HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#811 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 10. 22:21

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 18:59

Volt a K6-ban is MP support, nem az a baj, chipset nem volt alá, ugyanis az Inteles megoldással szemben egy félig-meddig saját fejlesztésű OpenAPIC megoldást használtak, amivel az akkori dual socket7es deszkák nem birkóztak meg.

ezt ne keverjük ide, mert félrevisz. a k6 az intel GTL/GTL+ buszán csücsül, ami valóban busz, tehát a procik meg a BX chipset szépen felvoltak fűzve a buszra, míg a K7 a dec alpha EV6-os buszát használta, ez meg egy pont-pont busz.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#812 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 11. 18:30

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. aug. 10., csütörtök - 23:21

ezt ne keverjük ide, mert félrevisz. a k6 az intel GTL/GTL+ buszán csücsül, ami valóban busz, tehát a procik meg a BX chipset szépen felvoltak fűzve a buszra, míg a K7 a dec alpha EV6-os buszát használta, ez meg egy pont-pont busz.

Pontosan.

Egy kis gyorstalpalo.

Front Side Bus
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#813 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 20. 22:48

Idézet

k6 az intel GTL/GTL+ buszán csücsül, ami valóban busz, tehát a procik meg a BX chipset szépen felvoltak fűzve a buszra

Pontosan???!!! :reklamacio:  :blink:

Na nemár.
Egyrészt K6 és tsa-i nem GTL buszon csücsültek. GTL 93 november óta van.
Penya 1 meg 93 marcius 22 óta. Szóval eleve kizárt.

Másrészt a BX-el baromira nem fog menni a K6, nemhogy még dualban.
Legalábbis Slot 1 vagy akár S370/Socket 7 átalakítót még nem láttam.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#814 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 09:16

Szermányoltam egy kártyát, és nem tudom, mi is ez :)

Szép, sárga PCI-os VGA-kártya. Az (egyik) fő chipen egy "3Dlabs GLINT Delta" felirat. A BIOS chipen egy WinFast logo. Hátoldalon egy "LRI2630" matrica.

És nem tudok többet :( :)

Szerkesztette: Rive 2006. 09. 15. 09:18 -kor

Elköltöztem :-)

#815 Felhasználó inaktív   EV6 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 15. 13:49

Idézet: Rive - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 10:16

Szermányoltam egy kártyát, és nem tudom, mi is ez :)

Szép, sárga PCI-os VGA-kártya. Az (egyik) fő chipen egy "3Dlabs GLINT Delta" felirat. A BIOS chipen egy WinFast logo. Hátoldalon egy "LRI2630" matrica.

És nem tudok többet :( :)

Valami ilyesmi lehet

Idézet

The Leadtek WinFast 3D L2500, based on 3Dlabs GLINT 500TX GOLD graphics processor and Delta geometry engine, provides workstation-class 3D graphics performance and enables Pentium II, Pentium Pro and Alpha systems to rival and surpass dedicated graphics high-end workstations when running industrial-strength OpenGL visualization applications such as SoftImage 3D and AVS/Express. The on-board local buffer also makes the board capable of managing heavily textured high end 3D applications such as Computer Associates Unicenter TNG.

processzort tervezni gyartani nem kulonosebben nehez, csak tapasztalat es penz kell hozza, a tudas fonn van a neten - vers
Én mágussá, ezzel a köznapi értelemben véve polihisztorrá váltam. - Gyula2222
...a végtelen felénél túl helyezkednek el... - flashdesignor
...jönnek a további tovább konkretizálások egészen addig, h egy egy adott esetben pontosan mik és hogyan vannak. - Gyula2222

#816 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 16. 12:11

Nocsak. Vicces darab :D Asszem nekem is össze kell kapnom magam ha valami vicceset akarok felvillantani. Mégiscsak el kell hozzam a melóhelyi maradékcuccok közül azt a Gigabyte dual P1 mobot :D
Amugy pedig, AMDnél igenis az OpenPIC SMP miatt nem mentek az Intel procikhoz való alaplapokban, nem a GTL/GTL+ busz miatt. Azt nem vitatom, hogy a K7 DEC Alpha buszon ment, de a K6 is képes lett volna a dual működésre, ha van alá megfelelő chipset, de nem volt.

#817 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 18. 09:12

Idézet: EV6 - Dátum: 2006. szept. 15., péntek - 13:49

Valami ilyesmi lehet

Közben sikerült kiderítenem, mi ez. A lehető legegyszerűbb módon: beleraktam egy gépbe, és megnéztem, mit is ír ki  :Đ

Szóval ez nem 2500-as, hanem L2200-as. Azaz egy ilyen: Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

#818 Felhasználó inaktív   Scae [Edgar] 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 19. 16:57

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. szept. 16., szombat - 13:11

de a K6 is képes lett volna a dual működésre, ha van alá megfelelő chipset, de nem volt.

Ha eleve úgy tervezték meg a k6 belső felépítését hogy képes legyen dualban működni akkor miért nem adott ki hozzá másnem saját chipsetet az amd? vagy bárki?
Lehet nem lett volna belőle piaci termék az AMD procik akkor akkori teljesítményét, eladásait és megítésését tekintve, de tech. bemutatónak sztem nem lett volna utolsó. Megmutatni a szakmai világnak, hogy mit is tudnak.

Másik dolog hogy ha beletervezték a dual működést akkor nyilván csak tesztelték...és vmivel le kellett tesztelni.  :think:  :confused:

Szerkesztette: Scae [Edgar] 2006. 09. 19. 17:00 -kor

#819 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 20. 09:34

Idézet: Scae [Edgar] - Dátum: 2006. szept. 19., kedd - 16:57

Ha eleve úgy tervezték meg a k6 belső felépítését hogy képes legyen dualban működni akkor miért nem adott ki hozzá másnem saját chipsetet az amd? vagy bárki?

A K6 mag felfutása csak azután jött, hogy az Intel a P233MMX-ről átállt a PII cuccokra, és a sok eladott home Socket7 lap ott maradt upgrade-lehetőség nélkül. Az üzleti világ, ahol szükség és piac lehetett volna dual AMD K6 cuccokra, ekkor már a dual PII-t vette.

Idézet

Lehet nem lett volna belőle piaci termék az AMD procik akkor akkori teljesítményét, eladásait és megítésését tekintve, de tech. bemutatónak sztem nem lett volna utolsó. Megmutatni a szakmai világnak, hogy mit is tudnak.

A dual K6 semmi extrát se jelentett volna az aktuális Inteles versenytárshoz képest. A PII után pedig már pláne.

Idézet

Másik dolog hogy ha beletervezték a dual működést akkor nyilván csak tesztelték...és vmivel le kellett tesztelni.  :think:  :confused:

Teszteléshez nem kell semmi olyan, ami egy standard proccfejlesztő/validáló 'műhelyben' ne lenne meg.

#820 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 24. 14:16

Na, elhoztam a Giga mobot. Broáááf, valami barom vizes helyen hagyta, centis vizkő a PCI slotokon, rozsda a VRM ICken, rozsdafolt az alján, a SIMM foglalatokban, hányadék. Egy napig vakartam a sz*rt az egyik socketből, fogkefével meg géprongyal a PCI/ISA slotokat, le kellett fúrni az ICket tartó sz*rrá rohadt csavarokat, egyszóval, igazi albán munka volt. Az aljáról még igy se jött le a rozsdalé hagyta folt teljesen, megmarta a nyákot izomból, de a felső rész egészen emberi lett.
Gigabyte GA-586DX amugy a lelkem, integrált SCSI kontroller, alapból támogatja a P55C-s procikat, úgyhogy nem kell se hekkelni, se paraszt nagy hűtőt felszerelni, 2*166MMX felállásban 64 mega putramax EDOval úgy ment 2 napig 2 taszk CPUBurn vagy realtime Prime95 mellett Windows XP fundamentals oprendszerrel, mint a szél. Az a baj, hogy mire szerzek bele rendes ramokat megőszülök, pedig 512 megányit meg tud kajálni, dehát 4*128 mega  SIMM EDO az a szent grál fellelésével mérhető kb.

#821 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 25. 07:50

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. szept. 24., vasárnap - 14:16

Na, elhoztam a Giga mobot. Broáááf, valami barom vizes helyen hagyta, centis vizkő a PCI slotokon, rozsda a VRM ICken, rozsdafolt az alján, a SIMM foglalatokban, hányadék. Egy napig vakartam a sz*rt az egyik socketből, fogkefével meg géprongyal a PCI/ISA slotokat, le kellett fúrni az ICket tartó sz*rrá rohadt csavarokat, egyszóval, igazi albán munka volt. Az aljáról még igy se jött le a rozsdalé hagyta folt teljesen, megmarta a nyákot izomból, de a felső rész egészen emberi lett.

Ismerős állapotok... A roncstelepről szoktam ilyen lapokat hazamenteni néha :( Most pl. egy Tyan S2460 maradványait szőrözöm: kalapáccsal leverték róla az összes kondit, majd rádobták egy másik lap-halomra. Alul-fölül hiányzó szűrőkondik, karcok :( Csak sajnáltam otthagyni.

Idézet

Gigabyte GA-586DX amugy a lelkem, integrált SCSI kontroller, alapból támogatja a P55C-s procikat, úgyhogy nem kell se hekkelni, se paraszt nagy hűtőt felszerelni, 2*166MMX felállásban 64 mega putramax EDOval úgy ment 2 napig 2 taszk CPUBurn vagy realtime Prime95 mellett Windows XP fundamentals oprendszerrel, mint a szél. Az a baj, hogy mire szerzek bele rendes ramokat megőszülök, pedig 512 megányit meg tud kajálni, dehát 4*128 mega  SIMM EDO az a szent grál fellelésével mérhető kb.

Ilyen lapom nekem is van... Gondolkodtam is rajta, hogy a hiányzó két cache-chip helyére lehet-e valmit rakni, csak még nem jutottam odáig.

Egyrészt van cirka másfél kiló 32-es EDO-m - meg még néhány gyanúsan 64-es is - másrészt gyakorlatilag nullpénzért tudok szermányolni MMX233-at... Meg ha netán eszembe jut, hogy hova írtam fel a saját 128-as EDO ramjaimnak a lelőhelyét, akkor majd azt is beírom ide :)

#822 Felhasználó inaktív   kraftxld 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 09. 26. 08:12

Idézet: Rive - Dátum: 2006. szept. 25., hétfő - 8:50

Ismerős állapotok... A roncstelepről szoktam ilyen lapokat hazamenteni néha :( Most pl. egy Tyan S2460 maradványait szőrözöm: kalapáccsal leverték róla az összes kondit, majd rádobták egy másik lap-halomra. Alul-fölül hiányzó szűrőkondik, karcok :( Csak sajnáltam otthagyni.

Ilyen lapom nekem is van... Gondolkodtam is rajta, hogy a hiányzó két cache-chip helyére lehet-e valmit rakni, csak még nem jutottam odáig.

Egyrészt van cirka másfél kiló 32-es EDO-m - meg még néhány gyanúsan 64-es is - másrészt gyakorlatilag nullpénzért tudok szermányolni MMX233-at... Meg ha netán eszembe jut, hogy hova írtam fel a saját 128-as EDO ramjaimnak a lelőhelyét, akkor majd azt is beírom ide :)

Ha lesz fényképezőm küldök képeket a tyanról és az msi-ről is, csak jelenleg dögrováson van :(
MCSE+M/S, MCITP

#823 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 01. 20:20

Nekem meg itt lötyög a S2460 parlagon, még nem izzitottam be, ha kell kölcsönadom a javitáshoz akár ramostul, mert ez a lap nem eszik csak reges ramot, igaz van olyan fajta is, ami legalább az első két DIMMben megeszik sima nem regiszteres ramot is.
Amugy, a 2 cache-IC helye engem is megmozgatott, de nem tudom a HX chipset elboldogul e 1 mega cache-el, VIA meg Ali supersocket7es lapból volt olyan, amelyiken ennyi volt, sőt ha k6-3as procit rakott bele az ember, szépen bebóklászott L3 cachenek, de intelnél nem tudok róla, hogy lett volna ekkora L2 cache, vagy a chipset elboldogulna e vele. Amelyiken cserélhető a cache, azokonál is csak 128k-s SRAM ICkről esik szó, pedig ha jól tudom van ettől nagyobb is.

#824 Felhasználó inaktív   ChrBlack 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 03. 08:57

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. márc. 1., szerda - 20:03

Erősen köszönetem a Matroxért, lecsekkoltam, működik, bele is tömtem a hibrid VESA-PCI Soyo 486osomba :D A melóhelyen teszteltem egy selejt 486osban, nézem a ramokat, affrancba 9 bites SIMMek. POST lefut, 16 MB, 4 modulból. Mondtam is gyere a papához haza, jó lesz a Tekram 690C RAIDkrehácsba, 16 mega read/write cache elég meggyőző, hétvégén csekkolom, tud e 4 vinyót is stripeolni, mert akkor lesz csak a hujjujjujj....
Bár a másik RAID merényletem keményebb, 8 vinyót készülök stripeba szórni, minumum data safety :D :D :D :D CSak kéne mégegy 4 portos RAID cuccal szerelt mobo, mert amim van, azt nincs szivem kibontani, a második számu meg egy AT7es Abiton csücsül, ami nem akar beröffenni a jóistennek se.
Amugy, mivel összejött a Socket8as mobo, ha valahogy hozzá lehetne jutni ehhez a 333as Overdrivehoz, azért lehet eljárnám grafitduronos módra én is a kerneltáncot :D

Hali!

Az 5x86-om Tomato alaplapja bedöglött. Szereztem viszont 2db Soyo 486-os lapot, amin
van VLB meg PCI slot is. Le kellene tesztelnem ezeket. Tudna valaki user manualt adni
a fent említett lapokhoz?

Üdv:
ChrBlack

#825 Felhasználó inaktív   Rive 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 03. 10:23

Idézet: ChrBlack - Dátum: 2006. okt. 3., kedd - 8:57

...

Pontos típus nélkül eléggé halott ügy...

#826 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 07. 11:17

Ha jól tévedek, a Soyonak csak egy ilyenje volt. Nekem is van kettő, dobj egy mailcimet, elküldöm a manualt.

#827 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 19:47

Újabb "hulladékok" a láthatáron, ha van valakinek eladó akár sima, akár dualproci Slot-2es alaplapja, szóljon bátran, érdekel mindkét féle, van 2*550 PIII Xeon Slot2 procim, na meg egy Confidental is :D

#828 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 10. 18. 19:47

Újabb "hulladékok" a láthatáron, ha van valakinek eladó akár sima, akár dualproci Slot-2es alaplapja, szóljon bátran, érdekel mindkét féle, van 2*550 PIII Xeon Slot2 procim, na meg egy Confidental is :D

#829 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 10. 15:17

Állítolag S2-es Xeonokbol sok ES/Confidental van, mármint marhasok...:)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#830 Felhasználó inaktív   Gali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 19. 22:10

Idézet: 2-More - Dátum: 2006. szept. 24., vasárnap - 13:16

Hehe, nekem is van egy ilyen izé, csak azt nem értem mi a **** csinált a giga ezzel, meg a korai HX-es alaplapjaival, mert a 200-as procit is csak 166-osként hajtotta meg, amúgy meg ahonnak előkapartam, ott 1 db p133-al üzemelt :rolleyes: .

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.