HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 01. 07. 20:27

Idézet: AndrewGL - Dátum: 2005. jan. 7., péntek - 20:02

"CNR-es Intel halokartya be"
Nem mondod, hogy van ilyened! Kabbe :P :D Linket/képet ide róla!

A CUSL2 vagy a CUSL2-C [nem emléxem már melyik(, de erősödik a gyanúm, hogy csak a -C)] egyszerűen nem hajlandó PPGA-s procival elindulni. Régen jó nagyot szoptam vele (Asus web support oldal-> OK, Intel web support oldal -> OK).

Link nincs, es mar kep sincs:) Ha gondolod betolom a scannerbe:D

Intel DA82562ET chip lakik rajta, meg ket EEPROM meg az ethernettrafo. Ja, meg ket LED, es kb. ennyi az egesz kartya:)
Durvan nez ki (kb. 5x7cm-es), kivancsi vagyok mit tud:)
Valami ilyesmi kullemu: http://www.pricewatc...822323-2599.JPG (kurvara nem latszik semmi ebbol a kepbol).

Amugy a lap sima CUSL2.

#522 Felhasználó inaktív   AndrewGL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 08. 09:03

Intel Pro 100 VE
10/100 Mbps
CNR connectors

Kép

#523 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 08:48

Milyen jó kis topicok vannak itt. :)  :)  :)
Kedvenceim: Asus P3B-F. Kb. egy éven keresztül megvettem minden ujságot amibe ez volt. (Messze voltam akkor meg a net-től...)
A Másik kedvencem a Matrox G400. Elmesélem a történetet.
Elmentem a gépet venni. Venni nézelődni, vagy 5x, aztán "rendeltem" meg. Pont beleestem a a 815 kontra BX problémába alaplap tekintetébe. A srác lebeszélt a 15'-ös monitorrol, aztmondta, vegyek komoly monitort, mert monitort nem vesz az ember mindig. Igaza volt csak akkor át kellet csoportosítani a többi alkatrészt. Így lett a G400-ból S3 :(  Rossz döntés volt. Szoptam is vele eleget 3 évig. Atztán vettem a Gforce MX 400-at. És a 2004-es év nyara hozta el nekem a Matrox G400-at, kemény 8500 Ft-ért...
Elővettem a régi árlistát amin összeválogattam a gépemet, és leírom az árát. Akkor még ment no ÁFA, +10 % "szállítódíj".
Ezek nettós árak, mert ezeket fizattem '''
Asus P3B-F 35900
Celeron 566 31900
10,2 HDD 30900
samsung Sync Master  750p 79800
64 MB Ram 17900
S3 (8MB)8500

És nem volt az új gépben cd,rom, hang, háló modem...

#524 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 08:54

Ja és egy év Linux-al való ismerkedés, es "kernelgykorlás" utan sem tudtam életet lehelni, a jó kis lucent belső modembe (Mondták ám, hogy persze a 2.4 -es széri már támgatja, alapból, ja csak nem nekem), akkor vettem egy kulso modemet a Mediaban kemeny 25900 Ft-ért. Na ez is a kedvencem....
Kép

Szerkesztette: Tiffany 2005. 01. 09. 08:55 -kor

#525 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 09. 14:52

Idézet: Tiffany - Dátum: 2005. jan. 9., vasárnap - 8:48

Milyen jó kis topicok vannak itt. :)  :)  :)
Kedvenceim: Asus P3B-F. Kb. egy éven keresztül megvettem minden ujságot amibe ez volt. (Messze voltam akkor meg a net-től...)
A Másik kedvencem a Matrox G400....

Jó ízlésed van. :up: :cool:

Én az ASUS P3V133-at is igen komálom. A 233 MHz-es P-II-től az 1 gigás Cu-mine P-III-ig bármilyen Slot1 (vagy átalakítóval PPGA, FC-PGA, FC-PGA2) procit elfogad, és atomstabil. Memóriakompatibilitási gondjai sincsenek, és 768 MB-ig lehet tömni. Ha csak ezt a lapot nézem, akkor nem értem, miért szidták annyit a VIA chipseteket. _Ez_ a lap nem érdemel szidást. :D
... a trip back in time is all I need ...

#526 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 10. 08:24

Én csak egy Asus lapnak vagyok nagy b*zija, a CUBX-E-nek, BX chipset, max 1 gb ram, FCPGA, ATA100as Promise kártya integrálva.
Amugy, a CUSL2-C és TUSL2-Cben nem is kell menjen a PPGAs proci, legalábbis a TUSL2-Cben egész biztosan nem, ott van a manualban orbák nagy betükkel, hogy a FCPGA-FCPGA2 kötés miatt a PPGAas procik egyáltalán nem mennek benne.

#527 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 14:12

Na nezzuk a mai zsakmanyt:)
Befutott egy masodik TIGA kartya is:) A pontos tipus nincs rajta a kartyan, ugyhogy max. tippelni tudok: Evershine EVER-10 TIGA (se kepet, se doksit nem talaltam).
TMS34010+TMP34092 chipsetre epul, ISA buszos, es 80MHz-es RAMDAC van rajta:D Ja, meg 1megz VRAM, 10 nonosec eleresi idovel meg me'g van 256k/1M (velszeg 1M) mezei DRAM is, ami a ketszeresere bovitheto. Hogy miert van rajta ketfele memoria, az rejtely:)
BTW valszeg a TIGA-10 csaladba tartozik a kartya, ugyhogy VGA resze nincs neki, viszont a SPEA Hilite-tal ellentetben ezt nem kivul kell osszekotni a VGA kartyaval, hanem belul, a feature connectoron keresztul.
A VGA szepen attolja a cuccot a TIGA-nak, a TMS34092 megcsocsalja, aztan kikuldi a kartyan levo RAMDAC-nak.

BTW feature connectorhoz milyen kabel kellik? Sima 'egyenes', vagy van benne valami csavaras/erparcsere, mint pl. az SLI kabeleknel?

A masik stuff egy ELSA XHR Winner 1000. S3 86C928 chipre epul, a furcsa csak az, hogy ZIP tokozasu RAM-ok kellenek bele (eddig ilyet csak TIGA-n meg nyomtatoban lattam:), meg ket csatlakozoja van: ISA es EISA:)) Hasolot lattam egy ismeretlen funkcioju (valami HW kulcs lehetett, vagy egyeb biztonsagi bigyo) kartyanal: az egyik felen ISA csati volt, a masik felen MCA:) Befosas. Amugy ez az S3 hatretegu NYAk-ra epul, biztos jo olcso lehetett anno:)

Ja, meg van meg itt egy fullos, dobozos Ultrasound MAX. Bazi nagy, kb. egy centin mulik, hogy nem er vegig a gepben (mellesleg baromsag volt sajnalni ezt az egy centit, legalabb tartana a gep elejen levo sin, na mindegy) Figyelemre melto tovabba a kartyan levo Crystal CODEC, valamint a dobozban levo, 1994. szeptember 9-en 37375Ft-rol kiadott szamla is:)))

Szerkesztette: NEUROFiRE 2005. 01. 12. 14:14 -kor

#528 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 20:28

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:12

BTW feature connectorhoz milyen kabel kellik? Sima 'egyenes', vagy van benne valami csavaras/erparcsere, mint pl. az SLI kabeleknel?

Egyenes:D

Fogtam egy Trident 8900D-t (gondoltam ezert nem kar, ha netan sikerul elbaszni;), egy floppykabellel osszekotottem a TIGA-val a feature connectoron at, es k*rvara nem tortent semmi:) Nehany kombinacio utan (a TIGA-n nincs megjelolve, hogy melyik a csatlakozo 1-es laba, sot, igazabol az sincs odairva, hogy feature connector, ugyhogy max. remelni tudtam, hogy az:) szepen bejelentkezett a Trident BIOS-a a TIGA analog kimeneten:) Baro:>
Mar csak driver kene hozza, barmilyen oprendszerhez:> Vegso esetben van egy egesz jominosegu VGA RAMDAC, amit akarmilyen tre kartyara ra lehet kotni:)))

Az S3-mal is alkottam, es kozben elkepzeltem, hogy mit csinalnek azzal a barommal, aki kitalalta a ZIP tokozast...
Nehany chip labai kicsit rovidrezarodtak kiforrasztas kozben, persze ezt csak akkor vettem eszre, mire a 8 chipbol 6-ot mar betuszkoltam a lapba (jo moka kiforrasztott, 'receslabu' chipeket precizios foglalatba beleeroszakolni (kivenni is legalabb akkora kaland), kezdem erteni, hogy Rive miert kulon adta a RAM bovitest:))), ugyhogy fogoval kirangattam mindet, pakaval meg onszippantoval letakaritottam a labakat (mar amennyire lehetett), es ujra visszakokanyoltam a kartyara.
Mindez majdnem ket oraig tartott, de legalabb mukodik:)
Majd nyomatok a kartyaval jokis speed.com-ot meg 3dbench-et:>

BTW visszaterve erre a feature connectoros temara... Mekkora bitmelyseg ill. felbontas viheto at ezen a csatlakozon?
Vanik neki 8 adatlaba (RGBI, PR, PG, PB, PI,SR, SG, SB, SI; itt mit jelentenek a 'P' ill. 'S' betuk?), DAC clock (pixelorajel... gondolom:), DAC blanking (ez wtf?), HSYNC, VSYNC, meg par aprosag, ami nem annyira izgalmas.
Gondolom ez max. 8 bites szinmelyseget jelent, es akkora felbontast, amit a VGA-n a videochip pixelclock generatora meg a floppykabel elbir:) (meg a RAMDAC)

#529 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 12. 21:28

A TMS34010-rol meg ezt is talalta a gugli:
Kép
:D

#530 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 08:20

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:12

...Ja, meg 1megz VRAM, 10 nonosec eleresi idovel meg me'g van 256k/1M (velszeg 1M) mezei DRAM is, ami a ketszeresere bovitheto. Hogy miert van rajta ketfele memoria, az rejtely:)

1M/1M lesz az, legalábbis azon, amit adtam, két mega memória volt... Fix méretű frame buffer & variálható méretű munkaterület a helyi DSP-nek?

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 20:28

... kezdem erteni, hogy Rive miert kulon adta a RAM bovitest:))) ...

BTW visszaterve erre a feature connectoros temara... Mekkora bitmelyseg ill. felbontas viheto at ezen a csatlakozon?
Vanik neki 8 adatlaba (RGBI, PR, PG, PB, PI,SR, SG, SB, SI; itt mit jelentenek a 'P' ill. 'S' betuk?), DAC clock (pixelorajel... gondolom:), DAC blanking (ez wtf?), HSYNC, VSYNC, meg par aprosag, ami nem annyira izgalmas.
Gondolom ez max. 8 bites szinmelyseget jelent, es akkora felbontast, amit a VGA-n a videochip pixelclock generatora meg a floppykabel elbir:) (meg a RAMDAC)

Feature-connector: tudtommal analóg átvitellel megy, színenként külön: esetenként RGB (RGBI?) vagy YUV (?) rendszerben. A DAC blanking arra szolgál, hogy a megfelelő pillanatban váltani lehessen a két RAMDAC között: afféle kép-a-képben rendszer szerint.
S/P: gőzöm sincs, mit jelent. Az első gondolatom differential drive volt, de az eléggé hülyén hangzik.
Elköltöztem :-)

#531 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 13. 09:03

Idézet: Rive - Dátum: 2005. jan. 13., csütörtök - 8:20

Feature-connector: tudtommal analóg átvitellel megy, színenként külön: esetenként RGB (RGBI?) vagy YUV (?) rendszerben. A DAC blanking arra szolgál, hogy a megfelelő pillanatban váltani lehessen a két RAMDAC között: afféle kép-a-képben rendszer szerint.
S/P: gőzöm sincs, mit jelent. Az első gondolatom differential drive volt, de az eléggé hülyén hangzik.

Nem, nyert, vagy a HW book van elkefelve (vagy en vagyok hulye;).
http://www.hardwareb...esafeature.html
Itten azt irjak, hogy 'DAC Pixel Data Bit 0 (PB)', ennek megfeleloen (valoszinuleg) a diff. meghajtas is kiesett, viszont a DAC blanking vs. PIP-ben lehet valami, mert nehany ISA-s tuner is haznalta a feature csatit (nehany meg analog overlayt).

Szerkesztette: NEUROFiRE 2005. 01. 13. 09:22 -kor

#532 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 09:36

Yeah... Megvettem, beszereltem 4X128M EDO-t a gépembe - 640M RAM rulez :Đ Egy centivel se lett gyorsabb, de legalább jobban néz ki :D

Ennek a feature-connector dolognak utánakapargatok kicsit, hátha...

Ui.: igazad lesz, ez csak nyolc bites digitális átvitel...

Szerkesztette: Rive 2005. 01. 14. 09:46 -kor

#533 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 14. 14:33

Akkor mar csak az adatformatum a kerdes:) Mokas lenne, ha barmilyen analog forrasbol digizett cuccot meg lehetne jeleniteni vele:)

#534 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 09:45

Csak félig ON vagy talán még annyira sem, de nagyon érdekesnek találtam az alábbi interjú-részletet. John Gustafsonnal készült, aki a SUN HPC programjában dolgozik.

Idézet

We are going from petascale to, uh, milli-scale! OK, back to computing in the 1930s. One reason I think historical computers are so important is because they often made brilliant use of the parts and switching technology they had at the time. There's a general sense that because computing technology changes so quickly, we have nothing to learn from work that's more than ten years old. That's absolutely not true. Engineers keep reinventing concepts and giving them new names, unaware that a little knowledge of prior art could have saved them the trouble. The ABC was the first electronic computer to use base-2 math, and to make the giant leap of using Boolean logic to perform arithmetic electronically. But it's also the first machine to use dynamic RAM... capacitors, periodically refreshed to maintain their voltage indicating a zero or one value. That was a clever way to get the cost down, since capacitors cost pennies and vacuum tubes cost dollars back then. And the ABC had a system clock: 60 Hz from the line voltage! Moore's law works quite well if you go backward from Moore's 1970 paper, incidentally. In 1939, the ABC had 0.3 kilobytes of RAM in about two cubic feet of space.

The original ABC was dismantled, and the only original parts remaining are a memory drum and one of the binary add-subtract units. People get very emotional about claims of who was "first" to do something in early computing, and the ENIAC defenders are exceptionally unwilling to admit that their "first" was based on any prior art. That was one reason I got involved.

The ABC was designed to solve dense linear equations. See, even back in the 1930s people wanted a LINPACK solver! Solving linear systems was the killer app, because they could limp along through many things with pencil-and-paper and Marchand or Monroe mechanical calculators. I suggested to Jack Dongarra that maybe we could get the ABC on his list, with a speed of 0.06 flops per second. Not megaflops. Flops. It took about 15 seconds to do a multiply-add! Maybe we could start a "Bottom 500" list, with the ABC as the all-time champion. Kidding. But if you like plotting graphs of LINPACK speed through the years, you can now do it going back 65 years! Quite a baseline.

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#535 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 21. 19:38

Ketsegtelenul elter az eddigi iranyvonaltol, de nem baj:)
Olvastam egy konyvet (a cimere nem emlekszem, sem az irojara, de magyar konyv, vmi iskolai jutalomkkonyv (nemrohog:D)), a (magyar) szamitastechnika kezdeteirol szolt. Nem talalom, ilyen szurkes boritoja vanik neki, B5-os es szep vastag:)
Egy olyan faszi irta, akirol addig nem is hallottam, de benne volt a surujeben. Ha megtalalom, akkor megirom a cimet/szerzojet, mert szerintem erdemes elolvasnia mindenkinek, akit kicsit is erdekel a tema, erdekes, es nehol rohogni is lehet rajta.

Nah, ez az: http://www.prog.hu/konyvek/Válogatott-kala...ában.htm?bid=75

BTW, ha mar szoba kerult a DRAM:
Regen lattam a neten egy oldalt, a faszi kitokozott DRAM chipbol csinalt CCD kamerat:))
Parhuzamos portra lehetett kotni, volt hozza valami program is, amivel meg lehetett jeleniteni es el lehetett menteni a kepet. Par mozgokepet is csinalt. Kisfelbontasu, es 1 bites, de nagyon durva. 'szombele, hogy ezt sem talalom...

#536 Felhasználó inaktív   Alapember 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 01. 29. 01:44

szerintem mindenki rajong a gépében lévő min. 1 db alktrész után, melyet ha gépujítás követ is, bizti betuszkolja az új gépbe,,,,,persze nem isa-s vga-ra gondolok...én pl így vagyok a vga-mal, a következő gépembe is beletuszkolom, mert sokat keresgéltem és örülök hogy van egyszerűen....
ez ne bélyeg..ez műkszik

#537 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 03. 21:11

No... A fene egye meg :Đ Már megint bekütyüztem, pedig még vagy száz dög CD-rom lapul a fotel mögött a szobámban, meg cirka negyven alaplap vár a sorsára :( :)

Az egyik 'kapás' egy KTC-9160 volt: szép, profi 'Memory Expansion Board' a Kingston-tól. VL-buszra nyolc extra DIMM foglalt - nagyon pofás :)

A másik egy Creative CT-6061 - ez meg ISA slotra lapul, és van rajta három RCA, meg egy S-Video bemenet :) Ja, meg ha jól nézem, akkor valami HW-tömörítés. Meg egy Intel i750 proci-szerűség is lappang rajta :)

#538 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 04. 12:17

Nekem is kéne, Cikász apó most árul 2,5 raklap rossz cuccot a bolhán, csak nem tudnám hova rakni, már igyis a nappaliban alszom 2 napja, és a kutya tegnap majdnem lehugyozott, még jó hogy felébredtem :D

#539 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 02. 04. 12:25

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. febr. 4., péntek - 12:17

Cikász apó most árul 2,5 raklap rossz cuccot a bolhán...

Mé' szótá, vazzeg :grrr:  :banghead:

#540 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 24. 15:15

Ugye....
Amugy, végre sikerült karmolnom egy emberes dual deszkát, egy Asus P3C-D-t, dobozzal meg mindennel, dual slot1, 3 RIMM, 4x AGP, PCI, ami kell, még a végén rányergelek az asus-fetisizmusra is, abitból már van egy zsáknyi :D Most már csak P3-S köllene bele, de az árakat nézve a szám erősen lefele görbült, nomeg PowerLeap slotketet is nehezebb szerezni, mint kobrákkal franciázni.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.