HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#141 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 23. 13:33

Igen. Billentyűzettel és egérrel a tableten. Teljesen korrekt módon használható.

Hát kinek a pap kinek a papné. Én azért egy 8000 soros árlistát, ha nem haragszol XLS-ben inkább PC-n fogok formázni. :)

El tudom küldeni email-ben csatolmányként, akár pedig USB-re kimásolni. Semmivel se nehezebb, mint desktop oprendszeren.

Valóban nem nehezebb, de megint előjön az átlag, ha nincs sajátgép és intéző jön a para.

"Hozzánk naponta jönnek be emberek ezt azt nyomtatni, akkor most adjam át a gépemet, hogy lépjen be és nyomtassuk ki onnan?"
Miért kellene?

Gondoltam itt arra, hogy ha Cloudban van, az nem olyan egyszerű mint egy pendrive-ra fel és vidd. legalábbis nem egy laikusnak.

Ok, neked nem jó. De attól még sok más embernek jó. Ez van.

Egy szakdolgozat, ZH azért nem ritka.

_Ha_ jövőre több tabletet adnak el, mint desktop gépet, akkor ez lesz. Márpedig úgy néz ki, hogy több tabletet fognak eladni, mint PC-t. Szokj hozzá...

Ha viszont több mosógépet mint tabletet, akkor pedig mosógépen kell szöveget szerkeszteni. Fogd már fel, amit már lassan mindenki szajkózik, hogy nem konkurenciája, mert köze nincs hozzá. Édes Istenem! Attól, hogy kijelző van rajta még nem lesz PC.

Egyébként onnan indultál, hogy " Egy egészen pici lökés kell csak ahhoz, hogy az otthoni felhasználók azt mondják, hogy nekik desktopra is Android vagy iOS kell... "
Amitől már jócskán eltértünk, hiszen már tableba dugod a billentyűt, egeret és monitort. Szakmailag még nem is vesézted ki nekem, hogy hogyan fogod azt megvalósítani, hogy ezek a Mobil OS-ek, fussanak teljesen heterogén konfigurációkon. A Windows 8 futni fog, hiszen így fejlesztik, de akkor hol marad desktopra az Android. :)
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#142 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:05

@attila9988: Elfogadom, hogy szerinted ez így jobb. De szerintem pedig sokkal jobb az, hogy megkérdezi, hogy akarod most frissíteni? Ez megovja attól a hibától, hogy elkezdjen egy olyan műveletet amit a felhasználónak nincs ideje megvárni, és művelet közben azt mondja neki, hogy heló de én dolgozni akarok, szóval power off és rohanás.....Vagy én most csak gyorsan meg akarok nézni valamit és nem akarok 10 percet tölteni azzal, hogy te itt nyomjad a frissítést.

#143 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:15

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 23. 13:44

1. De egyszerûen az a helyzet, hogy a szövegszerkesztés sok funkcióját nem az átlagembernek találták ki.
2. Nem is tanulja meg. Ha megtanulja, elfelejti.
3. az emberek elsöprõ többsége nem szerkeszt szöveget, megírja és úgy-ahogy megformázza
4. Az úgy-ahogy formázásra pedig pont elég egy JS editor eszközkészlete.
5. Alig tudsz olyan felhasználói programot mondani, amit egy átlag felhasználó ne tudna jelenleg Android és/vagy iOS oprendszerre feltelepíteni.

Huh nehéz megállni, hogy csúnya szó nélkül tűrje az embert, hogy ezt egy diplomás tanár szájából kell hogy halljuk. Én elővenném az aktuális szakirodalmat, néhány vad tévedést újra átnézni. ;)

A beszámozott kedvencekből pár:
3. Nem szerkeszt szöveget, csak megírja és úgy-ahogy megformázza: Egy kis WIKI: A szövegszerkesztés azt a folyamat, amelynek során egy szöveg tartalmát illetve megjelenési formáját módosítjuk.
4. szerinted egy JS alapú pl TinyMCE WYSIWYG? :)
5. Nézzünk párat ami fel van itt rakva a céges gépemen:

-Ashampoo DVD writer
-Bestbyte fotóvilág
-InCash ****** ****** client
-GoldWave
-Microsoft Virtual PC
-Nokia OVI suite
-Notepad++
-Total Commander

Ezeket ugye gyerekjáték kiváltani, és mind egytől egyig exkluzív alig használt, csak geekeknek szánt szoftver? Lássuk be a desktop desktop marad. :)

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 23. 14:16 -kor

#144 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:28

@nhw: "Egyébként onnan indultál, hogy " Egy egészen pici lökés kell csak ahhoz, hogy az otthoni felhasználók azt mondják, hogy nekik desktopra is Android vagy iOS kell... "
Amitől már jócskán eltértünk, hiszen már tableba dugod a billentyűt, egeret és monitort. Szakmailag még nem is vesézted ki nekem, hogy hogyan fogod azt megvalósítani, hogy ezek a Mobil OS-ek, fussanak teljesen heterogén konfigurációkon. A Windows 8 futni fog, hiszen így fejlesztik, de akkor hol marad desktopra az Android."

Leírom harmadszor is: kb öt éve kezdőtött, hogy a desktop eladások visszaestek a laptop eladások rovására, idén pedig a desktop+laptop eladások rovására erősen növekedtek a tablet eladások, jövőre komoly esély van rá, hogy eléri a tablet eladás a desktop+laptop eladások számát. Idén is adtak el korrekt módon dokkolható tabletet, de jövőre a tabletek nagy része egy mozdulattal csatlakoztatható egy HDMI porttal monitozhoz, illetve BT-s egér/billentyűzet perifériához és _használhat_ desktop rendszerként -- átlagemberek számára. Olyan átlagemberek számára, akiknek semmit nem mond az a szó, hogy desktop oprendszer. Nem fogod tudni elmagyarázni nekik, hogy miért vegyenek - frissítsenek - egy különálló desktop környezetet, amikor a dokkolt tablet nekik _a_ desktop.

Ezek az emberek nem fognak 8000 soros árajánlatot szerkeszteni, nem fognak diplomamunkát írni, nem fognak PPT-t létrehozni, és nem akarnak fájlokat másolni. A netet akarják használni és online tartalmat akarnak fogyasztani. Mindenki másnak ott lesz a desktop, de a _többség_ számára nem kellenek azok a desktop fogalmak, amiket felsoroltál, ezeknek az embereknek nem _több_ funkció kell, hanem _kevesebb_, és ezt megkapták már a ezekben az egyszerűbb oprendszerek képében, nekik ez kell "desktop" esetén is, nem kell több. Ha ezeknek az embereknek kezébe adsz egy tabletet, akkor pár perc után azt mondják, hogy "de jó, nem kell már bekapcsolnom a számítógépemet, ezzel szinte mindent meg tudok csinálni". Neked és nekem nem elég a tablet oprendszer tudása, de a számítógépet otthon munkára nem használó (= átlagos felhasználónak tekinthető) pont elég.

Szerintem felesleges ezt tovább rágni, majd meglátjuk mi lesz.

#145 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:33

Üzenet megtekintéseIdézet: auth.gabor - Dátum: 2011. 11. 23. 14:28

Ezek az emberek nem fognak 8000 soros árajánlatot szerkeszteni, nem fognak diplomamunkát írni, nem fognak PPT-t létrehozni, és nem akarnak fájlokat másolni.

Utólagos engedelmeddel a gyöngyszemek közé ezt még felvettem, szerintem sem érdemes vitáznunk ezen. ;)

#146 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:36

@nhw: "Huh nehéz megállni, hogy csúnya szó nélkül tűrje az embert, hogy ezt egy diplomás tanár szájából kell hogy halljuk."

Realista vagyok, és ez a helyzet. Lehet ábrándozni, de egy átlag ember számára a számítástechnika használata nyűg, amit megtanult, de nem használt, azt elfelejti pár hónap alatt.

"Nem szerkeszt szöveget, csak megírja és úgy-ahogy megformázza"

Idecitálhatsz egy csomó helyről idézetet, akkor sem tudom elfogadni, hogy az _átlag_ felhasználó által végzett szövegszerkesztő program használat az valóban szövegszerkesztés.

"szerinted egy JS alapú pl TinyMCE WYSIWYG?"

Például a Confluence editora? Igen, az WYSIWYG.

"Nézzünk párat ami fel van itt rakva a céges gépemen:
-Ashampoo DVD writer
-Bestbyte fotóvilág
-InCash ****** ****** client
-GoldWave
-Microsoft Virtual PC
-Nokia OVI suite
-Notepad++
-Total Commander"

Hm, emlékeim szerint ezek közül a feleségem laptopján egyetlen egy sincs telepítve, mégis tudja használni arra, amire szokta. Biztos, hogy ezek olyan programok, amelyek feltétlen szükségesek egy _átlag_ felhasználónak? Nem azt mondtam, hogy _minden_ desktop kiváltható egy dokkolt tablettel, szerintem valamit félreértettél.

#147 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:40

@LInux-power:
1) Én is jobban szeretem, ha pontosan tudom mi frissül, és miért. Ezt pedig a windows is tudja, van rá beállítási lehetőség. Megmondhatom neki mit tegyen, akár azt is, hogy csak szóljon ha rendelkezésre áll valami. DE ettől még hasznos hogy fontos cuccokat a legtöbb embernek felteszi magától is, ha a felhasználónak az az igénye. Most nem a chrome féle idétlenségre gondolok, mert a windows nem csinál semmit titokban. Ráadásul a telepítés végeztével megkérdezi hogy újraindulhat -e, tehát ezen a téren nincs gond. Windows 7 -el ráadásul meglehetősen kevés gond van. (Meg a debian-nal is, freebsd-vel meg még annál is kevesebb) erre a rendszerre nem mondhatod hogy rossz, mert nem az. A Microsoft elleni érvek egy jelentős része már csak urban legend, ezt el kell fogadni még akkor is, ha vaskalapos linux -os vagy.

Tanuld meg látni a jót minden rendelkezésre álló lehetőségben, mert minél több van, annál jobb. Minden feladatfüggő. Van olyan gép, amire sose tennék *nix -et, és olyan is, amire windows -t.
(És ne nyomd az ubuntu marketinget, mert ha beleolvasol a forum -jukba, láthatod hogy mennyi baja van. Tényleg javaslom neked a debian kipróbálását)

#148 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:44

@auth.gabor: ja, ha a feleségednek úgy van, akkor nem is vitázom! :) Akkor mindenkinek jó lesz! :D És még én indulok ki magamból. :D

Sry, going to popcorn mode again!

#149 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:44

@attila9988: +1 debian, főleg ha server a dolog.

#150 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:47

@LInux-power: Szívesen osztanálak de nem akarok oda süllyedni ahol te vagy.......
hát igen, a ballaszt az nehezen süllyed. a metánt bírod?
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#151 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 14:54

@auth.gabor: "desktop+laptop eladások rovására erősen növekedtek a tablet eladások, jövőre komoly esély van rá, hogy eléri a tablet eladás a desktop+laptop eladások számát"

Egy ilyen statisztikát megnéznék... meg azt is hogy kik a vevők, és mire vették. De megelégszem az elsővel is.

"Nem fogod tudni elmagyarázni nekik, hogy miért vegyenek - frissítsenek - egy különálló desktop környezetet, amikor a dokkolt tablet nekik _a_ desktop."

Nem fogod tudni elmagyarázni nekik, hogy miért vegyenek 150+ ezerért táblát, meg hozzá egy valag pénzért kiegészítőket, mert ez macera, és sok felesleges kiadás. Miért lenne ez jobb így, mint egy laptop? Itt még olyan érv sincs mint a netbook -oknál volt, pedig itt a hwsw -n mindenki nyomta hogy "ez a jövő". A sok kristálygömb mégis hazudott nektek. :D

"Ezek az emberek nem fognak 8000 soros árajánlatot szerkeszteni, nem fognak diplomamunkát írni, nem fognak PPT-t létrehozni, és nem akarnak fájlokat másolni."

Ha egy héten, vagy hónapban csak egyetlen egyszer is előfordul, hogy a laptop/desktop árának többszöröséért vásárolt kütyükéjével nem tud megoldani valamit, akkor már baj van. És mivel a munkahelyén SZÁMÍTÓGÉPPEL" dolgozik, mi a francnak kellene neki elsődleges eszköznek, egy divatos, ámde a legtöbb feladatra alkalmatlan tábla? Youtube -os bohóckodásra jó, második, vagy harmadik gépnek. Értem én hogy alma marketing, meg menő, de azért elég meredek gondolat hogy mostantól csak ilyen sz*rokkal kelljen kínlódni. Drágábban, kevesebbet. Mert az menő. :D

"Ha ezeknek az embereknek kezébe adsz egy tabletet, akkor pár perc után azt mondják, hogy "de jó, nem kell már bekapcsolnom a számítógépemet, ezzel szinte mindent meg tudok csinálni""

Igen.. van ilyen ismerősöm, bár ő a nagyonokostelefonra mondta ezt, aztán pár nap múlva már jött is hozzám, hogy had használja már egy kicsit a gépet, mert valamit el kell intéznie. Volt is pár humor hogy dehát ott van a kütyüd azzal miért nem jó? :D

#152 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:08

@avman: kérdezd meg......

#153 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:19

@nhw: +1 debian, van ahol 10+ éve tökéletesen fut, alig kell hozzányúlni. :)

#154 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:22

@attila9988: Minden feladatfüggő. Van olyan gép, amire sose tennék *nix -et, és olyan is, amire windows -t. Teljesen egyet értek. Azt nem értem miért jöttök nekem az ubuntu-val amikor én linux-ról beszélek. Igen jobban szeretem a linuxot, miért ne tehetném? Szerver szinten ubuntu, fedora, redhat disztrókat használok mostanság. Éveken keresztül használtam debian, arch, fedora, ubuntu disztrókat desktop gépeken. VOlt idő amikor egy nap 30x forgattam kernelt, csak hogy kicsit jobb vagy gyorsabb legyen valami. A régi pc-men például xp, debian volt játék + tv céljából. És amikor az xp egyik nap azt mondta nem indulok el többet, de én tv-t akartam nézni akkor csak elindítottam a linuxot és választhattam, hogy consol-on vagy X-en nézem a filmet, miközben az ágyban fekve nyomogattam a távírányítót. Mi a gond a w7-el? Naplózó fájl rendszer nincs, hiba üzenetek sokszor érthetetlenek, ígértek nyelvi független frissítéseket még a vistában, hol van? PPT-n maximum. Registry... minek van pláne 2? Már azt sem értem, mondjuk ez másik story, minek vannak a fájlokank kiterjesztései, tök fölösleges. Nem a kiterjesztés határozza meg a tartalmat. :) és igen a w7 nagy előre lépés Ms szinten. Azonban ennyi pénzért egy piac vezetőtől kevés.

#155 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:25

@attila9988: "Egy ilyen statisztikát megnéznék... meg azt is hogy kik a vevők, és mire vették. De megelégszem az elsővel is."

Google a barátod, én megkerestem az adatokat, azt láttam, hogy idén el fognak adni:
- 300 millió desktop-laptop-server gépet
- 100 millió tabletet
- 400 millió smartphone-t

Keress utána, cáfold meg. :)

"Ha egy héten, vagy hónapban csak egyetlen egyszer is előfordul, hogy a laptop/desktop árának többszöröséért vásárolt kütyükéjével nem tud megoldani valamit, akkor már baj van."

Mit akar megoldani?

"Igen.. van ilyen ismerősöm, bár ő a nagyonokostelefonra mondta ezt, aztán pár nap múlva már jött is hozzám, hogy had használja már egy kicsit a gépet, mert valamit el kell intéznie."

És? Átlagos consumer felhasználási mintát nem tudott megoldani, vagy belekeversz valami olyat, amihez desktop környezet kell?

Állandóan olyan példákat hoztok fel ellenpéldaképpen, ami nem átlag consumer tevékenység és nem is lesz átlag consumer tevékenység.

Megmondom mi a consumer tevékenység: amit akkor csináltak a diákok, amikor a suliban az óra utolsó x percében vagy nyitott terem esetén azt mondtam, hogy csináljon mindenki azt, amit akar (=szabadfoglalkozás). Amit 5 éve ilyenkor csináltak a 14-22 éves korosztály tagjai, az mind-mind lefedhető azzal, amit _most_ a tabletek _már_ tudnak. Mondhatod, hogy "de nem tudnak megtervezni tableten egy 25 emeletes házat és emellett futtatni a statikai modellezést, miközben videót enkódolnak és a monitor sarkán videót néznek", de nem is akartak ilyet -- vagy rossz iskolában tanítottam, de szerintem a kb. 3000 diák a szakmunkástól a technikusi papírt szerzőig lehet reprezentatív minta.

Na, nem folytatom. Most már tényleg.

#156 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:25

@LInux-power: Az árával annyira nincs gond: OEM Preinstallban van hogy 10k. Az átlag 20k, OEM disk-en pedig 25k.

Nézzük az XP-t 10éves, ergo évi 2,500 ft. Elviselhető nem?

#157 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:29

LOOOOOOL

#158 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:32

@auth.gabor: "Megmondom mi a consumer tevékenység...
...de szerintem a kb. 3000 diák a szakmunkástól a technikusi papírt szerzőig lehet reprezentatív minta."

Reprezentativitás

Mintákra vonatkozó fogalom. Egy minta bizonyos változók mentén akkor reprezentatív, ha a mintába került elemek (emberek) ugyan olyan arányban vannak jelen, mint az alapsokaságban.

Az alapsokaság: consumer piac és ennek állításod szerint reprezatativ mintája a kb 3000 technikusi papírt szerző diák.

yesss!

#159 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:42

@LInux-power: az érveid lehetnek jók - itt. Viszont egy átlagos felhasználónak nem fogod tudni megmagyarázni miért jobb neki a Linux. Vagy miért kell neki. Mert nem érdekli, hogy a fájloknak van-e kiterjesztése vagy nincs. Meg az se, hogy van-e registry. Vagy hogy hány TLA-t tudsz mondani amivel jobb a Linux, ha azok jelentését adott felhasználó nem ismeri, de még ha ismeri se tudja felfogni a jelentõségét. A Microsoft fogta magát még a nyolcvanas években és egy jól-rosszul mûködõ, de akkori szinten _könnyen emészthetõ_ operációs rendszert terjesztett el a világban az IBM és egyéb cégek segítségével. Lényegtelen, hogy mit honnan lopott vagy mit hogyan vásárolt, vagy miben volt jó már akkor is a Unix, ha nem volt felhasználóbarát. IMHO még most se az, messze nem annyira, mint a Windows. Lehet stabilabb és gyorsabb, de az átlagembert nem ez érdekli. Tökmindegy hányszor fossa össze magát a rendszer, ha tudja használni. Mellesleg az XP óta azért elég stabil Windowsok kerültek a piacra, de ez is mellékes. Otthonra egy átlag felhasználónak jó. Miképp jó az OSX is, csak ugye ahhoz kell egy méregdrága gépet vételezni, ami eleve egy korlát a használhatóságot tekintve. Windows meg minden olcsó gépen eldöcög, kb mint az Android a telefonokban. Lám, itt is van a hasonlóság ugye. A Google ugyanolyan ügyesen játszott a telefonok esetében mint anno a Microsoft. Most azt a párhuzamot, hogy õ is kvázi "lopta" az operációs rendszert hagyjuk.
A Linux legnagyobb hátránya - és egyben a keresztje és az elterjedésének gátló tényezõje - egész történetében a fragmentáció volt és az, hogy ezáltal képtelen egy egységes, jól mûködõ és _könnyen emészthetõ_ platformként mûködni. Ha harminc éve lett volna olyan cég mint a Google aki dob rá egy intuitív kezelõfelületet, akkor ma lehet, hogy a Windows is 50% körül mozogna csak. Vagy 30. Vagy ki tudja. Nem volt ilyen. Pont az Android példáján látszik, hogy ha nincs aki a kezébe fogja a fejlesztést akár úgy, hogy a kódot csak utólag nyitja meg minden egyes release esetében, akkor ott van egy akkora káosz ami már eltántorítja a felhasználókat.
Valahogy az IT történelemben az igazán sikeres operációs rendszerek mögött mindig áll egy cég, amelyik önkényesen dönt a fejlesztés irányáról.

Szerkesztette: kockulat 2011. 11. 23. 15:43 -kor

#160 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:44

@kockulat: "Valahogy az IT történelemben az igazán sikeres operációs rendszerek mögött mindig áll egy cég, amelyik önkényesen dönt a fejlesztés irányáról."

De jó mondat!

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »