HWSW Informatikai Kerekasztal: Rajongás egy számítógép alkatrészért - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rajongás egy számítógép alkatrészért Értékeld a témát: -----

#2101 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 06. 27. 00:02

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 06. 25. 18:35

...
A sun3zoo/sun3arc oldalakkal az a baj, hogy naluk sun3 (Motorola 68k) architekturarol szol a tortenet, a SPARCstation4 pedig sun4m (SPARC).
BTW talaltam valami oldalt, ahol Amiga turbokartyat akarnak hazilag gyartani, ott ajanlgatjak mindenkinek, hogy Sun gepbol szerezzenek 68k-s procikat. Eddig meg nem jott meg a regisztracios mail (majd megprobalom ujra), de azert szeretnek szolni nekik, hogy nehogy szetbasszanak 68k alapu Sunt, inkabb adjak nekem, en meg kukazok nekik procit valami fostos almabol:>

Argh! - jut is eszembe a 9-es szlowavirslival való bénázásod: 2002, 2004 Rev A, illetve 2005 Rev A is van sol9/sparc-ból nálam. Ne add fel könnyedén vadász! :cool: (rejtett brummogásom hallható :Đ ) Ne bénázz, kérjed el! :)

forall:
szétberheltem az egyik 48V-os tápos indásztrijöl péécééét. atom baró, lakik benne egy ISA slotos és/vagy eltolt PCI (CPU) slotos SBC, fullintegrált, jó hosszú p1 mmx 233MHz SL27Y vagy hasonló azonosítós cpu-val felszerelt, 3 sdram slotos (és 9 usb csatlakozót váró tüskével született) aranyoska. Ha be lehetne üzemelni úgy, hogy a tápot adom csak neki az ISA slotról, az lenne igazán hawaii! Megnézem alkalomadtán, hogy mellik cpu(-k) jó(k) bele, amire rátette mancsát kedvespatikus - ha sikerül beizzítani. Ha nem, akkor valami durva retró vacakra cserélem (esetleg horribile dictu - malátaszörpre :) ).

Jövő hét utánra randevú ütemezhető!

szerk 1.:
xenix nem egy nagy vaszisztdasz. bebútolsz, és amilyen image-em van (qemu alatt pöccre indul pl.), van benne robots meg mastermind. éles notebookon (486) játszom vele, csendes, királyság! De kevés unixszerűség, vagy legalábbis /bin/sh futtatására képes oprendszer megyen 286 alatt, minix1, minix2, elks és qnx után csak a xenixről tudok (így fejből, egy húzós csáládi vásárnáp után)

neuro te meg gyere irkre, ott gyorsabban tudunk kommunikálni. Elegem van már a veled való bicnicelések során fellépő 1-2 _éves_ átfutási időkből! :D

Szerkesztette: kettoc64elado 2011. 06. 27. 00:07 -kor

#2102 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2011. 06. 27. 11:53

Egy ilyen SBC lakozik a kaszniban: www.advantech.gr/products/pdf/PCA-6166.pdf ( PCA-6166E )

Hogyan üzemelhetném be önállóan? Hogyan dugjam rá a delejt?

A kaszni pedig egy Advantech IPC-610B, 48V tápról megyen.

#2103 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 27. 18:48

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 06. 27. 12:53

Egy ilyen SBC lakozik a kaszniban: www.advantech.gr/products/pdf/PCA-6166.pdf ( PCA-6166E )

Hogyan üzemelhetném be önállóan? Hogyan dugjam rá a delejt?

Szep darab, foleg az interganyolt SCSI (2940U2W-nek nez ki:); K6-2/III-mal meg a teljesitmeny is megfelelo lehet.
Elvileg +5V es +12V kell ezeknek (plusz a soros portnak -12V), keriteni kell egy akarmilyen laprol egy ISA foglalatot (kiforrasztas) es mar tudsz is neki tapot adni a megfelelo labakon. Ha erdekel a dolog, akkor tudok adni nemtommilyen Portwell SBC-t is (regebben irkaltam rola ebben a topicban is; socket370, i815, 10/100 ethernet, mittomen), azon van molex tapcsati a vinyonak vagy nem tudom minek, de ha oda rakotsz egy tapegyseget, akkor gyonyoruen mukodik:)
Elvileg ha berakod egy akarmilyen gep ISA slotjaba akkor is mukodni fog, csak lehet, hogy az alaplapon es az SBC-n levo buszmeghajtok is meglepodnek, es a nagy meglepetes utan lehet is cserelni oket.

Vasarnap sikerult turnom 11/99-es Solaris 7-et, ezt mar sikerult felinhalalni a SPARCstation masineriara. Az viszont gond, hogy FreeBSD-n elegge ellustultam (pedig azert annyira az sem seggkinyalos rendszer), ugyhogy ezen a regi Solarison megmozdulni is alig tudok, foleg hogy az elmult evekben azt a keveset is elfelejtettem a Solarisrol ami eddig veletlenul valahogy ramragadt.

286-on valami regi BSD is fut elvileg, meg 4.xBSD jellegu tortenet. BTW az a Xenix image beszerezheto valahol?
Mellesleg olvastam valahol, hogy a SPARCstation-okon elfutkosik NeXTstep is, errol bovebb infoja, installkitje van valakinek? :) (Kicsit izgalmasabbnak tunik, mint egy akarmilyen Solaris.)

Nezek valami IRC klienst, csak forditani kene, az meg nem lesz annyira egyszeru:) (kb. 6 eve IRC-ztem utoljara, eleg volt).

#2104 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 10:07

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 06. 27. 19:48

Szep darab, foleg az interganyolt SCSI (2940U2W-nek nez ki:); K6-2/III-mal meg a teljesitmeny is megfelelo lehet.

SCSI csalatkozót lespórolták róla, K6-2/3 meg nem tudom, honnét szerezhető be hozzá, és hogy milyen hűtést eszik.

Elvileg +5V es +12V kell ezeknek (plusz a soros portnak -12V), keriteni kell egy akarmilyen laprol egy ISA foglalatot (kiforrasztas) es mar tudsz is neki tapot adni a megfelelo labakon. Ha erdekel a dolog, akkor tudok adni nemtommilyen Portwell SBC-t is (regebben irkaltam rola ebben a topicban is; socket370, i815, 10/100 ethernet, mittomen), azon van molex tapcsati a vinyonak vagy nem tudom minek, de ha oda rakotsz egy tapegyseget, akkor gyonyoruen mukodik:)
Elvileg ha berakod egy akarmilyen gep ISA slotjaba akkor is mukodni fog, csak lehet, hogy az alaplapon es az SBC-n levo buszmeghajtok is meglepodnek, es a nagy meglepetes utan lehet is cserelni oket.

Ezen megoldások között melyiket javasoljátok? A szixalagok közül milyen hőtani/mechanikus/elektromos/ragasztóanyagos tulajdonságúakat (ne) vásároljak?

Ilyesmihez:
1. http://pcbonto.hu/po...&page_id=561112
2. http://pcbonto.hu/po...gh/IMG_2370.JPG

-12V-ot honnét kerítek egy mezei molex csatlakozóról?

Vasarnap sikerult turnom 11/99-es Solaris 7-et, ezt mar sikerult felinhalalni a SPARCstation masineriara. Az viszont gond, hogy FreeBSD-n elegge ellustultam (pedig azert annyira az sem seggkinyalos rendszer), ugyhogy ezen a regi Solarison megmozdulni is alig tudok, foleg hogy az elmult evekben azt a keveset is elfelejtettem a Solarisrol ami eddig veletlenul valahogy ramragadt.

kugli a barátod, és ne szopoljál már, solaris 9 való arra a masinériára. Oh no, wait! :) Virtual konh zoli megvan szüntetven sol8 vagy sol9-től felfele. Egészen valamelyik legfrissebbig. De anélkül is megvan az ember fia.

286-on valami regi BSD is fut elvileg, meg 4.xBSD jellegu tortenet. BTW az a Xenix image beszerezheto valahol?
Mellesleg olvastam valahol, hogy a SPARCstation-okon elfutkosik NeXTstep is, errol bovebb infoja, installkitje van valakinek? :) (Kicsit izgalmasabbnak tunik, mint egy akarmilyen Solaris.)

286 meets bsd: erre unix v6-ot portolták, egy hungareli srác, az még messze nem BSD. BSD-ről 8088-80286 durvára meglepőknék, 386BSD az, ami működött először x86-on és vegytiszta bsd.

íme: http://www.superglob...th_Edition_Unix
és itt: ftp://pdp11.org.ru/p...e/Other/V6on286

xenix286 image: nálam beszerezhető. A floppy telepítők bitsavers.org/bits -n vannak (onnét afaik visszamenőleges sco vagy win valamely licensszel is leszedhetők _jogszerűen_, de attól meg serialt kéreget telepítésnél, plusz ultraszopó az IMD formátum kicsomagolása, illetve RAW flat image-be való konvertálása. Akinek sikerült részletes howtot mellékeljen, azután tömeges hálánk tömegsírig üldözi. Az előtelepített xenix286 image URL-t meg vagy mail, vagy irc, de hogy hwsw-be még PM-ként sem gépelem be, az tuti)

nextstep i386-on:
http://osvirtual.net/en a barátod. !x86 alatt meg finn gomb sincs, hogy honnét lehet ülepítőt/preinstalledimage-et szerezni :Đ

Nezek valami IRC klienst, csak forditani kene, az meg nem lesz annyira egyszeru:) (kb. 6 eve IRC-ztem utoljara, eleg volt).

386bsd alá ircii, egyébként meg irssi (freelsd alá is vanik előferdítve).

#2105 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 28. 19:11

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 06. 28. 11:07

SCSI csalatkozót lespórolták róla, K6-2/3 meg nem tudom, honnét szerezhető be hozzá, és hogy milyen hűtést eszik.

Olyan hutes kell neki, mint barmilyen S7/S370 procinak, beszerzes gondolom a szokasok: bontok, aprohirdetesek, stb.

Idézet

Ezen megoldások között melyiket javasoljátok? A szixalagok közül milyen hőtani/mechanikus/elektromos/ragasztóanyagos tulajdonságúakat (ne) vásároljak?

Ilyesmihez:
1. http://pcbonto.hu/po...&page_id=561112
2. http://pcbonto.hu/po...gh/IMG_2370.JPG

-12V-ot honnét kerítek egy mezei molex csatlakozóról?

Ezek kozul konkretan en egyiket sem javasolnam, a flexeles meg vagdosas ritka alban megoldas.
Szigeteloszalagbol barmilyen jobbfajta, szeles (1") jo lehet, bar szerintem kicsit idotallobb megoldas ha valamilyen lakkal kened le a nem hasznalt labakat (nem centi vastagon, mint a zsiroskenyeret, hanem eppen csak... elotte alkohollal takaritani, slot1-socket370 atalakitokkal mezei szintelen koromlakk kivaloan mukodott anno:)
-12V csak az AT/ATX tapcsatlakozon van.

Idézet

kugli a barátod, és ne szopoljál már, solaris 9 való arra a masinériára. Oh no, wait! :) Virtual konh zoli megvan szüntetven sol8 vagy sol9-től felfele. Egészen valamelyik legfrissebbig. De anélkül is megvan az ember fia.

Asszem 2.4-ben lett letiltva defaultbol, es 8 ota egyaltalan nincs.
Solaris9-re pedig van mas:)
Kb. olyasmire gondoltam, hogy SS4-re valami tenyleg kurva regit szerezni, U1-re Solaris 7, U2-re nem tudom, U10-re pedig Solaris 9 vagy 10 (ket U10-em van, egy eleg fullos, meg egy eleg alap, az eleg alapot lehet, hogy lecserelnem egy U5-re), Solaris 10+ pedig mehet a Netrakra meg a Blade 1500-ra.
Illetve SPARCstationon meg nem tettem le a NeXTsteprol sem, de nem lesz egyszeru beszerezni.

Idézet

286 meets bsd: erre unix v6-ot portolták, egy hungareli srác, az még messze nem BSD. BSD-ről 8088-80286 durvára meglepőknék, 386BSD az, ami működött először x86-on és vegytiszta bsd.

A v6-rol tudok, talan meg is van valahol, de nekem hatarozottan dereng valami BSD is. Persze lehet, hogy keverem valamivel.

Idézet

nextstep i386-on:
http://osvirtual.net/en a barátod. !x86 alatt meg finn gomb sincs, hogy honnét lehet ülepítőt/preinstalledimage-et szerezni :Đ

Ez eleg jonak tunik, csak en igazi vason szeretnem futtatni:>

Idézet

386bsd alá ircii, egyébként meg irssi (freelsd alá is vanik előferdítve).

Nalam csak portsbol/forrasbol van minden, meg amugy is xchat:p

#2106 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 29. 20:36

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 06. 28. 20:11

Kb. olyasmire gondoltam, hogy SS4-re valami tenyleg kurva regit szerezni, U1-re Solaris 7, U2-re nem tudom, U10-re pedig Solaris 9 vagy 10 (ket U10-em van, egy eleg fullos, meg egy eleg alap, az eleg alapot lehet, hogy lecserelnem egy U5-re), Solaris 10+ pedig mehet a Netrakra meg a Blade 1500-ra.
Illetve SPARCstationon meg nem tettem le a NeXTsteprol sem, de nem lesz egyszeru beszerezni.

telepito/serial/leiras johet :)

A v6-rol tudok, talan meg is van valahol, de nekem hatarozottan dereng valami BSD is. Persze lehet, hogy keverem valamivel.

Ezzel kever/7: http://virtuallyfun....corp.com/?p=197

Nalam csak portsbol/forrasbol van minden, meg amugy is xchat:p

Úgy látom, nem működik nálad a zirk, pedig a frínód.net nem egy nagy vászisztdász. és még a nikked sem foglalt :]

Tel kontár:
fegyelmeztess, hogy tegyek a cpu pakkodhoz még 2x s370-est is, egyik afaik tuti rossz, a másikat nincs mivel tesztelni. Tényleg, működő PCA-6616-ba való SuperSocket7 K6-II(I) vagy hasonló eladósorban vanik-e nálad, és mi kell cserébe érte? :cool: bereniké hajára mehet a 80286-os qemu alól OoB indítható xenix286 image? Hűtőborda+venti van többféle is, azzal nem lesz gond. neuro meg kapja ímélcímre a zurlt, ha visszapinget, és ha még a régit használja.

#2107 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 06. 30. 12:42

neuröff: lefagyott a zikszcset? :Đ

irc irc.freenode.net
/J kisletra

#2108 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 01. 01:35

http://nextcomputers...opic.php?t=2466

"*HOWEVER* I would imagine if you had access to a SPARC, you could install NS, then image the drive, and pass it onto Qemu....

So perhaps there is some hope....."

meozeed hatha kezsegesse valna, es megszanna teged egy iso-val :]

#2109 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 13:21

Az X-Chatnek valami GTK baja van (vicces a configure script kimenete: GTK interface: no ; Text interface: no ; ezt igy eleg erdekes lenne hasznalni:D), lehet, hogy a vegen irsii lesz belole, bar a CLI-s IRC kliensekert annyira nem rajongok, kicsit nehezen kovetheto ha tobb csatornan esz bent a fene, vagy ha tobb privat megy parhuzamosan.

Ellenben a Voodoo4 mukodik szepen, a venti is magahoz tert, bar nem ertem mi baja volt: a PCI slotrol kapja az 5V-ot kozvetlenul, a NYAK folia a PCI csati es a ventilator csatlakozoja kozott kb. 3cm, megszakitas nelkul. Basztattam a venti kabelet hatha meg van torve, de nem... Nem ertem, de nem baj:) Ugy nez ki, hogy amugy a kartya hibatlan, nincsenek texturahibak, sem egyeb anomaliak, ami nagy orom. 1000B PIII-mal (WXP, mindennek default drivere van, meg a Voodoot is felismerte) 3DMark 2000 default benchmark 3076, ez nem tudom milyen eredmenynek szamit, nem igazan van osszehasonlitasi alapom. BTW a game2 tesztben a texturak par helyen eleg erdekesek, kb. mintha visszatertunk volna 1996-97-be:D A falakon a textura ~64x64px meretunek tunik (persze megnyujtva), de a hordokon meg a szokokuton meg tok jo. Viccesen nez ki, de nem baj, orules van. (Majd kiprobalom a legutolso, kiszivargott alpha driverrel, hatha azzal meg fagy is:D)

Bazze, a 3DMark 2001SE meg kemenyebben nez ki:D Brutal.

Szerkesztette: NEUROFiRE 2011. 07. 03. 13:37 -kor

#2110 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 03. 13:56

Na, az alpha driverrel texturaugyileg visszatertunk 2000-be (maszat helyett mar latszik is valami, cserebe a default benchmark csak ~2800 pontot ad; a 3DMark2001 is ugy nez ki, ahogy kell, szoval azert dolgoztak a sracok a 3dfxnel az utolso pillanatokig).

A szerkesztesi idolimitet pedig a lo huzza a faszara (meg azt is, aki kitalalta).

Szerkesztette: NEUROFiRE 2011. 07. 03. 13:59 -kor

#2111 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 16:02

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2011. 07. 03. 14:56

Na, az alpha driverrel texturaugyileg visszatertunk 2000-be ...

Bakker a xenix image-t felejtettem el atkuldeni irken. na majd legkozelebb! (poccre indul qemu alatt, szop-nyal-gombot varr)

Telcontar - a heten mikor dobhatlak meg a cpu-kkal? Gyakorlatilag csak hetvegen erek ra. jovo heten meg csak hetfo es szerda jo. Amugy lehet, hogy kell egy kis ido, mert eselyes, hogy kunyeralnek toled egy supersocket cpu-t is, _ha_ az SBC-met mukodesre birnam! Amit most hetvegen fogok kitesztelni.
btw a 286os lapjaid kozul amelyik meghajt ide diszkeket, siman felrakhato rajuk a xenix286 image (1049+x16x63). Lenne egy valodi unixod, textmode jatekokkal :) halozat nincs benne, soros tty-kent sem tudod kezelni, mas haszna jatszadozason/retroerzesen kivul nincs. Ja meg van ra textmode m$ word kövület! :cool: De ahhoz való ülepítő floppym nincs :(

#2112 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 05. 17:39

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 07. 05. 17:02

Bakker a xenix image-t felejtettem el atkuldeni irken. na majd legkozelebb! (poccre indul qemu alatt, szop-nyal-gombot varr)

Telcontar - a heten mikor dobhatlak meg a cpu-kkal? Gyakorlatilag csak hetvegen erek ra. jovo heten meg csak hetfo es szerda jo. Amugy lehet, hogy kell egy kis ido, mert eselyes, hogy kunyeralnek toled egy supersocket cpu-t is, _ha_ az SBC-met mukodesre birnam! Amit most hetvegen fogok kitesztelni.
btw a 286os lapjaid kozul amelyik meghajt ide diszkeket, siman felrakhato rajuk a xenix286 image (1049+x16x63). Lenne egy valodi unixod, textmode jatekokkal :) halozat nincs benne, soros tty-kent sem tudod kezelni, mas haszna jatszadozason/retroerzesen kivul nincs. Ja meg van ra textmode m$ word kövület! :cool: De ahhoz való ülepítő floppym nincs :(

7vége nekem tök életes. SS7 cöpöju nemtudom, hogy vanik-e - Cyrix M2 biztos van, de az nem SS7 (66 MHz-es az FSB-je), K6/2 már kevésbé esélyes, de nem lehetetlen, K6/2+ és K6/III meg tutira nemvan.
... a trip back in time is all I need ...

#2113 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 07. 21:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Telcontar - Dátum: 2011. 07. 05. 18:39

7vége nekem tök életes. SS7 cöpöju nemtudom, hogy vanik-e - Cyrix M2 biztos van, de az nem SS7 (66 MHz-es az FSB-je), K6/2 már kevésbé esélyes, de nem lehetetlen, K6/2+ és K6/III meg tutira nemvan.

nem szükséges feltétele a cpu-k elszállításának. viszont csak holnap estefele tudom meg, hogy hétvégén ráérek-e és mikor. Vagy pm-ben, vagy ide, vagy telefosban triggerellek!

forall:
öröm e bódottá: működik az sbc! :cool: p1mmx233MHz egyetlen isa (pcilókolbászos) kályhán. 3x128 egyoldalas 100MHz sd-t eszik, ebből 1x128 vanik benne. qnx bootol. onboard ethernetet még nem teszteltem, és usb-t sem (van hozzá kivezetés :cool: ). egy aida majd megénekli, hogy mit tud a kicsike! viszont nagyon a|\álintruder házban vanik, a 48V ipari táp billenőkapcsolójához menő drót ritka undormány módon van átvezetve és egy rakat ráolvasztott műanyag izé mögött (hogy ne lehessen normálisan hozzányúlni) hozzá van forrasztva :( Pedig viszi AT táppal rendesen a backplane-t. Ha majd rászánom magam, akkor csakazértsem fogom megkérni neurofire-t arra, hogy forrasszon egy tápegységet (plusz egy ISA kártyahelyet) egy ISA riserből, mert addigra úgyis egy portwell p4-re fogok ácsingózni (olyan még nincs).

BTW mennyit eszik egy portwell p3 / p4? Pl. böngésző, flashvideónézegetés közben a tecsőn?

tme: http://people.csail....u/fredette/tme/ meg egy kalap fos. csak sun3/sparc32 emulációra lehet használni, ott is csak BSD alatt. linuxon trágyaláda. Továbbra sem tudom a 64 bites sparc solarisokat kipróbálni virtuális gépen, csak igazi vason. olyan viszont van :cool:

#2114 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 10:24

SL:
Tokom tudja mennyit eszik az SBC, gondolom annyit, mint egy akarmilyen i815 alapu PIII:) Gondolom kb. CPU+5...10W+a tap vesztesege.

#2115 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 18:07

Hohh, vannak itt egy-ket dogokz megint.

Kezdetnek egy Syquest SQ3105 nevezetu cserelheto merevlemezes borzalom, es hozza egy kisse kerdeses allagu lemez, remelem a formazas meggyogyitja.
VGA ugyileg:
-miro Video 22SD
-2the MAX valami Trio64V+
-ATi Rage128 Pro VIP (mindenfele OEM-eknek gyartottak, amugy egy Xpert2000, 16megz RAM-mal)

A Syquestre rakuldtem egy verifyt a SCSI hartya BIOS-abol, kivancsi vagyok mit mond (windows format azt mondja fasza, utana a scandisk azt mondja nem fasza...)

Schneider/Amstrad PC-1512 borzalom ha kell valakinek, akkor kismukknal jelentkezzen:D (ranezesre jo allapotban van, csak valami allatkert levagta a tapkabelt, azt mindenkepp ki kell cserelni, eger nincs hozza (elvileg specko), ami szopas lehet, de minden mas megvan; i8086, 512k RAM, dual flokimeghajto, valami vinyo, modem:D, billentyuzet, specko CGA monitor, ami 640x200-ban is 16 szinu, stb)

#2116 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 19. 19:18

Ize, didyman: SGI Indy tapegyseget (NIDEC, sorban halnak el, de nem tudom milyen hibajelenseggel) javitottal mar?

#2117 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 29. 16:22

Üzenet megtekintéseIdézet: NEUROFiRE - Dátum: 2009. 05. 15. 19:22

Nabazdmeg.
Kene egy ST3400620AS (Barracuda 7200.10/400G/16M/SATA2) vinyo vagy panel, akar megvetelre, akar par napra kolcson. Esetleg egy Texas Instruments CH6960B (vagy GH6960B, vagy ilyesmi, az elso karakter nem olvashato rendesen) es egy ember aki ki tudja cserelni (TQFP tokozas, de a TI-fele PowerPad-es borzalom), mert a panelen levo eredeti IC-t egy rez hutoborda es a gravitacio segitsegevel sikerult kisse leamortizalni (ugymond kettetorni a picsaba).
Faszom.

Kicsereltem ezt a ruhes motorvezerlot (amugy igazabol SH6960B, a donor egy Seagate-Maxtor vinyo volt). Nem lett tul szep, de elso SMD-s probalkozasnak megteszi, bar lehet, hogy nem pont egy ilyen PowerPad-es doggel kellett volna kezdeni a kiserletezest (foleg nem 'fontos' cuccon), de sebaj. Ranezesre fasza, bar az IC nem teljesen van jo helyen (par tized millimeter hibadzik), de jo esellyel erintkezik minden (kb. min. 50-70% atfedes van a labak es a forrpad kozott:), rovidzar nincs, bekapcs. Felporog, fasza. Nem igazan emlekszem, hogy eredetileg milyen hangja volt, de felporges utan ~3-4 masodperccel 'nyekken' egyet (es minden alkalommal, amikor bizgetem 'uj hw keresese' jelleggel (USB-n es eSATA-val probaltam), de ezt leszamitva se kep, se hang. Lehet, hogy a panelcsere jarhato(bb) ut lenne, ennek oromere talaltam egy ilyet. Kurvaelet, pedig szoktam nezegetni a HUP aprot is, hogy a picsaba nem vettem eszre masfel honap alatt? Rohadna meg.

#2118 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 30. 19:40

Most nezem, hogy egy kis SMD kondi is hianyzik a NYAK-rol. Nagy orom, mivel ezekre nem szokas rairni, hogy mekkorak (el sem fer rajtuk a felirat). Merjek kiserletezni random, de hasonlo (fizikai) meretu kondival? :)

#2119 Felhasználó inaktív   kettoc64elado 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 01. 00:52

párnapi/heti termés, fejlepény:

1. Scenic mobile és egy másik laptop, utóbbi alaplap IOR táphibás. ergó ramokat ki (128MB), scenic ramfoglalataiba be, ubuntu memtest OK \o/
2. következő meglepetés: ubuntu 5.10 livecd bootol, text terminál, irssi van (igaz, jó régi, de legalább lehet vele kolbászolni frínódra
3. 3 picimaci slot közül a középső tuti jó, abba raktam a retró 10-es ethernet kártyát. Ma már fel is mentem frínódra (kettes pont, irssi)
4. pixelhibás a SM kijelző, 3 csík, plusz viseltes ház, hiányzó memóriafedlap, hiányzó hdd fedlap. meg kell hajtogatni szemétből plusz csavarokat vadászni
5. cisco 18-20V közötti tápot vadászni hozzá, jelenleg cellux + utazóadapter + 486-os 20V táp + dugvilla a befalazott röfibe' hajtja meg.
6. sajnos hdd nélkül nem tud cd-ről bootolni, viszont a 8 megás cfkártya + adapter kitűnően muzsikál. Kiszedtem a cd-t, de a franc se' tudja, hogyan kell/lehet master-ra jumperelni/dipswitchelni blablabla. mert akkor (cd-t masterre állítva) tippem szerint tudna bootolni cd-ről cfkártya nélkül is. Viszont eléggé egybeöntött kasznijú a cdegység, minden oldalról megvizsgálva. valaki ért az ilyen állatokhoz?

tervek a hetihez hasonlóan szép időjárással megáldott napokra:
fedlapok elkészítése és stabil táp forrasztása után dosjátékos livecd-t farigcsálok, amire ráhegesztek UBCD-t, QNX-ot, meg valami irc/ssh/MINICOM/links/ssh-X klienst, SaMBa/NFS NAS szervert (mert van rajta USB, a rádugott pendrive-ot meg osztogatni fogja jól a lokálhálón). sőt, analogic1.1/newstyle segítségével + midi billentyűzettel kész a házi virtuális analógszintetizátor is, mert midis hangkártya van benne, ess-klón (impulse trackerhez driver is van, MMX filterekhez). CPU bírni fogja, MMX233MHz.

!x86
Fullos sun U10-es meg rahedli dobozával adott gyári solaris 7-8-9-10+ írt freebsd/sparc64 telepítő fölöslegessé vált hely-, idő- és áramkapacitáshiány. Héccűkesztendő van, úgyhogy cserébe kp vagy kisebb helyigényű és alacsonyabb fogyasztású retró vagy hasznosabb vas kerestetik (pl. alphabook, sparcbook, tadpole, vaxbook, esetleg mindenféle macbook vagy 1U magas icipici és csendes !x86 jószág) Multia-t, 800+MHz-tól fölfele bármilyen jól működő laptokkot beszámítok! :cool:

#2120 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 01. 03:24

Üzenet megtekintéseIdézet: kettoc64elado - Dátum: 2011. 08. 01. 01:52

meg valami irc/ssh/MINICOM/links/ssh-X klienst, SaMBa/NFS NAS szervert (mert van rajta USB, a rádugott pendrive-ot meg osztogatni fogja jól a lokálhálón)

USB 1.1 szokott ezeken lenni (elvetemultebb chipset eseten 1.0), nem lesz az karcsu NAS-nak?

Idézet

1U magas icipici és csendes

Aztan rajossz, hogy bilibe log a kezed:) 1U es csendes? Persze, ha ki van kapcsolva. Sot, akkor sem biztos, mert tobb 1U-s gepben pl. allandoan megy a tapventi, szoval inkabb ha ki vannak huzva, akkor csendesek ezek a vasak, de amugy...
Az icipici kitetel is jo, az atlag 1U szerver 80cm hosszu:>

Téma megosztása:

• (124 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.