HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#791 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 18. 22:18

Mert a jelenlegi alapanyagok fizikai korlátait feszegeti a félvezetőgyártás elég erőteljesen, azért, hogy jó félművelt-parasztos legyek.

#792 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 23:55

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 23:18

Mert a jelenlegi alapanyagok fizikai korlátait feszegeti a félvezetőgyártás elég erőteljesen, azért, hogy jó félművelt-parasztos legyek.

Ezt már jó sokszor hallottuk. És aztán mindig kitaláltak valamit. Persze lehet, hogy most - bár szerintem nem 2-3 év, hanem 6-7 év múlva - nem a félvezetőgyártáson belül találnak ki valamit, hanem azon kívül. Fényprocesszor, nanocsövek, DNS computerek, stb... Nem félek attól, hogy ne találnának megoldást.
Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#793 Felhasználó inaktív   CCR 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 19. 17:12

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 15., szombat - 19:50

Bezony, ő az. Már csak egy normális URM kell hozzá, mert az SlotA-s procin úgyfest a körmök pont ellentétesen vannak, mint az intelen. Jellemző, hogy még ilyen kis sz*rságban is el akartak térni :D

Sok URM-en mindket oldalon van lik :-) Erdemes volna egy ilyet keritened bontobol, szemetteleprol, stb.

Vagy egesz egyszeruen 180 fokkal elforditod a keretet (ehhez kicsit meg kell faragni a foglalatot).

#794 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 17:31

Magán az URMen is lehetne reszelni, csak nekem jó lett volna egy eredeti hozzá való. Egyéb bontott URMem annyi van, mint a szemét :D
Aztán, félvezetők. Nemtudom, de hogy-hogynem, minden héten bukkan fel valami, hogy ilyen anyaggal akarnak amolyan anyagot helyettesiteni, ilyen meg olyan áttörés, aztán valahogy mégsincs igazán nagy durranás mostmár elég rég óta, ha megnézzük. Jó, egyre jobb lesz a miniatürizálás, nő az integrált áramkörök száma, de most eléggé ott tartunk, hogy lassan vége a mókának. Ha jól belgondolunk, egyre kisebb és kisebb lépcsőben történnek a fejlesztések, egyre kisebb mértékben tudnak nagyobbak, gyorsabbak, egyszerüen JOBBAK lenni az alkatrészek, miközben a problémák száma egyre nő. Fényprocesszor, nanocső,DNS, ezekkel mind-mind az a baj, mint az összes többi úgymond "nagy" találmánnyal: a mostani holmikat ezekkel lecserélni horror erőforráspazarlás lenne, és valahogy mély hallgatás van mindig ezeknek a nagy újdonságoknak a gyerekbetegségeivel, hátulütőivel kapcsolatban. Emlékszem egy évvel ezelőtt OLED folyt még a csapból is, 1 éven belül még a wc lehúzó is OLEDel fogja kijelezni, mennyi viz van még a tartályban, de ha jól körbenézünk, azért korántsem lett akkora átütő siker, hogy igazán széles körben elkezdjék tolni, de javitsatok ki, ha primitiv lennék.

#795 Felhasználó inaktív   CCR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 17:54

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 18:31

Magán az URMen is lehetne reszelni, csak nekem jó lett volna egy eredeti hozzá való. Egyéb bontott URMem annyi van, mint a szemét :D

Nekem van eredeti is, bibi:-D (K7M)

#796 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 17:58

Nekem meg csak bohóckodni kellett, de most hogy megjött a 760MPs dual S462es Tyan, ez egyelőre felkerül a polcra :D

#797 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 18:36

Idézet: hvuk - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 23:55

Ezt már jó sokszor hallottuk. És aztán mindig kitaláltak valamit. Persze lehet, hogy most - bár szerintem nem 2-3 év, hanem 6-7 év múlva - nem a félvezetőgyártáson belül találnak ki valamit, hanem azon kívül. Fényprocesszor, nanocsövek, DNS computerek, stb... Nem félek attól, hogy ne találnának megoldást.

csakhogy lassuk, a tudomany 'haladasa' ellenere mi az ami nagyon nem akar menni.
- FTL travel
- 'valodi' AI
- idojaras/foldrenges komolyabb elorejelzese
- virusok elleni gyogyszerek
mindamellett hogy a felvezetoiparban lepattantunk az 5GHz-rol. A fenyprocesszor, a nanocsovek pont olyan szepek mint a hidrogen-okonomia. ezek kb sosem lesznek piaci, kereskedelmi meretekben. demeg ide vehetnem a kvantum-szamitogepet is.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 07. 19. 18:37 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#798 Felhasználó inaktív   hvuk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 21:00

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 19:36

csakhogy lassuk, a tudomany 'haladasa' ellenere mi az ami nagyon nem akar menni.
- FTL travel

Ez mi?

Idézet

- idojaras/foldrenges komolyabb elorejelzese

A jelenleg elfogadott elméletek szerint ez nem is fog menni 2 hétnél hosszabb időn túl. A megbízhatósága az előrejelzéseknek viszont lényegesen jobb lett.

Idézet

- virusok elleni gyogyszerek

Itt nem tudom milyen gyógyszerre gondolsz. Védőoltások például vannak, vírusok ellen elsősorban azt használják. Nem minden vírus ellen van, de sok ellen meg igen. Vagy egy "kill'em all" typusú univerzális gyógyszerre vársz?

Idézet

mindamellett hogy a felvezetoiparban lepattantunk az 5GHz-rol. A fenyprocesszor, a nanocsovek pont olyan szepek mint a hidrogen-okonomia. ezek kb sosem lesznek piaci, kereskedelmi meretekben. demeg ide vehetnem a kvantum-szamitogepet is.

Szerencsére még erről a hidrogén-okonomiáról sem hallottam még. Mondjuk amilyen neve van neki, nem is akarok. :D

Az 1970-es években még a személyi számítógépekben sem hittek. Vagy lesz valami az új technikák valamelyikéből vagy nem. Én inkább arra szavazok, hogy igen. Mert ugye miért ne lenne?

Szerkesztette: hvuk 2006. 07. 19. 21:01 -kor

Athlon 64 939 2 GHz Winchester mag, GigaByte NF4 K8N Ultra-9 (passzív chipset), GigaByte X800 (passzív), 2x512 KingMax HC 500 MHz, Hitachi 160 Gb, NEC 3520, Coolink BAT01VS (1040 ford.), Chieftec 420W, Chieftec ház, Samsung 193P TFT monitor

#799 Felhasználó inaktív   CCR 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 04:11

:offtopic: , de kurvara.

#800 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 18:26

Én még a két hetet is eltúlzottnak tartom, ennyire komplex rendszerek esetében, mint az időjárás vagy a földkéregben végbemenő ezaz.
Aztán, virusok, amennyire én tudom, virusok ellen védőoltások vannak és nem gyógyszerek, nem ugyanaz. Amit gyakorlatilag kapsz ha valamilyen virust benyelsz, az nem más, mint tüneti kezelés, nem magát a virus támadja, hanem az immunrendszeredet hergeli abba az irányba, hogy elpusztitsa a virust. Ennek köszönhető az, hogy csak a jóisten tudja ez mivel jár, mellékhatások, szövődmények, virusmutációk, és még sorolhatnám. Nézd meg pl azokat az afrikai mocsárlázakat, vagy akár a HIV virust, ami ellen a szervezetet nem lehet megfelelő reakcióra késztetni, vagy nézd meg akár a rákos megbetegedéseket, ami ugyan nem virus, mégsincsen rá igazi gyógyszer, csak rondán fogalmazva, kisérletezés és hentelés.
Aztán, hidrogén-ökonómia, igy ezt a szókapcsolatot még nem hallotam, de olvastam róla hogy miért küzdenek a hidrogén üzemanyagra épülő járművek, motorok, tárolók iszonyatosa technikai problémákkal, ez nem tudom ugyanazt jelenit e, mindenesetre valami olyasmit boncolgattak a dologgal kapcsolatban, hogy a hidrogén, mint legkisebb atom, lévén egy szál proton és elektron alkotja, tiszta állapotában baromi nehezen tárolható bármilyen anyagból készült tárolóban, mert idővel elkezd a tároló anyagán molekuláris szinten átszivárogni. Ezért van, hogy a BMW hibrid hidrogén-benzin üzemű koncepcióautójában olyan egzotikus anyagokból készült, több mint 50 rétegű fallal rendelkező tartályban kell tárolni, aminek az ára az sima benzines autó árával vetekszik.

#801 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 21. 16:20

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 18:26

Ezért van, hogy a BMW hibrid hidrogén-benzin üzemű koncepcióautójában olyan egzotikus anyagokból készült, több mint 50 rétegű fallal rendelkező tartályban kell tárolni, aminek az ára az sima benzines autó árával vetekszik.

..kéremszépen.. nem itt kezdődik a problémája a dolognak. Ez a legkisebb.
Hanem az, hogy mondok has számokkal példát.. 1000 liter benzin energiáját 1 liter benzin befektetésével megkapjuk. 1000 liter hidrogén energiáját pedig több mint 1000 liter hidrogénnel.
Kőolaj az ott van a föld mélyén, fordul 1-2t a szivattyú és megtelik a tartálykocsi, halad a fél város.
Namost ahhoz, hogy vizet bontsunk baromi sok energia kell. Több, mint amennyit kinyerünk, mivel a vízbontás is veszteséges, nemcsak a felhasználása (sajnos hatásfokot nem tudok).
Olcsó energia meg van, ez pedig a kőolaj, még egy jó darabig olcsó is lesz.
Ami drága az a sok adó.
Ha 70-80Ft lenne egy liter benya, még a vécére is 5.7-es V8-al járnék. :D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#802 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 13:02

Én úgy tudom, hogy pont nem vízbontással állitják elő, mivel az barom veszteséges, hanem szénhidrogénekből cracholással. Persze ha a fúziós energia terén végre lenne valami igazán komoly áttörés, vagy az atomenergiától, köszönhetően a kisérletező kedvű fejlett nagyhatalmaknak, nameg lepusztult körülmények között dunnyogó kinai, koreai, orosz, ukrán, török, és még a jóisten tudja milyen országokban működő erőművei miatt nem félnének ennyire, akkor azzal is lehetne előrébb haladni. Az ameriakaiak még a 60's években épitettek olyan repülőgépet, amire felzsúfoltak egy atomerőművet és a gép, habár sosem üzemelt 100%ban arról, mégis képes lett volna repülni pusztán atomenergiával, ha itt belegondolunk, hogy egy átlag transzkontinetális járat hány tonna kerozint pöfög el, és mekkora mennyiségű oxigént használ el vele, az autók azokhoz képest kanyarban sincsenek. De dobhatnám be itt példának, hogy az oroszok is csináltak mesterséges radioaktiv anyagokkal működő, hűtőszekrényméretű atomreaktor műholdakhoz és űrállomásokhoz, hajóbőrönd méretű atombombákkal együtt.
Csak ugy ezekkel kapcsolatban, jóllehet rengeteg példája volt a valós veszélyeknek, meg tudták etetni az embereket, hogy fujj ez káros, ezt kapsz tőle meg azt kapsz tőle, kényelmesebb az olajat elfüstölni, és időnként hőbörögni,tenni meg semmit,  hogy rohadt USA, már megint nem irta alá a Kyotói egyezményt, és szennyezik a környezetet. Pedig vannak érdekes dolgok ezzel kapcsolatban, amitől jónéhány japánimádó összeráncolná a szemöldökét...

#803 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 14:17

Tökéletesen egyetértek veled.
Szídják az atomerőműveket, mert így a sugárzás, meg úgy a sugárzás.. közben az erőmű területén kisebb a sugárzás, mint bármelyik verőfényes napon, ne adj isten egy fluoreszensz karórával..
Nameg ugye az emberek jelentős része azt hiszi, hogy a nagy "kémények" okádják a radioaktív kormot. Valójában meg csak kondenzátorok, hűtenek, kihasználják a kéményhatást.
Bezzeg a vízerőműveket agyonimádják, hogy milyen jó, semmi szennyezés.. csak éppen párszázkilóméter folyószakasz és környéke megy tőle tönkre.
Szóval szerintem semmi gond nincs az atomenergia rendeltetésszerű használatával.

Megetetés tényleg zajlik.. elég csak megnézni pl egy mai dízelautóreklámot. Hogy hát mennyivel jobb a CO-ja, mint a benyásnak. Gratulálok.
Viszont a többi károsanyagról (ami igazán káros) mély hallgatás van, egyetlen egy adatot nem találni a prospektusokban. Legalábbis én még nem láttam.
Vevő konkluziója, kisebb Co, kisebb kár. Pedig a valóság nem éppen ez.

Az atomprogramokkal foglalkozó országok kérdésébe inkább nem mennék bele...
Ha Magyarországon lennének olyan természeti kincsek ,adottságok, mint ezekben az országokban, lehet itt is legjobb dolog az lenne, ha urándúsításba, nukleáris-fegyver fejlesztésekbe fognánk. Hiszen az olyan terrorista országok, mint az USA bármikor lerohanhatnának.
Vagy nem beszélve a mostani válságról, ahol a zsidó fasizmus szabadon, bármikor, bármelyik környező országot megtámadhat. Aki megvádolja őket egyből antiszemita.
Ők milyen jogon támadnak más országokat? Mert elrabolták két katonájukat? Ők nem ezt tették folyamatosan évek óta?
Vagy az jogosítja fel őket, hogy apjukat, nagyapjukat a náci németországban megölték?
Vannak országok, amelyek csakis kizárólag nukleáris programjukkal védhetik meg magukat.

Szerkesztette: GI 2006. 07. 22. 14:18 -kor

-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#804 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 19:47

Az igazság az, hogy szerintem egyik országnak sem szabadna nukleáris fegyverkezésbe kezdenie, főleg olyanoknak nem, ahol a kultúra ennyire nem érett meg. Igen, éretlen. De még mielőtt valaki bedobná, igen, az araboknál, vagy a kinaiaknál előbb volt számológép, mint nálunk lónyereg, megelőztek minket több ezer évvel művészetekben, tudományokban, kultúrában, de könyörgöm ne mindig ebből induljunk ki, ezt rágjuk. Megrekedtek a fejlődésnek egy szintjén, mint a dinoszauruszok, ülnek a langyiban, és nézegetnek. Amit fegyvernek lehet használni, abból fegyvert is csinálnak, és egy pillanatig nem hezitálnak, ha azt be kell vetni. Ilyen országok kezébe adjunk atombombát, akik azt hiszik, az ugyanolyan, mint az AK-47es, csak nagyobbat durran?
Abba, hogy a zsidók-arabok mit csinálnak vagy mit nem csinálnak, most nem mennék bele, nem nézem a hiradásokat eléggé, és messze nem tudok eleget a dologról hogy megitéljem hogy kinek van igaza vagy kinek nincs, de szerintem ezzel nem ok nélkül van igy a világ nagy része is. Valószinüleg egy kicsit igaza van mindenkinek, és mégsincs igazán igaza senkinek sem, se amerikának, se izraelnek, de nincs igaza az araboknak sem.
Ja, és dizel: igen, az egy érdekes kérdés, mindig seggre verem magam, hogy el van repülve mindenki manapság a dizelektől, hogy  hőőő mag haaa, ugyanugy megy mint egy benzines, de nem szennyez, nem fogyaszt, tisztább, szárazabb, biztonságos. Elélveznek a részecskeszűrőre, a változó geometriájú turbóra, és még sorolhatnám, de majd az első 3-5 évben kiderül majd szépen, kik azok, akik igazán jól járnak a mai agyonpumpált, agyonhegyezett dizelekkel. És azok nem a végfelhasználók, hanem a márkaszervizek, azért irok márkaszervizt autószerelő helyett, mert ezekhez már kisszerviz hozzá sem tud szagolni.

#805 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 24. 10:05

Idézet: CCR - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 5:11

:offtopic: , de kurvara.

A tizedik szakmai hozzászólásod úgy látom, még az eddigi "offtopik"-nál is messze érdemtelenebb, kultúrálatlanabb. Szerintem nézz magadba.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#806 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 14:25

Hümm  :think:

Létezett Dual SlotA lap  :confused:
Elköltöztem :-)

#807 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 08. 15:44

Idézet: Rive - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 14:25

Hümm  :think:

Létezett Dual SlotA lap  :confused:

lexebb emlekeim szerint nem. az elso es egyetlen Dp chipset AMD fronton a 760MP volt, de az mar socket 462-t kert es aztis masodik generacios signallinggal.

#808 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 09. 10:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 8., kedd - 15:44

lexebb emlekeim szerint nem. az elso es egyetlen Dp chipset AMD fronton a 760MP volt, de az mar socket 462-t kert es aztis masodik generacios signallinggal.

Kár :( Milyen jó is let volna  :Đ
Elköltöztem :-)

#809 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 15:49

Idézet: Rive - Dátum: 2006. aug. 9., szerda - 10:41

Kár :( Milyen jó is let volna  :Đ

lehet hogy most hulyeseget irok, de az eredeti athlonban nem volt aktivalava az IO-APIC (lehet, hogy nemis volt benne?) enelkul meg kicsi az eselye az MP mukodesnek.

#810 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 10. 18:59

Volt a K6-ban is MP support, nem az a baj, chipset nem volt alá, ugyanis az Inteles megoldással szemben egy félig-meddig saját fejlesztésű OpenAPIC megoldást használtak, amivel az akkori dual socket7es deszkák nem birkóztak meg. Dual SlotA nem volt, az első dual chipset pedig valóban, a 760MP volt, aztán jött az MPX, meg a 762MP, minden vagy 3 féle déli híddal, nagyon jókis lapok kerekedtek köréjük, nem tudom az AMD miért bizta magát chipset szinten kóklerekre, mert még azok a lapok is igen fosok voltak, ahol a VIA csak a déli hidat szállitotta.

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.