HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1921 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 17. 19:44

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. aug. 17., hétfő - 19:14

Ize, en nem random resetre gondoltam, hanem arra, hogy lemerult az NVRAM akkumulatora, es szepen elfelejtett mindent, MAC addresstol RTC-n at egeszen a serial numberig. Ilyen esetben a Sun masineriak is kisse elbizonytalanodnak, aztan lehet legozni, qrva dragan NVRAM-ot venni, aztan vagy sikerul, vagy nem:)
Gondolom SGI teren is hasonlo a szitu, legalabbis az erdekes MAC addressbol en erre tippelnek:)

A regebbi NetBSD sem rossz otlet, mintha az sgimips nem eppen tier1 architektura lenne:>

Hát igen, sikeresen visszaírtam a macaddresst arra, ami a gép hátulján található, aztán kikapcs, 1 perc szünet, bekapcs, printenv, dump, visszaolvas, eddig leírás szerint mentem, aztán boot, majd netbsd megint kiakad, ha dhclient, vagy dmesg...

Ugyanúgy az sq0-lal van fasírtban.

Mintha egy NetBSD/SgiMIPS 5.0.1 CD-R alma... :reklamacio:

A bótról meg annyit, hogy a következő két héten belül valamikor üssük nyélbe... (kábelek, adapterek, scsi, stb.)
És még az is lehet, hogy az I2 is eladó lesz, _vasárnapig kiderül_ (lehet, hogy lesz valami egzotikus cpucsodám, akkor az I2 felszabadul alma fáteri teendőim alól, és végre repülhet)... már csak egyetlen kétgigás diszket kell leddznem, arra még rárakok egy irixet, hogy edzésben legyek :)

Juteszembe: a túróst 7200 rpm az a kvantumikszpé vinyó, a hinv vagy miafene alapján csak 5400-es a legnagyobb hdd-m.

#1922 Felhasználó inaktív   fixi0n 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 14:45

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. júl. 27., hétfő - 16:59

Jah, a mai termes egy Digital TZ86 szalagos bigyo, de eleg furcsa a tobbi DLT-hez kepest, furcsa a hangja (valami kurvara sipol benne), meg egy ido mulva a szaga is, szoval nem tudom:) De legalabb kaptam melle 4x16 es 2x4MB 80pines DEC SIMM-et, meg egy szatyor Sun RAM-ot is (501-1718), ami jobb hijjan megy a tobbi hasonlo RAM koze (68pines 70nanos SIMM, kb. jo a SPARCServer 1000-be, a SPARCServer 1000-be sot, meg a SPARCServer 1000-be is, bizony:D)

A 4x16-os DEC SIMM-ről nem tudnál esetleg valami pontosabb infót, netán képet küldeni?
Lehet, hogy felajánlanék cserébe valamit, ha olyan, mint ami nekem kellene...

#1923 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 16:15

16megas, 80pines, 80ns eleresu SIMM MicroVAX3100-ba, ill. gondolom masba is jo, mert a VAXstation-be valo 16megas modulok kb. pont ugyanigy neznek ki.

#1924 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 16:40

Halihó!

Tessék mán mélt óvasni! Aztán válaszolni is.

#1925 Felhasználó inaktív   fixi0n 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 18. 17:16

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. aug. 18., kedd - 16:15

16megas, 80pines, 80ns eleresu SIMM MicroVAX3100-ba, ill. gondolom masba is jo, mert a VAXstation-be valo 16megas modulok kb. pont ugyanigy neznek ki.

Ja, valószínűleg ez olyan, mint ami nekem kell. PÜ ment.

#1926 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 08. 20. 19:43

Hubaze, elszoktam en az ilyesmitol.
Osszedobtam egy regebbi, de eleg combos P4-es gepet, mert digitalizalnom kell, aztan a regi digikartya ki tudja mit szol az uj chipsetekhez... Szoval valami i865-os MSI lap, 3.2-es P4E, 2G RAM, Quadro2 Pro, Miro DC30plus. Ha folehajolok lobog a hajam, meg 70-80 fokok vannak mindenhol:D Nem lesz ez igy jo.

#1927 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 15:55

Holgyek, Urak, van itt egy 12 portos 3Com Linkbuilder FMS hub, managelheto (bar az mgmt kartya doglott, vagy csak hulye vagyok hozza), AUI porttal es 10base-FL (vagy 10base-2) modullal. Stackelheto (kabelem nincs hozza) meg minden lofasz, nem kell valakinek? Max. sorert, de akar ingyen is, de kidobni nem szeretnem:)

Van itt egy Dell Optiplex GX1+ (Gn+-nak alcazva), fekvo, de nem SFF haz, BX chipset, slotos P3-akat is eszi, interganyolt Rage IIC (talan valami VRAM bovito is van benne), 10/100 3Com, Crystal hang, RAM, proci, HDD alapvetoen nincs, de turhatunk valamit. A vinyobeepito keret nincs meg (ezen kivul az osszes bigyo megvan), szoval ne'mi barkacsot igenyel a dolog, de amugy hibatlanul mukodik, a haz egy kicsit karcos, de nem veszelyes. Hasonlo feltetlekkel viheto, vagy kuka.

Kép
Ilyen, csak kicsit sargabb (nem nagyon, csak az ido latszik rajta, nem az, hogy egy lancdohanyos hasznalta az egyenlitonel a teraszon napernyo meg minden nelkul:D)

Na, van benne egy 350-es PII es egy 40-es Maxtor DM9:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2009. 09. 06. 16:05 -kor

#1928 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 16:54

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 16:55

Holgyek, Urak, van itt egy 12 portos 3Com Linkbuilder FMS hub, managelheto (bar az mgmt kartya doglott, vagy csak hulye vagyok hozza), AUI porttal es 10base-FL (vagy 10base-2) modullal. Stackelheto (kabelem nincs hozza) meg minden lofasz, nem kell valakinek? Max. sorert, de akar ingyen is, de kidobni nem szeretnem:)

Van itt egy Dell Optiplex GX1+ (Gn+-nak alcazva), fekvo, de nem SFF haz, BX chipset, slotos P3-akat is eszi, interganyolt Rage IIC (talan valami VRAM bovito is van benne), 10/100 3Com, Crystal hang, RAM, proci, HDD alapvetoen nincs, de turhatunk valamit. A vinyobeepito keret nincs meg (ezen kivul az osszes bigyo megvan), szoval ne'mi barkacsot igenyel a dolog, de amugy hibatlanul mukodik, a haz egy kicsit karcos, de nem veszelyes. Hasonlo feltetlekkel viheto, vagy kuka.

Kép
Ilyen, csak kicsit sargabb (nem nagyon, csak az ido latszik rajta, nem az, hogy egy lancdohanyos hasznalta az egyenlitonel a teraszon napernyo meg minden nelkul:D)

Na, van benne egy 350-es PII es egy 40-es Maxtor DM9:)

Ha az Optiplexet lepottyantod valamikor Szőkének a Tiszazugban, tán még kezet is csókol érte. :) De ha az oda neked túl messze van, én is el tudom juttatni hozzá.
... a trip back in time is all I need ...

#1929 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 06. 18:54

Bar nem tudom, hogy merre van Tiszazug, de mar a neve alapjan sincs kozel:D Meg Bp is hatareset (eleg nehez:)

#1930 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 09. 10. 19:46

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 19:54

Bar nem tudom, hogy merre van Tiszazug, de mar a neve alapjan sincs kozel:D Meg Bp is hatareset (eleg nehez:)

Ha lesz kocsi, összeszedem, mert menek a zöreghez valamikor.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1931 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 17:39

Na ez aztan mar mindennek a teteje:D
Egy kicsit nem figyelek oda, erre maris kicsuszik a topic a 30 napos hatarbol (ami mar csak azert is furcsa, mert 90 napot ir a motor...)
Hat nem kukazik senki semmi hasznosat? :>
Akkor tessek:
Creative Video Spigot (CT6030, 16bit ISA os-videodigitalizalo dobozban, de amugy minden nelkul)
Video7 Vega (8bit ISA CGA)

Hetvegen meg osszelegoztam ket gepet videozasra (capture es utomunka, majd meglatjuk mi sul ki belole), az egyik egy P4 2.0A Shuttle lapban, Matrox G400DH, STAudio DSP24V, miro/Pinnacle DC30plus, a masik meg egy 3.2-es Prescott egy Mihaly (MSI) lapban, Quadro FX 4000 SDI videjohartya, TT DMX Xfire1024 hangkelto es egy Pinncale DC10plus digikartya a kisebb dolgok felvetelehez. Ez utobbi gep meg kapni fog egy korszerubb ATA vinyot, amit igazabol a masik gepbe kene rakni, mert azert a DC30 megiscsak megeszi reggelire a DC10-et akar a kapminoseget nezzuk, akar barmi mast, viszont a DC30 windows2000/xp alatt meg sem moccan, FAT32-val pedig mar a jelenlegi, 120G-s vinyo is epp eleg necces:D

Egyebkent ujfent ra kellett dobbennem, hogy az Atom kurva lassu. Egy N270-et a regi hugy xSeries330 (dual P3) megeszi reggelire (2-2.5x sebesseg), igaz fogyasztasban ne'mi elonyt mutat az Atom, mind CPU, mind platform szinten. Az Intel Johnstown lap vinyostol mindenestol fogyaszt kb. annyit, mint az IBM-ben a RAID kartya:D

#1932 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 18:35

Egy Asus CUR-DLS alaplapot lőttem múltkorában a 4M-ben. Kaptam bele egy 866-os péhármast ventivel, meg egy vakproccot. Viszont memóriát azt nem. És ez fájdalmas, mert sima SDRAM-mal a tesztkártya tanúsága szerint ugyan elkezd gyalogolni a lap, de amikor odaérne ahhoz a részhez, hogy akkor mennyi is az annyi a memória tájékán, nos, akkor roppant morcos lesz. Szóval reg. ECC-s SDRAM kerestetik, 64MB - 1024 MB méretben, de cak óccón ész szokat! :)

A két SCSI-csatornának köszönhetően jól meg lehet buggyantani LVD-s vinyókkal, hadd pörögjön a Forgó Morgó! Mondjuk 28 db Maxtor Atlas IV 10k már elég szépen terhelné a 12 V-os ágat... :D

#1933 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 18:48

Ugyan, az Atlas IV alig eszik valamit, Cheetah 4LP vagy hasonlo vinyo kell, az kb. 20-25W/db :D

Amugy 100-as rECC SD-m vanik elfekvoben, ill. lehet, hogy 133-as is megoldhato (gondolom inkabb ez kene a lapba), korbe kell neznem.

#1934 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 19:28

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 19:48

Ugyan, az Atlas IV alig eszik valamit, Cheetah 4LP vagy hasonlo vinyo kell, az kb. 20-25W/db :D

Amugy 100-as rECC SD-m vanik elfekvoben, ill. lehet, hogy 133-as is megoldhato (gondolom inkabb ez kene a lapba), korbe kell neznem.

A lapba jó a PC100-as is, meg a PC133-as is, de szinkronban kell lennie a proci(k) FSB-jével. Úgyhogy inkább PC133-as kéne.

#1935 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 12. 19:40

Meg hozzájutottam egy igazi kardfogú tigrishez SCSI-vezérlő vonalon. (Ahhoz nem elég öreg, hogy dinoszaurusz legyen, bár szép nagy, és elég súlyos is.) EISA-buszos a drága, egy belső és egy külső UltraWide csatlakozóval szerelték fel. Azt nem tudom, hogy SE, vagy LVD. :) Valami Compaq szösszenet a kártya (Model X060 felirat van a hátoldalán, az FCC ID-je meg CNT75MXZ3B), egy leánypanelre ültetve van hozzá sok memória, meg konkrétan 6 db, kettesével sorbakötött gombelem, biztos azért, hogy nehogy elfelejtsen valami nagyon fontosat. A procis topikomban már mutogattam a CPU-ját, egy AMD 29040-33GC-t.

#1936 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 13. 11:54

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. okt. 12., hétfő - 19:35

ESzóval reg. ECC-s SDRAM kerestetik, 64MB - 1024 MB méretben, de cak óccón ész szokat! :)

letix árul itt a bolhán ilyet.Meg is van:https://forum.hwsw.hu/hirdetes/149779/hardv...3;-1024-+-2*256

Szerkesztette: djculture 2009. 10. 13. 11:56 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1937 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 14. 09:37

Hali! Látott mostanában valaki 128MB PC100 SODIMM SDRAM-ot. Nehezítés, hogy 3féle laptopba is kéne 1-1
Valami compaq presario n1020-as (más néven laptop 100)
HP OmniBook 6000
IBM Type 2645
Sajnos azt nem tudom, hogy ezek közül melyik fogad csak branded RAM-ot.
Tudtok segíteni nekem?

#1938 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 17. 17:02

Mogyoronal szokott ilyesmi lenni, bar szerintem kurva dragan, ill. ez meger egy probat. A sractol routert, meg valami RAM-okat vettem, teljesen korrekt.

Van neki rECC RAM-ja is:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2009. 10. 17. 17:03 -kor

#1939 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 18:59

Hogy rohadna meg.
Van egy Intel SnowHill-LX lapom, ez egy mar valamire valo, beugro szintu szerverlap. Eddig nagyreszt csak dobozban rohadt az elmult ket evben, mert valami mindig hianyzott, vagy at lett csoportositva mashova. Kitalaltam, hogy ha mar egyszer van, szepen elgurulna rajta egy ESXi vagy egy Hyper-V Server, csak eddig nem volt VT-x-et tamogato procim, ugyhogy bedobozolva varta jobb sorsat, mert annyira nem occsosag az Intelnel az ilyesmi.
Ma szereztem bele egy Core2 Quad Q9550 professzort, es elegendo RAM-ot a tobbi gepekbe, hogy az ido kozben kilopkodott 4x2G memoart vissza tudjam pakolni bele, plusz regebben mar felszabaditottam 2db tok egyforma 750G/7200-as Hitachi mencsesztert (bar ICH10R-rel a vilagot megvaltani nem lehet, de azert elfogadhato cucc), egy 4U rack haz szinten parlagon all egy ideje, most osszerakom az egeszet es baszik mukodni. Van rajta 4db diag LED, szep narancssarga mindegyik, ilyen hibakod termeszetesen a vilagon nincs (a leginkabb hasonlito az a 3 narancs egy voros, de az mar az OS futasa kozben jelez valamit). Arra tippeltem, hogy tul uj a proci (amugy tenyleg az, SLB8V, E0 stepping, elvileg tamogatja, csak 'uj', egy eves brios kell hozza), hatha ezzel van baja, ugyhogy kb. fel ora alatt kiszabaditottam azt az E2200-at, amivel egyszer mar mukodott (a gyari borda buzi leszoritoja miatt darabokra kellett szedni hozza az egesz gepet, meg a masikat is, hogy kicsereljem), de azzal sem megy, ugyanugy se kep, se hang. A BMC elvileg bebootol, de azt sem tudom sehogy sem elerni (se soros port, se semmi).
POST kartyan 0x00 kod, szinten nem jo semmire.
Tap rendben, ezzel a procival es RAM-okkal egyszer mar mukodott.
Kurva jo.

Viszont sikerult kukazni egy Cisco Aironet AP-1231AG fedonevu accesspointot, 802.11A/G, eleg elfajzott cucc, van egy beepitett, kihajthato lapantennaja 2.4G-re, es ket RPTNC borzalom 5G-re:)
195MHz-es PPC405 vanik benne, denemelado:D

#1940 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 22:15

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. okt. 17., szombat - 18:02

Mogyoronal szokott ilyesmi lenni, bar szerintem kurva dragan, ill. ez meger egy probat. A sractol routert, meg valami RAM-okat vettem, teljesen korrekt.

Van neki rECC RAM-ja is:)

Köszi!
Bocs a késői rekacióért, de közben a gépem is meghalt meg szabin is voltam.
Ez ígéretesen néz ki, majd felhívom!

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.