HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: A Google zavarában megvette a Motorola Mobilityt - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: A Google zavarában megvette a Motorola Mobilityt Értékeld a témát: -----

#301 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 16. 23:45

Üzenet megtekintéseIdézet: dareal - Dátum: 2011. 08. 16. 14:26

még egy vers féle ellentmondás. milliók érkeznek neki havonta, de egy rühes szervert nem tud magának beállítani. lolkabolka.

Nézegetem a legdurvább gépeket, hát ja. Aki bele lenne buzulva, az megvehetne bármit. Lényegen nem változtat, szerintem nem lesz olyan cucc a világpiacon, ami ennek bejönne.
Make love not Wor.

#302 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 16. 23:46

300 :excl: :excl: :excl:

Kép

300 :excl: :excl:

Szerkesztette: prygme 2011. 08. 16. 23:53 -kor

#303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 23:47

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2011. 08. 16. 14:30

@avman: ok b+ most mar kezdtek felhuzni, akkor mutass egy kurva tablat ami lejatsza a prohardver tv-t , vagy az rtlmoston barmilyen videot, , hat telibeszarom a tablakat :D

Dgábor most linkelt egyet a dlágaszágosz topikba.
Make love not Wor.

#304 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 23:49

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 08. 16. 15:08

300-ból meg szervert nem veszel, az egy workstation kategóriájú gép.

Mit hívunk szervernek? Legkisebb HP-t valami 100k alatt vettem, főleg ha a Microservre is az :-) Kis Dellt 200k-ért, igaz az még satás. Ízlés kérdése.
Make love not Wor.

#305 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 23:53

hejj version, tobbeket is érdekelne h mi az a szoftver ami neked anynit hoz :P
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#306 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 23:53

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2011. 08. 16. 15:16

mutass harmincezres táblát, kezdjük itt

http://www.itfutar.h...ablet_7_800x480

Táblának tábla, de annyit is ér.
Make love not Wor.

#307 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 23:55

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2011. 08. 16. 15:22

ami 3 Gbit, meg a kovetkezo jelenleg fejlesztes alatt alllo wifinek is nyogvenyelos az atvitel, kicsit tomoriteni kell

a jelenlegi n-es wifi szarra valo de nem erre

majd jovore jon ez is meg a 30 ezres tablak is , MOST ELETKEPTELEN

Jövőre is az lesz. Eleve a rezes gigabit felettire jó sokat vártunk, kommersz kategóriában meg üveg sincs. Komplett szabványokat kellene átalakítani a 3 gigabites wifihez, főleg ha vállalati méretben is 150 megabit körül mozognak az iparibb cuccok, odahaza meg csak a zaj van, nem wireless.
Make love not Wor.

#308 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 16. 23:56

@Jahno: Én összedobok neked egy tökéletes szervert 50k alatt simán . Azt ugyan nem garantálom, hogy egyszerre 10-nél több látogató használhatja a szolgáltatásait, de attól még a szerver az szerver :)

Kép

#309 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 00:03

Üzenet megtekintéseIdézet: azopi - Dátum: 2011. 08. 17. 00:43

Nem
"Vagy estetleg a tömörítés mond valamit?" Sajnos igen. Általános jelenség, hogy letöltöm a cuccot kb 4-5 perc alatt, és utána a hülye tömörítések miatt dolgoznom kell legalább fél órát a file-on, mielőtt használatba tudnám venni... A fasza tömörítés nélkül meg lejönne 8-9 perc alatt (na jó, itt vesztettem 3-4 percet), de a letöltés után azonnal használhatóvá válna a file. 300 megabit pedig igenis elvárható sebesség lenne a mai világban. Én ugyan 120 megabittel szívok jelenleg, mert falun élek, vidéken, de ha előfizethetnék egy normális fiber-to-home (F2H) csomagra, azonnal megtenném...

Te sem tudod mit beszélsz. Gondolom arra, hogy a HD film, am iamúgy tömörített, az még darabokra van rarozva, aztán szopol. Bár azon nincs mit tömöríteni, de legalább nem veszteséges.

Szolgáltató ennél mindegy, X adatot kell átvinni, annak mindegy, hogy darabolva, vagy rarozva, vagy végig egy HD film. Vagy én értettem félre. 120 megabitért meg csak versnek picsoghat a szája, mert az szar :-)

Valós időben 3 megabiten lejön egy fullHD film.
Make love not Wor.

#310 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 00:06

Üzenet megtekintéseIdézet: azopi - Dátum: 2011. 08. 17. 00:56

@Jahno: Én összedobok neked egy tökéletes szervert 50k alatt simán . Azt ugyan nem garantálom, hogy egyszerre 10-nél több látogató használhatja a szolgáltatásait, de attól még a szerver az szerver :)

Milyen látogató? Mire méreteznéd? Meddő hülyeség, ennyi erővel van idehaza ingyé, vagy ebayről olcsóbban is, ami kibír bármennyit. Olyan meg drágából sem, ami versnek megfelelne bármire.
Make love not Wor.

#311 Felhasználó inaktív   azopi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 00:25

@Jahno: "Gondolom arra, hogy a HD film, am iamúgy tömörített, az még darabokra van rarozva, aztán szopol."

Na ja, ezt nem értem meg soha. Meg egyáltalán minek kell szarrá rar-ozni a video-file-okat?
Tegnap például letöltöttem egy kb 1,5 GB-os filmet kb. 48 szétdarabolt RAR-ban, kicsomagoltam, és kaptam egy egybe tömörített 7zip-es file-t. Kicsomagoltam, és kaptam 88 db rar-filet, amit, miután szorgalmasan kicsomagoltam, megkaptam egy 1,6 GB-os AVI-t. Na vazeg, ez az, amit nem értek... Kb 10 másodperccel tartott volna tovább letölteni az AVI-t, de valaki nem sajnálva az időt (saját idejét sem, de sajnos a letöltőkét sem) képes volt egy 3-4%-os pótlólagos tömörítést produkálni legalább 15 perc - de inkább 25 perc - plusz munkáért cserébe... Gratula.

Kép

#312 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 00:31

Üzenet megtekintéseIdézet: azopi - Dátum: 2011. 08. 17. 01:25

Na ja, ezt nem értem meg soha. Meg egyáltalán minek kell szarrá rar-ozni a video-file-okat?

Hibajavítás, nem mindenkinek van ilyen gyors netje, vagy ha szakad, hibás, akkor elég azt a filét leszedni, aminél összerakásnál majd szól, hogy mi nem okés. Mert előfordulhat.

Az, hogy ebben még egy file, abban sok rar, az a buzi torrentvilág miatt, amit nem értünk, meg kell hagyni az eredeti kiadást, de saját név alatt másik fileként, másik trackeren újra lehet nyomni. Így mindenki rácsomagol. Vagy egyéb magyarázat, de az balfaszság.

Éna tömörítés alatt azt értem, hogy a manapság divatos fullHD filmek max. 6megabittel jönnek, de inkább harmada. Akkor miről beszélünk, hogy a remote desktopnak gigabit kell?
Make love not Wor.

#313 Felhasználó inaktív   dareal 

• Senior tag
  • Csoport: GK moderátor

Elküldve: 2011. 08. 17. 06:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 17. 01:31

Hibajavítás, nem mindenkinek van ilyen gyors netje, vagy ha szakad, hibás, akkor elég azt a filét leszedni, aminél összerakásnál majd szól, hogy mi nem okés. Mert előfordulhat.

Az, hogy ebben még egy file, abban sok rar, az a buzi torrentvilág miatt, amit nem értünk, meg kell hagyni az eredeti kiadást, de saját név alatt másik fileként, másik trackeren újra lehet nyomni. Így mindenki rácsomagol. Vagy egyéb magyarázat, de az balfaszság.

Éna tömörítés alatt azt értem, hogy a manapság divatos fullHD filmek max. 6megabittel jönnek, de inkább harmada. Akkor miről beszélünk, hogy a remote desktopnak gigabit kell?

ja, iptv szolgáltatásnál fullhd adóhoz 4 megás kapcsolat megléte szükséges.
de ha lenne egy szervered, hozzá tábla - persze minimum 20 colos -, akkor most szépen letudnád rajzolni cadben, amit utána egy ps layrben elhelyezhetnél. gondolj csak bele, az lenne a tuti vérkép keretezés!
www.darjani.org - Ingyenes Star Wars Galaxies szerver (nem warez!) www.darjani.org/jgrn- Juggernauts klán (MMORPG, MMOFPS, Airsoft)
My gaming rig: Gigabyte EP45-DQ6 | Intel Core2Quad Q9550 | 2 x 2 giga Kingston HyperX DDR2-1066 | Asus 9800GX2 Extreme 1GB | 4x winyó raid 0+1-ben 1,2TB | SB Audigy 2 ZS Platinum + Yamaha házimozi | OS: Windows 7 SP1 64-bit / LOS / Haiku for fun
Mobile devices:Galaxy Note 3

#314 Felhasználó inaktív   Szerzetes 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 06:14

@bogdan: "magyaran nem hallottal meg a HTML5-rol?"

Dehogynem, és ráadásul én még tudom is, mi az. A HTML5 sem egy programozási nyelv.

#315 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 08. 17. 07:38

@dareal: probaljatok photoshoppal rajzolni a jelenlegi wifi technologiaval , es valami normalis felbontasban , mondjuk 2500*1600-ban
aztan akkor rajottok hogy mi a problema, termeszetesen filmnezeshez sokkal kevesebb savszelesseg szukseges, mivel nem interaktiv ,a latency folytonosan allando
M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#316 Felhasználó inaktív   vers 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2011. 08. 17. 07:46

@bogdan: "melyik software az, dobnal egy linket?" vedd ugy hogy le se irtam , en sem turkalok mas bukszajaban , mindenki annyit keres amennyit a tudasa alapjan megerdemel ennyi..

M-12 technology

www.m12technology.com

I'm CEO bitch

#317 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 08:13

Üzenet megtekintéseIdézet: azopi - Dátum: 2011. 08. 17. 00:31

Minek állsz szóba olyanokkal, akik...
en nem mondok ilyen vaskos velemenyt egy bairas alapjan, meg akkor sem, ha ugy velem, hogy teved az illeto. miert tennek ilyet? szerintem a normalis beszelgetesbe belefer, hogy megvitassunk ilyeneket.

mas:

Idézet

Én ugyan 120 megabittel szívok jelenleg, mert falun élek, vidéken,
ezt a sebessegmaniat sohasem ertettem.. amikor allami intezetben dolgoztam es 10/10Mbites kapcsolatunk volt (2000 kornyeke), akkor az kifejezetten ugy tunt, hogy barmire eleg! nem nagyon latom, mire kell ma ennek a tobbszorose az emberek tobbsegenek.. (most oszinten, le se alljak beszelgetni olyanokkal, akik kovetelik a 300Mbitet...? ;-))

megmas:

Idézet

@Jahno: Én összedobok neked egy tökéletes szervert 50k alatt simán . Azt ugyan nem garantálom, hogy egyszerre 10-nél több látogató használhatja a szolgáltatásait, de attól még a szerver az szerver
ez is fura.. en 486/pentium1-es geppel (talan 32-48M memoriaval) szolgaltam ki olyan esemelyt szerverileg, amit parhuzamosan tucatnyian hasznaltak... merthogy egy mysql szerver ennel nem ker tobbet, ha a rekordok szama tiz-szaz ezres nagysagrendben mozog. elszallt a mai vilag, az az igazsag! ;-) ;-) ;-)

Szerkesztette: bogdan 2011. 08. 17. 08:17 -kor

a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#318 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 08:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Szerzetes - Dátum: 2011. 08. 17. 07:14

@bogdan: "magyaran nem hallottal meg a HTML5-rol?"
Dehogynem, és ráadásul én még tudom is, mi az. A HTML5 sem egy programozási nyelv.
erdekes.. a hwsw cikkel is bajod van akkor egyebkent? az is hibas, meg szakmailag feluletes?

egyebkent ha mar nem programozasi nyelv (persze elobb tisztazni kene, hogy mi is az a programozasi nyelv!), akkor ez mi itten?
https://secure.wikim.../Html5#New_APIs
a forum ma:

#319 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 08:23

Üzenet megtekintéseIdézet: vers - Dátum: 2011. 08. 17. 08:46

@bogdan: "melyik software az, dobnal egy linket?" vedd ugy hogy le se irtam , en sem turkalok mas bukszajaban , mindenki annyit keres amennyit a tudasa alapjan megerdemel ennyi..
en ugyan nem turkaltam a zsebedben!! (Te magad irtad, hogy mennyit keresel, en arrol nem kerdeztem.) engem egesz egyszeruen szakmailag erdekel, hogy mi az a program, amit fejlesztettel (vagy reszt vettel a fejleszteseben), es amivel a penzed keresed. nem tobb ez annal, mint amikor valaki megkerdezi a masikat, hogy "hol dolgozol mostanaban?"

szoval melyik software is ez? tenyleg erdekelne! vagy ha nem nyilvanos (mert mondjuk egyedi megrendelonek keszult, akkor talan azert csak korul lehet irni..)
a forum ma:

#320 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 17. 08:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 17. 00:34

Ellenben apropopó, a majic12-höz van valami közöd?
melyikhez? ahhoz, ami az alairasaban szerepel??? :-D
a forum ma:

Téma megosztása:

• (21 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18