HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#1161 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 02. 28. 00:27

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. febr. 27., vasárnap - 17:33

Erdeklodnek, hogy van-e valamelyikotok kellektaraban egy 1m hosszusagu felxibilis cso, ami a kovetkezo parameterekkel bir:

- belso atmeroje 80mm korul mozog
- hoallobb, mint egy sima muanyag cso
- 1m hosszu

Erdekelne egy ilyen darab, persze esszeru ar eseten!

Jol emlekszem, hogy van ilyen cso, ami aluminiumbol keszul?!

80mm? ha 8mm-re gondoltál, és nem durva a hajlítás mértéke(mondjuk d>20cm) akkor lágyvörösréz cső jó lehetne akár. elég melegtűrő és szerelhető/forrasztható.

Nekem most nincs ilyen, de klíma/fűtés technikai boltban kapni- egyszerűen nézd meg és vedd meg, nem olyan nagyon drága(olcsóbb mint a sima vréz cső).

Szerkesztette: freeone 2005. 02. 28. 00:29 -kor

A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1162 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 09:24

80mm-es atmerovel kell. Megnezem majd az ajanlott tipusu boltokban. Kossz!
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1163 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 09:56

80-assal fém nincs, csak esetleg harmónikás. Szintén hasonló helyen kell keresni, ipari hőelvezető ventillátorok gégecsöve néven, de ritka dolog.
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1164 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 10:01

Idézet: freeone - Dátum: 2005. febr. 28., hétfő - 9:56

80-assal fém nincs, csak esetleg harmónikás. Szintén hasonló helyen kell keresni, ipari hőelvezető ventillátorok gégecsöve néven, de ritka dolog.

A felxibilis kivitel alatt a harmonikas kivitelt ertettem. Korulnezek, aztan meglatjuk mi lesz.
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1165 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 02. 28. 10:31

Idézet: petyus_ - Dátum: 2005. febr. 13., vasárnap - 23:34

Sziasztok!

Arra gondoltam, majd, ha kicsit több időm lesz, megpróbálkoznék egy teljesen passzív hűtésű ház elkészítésével, mint mondjuk a Zalman TNN 500. Az lenne a kérdésem, hogy milyen módszerrel lehet a prociról, vga-ról stb. elvezetni a hőt a gép oldalába /radiátorba/. Heat-pipe-ot biztos nem árulnak csakúgy, ráadásul azt még hajlítgatni kéne, de mondjuk egy réz cső mennyire vezetné el a hőt? Vagy esetleg valami más ötlet?

Ez az amirol beszeltem. Csak rosszul emlekeztem, heat-pipe csoveket hasznalnak, nem tomor rezrudakat.

#1166 Felhasználó inaktív   Rocketjump 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 21:31

Szevasztok!

Szerintetek károsodhat a táp, ha eltakarom a procira néző rácsos oldalát egy vékony műanyag lemezzel?
Ugyanis a tápventi eléggé felpörög, ha a proci hőt termel, namost ezt meg tudnám oldani úgy, hogy egyszerűen elzárnám a hőt a lemezzel..

Vagy inkább ne tegyem :D

#1167 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 02. 22:18

Idézet: Rocketjump - Dátum: 2005. márc. 2., szerda - 22:31

Szevasztok!

Szerintetek károsodhat a táp, ha eltakarom a procira néző rácsos oldalát egy vékony műanyag lemezzel?
Ugyanis a tápventi eléggé felpörög, ha a proci hőt termel, namost ezt meg tudnám oldani úgy, hogy egyszerűen elzárnám a hőt a lemezzel..

Vagy inkább ne tegyem :D

Ha máshonnan kaphat levegőt a táp (pl a háta is rácsos), akkor zárd csak. De aztán ne csodálkozz, ha a procid megfől, ugyanis a táp nem csak áramot szolgáltat, hanem a procitól is elszállítja a meleg levegőt.
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1168 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 13:12

semmi

Szerkesztette: Dextrose 2005. 03. 14. 13:26 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#1169 Felhasználó inaktív   lorenzo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 14. 18:51

Tisztelt Kropacsek Úr!

Pillanatnyilag én is a házam csendesítésével vagyok elfoglalva, egyelőre (fekete habszivacs) egéralátéteket :) ragasztottam a ház oldalára. Úgy tűnik ez is műxik valamelyest. A kérdésem az lenne, hogy miért éppen a parafát választottad alapnak a szivacs felragasztásához?
Köszi!
KONFIG: GA-MA78GM-S2H A62X2_6000+ 4GBDDR2_800 HD4850_512+AC_S1 Antec_Sonata Corsair_HX450 BENQ_E2200HD

#1170 Felhasználó inaktív   Bodycounter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 03. 21. 22:56

Sziasztok!

Kerülgettem régóta egy leselejtezett Retix routert, aminek szép 19"-os, 2U magas háza van. Gondoltam építek bele valami számítógépszerű dolgot, afféle háztartási szervert. Egy Tualatinos miniATX alaplapot kezdtem el belebuherálni:
Eleje:
Kép

Hátulja:
Kép

Van benne egy fekete előlapos kis floppy, ami használható, de nem fogom benne hagyni, alatta egy abszolut háttérvilágításmentes 1x16 karakteres LCD, amit benne hagyok, egy 60mm-es ventillátor, ami hasznos és egy ~90W-os AT tápegység, ami sajnos cserélnem kell.

#1171 Felhasználó inaktív   Bodycounter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 22. 19:47

...Mivel ez egy háztartási szerver lesz, ezért  nagyon halknak kellene lennie. A ventillátorokat 8V-ról, stabkockáról fogom járatni. Próbálgattam, ez az a feszültség, amiről bekapcsoláskor a ventillátorok még biztosan felpörögnek. A CPU hűtőbordáját egy 5 mm vastag sárgaréz lapból készítettem. Tudom vörösréz lenne a hivatalos, de az nem volt. A lapba párhuzamos befűrészeléseket készítettem és kb 0,3 mm-es vörösréz lamellákat forrasztottam:

Kép

A borda felső oldalán van egy keret, ami a ventillátort tartja. A ventillátort két szétvágott bilincs rögzíti, amik eredetileg Hipersil trafóvasmagok összeszorítására szolgáltak volna:

Kép

A ventillátor valami hátsó slotba építhető darab volt. Az egészet az alaplapra két csavar rögzíti. A csavarok bicikliküllőkből és a hozzávaló anyákból készültek. A méretre vágott küllő alsó végén egy lyukas fül van, amit be lehet akasztani a CPU foglalatba:

Kép

A hátlapon készítettem egy kivágást, és készítek majd egy kürtőt is, amin keresztül kifújja a ventillátor a levegőt a házból:

Kép

#1172 Felhasználó inaktív   ngabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 19:22

Videó kiváltására én is moddolni szeretnék. Lesz egy kb. 12cm magas ház, remélem elég magas ahoz, hogy rendes méretű krtyák belmnjenek, mert mind a tévékártyám, mind a satkártyám teljes magasságú, és nem akarom cserélni.
Táp is van, egy rendes ATX-táp, 400W, DTK. Ezt akarom elsősorban moddolni. A belső oldala (előlapja? A hátlappal szemlözti lap) lejön egy az egyben, ide egy 90 fokos ívet valahogy kialakítok (ötletek, hogy hogyan lehetne? Tippem már van, de a hozzáértőket szívesen meghallgatnám előtte), a tetőre pedig egy halk 12cm-es venti, tetején ráccsal. Ezzel a táphűtés megoldva. Esetleg annyi, hogy a bordára kapcsolok egy hőszabályozót, pontosabban a venti fordulatszáma lenne a borda hőmérsékletétől függő (na ezt most jólmegaszontam...:think:).

A tetőt valószínűleg újra kell csinálnom, ide alumíniumlemezt tervezek, és ehez rögzíteném felültől a vinyót, egyben azokat is hűtve. A proci A64 lesz, tehát nem fog nagyon melegedni, de egy kissé átalakított, lefogatóval ellátott Deep Impact lesz rajta, ez elég jó tuninghűtő állítólag. :up:

A többi részlet még ingatag, ötleteket várok. Meg jönnek még részletek. :cool:

#1173 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 19:36

Idézet: ngabor2 - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 19:22

Lesz egy kb. 12cm magas ház, remélem elég magas ahoz, hogy rendes méretű krtyák belmnjenek, mert mind a tévékártyám, mind a satkártyám teljes magasságú, és nem akarom cserélni.

Az alaplapi nyáktól számítva a teljes magasságú bővítkártyák nyákjának éle 115 mm-re van, tehát ha még az alaplapot is megfelelő távolságra akarod tudni a ház aljától, igencsak szűk lesz az a 120 mm...
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1174 Felhasználó inaktív   ngabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 23. 20:43

Idézet: HookR - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 20:36

Az alaplapi nyáktól számítva a teljes magasságú bővítkártyák nyákjának éle 115 mm-re van, tehát ha még az alaplapot is megfelelő távolságra akarod tudni a ház aljától, igencsak szűk lesz az a 120 mm...

Ez a baj, hogy nem tudom, hogy honnan 120 mm a magassága. Meg emiatt is akarok új tetőt csinálni hozzá.

#1175 Felhasználó inaktív   GyuliMali 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 24. 22:33

Idézet: ngabor2 - Dátum: 2005. márc. 23., szerda - 19:43

Ez a baj...

Szia!

Ha csak egy helyet foglalnak el a kártyák (jó esélyel igen...) akkor ajánlom: PCI riser, ez egy kis nyák, amit bele lehet dugni egy PCI slotba, és van rajta 1 (2000HUF+Áfa)(esetleg2 (2500 HUF+ÁFA)) db PCI slot. Így 90°-kal elfordíthatod a kártyákat, és csak olyan 2U magasságot foglalnak el...
Így néz ki:
http://www.mini-itx....default.asp?c=8
És nekik van:
http://www.mscbp.hu/index.htm?http://www.m...hu/arlista.html
Innen töltsd le a listájukat.
Mondjuk ennek a módszernek erős hiányossága, hogy neked kell farigcsálni olyan hátlapot, amin pont kiférnek a csatlakozók, de szerintem ezt mondjuk Woldem-ék megoldják 1-2 ezer HUF-ért... (talán...)
Amúgy nagyon sok sikert kívánok a projekthez!

Gyula
A minap gondolkodtam...

#1176 Felhasználó inaktív   ngabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 07:05

Idézet: GyuliMali - Dátum: 2005. márc. 24., csütörtök - 23:33

Szia!

Ha csak egy helyet foglalnak el a kártyák (jó esélyel igen...) akkor ajánlom: PCI riser

Egy kártyánál szóba jöhet. De előreláthatólag 3 kártya lesz a 3 slotban (DVB-S, tévé, háló). De köszi a címet, lehet, hogy valami kompromisszumot fogok kötni ezügyben.

#1177 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 11:44

Idézet: ngabor2 - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 7:05

De előreláthatólag 3 kártya lesz a 3 slotban (DVB-S, tévé, háló). De köszi a címet, lehet, hogy valami kompromisszumot fogok kötni ezügyben.

Az integralt LAN miert nem jo?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1178 Felhasználó inaktív   ngabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 12:07

Idézet: HookR - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 12:44

Az integralt LAN miert nem jo?

Mert egy kártyával nehéz routert megvalósítani (ha már úgyis meg, meg úgyis gép, akkor hadd menjen az is). Az integrált is használatban lesz. Lassan mindent elárulok. :cool:
Emiatt is kérdeztem máshol (itt off, ezért nem kérdezem), hogy a PCIe16x slotba bele lehet-e tenni PCIe1x kártyát úgy, hogy az menjen is. Eddig úgy tűnik, igen.

#1179 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 18:18

Idézet: ngabor2 - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 13:07

Mert egy kártyával nehéz routert megvalósítani (ha már úgyis meg, meg úgyis gép, akkor hadd menjen az is). Az integrált is használatban lesz. Lassan mindent elárulok. :cool:
Emiatt is kérdeztem máshol (itt off, ezért nem kérdezem), hogy a PCIe16x slotba bele lehet-e tenni PCIe1x kártyát úgy, hogy az menjen is. Eddig úgy tűnik, igen.

Én is úgy tudom, mogy egy pci-x kártyát nagyopbb slotba bele lehet tenni.
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1180 Felhasználó inaktív   ngabor2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 03. 25. 19:27

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. márc. 25., péntek - 19:18

Én is úgy tudom, mogy egy pci-x kártyát nagyopbb slotba bele lehet tenni.

Köszi, még egy megerősítés. Akkor lesz még egy szabad slotom, amit egy darabig nem használok.  :D

Legközelebb már on-topic dolgot is fogok kérdezni... ;)

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.