HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#1941 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 11. 03. 13:00

Cső.

Én még mindig a kommersz vonalon vagyok, végre meggyütt a bayről a V5500asom, ó eretnekség, betoltam egy BX-6ba amit itt kukáztam a cégnél, most települt rá az XP, kotrok rá valami ódon 3dfx gamét azt suttyomban megtolom mondjuk valami turok1-el vagy NFSel :D

#1942 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 03. 20:26

Az 5500 mikor volt kommersz? :)

#1943 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 12:59

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. nov. 3., kedd - 20:26

Az 5500 mikor volt kommersz? :)

Hát, azért nem egy permedia vagy valami wildcat rettenet :D

#1944 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 13:49

A Permedia azert eleg kommersz, gamer kartyakat is epitettek ra, Amigakban is elofordult. Persze lehet bonyolitani, es mindenfele tarsprocesszorokat pakolni a kartyara, de a Voodoo5 5500 is van ennyire elborult:)
Amugy mennyire tamogatott XP alatt?

#1945 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 14:12

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 13:49

A Permedia azert eleg kommersz, gamer kartyakat is epitettek ra, Amigakban is elofordult. Persze lehet bonyolitani, es mindenfele tarsprocesszorokat pakolni a kartyara, de a Voodoo5 5500 is van ennyire elborult:)
Amugy mennyire tamogatott XP alatt?

Van hozzá valami csupmi omega driver, de még arra se tudtam rájönni hogy megy e egyáltalán mind a két GPU teszt alatt vagy se. Azt tudom, hogy Rage Fury MAXX esetén nem, olyanom is van egy, agyam ledobta az ékszijat mikor win98 alatt tudtam csak lepróbálni mit megy.

#1946 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 15:11

Idézet: 2-More - Dátum: 2009. Nov. 4., Wednesday - 14:12

Van hozzá valami csupmi omega driver, de még arra se tudtam rájönni hogy megy e egyáltalán mind a két GPU teszt alatt vagy se. Azt tudom, hogy Rage Fury MAXX esetén nem, olyanom is van egy, agyam ledobta az ékszijat mikor win98 alatt tudtam csak lepróbálni mit megy.

Ezert kerdeztem, hogy mennyire jo otlet wxp alatt kiserletezni.
Az ATi amugy mindig is (sot, egyre jobban:D) hires volt a fasza driversupportjarol.

#1947 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 04. 16:42

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. nov. 4., szerda - 15:11

Ezert kerdeztem, hogy mennyire jo otlet wxp alatt kiserletezni.
Az ATi amugy mindig is (sot, egyre jobban:D) hires volt a fasza driversupportjarol.

Az még OK lenne, de hogy az adaptec is....

#1948 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 05. 22:02

Az Adaptec is kisse leirta magat az utobbi 5+ evben, nem is ertem mit csinalnak. Ismerosomnek volt szerencseje egy olyan (amugy tetves kurva draga) RAID-kartyahoz, ami hibauzenet gyanant kinyomott egy smileyt, aztan kesz, meg almodd meg, hogy mi a lofasz baja lehet a cuccnak. Persze kartya huss, adatok huss, remek.

Asszem sikerult szereznem az ITX-es szaromba olyan hutobordat, ami lapos, nem X alaku rogzitobigyoja van az alaplap forrasztasi oldalan, hanem muanyag bepattintos bigyo, mint a stock S775-os hutoknek (ez fontos, mert az Intel jolkepzett mernokei hova teszik az LPC vezerlot? Na hova? Hat persze, hogy a forrasztasi oldalra a proci melle/ala... Kulon fasza, hogy a lapon egy fia soros/parhuzamos/PS2/floki/akarmilyen port nincs, ugyhogy maga a vezerlo tok felesleges, de legalabb utban van, kurva jo, gratulalok), a borda relativ lapos (asszem talan 36mm venti nelkul, de az nem is kell) es a lamellak parhuzamosak, szoval nehany ventivel kivalo kereszthuzatot lehet csinalni a gepben. Kulon orom, hogy a bazi draga 1U-s bordaknak kb. a harmadaba (sem) kerul:) Ja, amugy egy Arctic Cooling Alpine 7 GT az aldozat, a ventilatort siman le lehet pattintani rola, de az alaplapi rogzitopockok megmaradnak (nem ugy, mint pl. az Intel hutokon, ahol egy muanyag bigyobol van kiontve az egesz ventilatorostol, pockostol...)

Jahm, meg aki GSM ugyben kepben van, az kattide, hatha:)

Szerkesztette: NEUROFiRE 2009. 11. 05. 22:03 -kor

#1949 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 11. 19:25

A het elejen kukaztam egy Dell minigepet (Optiplex SX280), olyan dolgot talaltam benne, ami eleg felkeszuletlenul ert. Kollegakkal azota rohogunk rajta, majd lefenykepezem:D

Amugy a gep kurva jo, majd megnezem, hogy all a Cedar Mill magos procik tamogatasaval:)

#1950 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 19:29

No, Strangelove/2c64elado elftarstol sikerult zsakmanyolnom egy 3W3-3xBNC kabelt ami nem letezik es egy 13W3(IBM)-DB15 kabelt, ami szinten nem letezik, Isten fizesse meg neki, hogy a sok-sok erdeklodot visszaverve vart fel evet es vegul nekem adta oket mas lomokert cserebe:D

Be is izzitottam jol, mondjuk nem az igazi egyelore. Szoval BNC likas monitorom elso korben nincs, de legalabb van egy SUN/Sony GDM-17E20 borzalmam, ez 86kHz-es, elvileg sync on greent is illene tudnia:) Szoval fogtam 3W3-3xBNC kabelt, rakotottem egy 3xBNC (dugo, nem aljzat, szoval a DEC kabellel frankon ossze lehetett dugdosni:) DSUB15 kabelt, es ezt az egeszet rakotottem a KVM switch egyik portjara. Kep van, szep zold maszat, viszont szinkron nincs, szoval nem az igazi.
Az ujabb mestermu kb. ugy nez ki, hogy 3W3-BNC -- BNC-DSUB15 -- DSUB15 anya-anya fordito -- DSUB15-SUN 13W3 atlakito -- monitor:D Azt hiszem ezt viszonylag nehez lehet uberelni, viszont igy sem mukodik a budos:) A monitor bekapcsol, de egyszerre vilagit rajta a narancs es a zold LED (akkor szokik ilyesmit, ha faj neki valami), aztan 10 masodperc mulva ki is kapcsol, szarul.
Van meg egy HP A4576 fedonevu monitorom is, PA-RISC-es munkaallomashoz valo, EVC+DSUB bemenettel, ezzel is teszek egy probat, viszont kb. 35kilo es a szekreny tetejen van. Illetve a szekreny tetejen van ket MicroVAX es ezek tetejen van, szoval azt hiszem ezt most nem szedem le, erre jobban ra kell keszulni:D

Ja, a Dell nem eszik Cedar Millt (i915 chipset), es a vinyot meg mindig nem fenykepeztem le:D

#1951 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 24. 19:44

Akisgeci:D
Felcsereltem a BNC dugoknal a zoldet es a perosat, egybol lett szinkron:D
Mondjuk a kep tovabbra is ooo... szoval furcsa, a zold szoveg utan eleg eros feher-szurke szellemkep van, de amugy a betuk konturosak, szoval nem ertem.
Van a framebufferen egy kapcsolo is, atkapcsoltam jol, tok ugyanolyan maradt minden. Izgalmas:D Valoszinuleg fekete-feher modban megyik a framebuffer, azert lehet a peroson a szinkron. Vagy a regebbrol kukazott kabelemnek szar a bekotese.
Bazmeg, az LK401-es billentyuzetben van valami piezohangszoro, ami minden billenyuleutsre csippan egyet. En meg azt hittem nyikorognak a gombok, neztem is, hogy miafaszom, az ossze gomb ugyanugy nyikorog:D

A NetBSD meg ugy nez ki, hogy nem tamogatja ezt a framebuffert, a bootloader meg latszik, be is bootol a gep szepen, de a kep nem frissul:D

Szerkesztette: NEUROFiRE 2009. 11. 24. 19:47 -kor

#1952 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 18. 18:47

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. Oct. 29., Thursday - 18:59

Hogy rohadna meg.
Van egy Intel SnowHill-LX lapom, ez egy mar valamire valo, beugro szintu szerverlap.
...
...parlagon all egy ideje, most osszerakom az egeszet es baszik mukodni. Van rajta 4db diag LED, szep narancssarga mindegyik...

Ma reggel ujra a kezembe akadt (ra volt pakolva kb. 1500oldalnyi konyv, ~50M koaxkabel es felig egy 1.5U-os switch, szoval meg kevesebb eselyt fuztem hozza) megpiszkaltam egy kicsit a rohadekot, mar be sem kapocsolt.
'Ottrohaggyonmeg' gondolas, hagytam is a rakba, most ujra raneztem, gyanus lett, hogy nem szereti a 20pines ATX tapot, kukaztam egy 24pineset, na azzal mar elindul, de ujra narancssarga minden... Atmachinaltam a jumpereket (van rajta a 'standard' CMOS clear-en kivul egy par, ilyen BMC boot block protection, meg hasonlok, ossze-vissza volt az osszes, gondolom meg a multkori probalkozasok eredmenyekent), mindent defaultra raktam, erre elindul. Debazmeg oktoberben ebben az allapotban kezdtem neki, es se kep, se hang, most meg megy. Anyad.

Viszont az elmult masfel honapban ujra szetlopkodtam mas gepek miatt az oktoberben felretett 4x2G RAM-ot... Maradt kemeny 1x2G, amibol a host OS (jah, virtualizalni szeretnek) alapbol becuppant 900M-1G korul, ez igy nem lesz tul izgalmas.

#1953 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 10:55

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. szept. 6., vasárnap - 15:55

Van itt egy Dell Optiplex GX1+ (Gn+-nak alcazva), fekvo, de nem SFF haz, BX chipset, slotos P3-akat is eszi, interganyolt Rage IIC (talan valami VRAM bovito is van benne...
Kép

Szia!
Nincs véletlenül valami hsználható drivered az ATi Rage IIC-hez XP SP3-hoz. Az integrált telepítőm felismeri, de az AGP nem megy az Everest szerint - meg érzésre sem. Több féle IIC-m is van mindenféle, - jellemzően intel 440BX-es lapokkal - de egy használható ATi driverem sincs és a neten sem találtam, pedig kerestem. ... még annyit, hogy próbáltam az Intel spec 440-es driverét is (intel AGP drivert a 440-es chipsthez) de azt meg az XP SP3 nem fogadja el, mondván már fenn van.

#1954 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 16:31

Idézet: F-UzR - Dátum: 2009. Dec. 20., Sunday - 10:55

Szia!
Nincs véletlenül valami hsználható drivered az ATi Rage IIC-hez XP SP3-hoz. Az integrált telepítőm felismeri, de az AGP nem megy az Everest szerint - meg érzésre sem. Több féle IIC-m is van mindenféle, - jellemzően intel 440BX-es lapokkal - de egy használható ATi driverem sincs és a neten sem találtam, pedig kerestem. ... még annyit, hogy próbáltam az Intel spec 440-es driverét is (intel AGP drivert a 440-es chipsthez) de azt meg az XP SP3 nem fogadja el, mondván már fenn van.

Hat, en regi vasakon jellemzoen regi operencias rendszereket hasznalok, igy nincs ilyen gond:)
Hasonlo bajom egy G400-zal volt, annak csere lett a vege... (szinten windows xp, DX8, a G400-nak pedig nincs DX8 kompatibilis drivere, igy aztan 2D volt, OpenGL valamennyire volt (ahogy ez a Matroxoknal szokas:), aztan jonapot, D3D meg sw emulacioval sem)

#1955 Felhasználó inaktív   F-UzR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 20. 20:06

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. dec. 20., vasárnap - 16:31

...

...kár.  :think: 
Köszönöm.  :respect:

#1956 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 22. 18:58

Mai termes: Quadro4 750XGL :> (NV25GL, 128M, AGP4x, desktop megfeleloje a GF4 Ti4400)

#1957 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 13:30

Nyu, par napja pakolas kozben a kezembe akadt a strangelovetol zsakmanyolt 13W3 IBM tyukbel, ami massziv idohiany miatt nem nagyon lett eddig beizzitva.
Most viszont vegre nekialltam, es jelentem mukodik:D (a kabel, meg a kozel egy eve beszerzett GXT550p is, ami eddig a kabel hianya miatt nem lett kiprobalva).

Az AIX persze ismet kicsit rossz neven vette a framebuffercseret, ugy tunik, RS6000-en nincs olyan generic driver, mint PC-knel a VESA vagy a VGA, vagy van, de a GXT{120|300|550|2000}p kartyak annyira kulonboznek, hogy meg veletlenul sem kompatibilisek egymassal.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2009. 12. 25. 13:32 -kor

#1958 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 28. 09:48

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. dec. 25., péntek - 13:30

Nyu, par napja pakolas kozben a kezembe akadt a strangelovetol zsakmanyolt 13W3 IBM tyukbel, ami massziv idohiany miatt nem nagyon lett eddig beizzitva.
Most viszont vegre nekialltam, es jelentem mukodik:D (a kabel, meg a kozel egy eve beszerzett GXT550p is, ami eddig a kabel hianya miatt nem lett kiprobalva).

Az AIX persze ismet kicsit rossz neven vette a framebuffercseret, ugy tunik, RS6000-en nincs olyan generic driver, mint PC-knel a VESA vagy a VGA, vagy van, de a GXT{120|300|550|2000}p kartyak annyira kulonboznek, hogy meg veletlenul sem kompatibilisek egymassal.

Figyelj csak, hózentróger :Đ , ebben segíts nekem: https://forum.hwsw.h...howtopic=152788
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1959 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 28. 12:15

Szerintem 5k-ert halott ugy, a 8k-s augagyinal jobbat nem nagyon fogsz kapni occsoert.
Amugy vannak a TI-tol mintakent rendelheto USB-s tortenetek, azok is ilyen szarok? Tobbek szerint egesz emberi hangjuk van, meg van olyan verzio is, aminek van I2S kimenete (is), arra olyan DAC-ot kotsz, amit nem szegyelsz:)
Vagy turni kell egy hasznalt E-MU 0202 USB, annal biztos nincs fazistolas:)
Vagy PCMCIA firewire kartya meg valami firewire borzalom, de ez mar nem az a(z ar) kategoria.
Az alaplapi ALC labairol nem lehet lelopni az I2S/AC97 jelfolyamot valahonnan es azt rakotni egy rendes DAC-ra?

#1960 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 28. 12:24

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. dec. 28., hétfő - 12:15

Szerintem 5k-ert halott ugy, a 8k-s augagyinal jobbat nem nagyon fogsz kapni occsoert.
Amugy vannak a TI-tol mintakent rendelheto USB-s tortenetek, azok is ilyen szarok? Tobbek szerint egesz emberi hangjuk van, meg van olyan verzio is, aminek van I2S kimenete (is), arra olyan DAC-ot kotsz, amit nem szegyelsz:)
Vagy turni kell egy hasznalt E-MU 0202 USB, annal biztos nincs fazistolas:)
Vagy PCMCIA firewire kartya meg valami firewire borzalom, de ez mar nem az a(z ar) kategoria.
Az alaplapi ALC labairol nem lehet lelopni az I2S/AC97 jelfolyamot valahonnan es azt rakotni egy rendes DAC-ra?

Nincs dac-om, hacsak a CD850-emet ki nem herélem :Đ
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.