HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Kipróbáltuk: Ubuntu 11.04 Natty Narwhal Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 08. 16:18

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 08. 17:13

Eletemben eloszor telepitettem Linuxot... Kisse szenvedos volt (mbr szopas es egyebek), de vegul megoldottam. Szerencsere eleg sok info elerheto a neten. Alap lama kerdesem, hogy ha letoltottem a 64 bites firefoxot, amihez persze nem szokasos installer, stb. jar, csak egy be van csomagolva, azzal mit kell kezdeni? Hol vannak Ubuntueknal az ilyen programok? Adhattok extrakent egy linket egy jofajta oldalra, ahol ilyen kezdoknek vannak hasznos infok linuxhoz. Koszi! (Kapja be az a majom, aki kitalalta, hogy csak 4 reszre lehet particiolnalni a vinyot! :D)

A letöltött csomag pontosan milyen kiterjesztéssel van? Ha .deb, akkor jobbkatt rajta és megnyitás GDEBI csomagkezelővel vagy valami ilysmi nincs?

Nemrég tettem be egy linket, ha 11.04-es Ubuntut raktál, akkor az jól fog jönni szerintem. Hogy nagyon kezdőknek hol van leírás, nemtudom. Alapvetően google szokott segíteni, ha beírod a problémát.

Nem csak négy részre lehet (a négy igaz, de csak elsődleges partíciókra). Csinálni kell egy kiterjesztett partíciót, és abban már lehet jóval több logikai partíciót létrehozni:A partíciók típusai

Szerkesztette: potyo 2011. 07. 08. 16:24 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#182 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 16:43

En sajna beszopattam magam azzal, hogy szokasomhoz hiven felosztottam 3 reszre a vinyot, aztan a Win7 meg ratett egy lapattal a 100 mb-os hulyesegevel es meg is van a 4 elsodleges particio. :(
"A zen az, ha szívünkben és lelkünkben megmaradunk kisgyermeknek." - Takuan
Kép

#183 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 16:57

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 08. 17:43

En sajna beszopattam magam azzal, hogy szokasomhoz hiven felosztottam 3 reszre a vinyot, aztan a Win7 meg ratett egy lapattal a 100 mb-os hulyesegevel es meg is van a 4 elsodleges particio. :(

Lehet utólag konvertálni az elsődlegest kiterjesztetté és átméretezni. Persze azért vannak korlátok, de szerintem ha még friss a dolog, akkor akár le lehet mindent gyalulni és kezdeni előlről.

#184 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 17:28

Visszajottem Ubuntu ala... :) Szoval ez egy tar.bz2 kiterjesztesu csomag. A baj az, hogy azt sem tudom, hova kell ilyeneket kicsomagolni... :( Mar megtalaltam az usr/lightbringer alatt a firefox mappat, de ott nem maga a program van termeszetesen (de legalabb addig is beraktam a user mappam). Szoval hova "telepul" egy program? :blink:
Kép

#185 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 17:36

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 08. 17:43

Erre van egy kerülőút. Ha a Win7-et telepíted akkor hozd létre az összes partíciót. Ezután töröld a másodikat és terjeszd ki a 100MB-os partíciót akkorára, hogy pótolja a kiesett partíciót.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#186 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 17:54

Ezt most mar en is tudom, mivel az ubuntu miatt atolvastam vagy 8 oldalt errol a temarol... :D Minden esetre az ubuntu usb-vel toroltem a 100 mb-os particiot, aztan windozer cd-rol az mbr-t rekrealtam... Most van 100 mb nem hasznalhato resz a winyon, de meg mindig jobb, mint a komplett ujratelepites. :) Az ubuntu meg elfutkos a sajat particioin, amit ezuttal mar atgondoltabban tudtam letrehozni, hogy ismerem a tovabbi lehetosegeket.
Kozben letettem a 64-bit Ff-rol, mert bar tenyleg gyorsabbnak tunt, nem fut vele semmilyen addon... :(
Kép

#187 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 10. 21:28

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogy az USB-ról használható verziónál megoldható-e, hogy a beállításaimat amit a Live próba használat során csinálok elmentse az USB-re? Azaz mintha felinstalláltam volna, de az usb-ről működik tovább? Remélem érthető, hogy mit szeretnék.

Előre is köszönöm!
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#188 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 07:56

Meg lehet. :)
http://www.addictive...-usb-installer/
Kép

#189 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 08:52

Koszi szepen, este kiprobalom!:)
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#190 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 20:34

WinXP es Ubuntu 11.04-et szeretnek egy gepen futtatni, de az XP bootmenujet szeretnem hasznalni rendszervalasztashoz. Van valakinek otlete? :( (Kb ugy, mint Win7 alatt amikor kivalasztom az Ubuntut utana bejon a GRUB2.)

Szerkesztette: LightBringer 2011. 07. 11. 20:34 -kor

Kép

#191 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 21:41

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 11. 21:34

WinXP es Ubuntu 11.04-et szeretnek egy gepen futtatni, de az XP bootmenujet szeretnem hasznalni rendszervalasztashoz. Van valakinek otlete? :( (Kb ugy, mint Win7 alatt amikor kivalasztom az Ubuntut utana bejon a GRUB2.)

Szerintem az ubuntu telepítés után kézzel aktívvá kell tenned a winxp partícióját, és a boot.ini-ben kézzel hozzáadni az ubuntu partícióját.

De nem lenne célszerűbb windows alatt futtatni egy virtuális gépen az ubuntut, vagy fordítva? VMWare Player, VirtualBox van mind windowsra mind linuxra, mindkettő ingyenes. Ez a multiboot dolog ma már nem annyira divat.

#192 Felhasználó inaktív   LCoder 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 11. 21:57

@LightBringer: Használd a linuxét.

#193 Felhasználó inaktív   PetruZ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 12. 06:37

Üzenet megtekintéseIdézet: LightBringer - Dátum: 2011. 07. 11. 21:34

BootPart
/ Gigabyte H67M-UDH2-B3, Core2 i5-2300@2.8, 2x2GB A-Data DDR3/PC1333 Gaming, Asus HD6870/1GB, Samsung 1TB/SATA2 + HD200HJ, LG SATA dvd-rw, Asus TA-B71 + FSP Saga II 500W, Samsung 215TW, Sweex optikai/USB, noname bill.

#194 Felhasználó inaktív   LightBringer 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 13. 11:00

Koszi PetruZ, megnezem, ha megsem mukodne, akkor marad a grub2.
Kép

#195 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 06:44

Még egy érv a juniti ellen: wine alatti játékok olyan lassúak, h rettenet. Lehet, h csak ki kéne kugliznom, de inkább gnome.
Komolyan, gondolkodom egy xfce-s disztróra cserélésen.
Az nevet utoljára, aki először üt.

#196 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 07:03

@leslie: "Komolyan, gondolkodom egy xfce-s disztróra cserélésen."

A legtöbb disztribúció nem kényszerít rá hogy az alap asztalkörnyezetet használd. Még a bugyuntu sem. Egy parancs, és fent is van az xfce, aztán használod azt. Ezért felesleges új disztribúciót keresned.

#197 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 07:42

Üzenet megtekintéseIdézet: attila9988 - Dátum: 2011. 07. 14. 08:03

A legtöbb disztribúció nem kényszerít rá hogy az alap asztalkörnyezetet használd. Még a bugyuntu sem. Egy parancs, és fent is van az xfce, aztán használod azt. Ezért felesleges új disztribúciót keresned.

Igen, de meddíg? :)

#198 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 14. 14:29

@leslie: "Igen, de meddíg?"

A cannonical nem merné meglépni, hogy bebetonozzon egyféle grafikus felületet a vacak disztribúciójába. Bár az tisztán látszik hogy a gnome 3 -at nem nagyon szeretik, és helyette mindenképpen ezt az ócska házi megoldást erőltetik (ami egyébként szintén gtk alapú)
Majd meglátjuk hányan hagyják ott ezért a makacsságért őket. Az xfce -t viszont ez a dolog nem érinti. Az semmilyen módon nem konkurál ezzel a unity -vel, amit itt a hwsw -n szokás sztárolni.

#199 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 21. 09:16

Na, juniti ellen még 2 dolog:
-wine alatti játékokat iszonyatosan lassan futtatja
-nekem a gnome úgy van beállítva (13" noti 1366x768), hogy csak lennt van panel, és az is auto hide-os. Tehát a juniti fennt elfoglal feleslegesen vagy 25 pixelt, ésnem tudom kikapcsolni. Ez enkem azért zavar, mert sokat távoli asztalozok, logmeinezek, ott a 1024x768 kell minimum, hogy meglegyen.

Otthon viszont a 20" wide monitoron használható a juniti, csak kis notikon kehes a dolog.

#200 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 21. 09:36

Üzenet megtekintéseIdézet: leslie - Dátum: 2011. 07. 21. 10:16

Otthon viszont a 20" wide monitoron használható a juniti, csak kis notikon kehes a dolog.

Ebben lehet valami. Nekem 17-es, 1600x900-as laptopon használhatónak tűnik, de ettől kisebben már tényleg macerás lehet. Mondjuk még így is csökkentettem az oldalsáv szélességén és ikonjainak méretén az alapértelmezetthez képest, kevés ikon fért el egymás felett és feleslegesen nagyok voltak...

Téma megosztása:

• (11 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó