HWSW Informatikai Kerekasztal: Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (19 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Re: Bemutatkozik a Windows 8 telepítő is Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 22. 14:52

Üzenet megtekintéseIdézet: floatr - Dátum: 2011. 11. 22. 15:03

@kockulat: Valóban el kell mondani, hogy egy frissítéskezelő ablak ugrik fel, ami arról hadovál, hogy új verzió érhető el, és ha leokézod, további kérdések nélkül frissíti a rendszert? HTH

Te ezt most mire is?

#22 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2011. 11. 22. 14:52

@prygme: lelkes MS/windows fanboy kemény mag
jaja, normális ember szarosbottal nem piszkálja a hupot.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#23 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 14:54

@avman: sem, nem nem.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.

#24 Felhasználó inaktív   prygme 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 14:55

Üzenet megtekintéseIdézet: zopal - Dátum: 2011. 11. 22. 13:25

@prygme: Valóban, 5 parancs és vissza lehet állítani a dpkg-val telepített alkalmazásokat. Miről szól az eredeti cikk ? Hogy mindez pár kattintás a Win8-ban...

erre írtam az elején, hogy 6 év után sikerült legalább ebben megközelítenie a windowsnak az ubuntut...

Üzenet megtekintéseIdézet: zopal - Dátum: 2011. 11. 22. 13:25

És mi van a nem dpkg-val telepített összevissza alkalmazásokkal ? Persze van megoldás, de hány kattintás?

vannak ma még ilyen széles körben használt alkalmazások? a nemhivatalos programcsomagok ma már elsősorban különböző repokból kerülnek fel Ubuntura. a nem hivatalos repokat pár kattintással vissza lehet kapcsolni és utána ugyanaz a megoldás az egyik lehetőség.
bármelyik upgrade utat is választod ubuntun, kapsz egy listát az elején azokról a csomagokról, amiket eltávolít a rendszer az upgrade folyamat során. ezt is egyszerű copy/paste eljárással el lehet menteni txt fájlba, pendrivera vagy online docsba, stb.

a linuxok csomagkezelésen alapuló alkalmazástelepítési rendszere mindig superior megoldás volt a windows install.exe next>next>next rendszeréhez képest, mert egyetlen hülyén megírt alkalmazás installálása is elég a rendszer szétcseszéséhez. most az AppStore és a Market sikere kapcsán a józan szkeptikusok is meggyőződhettek arról, hogy valóban a csomagkezelés a jobb. a mobilos alkalmazásboltok ugyanis, a linux disztribek által évek óta használt csomagkezelő rendszerek kommercializált változatai.
annyiból még jobbak a hagyományos gnu/linux disztribek csomagkezelő rendszerei, hogy ott van egy maintainer réteg, ami egy komoly minőségbiztosítást jelent. kevesebb programcsomag van például Ubuntuhoz, mint amennyi alkalmazás van például a Marketen, de az ubuntu programcsomagjai között nincs szemét. Marketnél ez ma még probléma. Apple féle AppStore jobban ellenőrzi az alkalmazásokat. az Amazon féle AppStore pedig egészen jól szűri az értékes és értéktelen alkalmazásokat.

kíváncsi vagyok arra, hogyan fog megbirkózni a win8 a gyakorlatban is a feladattal. ami a teszek alatt működik, az sok millióféle frissítendő alkalmazáskörnyezettel nem nem biztos, hogy ugyanúgy meg. nem minden windows alkalmazás lett ugyanis korábban .msi fájllal telepítve. nincs a win7en és a korábbi windowsokon olyan egységes programcsomagkezelő rendszer mint a linuxoknál.

#25 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 14:58

Üzenet megtekintéseIdézet: prygme - Dátum: 2011. 11. 22. 14:59

apádnak akkor egy Androidos táblagép az ideális választás.
egyébként nem neked írtam. ha neked írtam volna most mondhatnám, így próbáljon segíteni neked az ember :)
ha a hozzászólás elejét is elolvastad volna, sőt a linket is követed, akkor talán nem kerülte volna el a figyelmed, hogy ez eleve pebkac. azaz, a fentiekre normál esetben nincs szükség! de ha már sikerült eltolni valamit, akkor is menthető minden, csak csomaglistát kell megcsinálni még lehetőleg az upgrade előtt.
jobb helyeken természetesen az upgrade előtti nulladik lépés a backup készítés.

Már ne is haragudj, de az eredeti felvetésben egy stabil verzióról stabil verzióra való TRIVIÁLIS frissítésről van szó. Legalábbis egy ilyen frissítésnek triviálisnak kellene lennie, ha ezt a user el tudja rontani, akkor már eleve baj van. Meg valahogy Linux esetében gyakran jön elő ez a "user a hülye" dolog. Ezen is el kellene már gondolkodni.

#26 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 15:02

@prygme: erre írtam az elején, hogy 6 év után sikerült legalább ebben megközelítenie a windowsnak az ubuntut...
ja. csak minek. nekem a kattintás nem egyenlő, h gúglizok aztán 2 nagyképű letoszás, 3 szentbeszéd meg magasló után esetleg, ha szerencsém van gépelek.
persze ízlések és pofonok, kinek a papné, kinek meg a kutyája.

#27 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 15:06

@prygme: apádnak akkor egy Androidos táblagép az ideális választás.
én azért elképzelem apám arcát, ahogy a thinkpadja helyett kap egy ilyen kis androidos bébikukit.

#28 Felhasználó inaktív   k_chris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 15:26

Linux Ubuntu stabilról stabilra váltásról is vannak hibái, nem véletlenül van tele az ubuntus fórum mindenféle hibákkal, ez nem megy az nem megy, elkapkodott gnome váltás satöbbi... nem teljesen ok nélkül találták ki a buguntu szót... sajna.

legutóbbi váltásnál pl a /var/run /var/lock könyvtárakat tették ide-oda és nem minden esetben sikerül neki.. hálókártya (dualportos szerver alaplap) csdatijaiból csak az egyiket ismeri fel (és pont a másikat mint amibe be van dugva), távolról való frissítéskor kellemes az ilyen, ennyire alap hibák... és boot után egy ifdown ifup megoldja. mennyire windows fíling...
Distupgrade miatt a compiz is megszűnt működni ATIval notimon (gyári kernel modult nem használok mert kegyetlen lassú), egyenlőre használom így a gépet mert funkcionalitásban nem limitál de én dolgozok a géppel, nemigen van időm utánanyálazni hogy mi meg hogy hogy mégis működjön.
Plusz, a visszafejlődás a rendszerbeállítások menüben az is fantasztikus (oneiric).

#29 Felhasználó inaktív   zopal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 11. 22. 15:30

@UnA: A felvázolt Ubuntu megoldás sem jó formázás esetén az összes lehetséges alkalmazásra, ráadásul az alkalmazások adataira sem, vagy nem minden elképzelhetőre.
Windows környezetben is majdnem minden megoldható sőt ha pl. szerverről települt akkor automatikusan újratelepülhet és USMT-vel a felhasználói adatok is átvihetőek akár egy másik gépre is.

Nem akarok vitát nyitni külön erről, a lényeg csak annyi lenne, hogy nem "csak" annyi, hogy kiadok pár parancsot.

#30 Felhasználó inaktív   zopal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 15:31

@prygme: "a linuxok csomagkezelésen alapuló alkalmazástelepítési rendszere mindig superior megoldás volt a windows install.exe next>next>next rendszeréhez képest, mert egyetlen hülyén megírt alkalmazás installálása is elég a rendszer szétcseszéséhez"

Te azt állítod ezzel, hogy Ubuntu-ra nem lehet írni olyan alkalmazást, ami szétcseszi a rendszert?

#31 Felhasználó inaktív   hokuszpk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 15:37

jajj de jo, mint 20 eve mindig, megint kevesebb kattintassal lehet uj windowst telepiteni !
csak el ne erjek az egyclickest, mert azt a alma levedette.

AMD 64 ? Ugyan már ! A 65-ös az igazi.

#32 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 15:40

Akkor most már oda is eljutunk: Hopsz service pack update elérhető - szeretne frissíteni - igen szeretnék. Hát az online frissítés le is mászik alig 5 óra alatt. Hagyjuk letöltöm az offline frissítést. Kész, na most már minden ok, start update - kicsomagolás - csomag ellenőrzése - a számítógép ellenőrzése - a licens ellenőrzése ( ez alig volt vagy 20-30 perc szarakodás) majd a végén közli rossz nyelvi csomagot töltött le....... Nos igen windows mit vársz tőle.... Most dobtam fel egy w7-et, alig 3 órán keresztül frissített, alig 6-8 restart kellet hozzá. Minden egyes alkalommal frissítés után a csomag konfigurálása leállítás és újra indításná egyránt. Persze mert én rá érek itt ücsörögni és nyomkodni, hogy igen elfogadom ugyan azt a szart huszadjára is. :) Biztos lassú a net meg a gép: 100 Mb Bix, lenovo T420, i5 2.5Ghz. Először a minimumot kéne teljesíteni, a frissítést nem kozmetikázni hanem megcsinálni, hogy működjön.

Ellen példa archlinux OS verzio upgrade, vagy full upgrade: pacman -Syu és max 30-40 perc, de akkor aztán mindent lecserélt. ja hogy lehet így is........

Szánalmas, ez a lajikusoknak hír a hozzá értőknek meg vicc.... :D

Trolol..... :)

#33 Felhasználó inaktív   szende 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 15:46

Avman
Eszedbe jutott valamikor is, hogyha nem lenne Linux, ios, stb, akkor ti még mindig a win 3.1546372534-nél tartanátok?
Miből gondolod, hogy a microfos bármit is lépett volna? Persze a két szép szemed az megigézte volna őket. Viszont, hogy rá vannak kényszerítve a fejlesztésre tetszik nekik nem tetszik, mégis eljutottak idáig.

#34 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 15:52

@zopal: USMT, hagyjuk aki már próbálta az tudja, hogy mennyi szopás van vele és milyen százalékban sikeres. Maradjunk abban, ha gyors és hatékony akarsz lenni, akkor total commander copy a megfelelő könyvtárakra. A windows-os varázsló meg kuka.......

#35 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 15:55

Üzenet megtekintéseIdézet: LInux-power - Dátum: 2011. 11. 22. 16:40

Ellen példa archlinux OS verzio upgrade, vagy full upgrade: pacman -Syu és max 30-40 perc, de akkor aztán mindent lecserélt. ja hogy lehet így is........

Azt pont most próbáltam, azt' vagy 8 órát tartott a telepítés, pedig nekem kétszer olyan gyors a gépem mint a tiéd.

#36 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 15:59

Üzenet megtekintéseIdézet: szende - Dátum: 2011. 11. 22. 16:46

Avman
Eszedbe jutott valamikor is, hogyha nem lenne Linux, ios, stb, akkor ti még mindig a win 3.1546372534-nél tartanátok?
Miből gondolod, hogy a microfos bármit is lépett volna? Persze a két szép szemed az megigézte volna őket. Viszont, hogy rá vannak kényszerítve a fejlesztésre tetszik nekik nem tetszik, mégis eljutottak idáig.

Szende, te itt valamit félreértesz. Ez a cikk a Windowsról szól, attól függetlenül, hogy a szokásos (tényleg szokásos) Linux trollkodás folyik a kommentelésben. Senki nem állította, hogy a Windows jó, vagy jobb mint a Linux, senki nem is mondott vagy írt volna ilyet erre a cikkre, ha nem az első hozzászólástól menne megint a szájkarate. Valamint senki nem mondott olyat, hogy nincs szükség más operációs rendszerre. És mi az, hogy "ti"? Ez nem politika meg vallási háború normális esetben. A Linux és az OSX is pont annyit loptt a Windowstól mint fordítva, ez egy ilyen szakma. Hogy melyik sikeresebb és miért, az egy teljesen más téma.

#37 Felhasználó inaktív   LInux-power 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 16:02

@kockulat: Amennyiben elküldöd milyen hibát dobott, szívesen segítek a megoldásban. Én vagy 3,4 alkalommal váltottam így teljes verziót hiba nélkül. Mint mondtam, szívesen segítek hátha tanulok közben valami újat. :)

üdv

#38 Felhasználó inaktív   kockulat 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 16:07

Üzenet megtekintéseIdézet: LInux-power - Dátum: 2011. 11. 22. 17:02

@kockulat: Amennyiben elküldöd milyen hibát dobott, szívesen segítek a megoldásban. Én vagy 3,4 alkalommal váltottam így teljes verziót hiba nélkül. Mint mondtam, szívesen segítek hátha tanulok közben valami újat. :)

üdv

http://hu.wikipedia....iki/Ir%C3%B3nia

#39 Felhasználó inaktív   effendi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 16:19

@LInux-power:
Ehhe-ehhe :-)
Nicked alapján nagy linux guru lehetsz, de úgy telepítesz vindózt, mint egy igazi láma. :-)
Egyrészt nem sp0 telepítővel kellett volna nekiállnod, nem is lett volna 3 óra...
Másrészt a vindóznál elég felrakni a hálókártya drivert (ha nem ismerte volna fel), aztán majd leszedi szépen a háttérben a frissítéseket, miközben dolgozol, vagy játszol, videózol, vagy akármit csinálsz. Nem kell parancsokat pötyögni a konzolba, meg csíkot nézni, amíg lejön. Ezért is remek vívmány a multitask. :-)
Az meg, hogy rossz csomagot töltöttél le, egyértelműen a billgécc hibája. :-)
ABIT BD7-II / P4 Northwood 1.8@2.6 GHz / CoolerMaster IHC-L71 Silent, Heat Pipe / 2x IBM 80 GB 7200rpm HDD / 512 MB DDR Samsung PC-2700 / ATi Radeon 9600 / SB Audigy

#40 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 16:23

Üzenet megtekintéseIdézet: bviktor - Dátum: 2011. 11. 22. 14:02

@prygme: mármint az ubuntu-féle "töltsünk le minden csomagot aztán cseréljünk le minden csomagot" fejlettséget? azt a "szintet" remélhetőleg sosem éri el :)

Azt a szintet azért elérhetné, hogy letölti a szarjait és feltelepítni, és nem kell pöcsölni pendrive-val vagy DVD-vel...
De ez a BITS egy sima pármegás windows update esetén is pain in the ass, kiváncsi vagyok 1,5 gigát hogy fog lekapni, omg.
Ahhoz pedig gratulálni kellene, hogy nem másolgat fölöslegesen, illetve hogy szétvagdalja a vackot darabokra és ha valami szarul jött le csak az adott darabot tölti le? Eddig is így kellett volna.

Téma megosztása:

• (19 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó