Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2005. jan. 12., szerda - 14:12
BTW feature connectorhoz milyen kabel kellik? Sima 'egyenes', vagy van benne valami csavaras/erparcsere, mint pl. az SLI kabeleknel?
Egyenes:D
Fogtam egy Trident 8900D-t (gondoltam ezert nem kar, ha netan sikerul elbaszni;), egy floppykabellel osszekotottem a TIGA-val a feature connectoron at, es k*rvara nem tortent semmi:) Nehany kombinacio utan (a TIGA-n nincs megjelolve, hogy melyik a csatlakozo 1-es laba, sot, igazabol az sincs odairva, hogy feature connector, ugyhogy max. remelni tudtam, hogy az:) szepen bejelentkezett a Trident BIOS-a a TIGA analog kimeneten:) Baro:>
Mar csak driver kene hozza, barmilyen oprendszerhez:> Vegso esetben van egy egesz jominosegu VGA RAMDAC, amit akarmilyen tre kartyara ra lehet kotni:)))
Az S3-mal is alkottam, es kozben elkepzeltem, hogy mit csinalnek azzal a barommal, aki kitalalta a ZIP tokozast...
Nehany chip labai kicsit rovidrezarodtak kiforrasztas kozben, persze ezt csak akkor vettem eszre, mire a 8 chipbol 6-ot mar betuszkoltam a lapba (jo moka kiforrasztott, 'receslabu' chipeket precizios foglalatba beleeroszakolni (kivenni is legalabb akkora kaland), kezdem erteni, hogy Rive miert kulon adta a RAM bovitest:))), ugyhogy fogoval kirangattam mindet, pakaval meg onszippantoval letakaritottam a labakat (mar amennyire lehetett), es ujra visszakokanyoltam a kartyara.
Mindez majdnem ket oraig tartott, de legalabb mukodik:)
Majd nyomatok a kartyaval jokis speed.com-ot meg 3dbench-et:>
BTW visszaterve erre a feature connectoros temara... Mekkora bitmelyseg ill. felbontas viheto at ezen a csatlakozon?
Vanik neki 8 adatlaba (RGBI, PR, PG, PB, PI,SR, SG, SB, SI; itt mit jelentenek a 'P' ill. 'S' betuk?), DAC clock (pixelorajel... gondolom:), DAC blanking (ez wtf?), HSYNC, VSYNC, meg par aprosag, ami nem annyira izgalmas.
Gondolom ez max. 8 bites szinmelyseget jelent, es akkora felbontast, amit a VGA-n a videochip pixelclock generatora meg a floppykabel elbir:) (meg a RAMDAC)