

Egyenes:D

Fogtam egy Trident 8900D-t (gondoltam ezert nem kar, ha netan sikerul elbaszni;), egy floppykabellel osszekotottem a TIGA-val a feature connectoron at, es k*rvara nem tortent semmi:) Nehany kombinacio utan (a TIGA-n nincs megjelolve, hogy melyik a csatlakozo 1-es laba, sot, igazabol az sincs odairva, hogy feature connector, ugyhogy max. remelni tudtam, hogy az:) szepen bejelentkezett a Trident BIOS-a a TIGA analog kimeneten:) Baro:>
Mar csak driver kene hozza, barmilyen oprendszerhez:> Vegso esetben van egy egesz jominosegu VGA RAMDAC, amit akarmilyen tre kartyara ra lehet kotni:)))

Az S3-mal is alkottam, es kozben elkepzeltem, hogy mit csinalnek azzal a barommal, aki kitalalta a ZIP tokozast...
Nehany chip labai kicsit rovidrezarodtak kiforrasztas kozben, persze ezt csak akkor vettem eszre, mire a 8 chipbol 6-ot mar betuszkoltam a lapba (jo moka kiforrasztott, 'receslabu' chipeket precizios foglalatba beleeroszakolni (kivenni is legalabb akkora kaland), kezdem erteni, hogy Rive miert kulon adta a RAM bovitest:))), ugyhogy fogoval kirangattam mindet, pakaval meg onszippantoval letakaritottam a labakat (mar amennyire lehetett), es ujra visszakokanyoltam a kartyara.
Mindez majdnem ket oraig tartott, de legalabb mukodik:)
Majd nyomatok a kartyaval jokis speed.com-ot meg 3dbench-et:>

BTW visszaterve erre a feature connectoros temara... Mekkora bitmelyseg ill. felbontas viheto at ezen a csatlakozon?
Vanik neki 8 adatlaba (RGBI, PR, PG, PB, PI,SR, SG, SB, SI; itt mit jelentenek a 'P' ill. 'S' betuk?), DAC clock (pixelorajel... gondolom:), DAC blanking (ez wtf?), HSYNC, VSYNC, meg par aprosag, ami nem annyira izgalmas.
Gondolom ez max. 8 bites szinmelyseget jelent, es akkora felbontast, amit a VGA-n a videochip pixelclock generatora meg a floppykabel elbir:) (meg a RAMDAC)

#529 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 21:28

A TMS34010-rol meg ezt is talalta a gugli:
Kép
:D

#530 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 08:20

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:12

...Ja, meg 1megz VRAM, 10 nonosec eleresi idovel meg me'g van 256k/1M (velszeg 1M) mezei DRAM is, ami a ketszeresere bovitheto. Hogy miert van rajta ketfele memoria, az rejtely:)

1M/1M lesz az, legalábbis azon, amit adtam, két mega memória volt... Fix méretű frame buffer & variálható méretű munkaterület a helyi DSP-nek?

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 20:28

... kezdem erteni, hogy Rive miert kulon adta a RAM bovitest:))) ...

BTW visszaterve erre a feature connectoros temara... Mekkora bitmelyseg ill. felbontas viheto at ezen a csatlakozon?
Vanik neki 8 adatlaba (RGBI, PR, PG, PB, PI,SR, SG, SB, SI; itt mit jelentenek a 'P' ill. 'S' betuk?), DAC clock (pixelorajel... gondolom:), DAC blanking (ez wtf?), HSYNC, VSYNC, meg par aprosag, ami nem annyira izgalmas.
Gondolom ez max. 8 bites szinmelyseget jelent, es akkora felbontast, amit a VGA-n a videochip pixelclock generatora meg a floppykabel elbir:) (meg a RAMDAC)

Feature-connector: tudtommal analóg átvitellel megy, színenként külön: esetenként RGB (RGBI?) vagy YUV (?) rendszerben. A DAC blanking arra szolgál, hogy a megfelelő pillanatban váltani lehessen a két RAMDAC között: afféle kép-a-képben rendszer szerint.
S/P: gőzöm sincs, mit jelent. Az első gondolatom differential drive volt, de az eléggé hülyén hangzik.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.