HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#1171 Felhasználó inaktív   Bodycounter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 22. 19:47

...Mivel ez egy háztartási szerver lesz, ezért  nagyon halknak kellene lennie. A ventillátorokat 8V-ról, stabkockáról fogom járatni. Próbálgattam, ez az a feszültség, amiről bekapcsoláskor a ventillátorok még biztosan felpörögnek. A CPU hűtőbordáját egy 5 mm vastag sárgaréz lapból készítettem. Tudom vörösréz lenne a hivatalos, de az nem volt. A lapba párhuzamos befűrészeléseket készítettem és kb 0,3 mm-es vörösréz lamellákat forrasztottam:

Kép

A borda felső oldalán van egy keret, ami a ventillátort tartja. A ventillátort két szétvágott bilincs rögzíti, amik eredetileg Hipersil trafóvasmagok összeszorítására szolgáltak volna:

Kép

A ventillátor valami hátsó slotba építhető darab volt. Az egészet az alaplapra két csavar rögzíti. A csavarok bicikliküllőkből és a hozzávaló anyákból készültek. A méretre vágott küllő alsó végén egy lyukas fül van, amit be lehet akasztani a CPU foglalatba:

Kép

A hátlapon készítettem egy kivágást, és készítek majd egy kürtőt is, amin keresztül kifújja a ventillátor a levegőt a házból:

Kép

#1172 Felhasználó inaktív   ngabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 19:22

Videó kiváltására én is moddolni szeretnék. Lesz egy kb. 12cm magas ház, remélem elég magas ahoz, hogy rendes méretű krtyák belmnjenek, mert mind a tévékártyám, mind a satkártyám teljes magasságú, és nem akarom cserélni.
Táp is van, egy rendes ATX-táp, 400W, DTK. Ezt akarom elsősorban moddolni. A belső oldala (előlapja? A hátlappal szemlözti lap) lejön egy az egyben, ide egy 90 fokos ívet valahogy kialakítok (ötletek, hogy hogyan lehetne? Tippem már van, de a hozzáértőket szívesen meghallgatnám előtte), a tetőre pedig egy halk 12cm-es venti, tetején ráccsal. Ezzel a táphűtés megoldva. Esetleg annyi, hogy a bordára kapcsolok egy hőszabályozót, pontosabban a venti fordulatszáma lenne a borda hőmérsékletétől függő (na ezt most jólmegaszontam...:think:).

A tetőt valószínűleg újra kell csinálnom, ide alumíniumlemezt tervezek, és ehez rögzíteném felültől a vinyót, egyben azokat is hűtve. A proci A64 lesz, tehát nem fog nagyon melegedni, de egy kissé átalakított, lefogatóval ellátott Deep Impact lesz rajta, ez elég jó tuninghűtő állítólag. :up:

A többi részlet még ingatag, ötleteket várok. Meg jönnek még részletek. :cool:

#1173 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 23. 19:36

Idézet: ngabor2 - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 19:22

Lesz egy kb. 12cm magas ház, remélem elég magas ahoz, hogy rendes méretű krtyák belmnjenek, mert mind a tévékártyám, mind a satkártyám teljes magasságú, és nem akarom cserélni.

Az alaplapi nyáktól számítva a teljes magasságú bővítkártyák nyákjának éle 115 mm-re van, tehát ha még az alaplapot is megfelelő távolságra akarod tudni a ház aljától, igencsak szűk lesz az a 120 mm...
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1174 Felhasználó inaktív   ngabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:43

Idézet: HookR - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 20:36

Az alaplapi nyáktól számítva a teljes magasságú bővítkártyák nyákjának éle 115 mm-re van, tehát ha még az alaplapot is megfelelő távolságra akarod tudni a ház aljától, igencsak szűk lesz az a 120 mm...

Ez a baj, hogy nem tudom, hogy honnan 120 mm a magassága. Meg emiatt is akarok új tetőt csinálni hozzá.

#1175 Felhasználó inaktív   GyuliMali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:33

Idézet: ngabor2 - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 19:43

Ez a baj...

Szia!

Ha csak egy helyet foglalnak el a kártyák (jó esélyel igen...) akkor ajánlom: PCI riser, ez egy kis nyák, amit bele lehet dugni egy PCI slotba, és van rajta 1 (2000HUF+Áfa)(esetleg2 (2500 HUF+ÁFA)) db PCI slot. Így 90°-kal elfordíthatod a kártyákat, és csak olyan 2U magasságot foglalnak el...
Így néz ki:
http://www.mini-itx....default.asp?c=8
És nekik van:
http://www.mscbp.hu/index.htm?http://www.m...hu/arlista.html
Innen töltsd le a listájukat.
Mondjuk ennek a módszernek erős hiányossága, hogy neked kell farigcsálni olyan hátlapot, amin pont kiférnek a csatlakozók, de szerintem ezt mondjuk Woldem-ék megoldják 1-2 ezer HUF-ért... (talán...)
Amúgy nagyon sok sikert kívánok a projekthez!

Gyula
A minap gondolkodtam...

#1176 Felhasználó inaktív   ngabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 07:05

Idézet: GyuliMali - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 23:33

Szia!

Ha csak egy helyet foglalnak el a kártyák (jó esélyel igen...) akkor ajánlom: PCI riser

Egy kártyánál szóba jöhet. De előreláthatólag 3 kártya lesz a 3 slotban (DVB-S, tévé, háló). De köszi a címet, lehet, hogy valami kompromisszumot fogok kötni ezügyben.

#1177 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:44

Idézet: ngabor2 - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 7:05

De előreláthatólag 3 kártya lesz a 3 slotban (DVB-S, tévé, háló). De köszi a címet, lehet, hogy valami kompromisszumot fogok kötni ezügyben.

Az integralt LAN miert nem jo?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1178 Felhasználó inaktív   ngabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:07

Idézet: HookR - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:44

Az integralt LAN miert nem jo?

Mert egy kártyával nehéz routert megvalósítani (ha már úgyis meg, meg úgyis gép, akkor hadd menjen az is). Az integrált is használatban lesz. Lassan mindent elárulok. :cool:
Emiatt is kérdeztem máshol (itt off, ezért nem kérdezem), hogy a PCIe16x slotba bele lehet-e tenni PCIe1x kártyát úgy, hogy az menjen is. Eddig úgy tűnik, igen.

#1179 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:18

Idézet: ngabor2 - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:07

Mert egy kártyával nehéz routert megvalósítani (ha már úgyis meg, meg úgyis gép, akkor hadd menjen az is). Az integrált is használatban lesz. Lassan mindent elárulok. :cool:
Emiatt is kérdeztem máshol (itt off, ezért nem kérdezem), hogy a PCIe16x slotba bele lehet-e tenni PCIe1x kártyát úgy, hogy az menjen is. Eddig úgy tűnik, igen.

Én is úgy tudom, mogy egy pci-x kártyát nagyopbb slotba bele lehet tenni.
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1180 Felhasználó inaktív   ngabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:27

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 19:18

Én is úgy tudom, mogy egy pci-x kártyát nagyopbb slotba bele lehet tenni.

Köszi, még egy megerősítés. Akkor lesz még egy szabad slotom, amit egy darabig nem használok.  :D

Legközelebb már on-topic dolgot is fogok kérdezni... ;)

#1181 Felhasználó inaktív   TC2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 30. 04:06

[quote name='Etele' date='2003. szept. 14., vasárnap - 16:47'] <BLOCKQUOTE><font size="1" face="Verdana, Helvetica, sans-serif">idézet:<HR>Ezt írta sen:
<STRONG>

koszonom. igazan epito jellegu a hozzaszolasod.</STRONG>[/quote]

Pedig igaza volt. :D

A "lyukacsos lemez"-ről tudni kell:
1. Nem biztosít tökéletes szellőzést.
2. A venti zaját megtöbbszörözi.
3. A levegőáramlást visszafogja.
Ergo nem ajánlott.

Ha mindenáron borítást akarsz a ventik elé (mert gondolomk azért házventiket akarsz...), a fémháló jóval praktikusabb, és még porszűrőnek is jó. A maradék területet meg felesleges lyukacsos lemezből csinálni, csak plusz turbulenciát okoz és benyeleti a géppel a port. Ajánlott megtervezni a levegő útját, és aszerint kialakítani a ventihelyeket. Persze csak szvsz.

[ 2003. szeptember 14.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ] [/quote]
A lyukacsos lemez design elem az apple gépein. A tökéletes szellőzést a megfelelő teljesítményű ventillátorok és a levegő jól megtervezett útvonala, valamint az ezt szabályozó terelőelemek okozzák.
Ez az aláírás...összefirkáltam a monitort, de nem látszik. Mit rontottam el ?mwp

#1182 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 21:45

hi!

szerintetek az elég árnyákolás a tápnak, ha egy fémrácsot "rakok köré"? a konkrét eljárás még nem tiszta, de ez lenne a lényeg.

#1183 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 10. 23:17

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2005. ápr. 10., vasárnap - 21:45

hi!

szerintetek az elég árnyákolás a tápnak, ha egy fémrácsot "rakok köré"? a konkrét eljárás még nem tiszta, de ez lenne a lényeg.

szerintem igen... azaz remélem hogy elég :)
én is hasonlón töröm a fejem  :omg:
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#1184 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 16:34

És milyen vastagságú/sűrűségű rács lenne már jó? Vagy az mindegy?

#1185 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 16:56

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2005. ápr. 11., hétfő - 16:34

És milyen vastagságú/sűrűségű rács lenne már jó? Vagy az mindegy?

szerintem ha rácsot használsz, akkor már mindegy milyen sűrű :)
de őszintén szolva nemtudom!

én valszeg végig aluminiumot fogok használni esetleg plexivel...
>>> A stressz az, amikor üvöltve ébredsz fel, aztán rájössz, hogy nem is aludtál! <<<

#1186 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 11. 19:32

[quote name='TC2' date='2005. márc. 30., szerda - 4:06'] [ 2003. szeptember 14.: Etele [aki néha Draco] szerkesztette a hozzászólást ] [/QUOTE]
A lyukacsos lemez design elem az apple gépein. A tökéletes szellőzést a megfelelő teljesítményű ventillátorok és a levegő jól megtervezett útvonala, valamint az ezt szabályozó terelőelemek okozzák. [/quote]
Ez egy mésfél éves hozzászólás. Szerinted még időszerű a meglátásod?  :)
SPM fokozat pajti!!!

#1187 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 07:57

Helló! 2 UV csövet szereltem be a gépem két szélére függőlegesen - természetesen házon belül. Az oldallap nem plexis, így egyelőre anélkül "gyönyörködöm" a masinámban. Mivel a 2 neon eléggé le van árnyékolva a ház felépítése folytán, arra gondoltam, hogy a jobb fényterjedés érdekében a leendő plexi oldallapot belülről lefóliáznám valami olyasmivel, amit az autók ablakai használnak csak fordított irányban - befelé tükröződne viszont kintről be lehetne látni rendesen. Szeritetek az UV fényt így lehet irányítani ill. érdemes?  :think:

#1188 Felhasználó inaktív   Vizi naplopó 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 10:26

Hello
Befelé kicsit rontana a plexi áttetszőségén. Szerintem inkább az UV csövek mögé kellene valami vékony tükörcsíkot ragasztani, ami visszaverné a most kihasználatlan sugarakat.Vagy az oldallapra esetleg tükröt ragasztani kétoldalas ragasztóval.
SPM fokozat pajti!!!

#1189 Felhasználó inaktív   vatom 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 10:55

Idézet: Vizi naplopó - Dátum: 2005. ápr. 12., kedd - 11:26

Hello
Befelé kicsit rontana a plexi áttetszőségén. Szerintem inkább az UV csövek mögé kellene valami vékony tükörcsíkot ragasztani, ami visszaverné a most kihasználatlan sugarakat.Vagy az oldallapra esetleg tükröt ragasztani kétoldalas ragasztóval.

Sajnos a tükrös megoldás ebben a házban nem megoldható.Ha kicsit sötétebb lenne a plexi, talán még jobban is mutatna. Talán...

#1190 Felhasználó inaktív   f - x 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 12. 18:01

Üdv!

egy kis segitség kellene: keresek olyan AMD-s bordát, ami 4-5cm magas, lehetlőeg 3pontos rögzővel legyen szerelve, és a lényeg: a rögzítése párhuzamos legyen a bordákra nézve... (igy értem)

nemhiszem hogy érthetően irtam le, de plz fejtsétek meg! :)

F-x

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.