HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#61 Felhasználó inaktív   k_chris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 22. 19:29

@LInux-power: nagyon kivancsi vagyok arra a konfigra ami sp0rol 5 ora alatt ment fel sp1 frissre.. Pont egy ilyen műveletet csinaltam pár hete, sp1 telepítés meg ami még ráment és 2-3 órát tartott.. Nade televolt progival a memória és swappelt ezerrel... 1GB RAM volt benne, másnap vett a tulaj bele még 1GB-t.

A driverfrissítés meg win7 óta meglepett engem. Új notebook amikor kijött a Win7, rakjuk fel.. Install vége frankó. Levadásztam hozzá _minden_ drivert tartott vagy 2 órát, anyáztam is közben... Restart után ránéztem (amíg nem égető minek restart) az update-ben ott volt hozzá talán egy kivétellel az ÖSSZES hw elem drivere (bluetooth, minden).. Gondoltam hogy jól elment ez a 2 óra is... Lehet egyedül vagyok ezzel.

#62 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 11. 22. 19:34

@LInux-power: még, még, alázz még, kérlek. olyan jól megy neked, ne hagyd abba.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#63 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 20:01

@zopal: "Te azt állítod ezzel, hogy Ubuntu-ra nem lehet írni olyan alkalmazást, ami szétcseszi a rendszert"?
természetesen minden desktop/pc rendszert szét lehet cseszni. erre még az sem lenne megoldás, ha nem kellene root jog a csomagkezeléshez, csak az imposztor coder dolga lenne valamivel nehezebb.

Joanna Rutkowska ötlete már eléggé biztonságossá teszi a linuxot akár a rossz indulatú alkalmazásokkal szemben is.
https://hup.hu/cikkek/20100407/qubes_biztonsag_virtualizacion_keresztul

de ez inkább csak elmélet, mert a gyakorlatban szinte minden linuxos alkalmazás elérhető nagy disztribek repoin keresztül, vagy elismert és a disztribúciókkal együttműködő unoff repokból, pl medibuntu. ezekben pedig minden csomagot maintainerek készítenek, és a folyamat része a programkódok átnézése, ellenőrzése.
nagyon kevés linux alkalmazás van, ami egyéb módon települ a rendszerre. azokat általában statikus linkelésekkel fordítják. így például a sok éves linuxos Nero programom máig probléma nélkül működik, pedig azóta megélt már sok rendszer upgradeet, sőt HWcserét is. de azt is csak megszokásból használom, mert egyébként van free CD/DVDíró program linuxra ugyanolyan kényelmes GUIval.

#64 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 20:07

@prygme: "6 év után sikerült legalább ebben megközelítenie a windowsnak az ubuntut, lol"

Csak azt ne... ha olyan lenne mint az ubuntu, akkor visszatérne a win95 -ös korszak.. inkább ne.

#65 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 20:13

@xclusiv: "Azért 2 milliárd tuti nincs, 1-1,5 között lehet valahol. Más kérdés, hogy ennek jó része céges gép, ahol nem update lesz, hanem gépcsere, az új gépre meg megy fel a corporate image"...

a Microsoft hivatalos közleménye alapján nyár közepéig úgy 400millió win7 licencet adtak el.
http://www.microsoft.com/presspass/press/2011/jul11/07-21fy11Q4earningsPR.mspx?rss_fdn=Press Releases
a Win XP csúcsán hasonló nagyságrendű eredményeket tudhatott magáénak,
http://web.archive.org/web/20070317204906/http://www.itworld.com/Comp/4063/060118xpsp3/pfindex.html

ha a warez windowsokat is hozzávesszük az 1 milliárd talán még nem túlzás, de a 2 milliárd már a valóságtól elrugaszkodott szám.

#66 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 20:16

@attila9988: erre szokták mondani Attila,
ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna:D

#67 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 20:21

Üzenet megtekintéseIdézet: prygme - Dátum: 2011. 11. 22. 20:16

@attila9988: erre szokták mondani Attila,
ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna:D

persze ez is ilyenkor jut eszedbe, nem mielőtt idetoltad az első okosságot... :-D
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#68 Felhasználó inaktív   freemanone 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 22. 20:49

@Szabcsi: és nem vagy vele egyedül :D

A vitába nem szólok bele, mert ez már rég nem egy win8 topic..... és van 200000000000000 másik hely ahol erről folyik a flame

#69 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 21:17

@xclusiv: "Azért 2 milliárd tuti nincs, 1-1,5 között lehet valahol. Más kérdés, hogy ennek jó része céges gép, ahol nem update lesz, hanem gépcsere, az új gépre meg megy fel a corporate image..."

Egy másik topicba írtam, de ide is illik: "Egyébként a desktop szegmens az, ahol jelenleg baromi hamar át tud rendeződni a jelenlegi helyzet, mert idén eladnak kb. 300 millió PC-t a desktoptól kezdve a laptopon át a szerverekig... ennek 95+ százalákára Windows kerül. Ugyanakkor eladnak kb. 100 millió tabletet, amelyeknek 95+ százalékára nem Windows kerül, és eladnak kb. 400 millió smartphone-t, amelyeknek a 95+ százalékára szintén nem Windows kerül. Egy egészen pici lökés kell csak ahhoz, hogy az otthoni felhasználók azt mondják, hogy nekik desktopra is Android vagy iOS kell... mert az átlag felhasználónak nincs igénye többre. És ekkor az egész consumer piac olyan hirtelen át tud/fog rendeződni, mint ahogy a túlhűtött víz megfagy..."

Ha ez bekövetkezik, vagyis a consumer piac bevételeit elveszti az MS, akkor önmagában a corporate szegmens nem fogja eltartani... a többi divízió közül pedig a többség nem éppen nyereséges mostanság náluk, akkor pedig jön egy spirál, amit már nem tudnak megállítani. Gyakorlatilag a Win8 átütő sikerén múlik az MS túlélése, és látszólag tudják is ezt arrafelé, csak nem feltétlen lesz idejük befejezni...

#70 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 21:24

@Szabcsi: csak ferde logikával lehet a kettõ között párhuzamot vonni.
nincs szakmai/tárgyi tévedés abban az elsõ hozzászólásban. pont arra hívtam fel a figyelmet, hogy a win8 egyik cikkben is kiemelt "forradalmi újítása" már évek óta jelen van a linux világban.

attila9988 azonban totál butaságot írt azzal, hogy
"Csak azt ne... ha olyan lenne mint az ubuntu, akkor visszatérne a win95 -ös korszak"
ugyan mi köze lenne a linuxnak a windows95höz, amit ígéretekkel szemben megmaradt DOS alapúsága miatt WinDOSnak is hívtak?!
Attilának a linux virtuális terminálja azonos a win95 dos módjával? csak azért mert mind a kettõ fekete alapon fehér betûs karakteres felületet használ?! most komolyan, ez lenne az az "érvelés" amit méltányolni kellene, és érdemben vitázni vele?
egyébként egy mai Ubuntu tökéletesen használható anélkül, hogy akár csak egy karaktert kelljen írni a virtuális terminálba, vagy terminál emulátorba.
ha pedig már valakinek sikerült elcseszni a rendszerét, akkor pár parancssor kiadása semmivel sem kényelmetlenebb megoldás, mint a szétcseszett windows registry turkálása.

dear @freemanone: ezért igazán kár volt beregisztrálni ezt a pár napos másod nicket:D

Szerkesztette: prygme 2011. 11. 22. 21:40 -kor

#71 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 21:37

@auth.gabor: "Egy egészen pici lökés kell csak ahhoz, hogy az otthoni felhasználók azt mondják, hogy nekik desktopra is Android vagy iOS kell"...

az Egyesült Államokban már igen nagyra nőtt az ilyen otthoni felhasználók száma, elsősorban az iPad sikere miatt. Redmondban világosan látják a kockázatot, nem is annyira optipisták mint a magyarországi windows fan club tagjai. a warez pistikéknek hamarosan új foglalkozást kell keresniük:)
az egyetlen olyan Microsoft termék aminek önállóan biztos lehetne a jövője az pont az Xbox, ami nem windows renszert használ OSnek.

#72 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 21:39

Üzenet megtekintéseIdézet: prygme - Dátum: 2011. 11. 22. 21:24

@Szabcsi: csak ferde logikával lehet a kettő között párhuzamot vonni.

Aha, akkor valahogy nem kéne utána 20 sorban hóttfeleslegesen újramagyarázni a hülyeséget...
Instant bölcsességek kopipésztelése az ellen nem véd! :Đ
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#73 Felhasználó inaktív   Leni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 21:41

@LInux-power: "Ha nem értesz hozza ne szolj bele, nem telefon...... lama......"

Ki beszélt itt telefonokról? Direkt csinálsz magadból hülyét?:)

#74 Felhasználó inaktív   attila9988 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 21:44

@prygme: Pedig tényleg a 95 -el volt annyi gond, mint a bubival. Attól hogy linux magra építünk fel egy operációs rendszert, még nyugodtan lehet rossz, mint ahogyan az ubuntu az is. Viszont népszerű, dehát ez van. Úgy tűnik hogy a *nix világban a népszerűség fordítottan arányos a minőséggel.

#75 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 21:44

@Leni: nem, szerintem ösztönösen jön belőle.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#76 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 21:50

@auth.gabor: nekik desktopra is Android vagy iOS kell
cipót a cipőboltból? végül is ékezet van rajta...
első körben desktopra desktop oprendszert szokés tenni. na, érdemei elismerése mellett, ami tapicskolós telefonon meg tableten van, az nem desktop oprendszer. persze lehetséges, h egyelőre nem. de azért az még nagyon a távoli jövő.

#77 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 22:00

@prygme: mint a magyarországi windows fan club tagjai. a warez pistikéknek hamarosan új foglalkozást kell keresniük
azért olyan kurva sok win fanboy nem járt errefelé. jobbára linux fétisisztákat láttam trollolózni. szerintem a legjobb az lenne, ha elhúznál a végre a redvesbe, és akkor jönnél vissza, ha a linux vonal a desktop statisztikákban mérési hibahatár felett jelentkezik. alapvetően a mai bohócparádé megvolt, köszönjük, jót nevettünk, de uncsi vagy.
gyanítom, a hozzád hasonló félkegyelmű ítényomik a legfőbb okai, ha az emberek jó része szarosbottal sem piszkál linux-ot. sokat sikerül tennetek az előítéletek gerjesztése kapcsán.
mások azért még hálistennek hasznosabban teszik a dolgukat. nélkülük pl. egyik rúteremen sem lenne normális fw.

#78 Felhasználó inaktív   auth.gabor 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 22:04

@avman: Miért lenne messze?

Van sok ismerősöm, akik szinte már csak tabletet használnak, mert amire eddig használták a számítógépüket, arra pont jó... nem grafománok, mint mi, hogy egy óra alatt több oldalnyi szöveget akarnak beírni: nekik elég a twitter két soros üzenete, ugyanígy az FB pársoros üzenőfala, ezen túl a Skype nekik azonos a telefonnal, ahol gépelni kell, az ósdi dolog... rövid emaileket írnak, és sok-sok multimédiát "fogyasztanak". A hátuk közepére se kell desktop jellegű használat.

Lehet ezen hüledezni, de a nem IT területen mozgó számítógép felhasználók a fenti tevékenységekben lelik örömüket és ők vannak többségben.

És a corporate piac is tud változni, már ötletszinten felmerült _bankban_, hogy a fiókos ügyintézőknek elég egy tablet, nincs igazán PC-re szükségük, szinte minden tevékenységüket egy böngészővel végzik, minimális gépeléssel, a tablet-be kerülhetne a VoIP... a tabletet pedig oda tudja adni az ügyfél kezébe, ha mutatni kell valamit, és a többi.

Szóval ez a világ nincs már oly távol, mint hinnéd.

#79 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 22:12

@auth.gabor: desktopokról beszéltél. logikája akkor lenne a dolgoknak, ha azt írod, az emberek jó része rájön, h nincs is szüksége sem laptopra, sem asztalira. az nem igazán logikus, h desktopon tapicskolós oprendszert akar látni. egyébként desktop fronton is van ilyen jellegű szimpla web/szövegszerkesztés alapú oprendszerek törekvés mind a gúgli, mind a firefox részéről. az a hejdenagy siker egyelőre elkerüli. és azt is vegyük figyelembe, h a linux is a perifériákon bukott meg kezdetekben. a tapicskolós cucc hardverspecializált, míg a desktop elég szegmentált és szemét tud lenni ebből a szempontból.
nekem alapvetően semmi bajom egy heterogén piaccal. gondolkodtam egy ideig rajta, anyámat meglepem egy gúgli lapossal. csak aztán itten válság van épp.

#80 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 22:12

Üzenet megtekintéseIdézet: arn - Dátum: 2011. 11. 22. 12:53

meg a rendesen mukodo driverfrissitest oldanak meg... ez a letoltom, feltelepitem kb a 90es evek vegenek szintje. keresse meg neten, toltse le. a lehetoseg adott, miert nem hasznaljak a hwgyartok? talan a halozatis drvt frissiti...

Ez nem a 90-es évek szintje, hanem az örök időké. Mert nem technikai oka van, hanem jogi. Tény, hogy a felhasználó szív, de neki nincs beleszólása. HW gyártók azért nem használják, mert egyezséghez ($) kötött ...

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.