HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Most már szinte biztos, hogy ősszel jön az iPhone 5 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Most már szinte biztos, hogy ősszel jön az iPhone 5

#141 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 07. 08. 18:34

Üzenet megtekintéseIdézet: otto_dc - Dátum: 2011. 07. 08. 18:59

@Dojcsák Dániel: "szar érzés, hogy a legtöbb festettszőke plázacicának futja rá, nektek meg nem...
hadd menjen csak az irigykedés, ez az gyerekek. ja és have fun w your old shits..."

DPF!

Dízel részecskeszűrő? :think:
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#142 Felhasználó inaktív   map 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 08. 19:01

@didyman:
"pusztán azért, mert trendy és milyen jól néz ki, hogy leteszem valami sík szarra a telefont és meghízik az akkuja.."
A hatásfok kérdésben abszolút egyetértünk, de egyrészt találhatnak módot a hatásfok növelésére, még ha nem is drasztikus mértékben.
Másrészt az Apple cuccokat mindig az ilyen "extrák" adták el.
Kb 1 éve olvastam valami grinpísz szösszenetet, miszerint az iPhone egy divatos frázissal élve überzöldcucc. Ha minden nap tölteni kell, az überzöld teccikérteni?!(gondolom ez a szempont ki is maradt az elemzésből)
No, a legtöbb vásárlót ennyire izgatná a hatásfok téma!
" Ebben a 3 bekezdésben több tárgyi tévedés van mint egy egész évnyi Index techrovatban"
"Linkelj még pár perpetuum mobilét, meg egy Széles Gábor portrét, és akkor elhiszek neked mindent!"

#143 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 23:02

Üzenet megtekintéseIdézet: map - Dátum: 2011. 07. 08. 20:01

@didyman:
"pusztán azért, mert trendy és milyen jól néz ki, hogy leteszem valami sík szarra a telefont és meghízik az akkuja.."
A hatásfok kérdésben abszolút egyetértünk, de egyrészt találhatnak módot a hatásfok növelésére, még ha nem is drasztikus mértékben.
Másrészt az Apple cuccokat mindig az ilyen "extrák" adták el.
Kb 1 éve olvastam valami grinpísz szösszenetet, miszerint az iPhone egy divatos frázissal élve überzöldcucc. Ha minden nap tölteni kell, az überzöld teccikérteni?!(gondolom ez a szempont ki is maradt az elemzésbõl)
No, a legtöbb vásárlót ennyire izgatná a hatásfok téma!

Nem a vásárlót izgatja a zöldség. És ez attól válik extrává, mert egy cég azzá teszi? Ne menjünk már el megint, sokadjára ebbe az azért, mert az apple csinálja irányba. Indukciós elven alapuló töltés nagyon régóta létezik, minden hátrányával, nem véletlenül nem töltünk így tömegesen. A hatásfok drasztikusan javulhatna, ha a telefonod hátlapja egy lehetőleg toroid vasmag lenne és a vele mágnesesen záródó másik félhez mondjuk légrés nélkül tudna kapcsolódni. Ez a "találhatnának módot" kissé naív felvetés, tekintve, hogy az ilyen elektromágnesességen alapuló energiaátvitelnek elég kőkemény fizikai vonatkozásai is vannak, egy mai tökmindegymilyen, jóféle transzformátor hatásfoka 90% felett jár, terhelési görbéjén a 100%-ot is megközelíti...!
Ugyanakkor az energaiátvitelre, ilyen odateszem és tölt, a fizikai kontaktus továbbra is nagyszerűen alkalmas és erre pont az alma kínálatában jól ismert, mágneses megoldás remek lehetőséget is ad.

Jé, lett avatárod. :-)
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#144 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 23:08

@Nyulpapa: "@lamajuzer: Tök igaza van Iguána kollégának. Egy ilyen megnyilatkozás után a "customerek" felé úgy b*sznám ki, hogy a lába nem érné a földet, ha az én emberem lenne. A hávéesvénél úgy látszik lehet úgy bánni a kedves olvasóval, mintha az ember p*csájából rángatta volna..."

Elolvastam a drágalátos újságíró önéletrajzát...
Mit vársz egy Commodore Plus/4-es észkombájntól? Épeszű ember C64-et vett abban az időben, ha megtehette... De a sovány pénztárcájúak kénytelnek voltak beérni egy Plus/4-el.
Miután a Commodore rájött, hogy mekkora oltári hibát követett el azzal, hogy kihagyta belőle a sprite-kezelést, így a c64 kompatibillitást is, a hang-chip pedig katasztrofálisnak bizonyult a gép, kvázi ingyen dobálta át ide a vasfüggönyön túlra a nyugaton elektronikai hulladéknak minősített Plus/4-eket... A csóringerek meg megvették, ha c64-re nem futotta...

Most meg itt osztja az észt a népnek, lecsórózva azokat, akik nem hajlandóak kifizetni egy ifosra dupla összeget .... :)

Rendszerben látás, proglémamegoldás... gratulálok...
Kép

#145 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 08. 23:55

@vers: "nem hiszem hogy ne telne iphonra a hwsw latogatoknak , a tobbsege programozo vagy ilyesmi , nekik meg alap a netto fel misi havonta, igaz hogy egy amcsi programozo megkapja a 2 misit is, nekik azert konnyebb"

Naaa, azért ne rugaszkodjunk el a valóságtól, itthon sajnos programozóként nem alap a fél misi havonta.
Nem egy hazai programozó ismerősöm negyed misivel kénytelen beérni.
Én ugyan rendszeres HWSW látogató vagyok több, mint 10 éve, nem vagyok programozó, de megvan az egy misi havonta, de csak azért mert időben felhagytam a programozással, és consulting-ra nyergeltem át. . :-)

De ifost akkor se vennék, ha három misi lenne havonta, és már nem tudnám mire költeni a pénzemet kínomban... :)
Kép

#146 Felhasználó inaktív   map 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 07. 09. 01:45

@didyman:
Ezt nem értem mire irtad... a cikk is írja,h megszellőztettek valami ilyesmit: "készüléket nem kell kábellel csatlakoztatni, hanem csak rá kell helyezni egy speciálisan kialakított felületre."
Ennél az indukciós elvnél leragadtunk, ami éppen nem baj...mert ez legalább konstruktív, nem csak azérosszmerszar! :D
Bár a kioktatásod alapját nem értem: a találhatnak módot részre én evidensnek gondoltam,h a mérnökök (már ha valóban érkezik ez a funkció) törekednek az optimális anyagválasztásra, formára-elrendezésre... szomorú leszek, ha ez automatikusan naiv felvetés a zenélő robotfűnyíró korában :D

Az extrát idézőjelben írtam. Korábban máshoz írtam ugyan, hogy érintős CRT is volt. Az Apple szerintem jó érzékkel vezet be ilyesmiket a lakossági fogyasztóknak,ami eddig nem volt általános. Valami attól extra, de ha tetszik fogyasztói többlet, h a cégem inkább el tudja adni, mint a többiek, nem? :D
" Ebben a 3 bekezdésben több tárgyi tévedés van mint egy egész évnyi Index techrovatban"
"Linkelj még pár perpetuum mobilét, meg egy Széles Gábor portrét, és akkor elhiszek neked mindent!"

#147 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 07. 09. 03:32

@map: http://www.origovasarlas.hu/p38549246/braun-oral-b-vitality-precisionclean-d12-013/
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#148 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 07:59

Üzenet megtekintéseIdézet: map - Dátum: 2011. 07. 09. 02:45

@didyman:
Ezt nem értem mire irtad... a cikk is írja,h megszellőztettek valami ilyesmit: "készüléket nem kell kábellel csatlakoztatni, hanem csak rá kell helyezni egy speciálisan kialakított felületre."
Ennél az indukciós elvnél leragadtunk, ami éppen nem baj...mert ez legalább konstruktív, nem csak azérosszmerszar! :D
Bár a kioktatásod alapját nem értem: a találhatnak módot részre én evidensnek gondoltam,h a mérnökök (már ha valóban érkezik ez a funkció) törekednek az optimális anyagválasztásra, formára-elrendezésre... szomorú leszek, ha ez automatikusan naiv felvetés a zenélő robotfűnyíró korában :D

Az extrát idézőjelben írtam. Korábban máshoz írtam ugyan, hogy érintős CRT is volt. Az Apple szerintem jó érzékkel vezet be ilyesmiket a lakossági fogyasztóknak,ami eddig nem volt általános. Valami attól extra, de ha tetszik fogyasztói többlet, h a cégem inkább el tudja adni, mint a többiek, nem? :D

Bocs, ha kioktatásnak érezted, de nem annak szántam, teljesen tényszerű voltam. A levegő pocsék dolog trafóvasnak, a rohadék teljesen szétszórja a jelet, lásd rádió, mobiltelefónia :-D . Éppen emiatt nem evidens, hogy találjanak rá módot, hogy a hatásfok javuljon, egyszerűen alkalmatlan közeg. Írtam, ehhez jól záródó vasmag volna szükséges. Vers idézett egy fogkefét, na ott marhajó, hogy így tudod tölteni, párás fürdőszoba, meg vizes minden, oda ez kell, és a fogkefe napi 5 percen át 1-2W-nyi fogyasztása mellé ez így jól van, ráadásul itt a bölcsőnek megvan az a nagyszerűsége, hogy a tekercs fix helyen, szorosan csatolva, közre tudja fogni a készülékben lévő másikat-ez sokat javíthat a hatásfokon.

#149 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 08:56

http://www.vibrator-rendeles.hu/omlesztett/mandy-szexbomba-p386.html
Kép

#150 Felhasználó inaktív   fagzal 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 09. 11:56

@debaj: Hát az tényleg ÉLETBEVÁGÓAN fontos, hogy le legyen kerekítve egy ikon sakra! :D:D Tényleg ettől jó egy telefon! :):)

#151 Felhasználó inaktív   hack69 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 12:06

@fagzal: Hogy Freudnak legyen egy jó napja: Ez pszichológia. Ha a nőknek kocka alakú didijei lennének, akkor a lekerekítés nem lenne fontos. ;)

#152 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 07. 09. 12:15

@hack69: szerintem mar unalmasak a kerekitett ikonok, pont ez a jo a wp7-ben hogy jovobe mutato ikonokat hasznal , minimaldesign
pl az apple erolkodese az ikonok csicsazasara mar gaz, dedos, ovodas feeling erzetet ad
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#153 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 12:17

Hát igen.

#154 Felhasználó inaktív   hack69 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 12:23

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2011. 07. 09. 13:15

@hack69: szerintem mar unalmasak a kerekitett ikonok, pont ez a jo a wp7-ben hogy jovobe mutato ikonokat hasznal , minimaldesign
pl az apple erolkodese az ikonok csicsazasara mar gaz, dedos, ovodas feeling erzetet ad

Kép

Nem olyan egyszerű a jövőbe mutató linkeket létrehozni. :(

#155 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 13:01

@vers: lehet hgy nem tevagy ennek a termeknek a celkozonsege? :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#156 Felhasználó inaktív   map 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 07. 09. 13:15

Régebben, kb a 3GS táján még szó esett solarpower töltési módról is. Most külföldi fórumokon emlegetik.
Lehet,h ezt az ötletet vették elő, ezzel némi akkuidőt nyerve(merthogy szó van második modellröl arányaiban nagyobb kijelzővel is)

#157 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 13:39

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 07. 08. 16:43

I like my old shit. Doesn't need to jerk on a new one.

Aztán ha arról az old shitről beszélsz, amit múltkor mutogattál, akkor lehet, hogy pár nagyságrenddel nagyobb kuriózum itthon, mint valami random ájfón :think:

#158 Felhasználó inaktív   fazer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 07. 09. 14:40

@azopi:
"De ifost akkor se vennék, ha három misi lenne havonta, és már nem tudnám mire költeni a pénzemet kínomban... "

ezzel a világ nagy része nem így van

#159 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 15:27

Üzenet megtekintéseIdézet: map - Dátum: 2011. 07. 09. 14:15

Régebben, kb a 3GS táján még szó esett solarpower töltési módról is. Most külföldi fórumokon emlegetik.
Lehet,h ezt az ötletet vették elő, ezzel némi akkuidőt nyerve(merthogy szó van második modellröl arányaiban nagyobb kijelzővel is)

Avval is a hatásfok a baj. Egy tenyérnyi méreten realizálható napelem nagyon kevés, ráadásul jellemzően nem napos helyen van a telefonod, mert az meg az akkunak, LCD-nek nem túl egészséges.

#160 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 07. 09. 15:27

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2011. 07. 09. 14:39

Aztán ha arról az old shitről beszélsz, amit múltkor mutogattál, akkor lehet, hogy pár nagyságrenddel nagyobb kuriózum itthon, mint valami random ájfón :think:

Arról :Đ

Téma megosztása:

• (9 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó