HWSW Informatikai Kerekasztal: Hány wattos táp lesz elég? - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Hány wattos táp lesz elég? Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Peter9709 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 26. 21:21

Vagy mégsem, íme egy oldal:

Link

Idézet belőle:

Idézet

Egyéb Tap FSP 400W 12cm FSP400-60APN Aktív PFC 80+

FSP 400W 80plus tápegység, Azonosító: FSP400-60APN, Folyamatos Teljesítmény: 400 W, Max teljesítmény: n.a., Feszültség tartomány: 230 V, Hűtés: 12cm, Méret: 150 x 140 x 86mm, Csatlakozók: 20/24 Pin, 1 x 4 Pin, Csatlakozók Periféria: 4 x Molex, 2 x SATA

És pontosan ugyanilyen névvel van fent ez az FSP táp, az itteni bolt honlapján.

Szerkesztette: Peter9709 2011. 08. 26. 21:23 -kor

#22 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 27. 06:23

Ha csak ezt a gépet akarod meghajtani, akkor elég valami legkisebb táp, csak ne legyen közveszélyesen védelem nélküli gagyi. 300W-os is elég. Nagyon régi és gyenge gép már ez, nem szabad rá sokat költeni. Az IS7 (IC7 kistestvére) jó lap volt a maga korában, de nagyon idejétmúlt. Prescottos Celerongy ma már csak XP-zni és netezni elég, de már a 2001-es játékokhoz is kevés volt. Az MX400-at (kb. 2002-es játékokat visz max, azokat is alig) a mostani integrált VGA-k is verik, torony magasan. Az az 1GB is épp hogy minimálszint ma, XP-nek, netezésre, régi játékokhoz (2006 előttiekhez) jó, de másra nem igazán.

Ha viszont úgy veszed, hogy esetleg egy újabb gépet is kiszolgál majd, akkor min. a 400W-os FSP vagy Chieftec, ha kapsz, akkor azt mondják hogy a Hipro tápok a legjobbak ár/teljesítmény/megbízhatóság arányban. Csatlakozókat szard le, ha nem elég, akkor elosztózol. Esetleg ebbe a lapba nézz valami olcsó Prescottos 478-as valódi P4 procit, még +1 GB RAM-ot, valami jobb videokártyát. A 6600GT, amit írtál, nem rossz, de lehet ATi vonalon is ilyesmit kapni AGP foglalattal. Ezeket is csak akkor vedd, ha bagóért jutsz hozzá.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#23 Felhasználó inaktív   Peter9709 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 06:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 27. 07:23

Ha csak ezt a gépet akarod meghajtani, akkor elég valami legkisebb táp, csak ne legyen közveszélyesen védelem nélküli gagyi. 300W-os is elég. Nagyon régi és gyenge gép már ez, nem szabad rá sokat költeni. Az IS7 (IC7 kistestvére) jó lap volt a maga korában, de nagyon idejétmúlt. Prescottos Celerongy ma már csak XP-zni és netezni elég, de már a 2001-es játékokhoz is kevés volt. Az MX400-at (kb. 2002-es játékokat visz max, azokat is alig) a mostani integrált VGA-k is verik, torony magasan. Az az 1GB is épp hogy minimálszint ma, XP-nek, netezésre, régi játékokhoz (2006 előttiekhez) jó, de másra nem igazán.

Ha viszont úgy veszed, hogy esetleg egy újabb gépet is kiszolgál majd, akkor min. a 400W-os FSP vagy Chieftec, ha kapsz, akkor azt mondják hogy a Hipro tápok a legjobbak ár/teljesítmény/megbízhatóság arányban. Csatlakozókat szard le, ha nem elég, akkor elosztózol. Esetleg ebbe a lapba nézz valami olcsó Prescottos 478-as valódi P4 procit, még +1 GB RAM-ot, valami jobb videokártyát. A 6600GT, amit írtál, nem rossz, de lehet ATi vonalon is ilyesmit kapni AGP foglalattal. Ezeket is csak akkor vedd, ha bagóért jutsz hozzá.

Ezeket mind tudom, de azt a gépet nem használják annyira, játékokra főleg nem, nekem is ilyen felépítésű gépem van, nekem bőven elég. Csak netezésre, meg munkára használják, de biztos, hogy 400W-osat veszek, mert jöhet újabb VGA stb. Ezekbe a lapokba max. 4GB ram mehet. De mivel csak munkára van használva, így nem fontos. A 6600Gt az sajnos meghót, ezért is lett egy tartalék kari beletéve, de az elég nekik egyelőre. Az én gépemben valódi Pentium 4-es proci van, 2,80GHz Prescott., nekem bőven elég, VGA-val együtt még az általam használt játékokat is tudom játszani.

Szerkesztette: Peter9709 2011. 08. 27. 06:43 -kor

#24 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 07:44

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 26. 21:18

Az alsótápos házban ventillátorával lefelé beszerelt tápegység a számítógépházon kívüli hideg(ebb) levegőt szívja be, ezáltal a tápegység élettartama jelentősen nő. Ugyanis nem a processzorból kiáramló, és a számítógép belsejében keringő, a számítógépházon kívülinél jóval melegebb levegőt szívja be.

Az alacsonyabb hőmérséklet miatt a tápegység ventillátora sem forog annyira. Alacsonyabb hatásfokú tápegység esetében ez különösen fontos. Kevésbé lesz ugyanis zajos. (Magas hatásfokú, modern tápegység esetében pedig talán be sem kapcsol a ventillátor, ami pedig a ventillátor élettartamát növeli.)

De te szereld csak nyugodtan ventillátorával felfelé a tápegységet az alsótápos házban is, ha szerinted az a praktikus!

Szeretem az önérzeted… mindig jobban látszik, mint az eszed :)

Egysíkú vagy Piftuka, egy mondatot valahonnan máshonnan, másoktól felcsipegetsz, és utána azt KELL, páváskodva idegen tollekkel

(Akkor a felsőtápokat miért is nem akarod megfordítani, hiszen már nagyon sok ház felül lukas :))

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#25 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 07:46

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2011. 08. 26. 20:57

Eleanor! Szerintem az is szép eredmény, hogy normális tápra kívánja bízni a konfigot. :cool2:

Üdv
szabi

Igen, természetesen ez nagyon jó.

#26 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 07:50

Idézet

Csatlakozókat szard le, ha nem elég, akkor elosztózol.

Szép is az, amikor mérnök munkaórák tizeseit beleölve kiválasztják az évszázad legpipecebb tápját… aztán az elosztózással beleviszik a hibalehetőségek miriádját. :)

#27 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 08:32

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 08. 27. 08:50

Szép is az, amikor mérnök munkaórák tizeseit beleölve kiválasztják az évszázad legpipecebb tápját… aztán az elosztózással beleviszik a hibalehetőségek miriádját. :)

Aztán meg jön a panasz, hogy "Lasergun funkzioniert nicht..." :nevet: :nevet2:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#28 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 09:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 08. 27. 08:50

Ehhez a géphez bármilyen táp jó, amiben van védelem. Nem hiszem, hogy egy ilyen konfigban 20 vinyó lenne. Szóval a legkisebb, normális védelemmel ellátott táp megfelel. Normális tápokon úgyis szokott lenni minden csatlakozó, ha meg egyel mégis kevesebb, akkor nem nagy szám egyet elosztózni, abban a gépben nincs olyan extra sokat fogyasztó hw, talán csak a proci fogyaszt többet, de az úgy is külön ágról kapja a kraftot. Sehol nincs szó itt tizenezres mérnöki órákról. Eleve a gép nem ér annyit.

Ha később megy bele normális VGA, akkor elég arra figyelni, hogy annyival legyen erősebb 300W-nál, hogy elbírja azt a kártyát, ami még max. belemegy az IS7-be.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#29 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 27. 09:35

Üzenet megtekintéseIdézet: Peter9709 - Dátum: 2011. 08. 26. 20:07

Most sajnos egy ColorsIt 400W-os táp van benne, már régebben vettük úgy 2005-2006 felé. Ezért is akarom cserélni, mivel az idő eljárt felette és a multiméterrel kapott értékek jóval meghaladják az átlagost....Az én Fujitsu gépemben a tápom spéci méretű, de minőségi, 2004 óta üzemel, és multiméterrel mérve a teljesen normális adatokat kapom.

Szóval a Chieftec iARENA GPA-400S 400W 12cm Oem típusú tápot néztem ki, de most nézem, hogy 24 pines az ATX csatlakozója, de az alaplapon csak 20pin van., tehát ez nem jó, meg állítólag nem Active PFC-s. A Chieftec előtt FSP tápokat nézegettem, és egy FSP 400W FSP400-60APN Active PFC 80+-s tápot néztem ki, valószínűleg ezt fogom megvenni akkor, és ahogy olvasom 20 pines az ATX csatlakozója, de az eladótól is érdeklődni fogok majd.

5% tűrésen belül nem foglalkozunk a feszek pontosságával, a klasszikus ATX tápegység működési elve miatt ez a paraméter sosem a minőség védjegye, még akkor sem az, ha a gyártóktól a tesztelőkig bőszen mantrázza ezt mindenki. A független, áganként egyedi stabilizált megoldások esetében is felesleges lézetrimmerelt ellenállásokkal pontosra húzni, bár azok rendre pontosabbak elvük miatt, de digitális áramköröknél a pontos fesznek nincs jelentősége sem élettartam, sem üzembiztonság kapcsán, egyedül a tűrés, mint peremfeltétel érdekes, és amíg egy táp azon belül tud maradni a terhelés teljes tartományában, nincs vele baj. Másik sarkalatos pont a műszered és annak pontossága, illetve az, hogy egy táppal az igazi problémákat oszcilloszkóp nélkül nem igazán lehet felderíteni.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#30 Felhasználó inaktív   Peter9709 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 10:22

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 27. 10:06

Ehhez a géphez bármilyen táp jó, amiben van védelem. Nem hiszem, hogy egy ilyen konfigban 20 vinyó lenne. Szóval a legkisebb, normális védelemmel ellátott táp megfelel. Normális tápokon úgyis szokott lenni minden csatlakozó, ha meg egyel mégis kevesebb, akkor nem nagy szám egyet elosztózni, abban a gépben nincs olyan extra sokat fogyasztó hw, talán csak a proci fogyaszt többet, de az úgy is külön ágról kapja a kraftot. Sehol nincs szó itt tizenezres mérnöki órákról. Eleve a gép nem ér annyit.

Ha később megy bele normális VGA, akkor elég arra figyelni, hogy annyival legyen erősebb 300W-nál, hogy elbírja azt a kártyát, ami még max. belemegy az IS7-be.

Igen emiatt is 400W-ost fogok venni, az itteni boltban kapható több Ati is AGP-re, pl: HD4670. Minimum 400W kell neki. Csak 1 Sata vinyó van benne, és 1 IDE CD író és 1 IDE DVD író.

Szerkesztette: Peter9709 2011. 08. 27. 10:22 -kor

#31 Felhasználó inaktív   Peter9709 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 10:39

U.I: a ColorsIt táp belsejében is van védelem, oda is volt írva, meg ott volt az a biztosíték, bár szerintem sokat nem ér már., főleg, hogy eljárt felette az idő.

Szerkesztette: Peter9709 2011. 08. 27. 10:42 -kor

#32 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 10:45

Üzenet megtekintéseIdézet: Peter9709 - Dátum: 2011. 08. 27. 11:22

az itteni boltban kapható több Ati is AGP-re, pl: HD4670. Minimum 400W kell neki.

4670-es felesleges abba a gépbe, még egy 3200Mhz-es Prescott P4 HT EE sem hajtja ki. Valami kisebb DX11-es kártya is elég lenne.

#33 Felhasználó inaktív   Peter9709 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 10:48

A HD4670 DirectX10-es ahogy nézem.

#34 Felhasználó inaktív   Peter9709 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 11:04

Bocsánat HD4650, nem a 4670, elírtam. :unsure:

Szerkesztette: Peter9709 2011. 08. 27. 11:05 -kor

#35 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 11:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Peter9709 - Dátum: 2011. 08. 27. 11:48

A HD4670 DirectX10-es ahogy nézem.

Igen, DX10-es. Egyébként mindegy, hogy 4670 vagy 50, feleslegesen erős kártya abba a gépbe, csak a fogyasztást növeli feleslegesen, és nem hajtja ki. Szerintem. Hacsak nem valami butított, mondjuk 64bites vagy DDR2-es memókkal, mert az tényleg filléres. Ez is csak esetleg Win7-hez, esetleg játékhoz kellene, esetleg HD támogatáshoz nem ártana bele, 2D-s XP-s munkára tényleg jó az MX400.

Üzenet megtekintéseIdézet: didyman - Dátum: 2011. 08. 27. 10:35

5% tűrésen belül nem foglalkozunk brekkggg-breque-que...

Ballada a didiről.

#36 Felhasználó inaktív   Peter9709 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 11:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2011. 08. 27. 12:37

Igen, DX10-es. Egyébként mindegy, hogy 4670 vagy 50, feleslegesen erős kártya abba a gépbe, csak a fogyasztást növeli feleslegesen, és nem hajtja ki. Szerintem. Hacsak nem valami butított, mondjuk 64bites vagy DDR2-es memókkal, mert az tényleg filléres. Ez is csak esetleg Win7-hez, esetleg játékhoz kellene, esetleg HD támogatáshoz nem ártana bele, 2D-s XP-s munkára tényleg jó az MX400.

Ballada a didiről.

Én is fontosnak tartom a HD támogatást, mivel a Full HD a jövő, full hd monitor stb, bár azért már vannak emberek akik erre az útra tértek. Ha eljön az ideje, én is ezt fogom tenni. Mivel a gépet csak munkára használják, ezért elég az MX400.

Szerkesztette: Peter9709 2011. 08. 27. 11:59 -kor

#37 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 12:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Eleanor - Dátum: 2011. 08. 27. 08:44

Szeretem az önérzeted… mindig jobban látszik, mint az eszed :)

De legalább ott van mögötte az eszem is. :-p

Egysíkú vagy Piftuka, egy mondatot valahonnan máshonnan, másoktól felcsipegetsz, és utána azt KELL, páváskodva idegen tollekkel

Ha én egysíkú vagyok, akkor te mi vagy? Állandóan a régi beidegződéseidet puffogtatod, s senki nem téríthet el soha a saját meggyőződéseidtől, még akkor sem, ha azok a meggyőződések teljesen hibásak. Meg vagy róla győződve, hogy te vagy az egyetemes mindentudó.

Aztán kapásból jön mindig a személyeskedés részedről, és a különféle "nagy mondások" puffogtatása. Ennyit tudsz. De azt nagyon. Meg linkelgetni.

Egyébként "természetesen", te úgy születtél, hogy mindig mindenről mindent tudtál. A tudás úgy fejlődött ki benned automatikusan és meditáció útján. Így aztán bármi, amit leírsz az kizárólag a saját gondolatod, ugye? Nem tanultál máshol, mástól semmit? Mindenre önállóan jöttél rá? Természetesen az összes "nagy mondást" is te találtad ki gondolom.

És még te mondod, hogy én "páváskodom idegen tollakkal"... pfff! :glare:

Én nem szégyellek tanulni másoktól, s a tanultakat továbbadni. Viszont veled ellentétben soha nem vagyok meggyőződve a tökéletességemről.

(Akkor a felsőtápokat miért is nem akarod megfordítani, hiszen már nagyon sok ház felül lukas :))

Biztosan kirágta az egér! :lol:

Ráadásul még azok a hülye gyártók is rosszul tudják, hogy mit miért csinálnak:

Thermaltake Spacecraft VF-I ház:
Kép

A tápegység és az a fránya 5. számú ventillátor biztosan szándékosan azért lett úgy beszerelve a számítógépházba, hogy az "porszívóként" funkcionáljon, nem!? :omg:

Variációk az alsó tápos házak, ventillátorával lefelé néző tápegységhez használt porszűrőjére:
Kép

Kép

/Források: www.thermaltakeusa.com
www.thermaltake.com /

Nem is értem, egy ilyen nevenincs cég (és az összes többi) miért nem téged alkalmaz termékfejlesztőnek!? :evil2:
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#38 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 27. 13:02

Nem is értem, egy ilyen nevenincs cég (és az összes többi) miért nem téged alkalmaz termékfejlesztőnek!? :evil2:

Talán azért, mert azt hiszed, most már te fújod a passzátszelet. Rendületlenül idegen tollakkal ékeskedve, röhincsélsz a saját hülyeségeden jót, mert gondolkodni nehéz... de hát azt így KELL. :)

Idézet

A gondolat merész
ezért
sokan Márait idéznek:
„Gondolkodni nehéz
ezért
a legtöbben ítélnek"

Tudod Piftuka, gondolkodó lény azt is tudja, mit, miért? Mert mindennek van előnye is, hátránya is. Aki csak egyet tud, de azt KELL, az - a mások gondolatainak, megoldásának lekoppintásán és szajkózásán kívül - semmit nem tud. De hát ez is KELL… :)

#39 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 14:47

Elég lett volna, ha a szokásos ködösítő mellébeszélés helyett csak annyit mondasz: "Elnézést kérek, Piftuka! Tévedtem." :-)

Ehelyett már sem lepődöm azon, hogy a szemléltető képekhez nem tudtál semmit hozzáfűzni.

Bizony, a "gondolkodó lény" gondolkodik, s hogy "mit" és "miért" kell úgy tenni, azt leírta itt.

A te bajod, ha ezek után is ragaszkodsz a maradi gondolkodásodhoz.

Nem számít neked, hogy az alsó tápos elrendezésű MIDI ATX házakat éppen azért kezdték el gyártani (s ilyen kialakításúnak gyártani), hogy a korábbi, helytelen/szerencsétlen/nem ideális, stb. tápegység-elrendezéssel szakítsanak, s kivegyék a tápegységet, illetve annak működését a számítógép belsejében "keringő" meleg levegőből.

Hátránya ennek a megoldásnak - a kompresszorok és modern porszűrők korában - nincsen, szemben a hagyományos elrendezéssel, amely hátrányokat ismertettem itt.

(Azt pedig már csak halkan jegyzem meg, hogy a számítógépházak elején, alul található ventillátor jellemzően szintén befelé szívja a levegőt. Ez nem újkeletű dolog. Azért miért nem reklamálsz, hogy "porszívó"? Netán a te számítógépedben az összes ventillátor a házból kifelé fúj?)

De ahogyan fentebb is javasoltam... te csak szereld úgy a tápegységet a számítógépedbe, ahogyan akarod!

Csak ne terjeszd az igét a szokásos fölényeskedő stílusodban, hogy az az ideális megoldás! Mert még lesz olyan szerencsétlen (abból a havonta a fórumra tévedő kb. 10 újoncból), aki még elhiszi, amit írsz.

Szerkesztette: Piftuka 2011. 08. 27. 14:49 -kor

"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#40 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 27. 15:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Piftuka - Dátum: 2011. 08. 27. 15:47

Elég lett volna, ha a szokásos ködösítő mellébeszélés helyett csak annyit mondasz: "Elnézést kérek, Piftuka! Tévedtem." :-)

Piftuka, tökéletesen elegendő, ha annyit írok: önelégült hülye vagy. És ebben semmi ködös mellébeszélés nincs, ugyanúgy, mint az eddigiekben sem. Köd csak a te fejedben.

Aki annyit nem képes felfogni, hogy az elérni kívánt céltól és szándéktól függően így is, meg úgy is LEHET - annak minden következményével együtt -, az ehellyett böfögi a kereskedelmi reklámot minden mennyiségben, mert az nekivaló szint.

:)

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó