Azt. Már meg is bántam keresztbe-hosszába. A bolognai spagettis rendszert csak papírról ismerem vázlatosan, a gyakorlatból nem, de csak nagyon rosszat hallok róla azoktól, akik a saját bőrükön tapasztalják.
Idézet: avman - Dátum: 2011. 04. 14. 12:26
egyébként én pár éve, mikor még ellébecoltam aprópénzért multinak, erőteljesen gondolkodtam valami jogi bizbaszban. de egyelőre a napi 10 óra munka aprópénzért a közintézményeknek kigyógyított belőle.
Jól tetted. Időpocsékolás. Nem csak a jog (igaz az kiemelkedően), hanem bármely másik főiskolai vagy egyetemi szak. Be kell ülni egy csomó vén, kontár, idióta kretén szar előadására, meg megtanulni a elméleti baromságát, amit ő, a kollegája, a tanszék belefosott a könyvekbe, jegyzetekbe (már ha tudtak összehozni ilyet), aztán jön a vizsgán a szivatás. A végén pedig semmi értelme az egésznek, csak lesz +1 papír az ember kezében, érteni normálisan nem fog hozzá. Cserébe mindenféle aktualitását vesztett elméleti baromsággal lesz átmosva a feje, gyakorlata meg nuku.
Idézet: avman - Dátum: 2011. 04. 14. 12:26
lassan a 40 felé fordulok irányba, ideje lenne valami nyugdíjas közszférás lónyavalyában gondolkodni. simán tudnám szopatni a jónépet az EP-nél munkabaleseti eljárásokban. amennyi papírost eddig betoltam nekik csont nélkül...
A közszféra csak akkor jó, ha születési előjogod van benne. Különben ingatag, egy új rendszer mindig kidobálja az előző bagázs embereit. A munkavédelem szép dolog, bárkit szét lehet szivatni vele. Még a munkavédelmiseket is

Nagyon bírom pl. fatert, bekészíti a sablonjait (pedig van tapasztalata és gyakorlata is, szinte egész életében ezt csinálta, tűzvédelemmel és egyébbel párhuzamban). Aztán jön valami változás, meg bejön egy új rendelkezés, szabvány, EU-s fasság, aztán csak keresgéli a földön az állát. Ilyenkor a kollégái is csak pislognak, aztán megy a túrás az új szabályokért, kiadványokért, szépen lehet felülvizsgálni a meglévő szabályzatokat, aktualizálni a nyomtatványokat. Ez valahol jó, mert újra pénzt lehet vele keresni külsősként, de valahol kib. fárasztó tud lenni. Aztán értelme nem sok, általában az új szabályozás hiába részletesebb, szarabb, mint az előző. Munkabaleset épp annyi van, korszerűsítésre épp úgy basznak költeni a munkáltatók, üzembe helyezéskor meg baleseti jegyzőkönyvezéskor megy a taktikázás, de lehet villogni, hogy mennyi mindennek megfelelünk.
A multizás jó dolog, de nem csak jó játék kell hozzá, hanem jó társaság is. 18k-t értelmes ember nem ad ki érte, megvárja, míg halandó számára megfizethető kategóriában meg lehet kapni a gammát. Meg természetesen nem analóg kontrolleres konzolon kell tolni, mert úgy szórakozás helyett kínzás lesz belőle. A singleplayer a gáz, idióta AI, rád erőszakolt történet, stb., egy idő után ritka unalmas bármelyik.