HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:44

@nhw: "ja, ha a feleségednek úgy van, akkor nem is vitázom! Akkor mindenkinek jó lesz! És még én indulok ki magamból. "

Bocsánat, de neked _alapvető_ szövegértési problémáid vannak. Mutass kérlek rá, hogy hol írtam azt, hogy mindenkinek jó az, amit a tablet oprendszer jelenleg tud és mindenki azt fogja használni. Azt írtam, hogy az átlagnak felhasználóknak elég, illetve azt, hogy a többségnek elég. Ha ebből Te azt szűrted le, hogy mindenkinek ezt kell használnia, akkor _magaddal_ vitázol, mert én ezt írtam (nem is egyszer): "Neked és nekem nem elég a tablet oprendszer tudása, de a számítógépet otthon munkára nem használó (= átlagos felhasználónak tekinthető) pont elég."

Adok hozzá linket is, hogy ne kelljen keresned: https://www.hwsw.hu/hirek/47735/microsoft-windows-8-telepites-upgrade-letoltes.html#komment-10-7065122

Javaslom olvasd újra azt, amire reagálsz, mert annak nincs értelme, hogy a saját félreolvasásodat próbálod beállítani úgy, mint az én véleményem, majd a saját tévedéseddel vitába szállva próbálsz gúnyosan meggyőzni a saját igazadról.

Gyakorlatilag magadat gúnyolod, szóval sok sikert a tükör előtti popcornzabáláshoz, remélem élvezed a műsort, amit magadnak tartasz. :)

#162 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:45

@Leni:
off: Tudom hogy ez nem a reklám helye, de tényleg javaslom még a freebsd -t is, mostanábas oakkal több időt szántam rá mint régen, és még desktop -nak is egyre inkább ezt választom a linux -ok helyett. Nagyon elégedett vagyok vele. Még a debian -nal is jobban. Sok minden logikusabb, kezelhetőbb. Egy kis tesztet megérdemel. :)
off vége

#163 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:46

@nhw: Ez nam hangzik rosszul. Ebben a megközelítésben valóban elviselhető. De aszem xp-t már nem is lehet kapni. A w7 meg, ezt találtam hirtelen: Microsoft Windows 7 Home Premium 32Bit 25950 ft. Forrás: http://www.arukereso.hu/szoftver-c3084/microsoft/?st=windows&gclid=CKCfy7n-zKwCFakumAod6301qw

Nos ennyit nekem nem ér meg. Pláne, hogy kapok érte linuxot ami minimum tudja ugyan azt (ha nem játszol) ingyen.

Amúgy pedig mindenki azt vesz és használ amit akar, vagy amire van pénze.

#164 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:49

@LInux-power: Tény, hogy van aki aszondja, hogy még ez is sok, és ha ő - pl Te - erre Linuxot használ, akkor szíve joga és jól teszi. Inkább mint, hogy fikázza, hogy szar, hogy drága, de azért a kalózverzió ott figyel. ;) Szal respect!
"A journey of a thousand miles began with a single step." // Lao Tzu

#165 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 15:52

@attila9988: Rendben, már többször felmerült alternatívaként. De ma már nem látok el operatív feladatot ott, ahol többnyire debiant használunk. Igazából egyre kisebb a jelentősége ennek.

#166 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:00

@auth.gabor: Megint nem az alap állításodat támasztod alá, hanem a thread 22. mélységében lévő node-t piszkálgatod. Itt én is egy ilyen sub-node cáfolatot tettem, ahol nem a piac volt a lényeg, és nem az on topic, hanem, hogy amivel problémáztál az én commentemben - gondolok itt a saját magamból indulok kire - később Te is elkövetted. ;)

Szerintem aki végigolvassa a kis eszmefuttatást, az is azt a véleményt osztja, hogy ez a te iwannabeliveinit teóriád, nem pedig valós piaci tendencia. ;)

#167 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:00

@kockulat: Csak egyet érteni tudok azzal amit leírtál. Nincs értelme feszegetni a piaci részedéseket. Én a egyszerű felhasználó szemszőgéből próbálom a dolgot nézni éppen. Nos ez pedig úgy néz ki, hogy kap valamit és használja, ha nem mondod meg neki, hogy mi az azt sem tudja. Lehet az linux, windows, mac, bsd vagy bármi. Volt ilyen teszt. :) De a cégen belül is ezt tapasztalom. Fogalmuk sincs róla, valami windows és kész. A felhasználó még arra is lusta, hogy elolvassa azt az ablakot amit dob neki a program. Egy jelszó változtatás megoldhatatlan probléma. A világ pedig a teljesen egyszerű ám de könnyen kezelhetőség felé halad. Ami azt jelenti, hogy minden a háttérben történik, de jó ez nekünk? Szerintem azért tanulni kell, fejlődni. Pl. te sem olyan tudással és gyakorlattal vezetsz autót mint amikor letetted a jogsit. Jó ez neked, szerintem mindenképp. Legyünk nyitottak az újra és ismerjük el, hogy a programok tökéletlenek és szarok, és mivel a határidők egyre szűkebben a bevételt meg hozni kell, ezért ezen nehéz változtatni.

#168 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:01

mind1. :)

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 23. 16:10 -kor

#169 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:10

@nhw: Reprezentativitás
iskolán belül, a tanulók körében, mivel minden osztály képviselve volt, elvileg megvalósult.
az úriember sok felvetése ráadásnak igaz, meg elgondolkodtató.
kell-e az istenadta népnek desktop pc/noti, vagy megelégszik valami dokkolható tapicskolóssal, amire vannak mindenféle alapfunkciókhoz minimálalkalmazások. anyámból meg a tizenéves kölykökből kiindulva bőven ellennének egy webos valamin. kérdés csak az, valóban szüksége van-e az embernek erre a tapicskolós kütyüre. tudja fene, a környezetemben nem sok tablet van. merminek.

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#170 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:20

@avman: Ez a konzumer piacra is kijelenthetõ akkor, hogy reprezentatív? Nekem ez szúrta a szemem. A 14-22 éves korosztály pont nem keresõképes, pont nincs önálló jövedelme. Ez abból a szempontból, hogy apjuk, anyjuk maj" vesz nekik pont lényegtelen, de egy számítástechnika óra után kapott 5 perc szabadidõben tanúsított viselkedésbõl levonni konzumer piaci operációs rendszer eladások a jövõjét és ezt reprezentatívnak nevezni túlzás.

Ráadásul egy Excel vagy Winword óra után, még jó hogy nem áll le szegény ördög hirtelen megírni egy adás-vételit, CV-t vagy isten tudja mit. De ettõl ez nem teszi feleslegessé ezen programok, desktopon futtatásának az igényét.

Van igény a tabletra? Igen.
Venni fogják? Igen.
Van akinek bõven elég? Igen.
Kis löket kell, hogy desktopra is iOS és Anroid menjen a most domináns Win helyett? Nem.

Szerkesztette: nhw 2011. 11. 23. 16:22 -kor

#171 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:22

@nhw: Kis löket kell, hogy desktopra is iOS és Anroid menjen a most domináns Win helyett? Nem.
hát ja. :D
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#172 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:22

@avman: Majd adunk nagy löketet, olyan ez mint a kis és nagy feles. :D

#173 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:27

@kockulat: "Miképp jó az OSX is, csak ugye ahhoz kell egy méregdrága gépet vételezni, ami eleve egy korlát a használhatóságot tekintve"

A nagy táblamániának is korlátja ez, de itt legalább még a használhatóság is messze alulmarad, hiszen maga a tábla igazából nem is számítógép, vagy legalábbis annak feladataira csak komoly korlátokkal alkalmas. Nem is értem miért kell összehasonlítani a kettőt, ha egyszer felhasználási terület csak érintőlegesen metszi egymást. A nagy tablet lufi kidurranása után majd megint jön egy megváltó kütyü, hologrammos, teljes érintős, vagy mit tudom én, aztán majd az is lecseng, de a számítógép az örök, mert egyszerűen nincs semmi helyette, ami ennyire sokoldalú, és flexibilis lenne. Ha valami le is váltja, az csak egy hasonlóan sokoldalú, szabvány alkatrészekből megépített eszköz lehet, (ami az árának is jót tesz, hiszen bárki gyárthat bele azt amit akar) nem pedig egy gyártófüggő divatjátékszer kétszer akkora összegért, bebetonzott, buta funkcionalitással. Ez nem a jövő, hanem a jelen marketingeseinek munkája, ami arra irányul, hogy a megszokott növekedési rátát biztosítani tudják az it nagyvállalatoknak. Ezért is árasztanak el fölöslegesnél fölöslegesebb kütyükkel, mesterségesen gerjesztett divathullám keretében.

#174 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:35

@nhw: Win helyett eleve nem mehet Ios, mert ahhoz kell venni valami Ifost is, tehát ez kizárt. Az android meg mobilon jó, de számítógépre nem való, mert annak semmi értelme. Ha meg a dalvik -ot fittató, de xorg -os, és *nix tool -al felbővített os -t csinálnak belőle, az egy google féle linux disztribúció lesz, semmi több. Legfeljebb az más, hogy hozzá lenne láncolva a gép az adathalász szerverparkhoz, és minden leütésedet megosztod velük.

Volt már egyébként google féle linux, bugyuntu -ból faragták, aztán el is tűnt.

#175 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:35

@nhw: "Megint nem az alap állításodat támasztod alá, hanem a thread 22. mélységében lévő node-t piszkálgatod."

Mi is volt az alap hozzászólásom? Idéznék az első hozzászólásomból:
"Egy egészen pici lökés kell csak ahhoz, hogy az otthoni felhasználók azt mondják, hogy nekik desktopra is Android vagy iOS kell... mert az átlag felhasználónak nincs igénye többre. És ekkor az egész consumer piac olyan hirtelen át tud/fog rendeződni, mint ahogy a túlhűtött víz megfagy..."

Kérlek mutass rá az "alap" állításomban arra a mondatra vagy kontextusra, ahol azt írtam, hogy mindenkinek jó a tablet oprendszer és minden desktopot le kell cserélni a jövőben? Én itt eléggé világosan leírtam, hogy átlag felhasználókra értettem ezt, de ha félreérthető volt, akkor segíts már, hogy miképpen kellett volna fogalmaznom.

Az összes hozzászólásomban kiemeltem, hogy átlag felhasználóról írok és azt is, hogy nem rólunk -- IT közeli emberekről -- van szó. Legalább háromszor leírtam, hogy "neked és nekem nem jó", Te meg következetesen nem arra reagáltál, amit írtam. Úgy tűnik, hogy nagyon mellényúltál, félreolvastad és/vagy félreértelmezted az írásaimat, s ennek eredményeképpen magaddal vitáztál egészen eddig.

#176 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:44

@auth.gabor: "Kérlek mutass rá az "alap" állításomban arra a mondatra vagy kontextusra, ahol azt írtam, hogy mindenkinek jó a tablet oprendszer és minden desktopot le kell cserélni a jövőben? Én itt eléggé világosan leírtam, hogy átlag felhasználókra értettem ezt, de ha félreérthető volt, akkor segíts már, hogy miképpen kellett volna fogalmaznom."

Az a baj hogy az alap infóval nem értünk egyet, de leírom :)
"A desktop PC eladások mint eddigi tendencia, is csökkenni fog. A notebook gépek további szeletet hasítanak ki a desktop PC rovására a tortából, míg igazi piacbefolyásoló hatás ebben a szegmensben a tabletek és okos telefonok megjelenésével nem fog történni.

A tablet PC és SmartPhone piac átrendeződése viszont izgalmas lehet"

Ezt írtam volna. :)

#177 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:49

@auth.gabor: "Az összes hozzászólásomban kiemeltem, hogy átlag felhasználóról írok és azt is, hogy nem rólunk -- IT közeli emberekről -- van szó. Legalább háromszor leírtam, hogy "neked és nekem nem jó", Te meg következetesen nem arra reagáltál, amit írtam. Úgy tűnik, hogy nagyon mellényúltál, félreolvastad és/vagy félreértelmezted az írásaimat, s ennek eredményeképpen magaddal vitáztál egészen eddig."

Az a bajom, hogy nem tartom különlegességnek pl a dvd írást, számítógépes játékokat. Ezek bőven átlagos dolgok, hiszen minden asztali és notebook gépben már helyből van ODD író. Használtam Android 2.1-es tabletet, iPad2-t de nem, hogy idegen volt, hanem inkább bosszantó.
Esetlen, nehezen kezelhető volt. Egy standard 10 karakteres kisNAGY betűs számos jelszó begépelése rettenet volt. Az ékezetes karakterekről nem is beszélve.

Ezek átlagos felhasználások, és teljesen elhasalt a tablet rajta.

Hogy lehet perifériákkal ezt orvosolni, elhiszem, de abban a pillanatban szűnik meg a touch és a tablet értelme.
Ha mégis ez az összvér megoldás kerül előtérben, megint jobb választás az "átlag felhasználónak" a Win8 ami pontosan ezt a kettőt ötvözi. Így nem látom egyértelműnek, hogy ebben a szegmensben, a már jól ismert Windowst, ami így alkalmas az általad leírtakra is, eltűnjön és helyébe a két másik versenyző kerüljön.

#178 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:53

Valamint a desktop vonalon, cc. 97%-kal ott van a Windows, ráadásul teljesen heterogén gépeken fut, nem hiszem, hogy ennek a szegmensnek olyan pici lökés kell, mivel ezt a pozíciót az MS vasmarokkal tartja és tartani is akarja.

Emellé jön az, hogy melóhelyen úgyis Windowst használ vagy Desktop linuxot ez tök mindegy, mert az UI logikája ennek a kettőnek nagyon hasonló, amíg egy tablet homlokegyenest más.
Ha haza megy, nem kell új dolgot megszokni, nem kell újratanulni semmit, minden megy a saját konzervatív mivoltjában. És ebben, még az egyre jobban elterjedő desktop linuxok, is erősítenek.

#179 Felhasználó inaktív   nhw 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:53

Így ok? :)

#180 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 16:55

@nhw: Olvastam egy Morgan Stanley befektetési összefoglalót pár hete, abban szépen le vannak ezek írva, amiket mondottam vala (bár ők nem számítanak jelentős tablet mennyiség növekedésre, mint én, de ez az én dolgom). Abban volt 2010-es (!) felmérés, amelyben az otthoni felhasználók a 2008-as heti 33 óra helyett 2010-ben már csak heti 26 órát töltenek desktop előtt a tablet vásárlás után, most lassan 2012 van, tippem szerint ez az érték tovább romlott a tablet előnyére, s 2010 és 2011 között a tablet piac kb. háromszorosára nőtt.

A lényeg: meglátjuk mi lesz. Én számítok egy jelentősebb átrendeződésre a közeljövőben. :)

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.