Nyu, delelott megturtam a Hardware-M-ben a kilos ladat, meg par egyebet, kerultek is elo furcsasagok:) Illetve a tobbseg nem furcsa, meg csak nem is ritka, de valahogy nalam eddig kimaradtak. Peldaul EDD csatlakozos (Enhanced Dual Display) Radeon valami (valoszinuleg Radeon VE), persze kabel nincs, de cserebe nem volt draga:D Vanik egy low-profile szinten Radeon VE, mondjuk ez kicsit bizonytalan, de remelhetoleg csak az erintkezoit kell megtakaritani (bar inkabb memoriahibanak tunt, sajnos, persze az egesz kupacbol ez az egyetlen, ami napi hasznalatban lenne:D), meg egy NVIDIA altal elkovetett (de amugy OEM Compaq) TNT2. Ezt mondjuk pont beneztem, a kulturalt kinezet alapjan valami korrektebbre szamitottam, de evvan:D Vanik itt egy Matrox Productiva G100, ilyesmim volt eddig is, de csak valami rusnya kinezetu OEM, ez meg eredeti Matrox. Sajnos nem kanadai, hanem ir, de ezt is tul lehet elni. Turtam egy nagy halom ATi-t is, es bar a felet visszadobaltam igy is lett harom: ketfajta Rage IIC (egy SOJ kotczekas RAM-os '98-bol es egy TSSOP RAM-os, '99-bol) es egy Rage XL, ami -- bar egy zsak fos -- de regota nagyon tetszik a perverz, L alaku NYAK-ja miatt, meg kicsit Voodoo4 feelinges.
Talaltam meg egy (kisse viharvert, de nem veszes) Hercules 3D Prophet II GTS PRO nevre hallgato eszkozt is, ez elvileg egy 64megas GF2, eleg korrekt darab, ilyenem sem volt soha, meg amugy is Hercules rulz:>
Diamond Sonic Impact S70, szinten regota a korozesi listan volt:)
Diamond Viper V330, ebbol is csak ratyi, NLX kivitelu volt eddig, most turtam egy fullosat, de szar (a chip is serult, a BGA szelet eleg csunyan megtalalta valami).
A fenti fenykepen szereplo kartyakat is behuztam, jol:>
A Terratec 'hangkartyarol', amin "Redio nincs is rajta." pedig kiderult, hogy radion kivul semmi mas nincs rajta:D SARDS v1.1 nevre hallgat, egyelore semmit nem talaltam rola.
A SIMM RAM-os hangkartya egy Guillemot MAXi Sound 64 Dynamic 3D 4MB sample RAM-mal, de valami erdekes dolog jatszodhatott le a mernokok fejeben, mert a SAM9407 melle nem ilyen ESS szarokat szoktak rakni, itt viszont egy ES1868F figyel ket Burr-Brown konverter (PCM1718 es PCM3001) mellett, teljesen bolondok ezek. A memoria 16megaig boviteheto, meg a kartyara forrasztva is van 2MB EDO. Jah, a kartyanak negycsatornas analog kimenete van, mondom, hogy tiszta hulyek:)
Akad itt valami PCI Savage4. 32megas, de sajnos csak Inno3D.
Az utolso divajsz az Acculogic memoriabovito kartya:) Volt mar ilyesmim, csak full-lenght kivitelben (raadasul az asszem 8SIMM-es volt, csak szetbarbarkodtam). Eros a gyanum, hogy driver nem sok lesz hozza, pedig szivesen kiprobalnam:) Ugyis van olyan 286-os lapom, amibe lehet 4x4MB SIMM-et pakolni, plusz meg erre a kartyara szinten 4x4mega... Ennyi RAM mar egy nagyobb 486-osnak is a becsuletere valna:D
Na, a legvadabb eszkoz meg kimaradt: Video Plus
ISA framegrabber, fullos, dobozos, kabelekkel, leirassal, flokikkal...:) Van mar par hasonlo kartyam, legfokepp Rive jovoltabol, de ez az elso, aminek a beizzitasara van valamennyi esely, mert az ilyen regi szarokhoz 15-20 evvel kesobb barmilyen drivert meg akarmit szerezni gyakorlatilag remenytelen. Ha meg megis sikerulne (pl. a Creative VideoBlasterek meg a VideoSpigot eleg eselyes), akkor meg a mindenfele specko kabelek hianya miatt eszi meg a fene az egeszet.
Ennek a kartyanak harom CVBS bemenete van, a videokartyahoz a feature connectoron csatlakozik (ugye az overlay 25FPS-sel ISA-n keresztul PAL felbontasban eleg remenytelen:), es mivel csak framegrabber a szerencsetlenje nincs hangbemenet.
A flokikat megneztem, full jol olvashato mindketto, szoval...:>
Ja, talaltam egy NEC MultiSpin 3x borzalmat is, belso SCSI 3x-os sebessegu CDROM play, forward, back, stop gombokkal, LCD kijelzovel (azt is kiirja, hanyszoros sebesseggel olvas:D), igazabol a lenyeg a benne levo caddy volt, de mint kiderult, maga a meghajto is tokeletes, legalabbis a szarra karcolt, irt audio CD-t minden gond nelkul lejatszotta:> Erdekes, hogy nincs eject gomb rajta, hanem a caddy fedelet kell kihajtani, es erre adja ki a lemezt.
Kismukknak meg ne vegyetek tobb piat, mar teljesen elitta a maradek eszet is, nemreg eladtak 3db Indyt osszesen 5k-ert anelkul, hogy szolt volna (gyalog kb. 15 percre melozok tole is, es a bontotol is, szoval bekapkodhatja:D)
Szerkesztette: NEUROFiRE 2010. 03. 03. 19:18 -kor