HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kibékült a Sony a PS3-at feltörő hackerrel - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kibékült a Sony a PS3-at feltörő hackerrel

#21 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 04. 14. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2011. 04. 14. 08:47

es leereszkedik. es magyaraz. es ervel! ilyet sem lattunk meg...

Hát igen. Ez az, ami rólad sosem volt elmondható.

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2011. 04. 14. 08:47

(a jogi diploma megszerzesenek meg a gondolatatol is lebeszelteltek itt a forumon anno.. jo lesz nekem a bolcseszet! :-p)

De! Vedd úgy, hogy rábeszéltelek. Végezd el a jogot. Basszál rá. Tanuld csak szépen a semmire nem jó, katyvaz humán tárgyakat, meg magolj olyan jogszabályszövegeket, amik már a vizsga időpontjára elavulnak. Hajrá. Ha a bölcsészetet lenyomtad, már nem fog nagy agysejtpusztítást eredményezni nálad.

Szerkesztette: Raynes 2011. 04. 14. 08:46 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#22 Felhasználó inaktív   SityiSXT 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 11:05

Üzenet megtekintéseIdézet: lugosi - Dátum: 2011. 04. 14. 06:10

Azon röhögök csak, hogy egyszer ti is meg fogjátok szívni, mikor majd felnőtök és pénzt adtok valamiért, és valaki szépen belekaksizik a közepébe.

Megtörtént. Pont a Modern Warfare 2 az, ami gyakorlatilag a megjelenés napjától a csalókkal küszködik PC-n. Nesze neked IWnet...

#23 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 04. 14. 11:26

@Raynes: te jogot végeztél, nem? vagy rosszul emlékszem?amúgy sokaddiplomásként mintha már csak maga a pőre jog lenne, vagy a rossebb tudja. most a bolónyai spagetti rendszerben épp mi van. amit láttam belőle, az kb. az agyrém.
egyébként én pár éve, mikor még ellébecoltam aprópénzért multinak, erőteljesen gondolkodtam valami jogi bizbaszban. de egyelőre a napi 10 óra munka aprópénzért a közintézményeknek kigyógyított belőle. aztán, ha majd nem lesz semmi, lehet lesz valami megint. évenkétnre vannak kötve a fő szerződéseink, minden január bő nyállal, hosszú nyelvvel kezdődik.
lassan a 40 felé fordulok irányba, ideje lenne valami nyugdíjas közszférás lónyavalyában gondolkodni. simán tudnám szopatni a jónépet az EP-nél munkabaleseti eljárásokban. amennyi papírost eddig betoltam nekik csont nélkül...
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#24 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 04. 14. 11:31

@lugosi: én világéletemben szartam a multira. agyatlan szórakozás virtuális lófaszokért. vajon tényleg ez az ismérve a felnőttségnek? mert én meg mindig röhögök azokon, akik annyira visszamaradtak a fejlődésben, h képesek 18k-t kiadni erre a baromságra.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#25 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 12:06

Azt. Már meg is bántam keresztbe-hosszába. A bolognai spagettis rendszert csak papírról ismerem vázlatosan, a gyakorlatból nem, de csak nagyon rosszat hallok róla azoktól, akik a saját bőrükön tapasztalják.

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2011. 04. 14. 12:26

egyébként én pár éve, mikor még ellébecoltam aprópénzért multinak, erőteljesen gondolkodtam valami jogi bizbaszban. de egyelőre a napi 10 óra munka aprópénzért a közintézményeknek kigyógyított belőle.

Jól tetted. Időpocsékolás. Nem csak a jog (igaz az kiemelkedően), hanem bármely másik főiskolai vagy egyetemi szak. Be kell ülni egy csomó vén, kontár, idióta kretén szar előadására, meg megtanulni a elméleti baromságát, amit ő, a kollegája, a tanszék belefosott a könyvekbe, jegyzetekbe (már ha tudtak összehozni ilyet), aztán jön a vizsgán a szivatás. A végén pedig semmi értelme az egésznek, csak lesz +1 papír az ember kezében, érteni normálisan nem fog hozzá. Cserébe mindenféle aktualitását vesztett elméleti baromsággal lesz átmosva a feje, gyakorlata meg nuku.

Üzenet megtekintéseIdézet: avman - Dátum: 2011. 04. 14. 12:26

lassan a 40 felé fordulok irányba, ideje lenne valami nyugdíjas közszférás lónyavalyában gondolkodni. simán tudnám szopatni a jónépet az EP-nél munkabaleseti eljárásokban. amennyi papírost eddig betoltam nekik csont nélkül...

A közszféra csak akkor jó, ha születési előjogod van benne. Különben ingatag, egy új rendszer mindig kidobálja az előző bagázs embereit. A munkavédelem szép dolog, bárkit szét lehet szivatni vele. Még a munkavédelmiseket is :Đ Nagyon bírom pl. fatert, bekészíti a sablonjait (pedig van tapasztalata és gyakorlata is, szinte egész életében ezt csinálta, tűzvédelemmel és egyébbel párhuzamban). Aztán jön valami változás, meg bejön egy új rendelkezés, szabvány, EU-s fasság, aztán csak keresgéli a földön az állát. Ilyenkor a kollégái is csak pislognak, aztán megy a túrás az új szabályokért, kiadványokért, szépen lehet felülvizsgálni a meglévő szabályzatokat, aktualizálni a nyomtatványokat. Ez valahol jó, mert újra pénzt lehet vele keresni külsősként, de valahol kib. fárasztó tud lenni. Aztán értelme nem sok, általában az új szabályozás hiába részletesebb, szarabb, mint az előző. Munkabaleset épp annyi van, korszerűsítésre épp úgy basznak költeni a munkáltatók, üzembe helyezéskor meg baleseti jegyzőkönyvezéskor megy a taktikázás, de lehet villogni, hogy mennyi mindennek megfelelünk.

A multizás jó dolog, de nem csak jó játék kell hozzá, hanem jó társaság is. 18k-t értelmes ember nem ad ki érte, megvárja, míg halandó számára megfizethető kategóriában meg lehet kapni a gammát. Meg természetesen nem analóg kontrolleres konzolon kell tolni, mert úgy szórakozás helyett kínzás lesz belőle. A singleplayer a gáz, idióta AI, rád erőszakolt történet, stb., egy idő után ritka unalmas bármelyik.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#26 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 12:55

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 04. 14. 13:06

Időpocsékolás. Nem csak a jog (igaz az kiemelkedően), hanem bármely másik főiskolai vagy egyetemi szak. Be kell ülni egy csomó vén, kontár, idióta kretén szar előadására, meg megtanulni a elméleti baromságát, amit ő, a kollegája, a tanszék belefosott a könyvekbe, jegyzetekbe (már ha tudtak összehozni ilyet), aztán jön a vizsgán a szivatás. A végén pedig semmi értelme az egésznek, csak lesz +1 papír az ember kezében, érteni normálisan nem fog hozzá. Cserébe mindenféle aktualitását vesztett elméleti baromsággal lesz átmosva a feje, gyakorlata meg nuku.
hajaj, es meg ennel is rosszabb a helyzet tipikusan! ezt talan csak a mai atlagdiak kepessegei muljak alul.. a jok mar csak azert sem tanulhatnak ertelmes dolgot, mert a tanarok az atlaghoz igazitjak a tananyagot es a szamonkerest..
magyaran nem csak elavult tudast, de igen gyenge szamonkeresi szinten oktatnak ma a legtobb helyen. ami altal a jobbak 0 tanulassal szerzik meg a diplomat, es ok is rosszul jarnak.
de hogy jott mindez a PS3-hoz???
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#27 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 13:03

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2011. 04. 14. 13:55

hajaj, es meg ennel is rosszabb a helyzet tipikusan! ezt talan csak a mai atlagdiak kepessegei muljak alul.. a jok mar csak azert sem tanulhatnak ertelmes dolgot, mert a tanarok az atlaghoz igazitjak a tananyagot es a szamonkerest..

Ne azt magyarázd, hogy te hogy végeztél, azt mindenki tudja :Đ

magyaran nem csak elavult tudast, de igen gyenge szamonkeresi szinten oktatnak ma a legtobb helyen. ami altal a jobbak 0 tanulassal szerzik meg a diplomat, es ok is rosszul jarnak.

Ez lúzer oktatói duma. Kapásból a tananyag szar, ezt a tárgyak, az előadásmód és a számonkérés csak tetézi. Az a baj, hogy akik ilyen helyen oktatnak, felhők felett járnak és fogalmuk sincs az adott terület gyakorlati vonatkozásairól, a való világról. Csak nyomják az elméleti szakbarbárságukat orrvérzésig, aztán villogtatják a jól csillogó prof-i névtáblát, amire lófasz nem kíváncsi.

de hogy jott mindez a PS3-hoz???

avmanisztánival értekezünk a jog kapcsán.

Szerkesztette: Raynes 2011. 04. 14. 13:11 -kor

#28 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 14:25

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 04. 14. 14:03

Ne azt magyarázd, hogy te hogy végeztél, azt mindenki tudja :Đ
jol mondod, a legutolso papirt a regi idokben biztos, hogy nem szerezhettem volna meg a tudasommal, de hat annyit romlott az oktatasi atlag, hogy igy mar nekem is lett eselyem. :-) csak az nyugtat meg, hogy az adott hely meg mindig joval magasabb szinvonalu, mint amit mashol hallok, latok! persze ez meg igy is onamitas, tudom.

Idézet

Ez lúzer oktatói duma.
nekem speciel egy aktualis hallgato panaszkodott a multkor, hogy miert engedik at a hulyeket is.. ugyhogy nem, nem csak oktatoi duma.

Idézet

Kapásból a tananyag szar, ezt a tárgyak, az előadásmód és a számonkérés csak tetézi. Az a baj, hogy akik ilyen helyen oktatnak, felhők felett járnak és fogalmuk sincs az adott terület gyakorlati vonatkozásairól, a való világról. Csak nyomják az elméleti szakbarbárságukat orrvérzésig,
irtam, hogy joreszt egyetertunk, nem? azert csak joreszt, mert altalanositasz, es mindenkit egy kalap ala vonsz -- mindezt szukos nezopontbol!

persze a tananyag elavultsaga ket okbol is fakadhat. az egyik az, ha valoban regesreg elavult dolgokat oktat a tanar, es az a tanar hibaja, a masik viszont az, ha a tananyag valtozik olyan gyorsan, hogy nem lehet vele lepest tartani. az informatika is ilyen, meg az altalad emlitett jog is. csak az a baj, hogy azok a kritikusok, akik az ilyen teruleteken kerik szamon az elavultsagot meg soha nem adtak (nekem) valaszt arra, hogy hogy lehetne maskepp! vicces volt hallgatni egy konferencian a MS egyik eloadojat, aki egy eloadasban fejtette ki, hogy az informatika 5 evente teljesen lecserelodik, es azt, hogy az egyetem nem kepes olyan diakot kibocsatani, aki a mai technologiakat ismeri. csak azt az egyszeru szamtani muveletet nem birta elvegezni, hogy mikepp is lehetne olyan dolgot tanitani az egyetemen, ami a diak vegzesekor meg aktualis, ha 5 evente cserelodnek a technologiak.. gondolom a jogban sincs ez maskepp...

de majd Te megmondod a frankot, hogy mi a jo megoldas, mert engem nagyon erdekelne am! ;-)
a forum ma:

#29 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 14. 15:05

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2011. 04. 14. 15:25

a masik viszont az, ha a tananyag valtozik olyan gyorsan, hogy nem lehet vele lepest tartani. az informatika is ilyen, meg az altalad emlitett jog is. csak az a baj, hogy azok a kritikusok, akik az ilyen teruleteken kerik szamon az elavultsagot meg soha nem adtak (nekem) valaszt arra, hogy hogy lehetne maskepp!

A változásokat absztrakt ismeretekkel lehet kezelni, de nem csak elmélettel, hanem gyakorlatban kell megtanítani, hogy miként lehet alkalmazni a mindenkor aktuális friss ismereteket azon a területen. Ami nagyon gyorsan változik, nincs értelme a maga konkrét formájában számonkérni, tanításkor is csak példaként lehet kitérni rá.

#30 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 07:27

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2011. 04. 14. 15:25

de majd Te megmondod a frankot

bogdankodás helyett inkább te mondd meg a frankót. Belevágtam a LaTeX-be, pontosabban a Win miatt a MiKTeX-be és az ékezetekkel szopok. Pl. "ű" nem jön össze, de a magyar nyelvi támogatást sem vágom. Mit kell hozzá csinálni?

#31 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 07:59

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 04. 14. 16:05

A változásokat absztrakt ismeretekkel lehet kezelni, de nem csak elmélettel, hanem gyakorlatban kell megtanítani,
fabol vaskarika!!!
az absztrakt ismeret az elmeleti ismeret. lefogadom, hogy sok tanar pont ezert tanit absztrakt, azaz elmeleti ismeretet, hogy ne elavulo tudast adjon, hanem gondolkodasi modszert adjon a diak kezebe. ezt szoktak kifogasolni az elmeleti oktatas ellenzoi. a gyorsan elavulo ismeretek kezelesere meg eloveszik az elmeleti oktatas szuksegesseget! ;-) szep..

szoval ne haragudj, de felettebb naiv es ellentmondasos valaszt adtal.

LaTeX: a MikTeX-re es egy szovegszerkesztore van szukseged, szerintem a TeXmaker a mostani legjobb multiplatformos(!) azoknak, akik a wysiwyg vilagbol jottek..
A TeXmaker-ben az Options/Configure/Editor-ban az Editor Font Encoding-ot UTF-8 -ra kell állítani. A fordítást a "Quick build"-el lehet megcsinálni (ez ugyanaz, mint a PdfLaTeX opció), ekkor létrejön a pdf file.
A fordítás közben ha olyan csomagot használ az ember, amit a MikTeX nem installált fel, azt a MikTeX automatikusan le fogja tölteni.

ebbol a file-bol indulj ki, ez beallitja a karakterkodolast es a magyar nyelvet (az utf8 lathatoan nem jon az a forumon, de ugyes jogasz vagy, kitalalod! :-p):
\documentclass{article}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[hungarian]{babel}
\begin{document}
Hello World!

Ă<81>rvĂ­ztűrĹ<91> tĂĽkörfĂşrĂłgĂ©p
\end{document}
a forum ma:

#32 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 08:11

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2011. 04. 15. 08:59

fabol vaskarika!!!

A Zöreganyád térde kalácsa. Az. Az elmélet mellett lehet gyakorlatot is tartani. Ráadásul az elméletet is tele szokták tömni felesleges dolgokkal, meg lexikális történeti ismeretekkel. Alapelvek vázolása kell, rámutatás az összefüggésekre, aztán lehet is előszedni a gyakorlati példát. Pl. egy nem létező prognyelvet, vagy egy kitalált jogszabályt és azon kell gyakorolni.

LaTeX: a MikTeX-re es egy szovegszerkesztore van szukseged, szerintem a TeXmaker a mostani legjobb multiplatformos(!) azoknak, akik a wysiwyg vilagbol jottek..

Kösz. Kipróbálom.

ebbol a file-bol indulj ki, ez beallitja a karakterkodolast es a magyar nyelvet (az utf8 lathatoan nem jon az a forumon, de ugyes jogasz vagy, kitalalod! :-p):

Árvíztűrő tükörfúrógép. Nem a fórum hibája. Az oldal be van állítva x kódolásra, és te beleszerkesztesz egy részt y kódolással, persze, hogy nem jelenik meg jól. Ettől még ékezeteket használhatnál. A fórum átalakítja hozzászólásból, ha billentyűzetről viszed be.

#33 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 15. 19:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 04. 15. 09:11

Kösz. Kipróbálom.

... és működik! Kimeneti betűtípust hogyan lehet állítani? A LaTeX könyvek mindenfélét halandzsálnak, aztán pont ezeket az alapvető dolgokat nem írják el. A \fontfamily{möhöhő} \selectfont nem működik. Tudsz valami rendes talpas és talpatlan betűtípust, ahol a magyar karakterpárok rendesen egymás alá vannak vágva, megfelelve a magyar tipográfiai szabályoknak? Egy LibreOffice-os anyag a talpas betűkhöz Libertine G-t ajánlja, de az linuxos, nincs Winre. Mondjuk félve kérek tanácsot, pont tőled, akinek az esztétikai érzéke kimerül a fejezetválasztó * sornál :Đ Amúgy nyitnék ennek saját topikot, de egyrészt már nem fórumozol, másrészt szerintem a kiadványszerkesztés és a tipográfia rohadtul nem érdekel senkit rajtam kívül a fórumon.

Szerkesztette: Raynes 2011. 04. 15. 19:38 -kor

#34 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 09:30

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 04. 15. 09:11

A Zöreganyád térde kalácsa. Az. Az elmélet mellett lehet gyakorlatot is tartani. Ráadásul az elméletet is tele szokták tömni felesleges dolgokkal, meg lexikális történeti ismeretekkel. Alapelvek vázolása kell, rámutatás az összefüggésekre, aztán lehet is előszedni a gyakorlati példát. Pl. egy nem létező prognyelvet, vagy egy kitalált jogszabályt és azon kell gyakorolni.
hat tudod, ez igy elmeletben jol hangzik, de a gyakorlatban ugye minden maskepp van! ;-)
egyfelol egyaltalan nem latom, mi alapjan szelektalsz az elmeleti dolgok kozott.. attol, hogy Te kitalalod, hogy ez vagy az a jo elmelet, ami majd segiti az ismeretlen modszerek jovobeli gyakorlatat, attol meg egyaltalan nem biztos, hogy igazad van. (plane igy, konkretumok nelkul ez csak vagdalkozas!) masfelol hallottam en informatikan a while nyelvet oktatni egy oktatotol (a nyelv kizarolag ertekadasokbol es a while szerkezetekbol all, es ebbol matematikailag bizonyithatoan mindent meg lehet csinalni), de hallottam azt is, hogy a hallgatok nem jutottak elorebb ezzel a modszerrel. ergo a kitalalt, nem letezo programnyelv oktatasa szep otlet, de szerintem kivitelezhetetlen.

osszessegeben egyaltalan nem meggyozo, amiket irsz, sajnalom!

Idézet

Árvíztűrő tükörfúrógép. Nem a fórum hibája. Az oldal be van állítva x kódolásra, és te beleszerkesztesz egy részt y kódolással, persze, hogy nem jelenik meg jól. Ettől még ékezeteket használhatnál. A fórum átalakítja hozzászólásból, ha billentyűzetről viszed be.
de hat en egy file-t akartam bevinni, aminek eppen az volt a lenyege, hogy utf-8 kodolasu! ha maskepp viszem be, akkor veszik a kodolas, ami lenyegi resz volt!

Idézet

Tudsz valami rendes talpas és talpatlan betűtípust, ahol a magyar karakterpárok rendesen egymás alá vannak vágva
nem ertelek. a default betutipussal mi a gond? a talpas az alap, a sans serif a talpatlan. es tudtommal rendesen alavagja a betuket. mutatsz peldat, hogy mi a gond vele?

Idézet

Mondjuk félve kérek tanácsot, pont tőled,
igy jartal: mar kertel! :-p
a forum ma:

#35 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 10:18

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2011. 04. 16. 10:30

osszessegeben egyaltalan nem meggyozo, amiket irsz, sajnalom!

Én is sajnálom. Ez az egyéni szocporblémád :-p

de hat en egy file-t akartam bevinni, aminek eppen az volt a lenyege, hogy utf-8 kodolasu! ha maskepp viszem be, akkor veszik a kodolas, ami lenyegi resz volt!

Úgy jött le, mintha a fórum hibájának tudnád be, pedig nem így van.

nem ertelek. a default betutipussal mi a gond? a talpas az alap, a sans serif a talpatlan. es tudtommal rendesen alavagja a betuket. mutatsz peldat, hogy mi a gond vele?

Az, hogy a külföldi betűtípusok ritkán felelnek meg a magyar tipográfiai szabályoknak: az ékezetes betűk nincsenek alávágva, nincs "gy" és "(f)fi", "(f)fj" ligatúra. Nem tudom alapból milyen fonttal dolgozik a MiKTex, de szeretnék biztosra menni. Már egy csomó LaTeX kézikönyvet olvastam, de mindegyik mellébeszél jó nagy ívben az alapokat tekintve.

#36 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 16:38

mutatsz peldat?
mert az, hogy ritkan, meg biztosra szeretnel menni az nekem keves! ;-)

vagy olyan bonyolult adni egy forrast es egy pdf-et mondjuk? plusz a megjegyzes, hogy mit hianyolsz egesz pontosan?
a forum ma:

#37 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 17:34

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2011. 04. 16. 17:38

mutatsz peldat?

Jóhogy! Példamutató vagyok :-D Íme (7. oldal).

#38 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 17:41

nagyon lassu felfogasu itt valaki.. :-(

LaTeX peldat mutass, hogy hol nem jo! (a fenti forrasat ugyanis nem mellekelted.. ;-))
a forum ma:

#39 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 04. 16. 17:43

Üzenet megtekintéseIdézet: lugosi - Dátum: 2011. 04. 14. 08:10

Azon röhögök csak, hogy egyszer ti is meg fogjátok szívni, mikor majd felnőtök és pénzt adtok valamiért, és valaki szépen belekaksizik a közepébe.
Ugyan, ezt minden nap megéljük. Ha csak egy vonatra szállok fel, azonnal.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#40 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 04. 16. 17:53

Üzenet megtekintéseIdézet: bogdan - Dátum: 2011. 04. 16. 18:41

nagyon lassu felfogasu itt valaki.. :-(

Tudom is ki. Te :-D

\documentclass{article}
\usepackage[utf8]{inputenc}
\usepackage[hungarian]{babel}
\begin{document}
Te Té ffi gyors példa
bogdan kedvéérd
\end{document}

Nem tudom, melyik betűtípust használja alapból, de a gy ligatúra és Té alávágása nem jó. Egyébként a lényeg nem ez, hanem az, ha pl. kézírásra hajazó betűtípust szeretnék használni, hogyan lehet beállítani.

Szerkesztette: Raynes 2011. 04. 16. 17:54 -kor

Téma megosztása:

• (3 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó