HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#1301 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:55

Ugy gondoltam mint a Zalman háznál pár hsz-szel előbb...
Nem heatpipeosan, hanem vizzel. A ház oldala tulképpen egy tartály lenne mindkét oldalon és kifelé adná le a hőt. A prociról és a többiről ugy vinné el a hőt mint most, csak a hőleadó nem külön lenne...
Befelé leszigetelném parafával és polifoam-mal. Ez jót tenne a hőnek is és a hangnak is...

Szerkesztette: Adept 2005. 09. 01. 13:01 -kor

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1302 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 12:58

Idézet: Adept - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:55

Ugy gondoltam mint a Zalman háznál pár hsz-szel előbb...
Nem heatpipeosan, hanem vizzel. A ház oldala tulképpen egy tartály lenne mindkét oldalon és kifelé adná le a hőt. A prociról és a többiről ugy vinné el a hőt mint most, csak a hőleadó nem külön lenne...

Jáááá
Így értem már :)
Azt hittem egy sima passzív bordát szeretnél :)
Egyébkén körül nézhetnél lomtalanításokon, kidobott hütők után kutatva :) Azoknak jó nagy, és már bevált radijuk van ;)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1303 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 01. 13:03

Idézet: Smooth - Dátum: 2005. szept. 1., csütörtök - 13:58

Jáááá
Így értem már :)
Azt hittem egy sima passzív bordát szeretnél :)
Egyébkén körül nézhetnél lomtalanításokon, kidobott hütők után kutatva :) Azoknak jó nagy, és már bevált radijuk van ;)

Valaki berakott egy képet nem is oly rég egy tök szép alu-lapbordáról. Olyan kéne. Nézem a Conrad katalogusban bordákat. Ott is van egy két darab...

Eladó ASUS A8N SLI Delux - A64 3500+ VeniceE6 - 2x1GB Samsung PC3200- watercool heatkiller rev2.0 - gyártott blokk northbridge-re

#1304 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 11:33

Azon is gondolkodtam hogy mi van ha egy szép szobai lapradiátort kötsz be mindkét oldalra? Szebb mint a Lada radiátorom és talán le is ad némi hőt, nem?

#1305 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 09. 05. 15:23

En is csak mostanaban szembesultem a passziv oldallapradiatorok legnagyobb hatulutojevel, a sullyal. :idea:
Nem veletlen a Zalman TNN500A eseteben sem, hogy az alatamasztasi pontok (kerekek) a radiatorok alatt helyezkednek el es az sem, hogy csak a bal oldal nyilik. Egyreszt nyitott allapotban a radiator, ha csak a haz lenne alatamasztva - a jelentos sulya miatt (30-40% kozottire tippelem) - kibillenthetne az egyensulyabol az egesz hazat, masreszt, ha a jobb oldal is nyilna, igencsak meg kellene erositeni az ajtok felfuggesztesi pontjait. Ez utobbi esetben akar csak a haz, akar csak az oldalradiatorok lennenek alatamasztva, a zsanerokat komoly terheles erne. Egy-egy ilyen passziv oldallapradiator merettol es kialakitastol fuggoen 4-9kg is lehet, ahol is az also veglet kozel sem tolti ki a haz teljes oldalat.
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1306 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 05. 20:30

Idézet: HookR - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 16:23

En is csak mostanaban szembesultem a passziv oldallapradiatorok legnagyobb hatulutojevel, a sullyal. :idea:
Nem veletlen a Zalman TNN500A eseteben sem, hogy az alatamasztasi pontok (kerekek) a radiatorok alatt helyezkednek el es az sem, hogy csak a bal oldal nyilik. Egyreszt nyitott allapotban a radiator, ha csak a haz lenne alatamasztva - a jelentos sulya miatt (30-40% kozottire tippelem) - kibillenthetne az egyensulyabol az egesz hazat, masreszt, ha a jobb oldal is nyilna, igencsak meg kellene erositeni az ajtok felfuggesztesi pontjait. Ez utobbi esetben akar csak a haz, akar csak az oldalradiatorok lennenek alatamasztva, a zsanerokat komoly terheles erne. Egy-egy ilyen passziv oldallapradiator merettol es kialakitastol fuggoen 4-9kg is lehet, ahol is az also veglet kozel sem tolti ki a haz teljes oldalat.

A sulyt vizzel vagy anélkül kalkuláltad?

Alá kell rakni a kereket vagy bazi erő zsanért kell rakni rá. Vagy egy támasztólábat alátenni, hiszen ugyiis csak akkor van szerepe a tartásnak ha nyitva van, nem?

Szerintem a borda legnagyobb baja az ára ;)... Arról tusz valamit hogy mennyi hőt ad le oldalankénti egy szobaradiátor... Olcsó is, tervezető is(sokféle méretben-vastagságban van...), viszont ronda...

Üdv
Adept

Ui: Ugy nem éreted félre, hogy én most egy olyan radira gondoltam amit a szobafütésekhez használnak...

#1307 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 06. 12:33

Idézet: Adept - Dátum: 2005. szept. 5., hétfő - 21:30

A sulyt vizzel vagy anélkül kalkuláltad?

Nelkule.

Idézet

Alá kell rakni a kereket vagy bazi erő zsanért kell rakni rá. Vagy egy támasztólábat alátenni, hiszen ugyiis csak akkor van szerepe a tartásnak ha nyitva van, nem?

A zsanert mindenkepp elonyos masszivra elkesziteni, ha ala van tamasztva, ha nincs. S zart allapotban is celszeru rogziteni a zsanertol tavol eso veget, hogy a szallitas soran felmerulo razkodasok, idoleges terhelesnovekedesek alkalmaval se legyen gond.

Idézet

Szerintem a borda legnagyobb baja az ára ;)... Arról tusz valamit hogy mennyi hőt ad le oldalankénti egy szobaradiátor... Olcsó is, tervezető is(sokféle méretben-vastagságban van...), viszont ronda...

Nem tudom, de a felkesz termekekkel ellentetben a kesz, beepitheto radiatoroknak megadjak az adatait. A gyartonal/forgalmazonal erdeklodj!

Idézet

Ui: Ugy nem éreted félre, hogy én most egy olyan radira gondoltam amit a szobafütésekhez használnak...

Gondolod, az konnyebb? ;)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1308 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 08. 22:11

Nem, nemis a sulya miatt gondoltam, hanem az egyszerüség miatt. Kérdés hogy mennyi hőt ad le...
Azt olvastam valamely előző hszben hogy ezek az előre készitett bordák nagyon drágák... Ettől félek...

#1309 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:09

No comment
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1310 Felhasználó inaktív   Adept 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:18

Idézet: PeppeR - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 19:09

Pont beférne az asztalom alá.... :kocc:  :kocc:

#1311 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 18:47

Idézet: Adept - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 18:18

Pont beférne az asztalom alá.... :kocc:  :kocc:

Csak a hdd-nek nem tenne jot a lokdosodes!  :Đ
Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1312 Felhasználó inaktív   -=RelakS=- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 12. 19:51

Szerintetek annak van értelme, hogy popszegeccsel fognám össze az alaminium zártszelvényt (10mm), majd ehhez szintén popszegeccsel rögzíteném a fa burkolatot? Vagy a fa nem torelálná még akkor sem, ha a szegecs nem deformálódó része van hozzá közel?
Gondolkodom, tehát nemtom.
レラクス

#1313 Felhasználó inaktív   Teaway 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 20:15

Idézet: -=RelakS=- - Dátum: 2005. szept. 12., hétfő - 20:51

Szerintetek annak van értelme, hogy popszegeccsel fognám össze az alaminium zártszelvényt (10mm), majd ehhez szintén popszegeccsel rögzíteném a fa burkolatot? Vagy a fa nem torelálná még akkor sem, ha a szegecs nem deformálódó része van hozzá közel?

Inkább csavarral rögzítsd.
<b><span style='color:blue'>Teaway: </span><span style='color:gray'>CD325/775i65g/2x512DDR/RadeonHD3850/Seagate80+Hitachi160/ ASUS1608P/DiamondSI/Samsung970P/HP6122/</span><a href='http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html' target='_blank'><span style='color:gray'><u>Nexus®400W</u></span></a></b>

#1314 Felhasználó inaktív   rzerge 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 14. 09:07

Sziasztok!

Soxor elgondolkodtam már én is a házépítésen, de sajna mivel nincs olyan, akivel ezt el tudnám végeztetni, ezért hát mindig csak gondoltai síkon maradt a dolog.
Nekem speciel egyetlen egy bajom van az eddig látott házakkal kapcsolatban, amiért gondolkodóba estem.  :think:
Szóval a kábelrengetegről van szó. Nemtudom, hogy volt-e már
szó az előző 60-70 hsz-ben.
Arra jutottam, hogy meg lehetne úgy oldani, hogy az alapap nem a szokványos helyén volna, hanem a másik oldalon (a tápcsatik felöli oldalon). Midi házban gondolkodom, de azoknál általában a lap és az optikai egység között kb 1,5-2 cm van.
Ezt a távolságot kéne kb 5-7 cm-re hízlalni, és egy kábelalagút segítségvel (megfelelő résekkel ellátva) a táp zsinórjait el lehetne benne helyezni. Eseteg a körkábeles ata kábelek is elférnének benne. Az alagutat vagy vmi pattintós vagy csavaros módszerrel lehetne rögzíteni.  Mennyivel szebb képet nyújtana! :D
És szerintem szellőzés szempontjából sem utolsó, hogy nincs kábelrengeteg a gépben.
Remélem nem nagy hülyeség.

pacsi

ui: közbe rájötte, hogy a lap másik oldalra való helyezése kizárva, mivel akkor a külső egységek
csatija, befelé volna :D De a többit azt fenntartom/tartanám vhogy  :cool:

Szerkesztette: rzerge 2005. 10. 14. 09:12 -kor

AsusP5K Premium/wifi,Intel-e6550,KingmaxMars 2x1gb-1066mhz,Gainward8800gt 512mb,Samsung160gb sata,WD3200AAKS,Pioneer d110dvd rw,TaganTG420-U1

#1315 Felhasználó inaktív   Bibic_Rules2500 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 17. 21:24

Hello!
Help kellene:

Van egy antec tápom:
Antec PSU

350W overall és 12V-on 16A (eztkellnézni?)

köv konfighoz kell:

A64 3500 Venice
7800GT
3 db HDD
1 db DVDRW

Menni fog vele? már moddolva van, no hangja, mondjátok hogy igen!
Ha nem milyen tápot vegyek?
(Plz konkrétan és hogy miért azt)
halk legyen és olcsó meg stabil, kb ennyi :D

Kösz a helpet

#1316 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 18. 12:03

Idézet: Bibic_Rules2500 - Dátum: 2005. okt. 17., hétfő - 22:24

Hello!
Help kellene:

Van egy antec tápom:
Antec PSU

Eloszor is ismerkedj meg a forum szerkezetevel! Ennek a kerdesnek van sajat topikja az Egyeb hardver temakorben, ahol szivesen segitenek: <Tápkérdés... II.>

Szerkesztette: HookR 2005. 10. 18. 12:05 -kor

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1317 Felhasználó inaktív   kovibarn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 22:59

Sziasztok!

Keresek 1 ráérős vallalkozo kedvu emberkét, aki tudna nekem segíteni a következőben:
Szükségem lenne 1 olyan számítógépházra, aminek a következők lennenek a kriteriumai:

- 2-3 tapegyseg elferjen, redundans, es sima is
- 1 rendszervinyo + 32 sata hdd elferjen
- a tapegysegek egyutt tudjanak bekapcsolni, 1 db bekapcsologomb megnyomasa utan
- szabvany ATX, EATX Intel & AMD Opteron server alaplapokat is be kene tudnia fogadni(xeon CPU-cooler rogzitesi pontokkal az aljan)
- a háznak kivulrol vhogy ki kell neznie(belulrol tok mind1), mert nem otthoni hasznalatra kell
- a haznak termeszetesen kiemelt szellozessel kell rendelkeznie, valamint sok-sok ventivel a megfelelo hutes erdekeben
- minnel kisebb kell, hogy legyen, mert nem otthoni hasznalatra kell

Ha barkinek van otlete, elkepzelese, esetleg csinalt mar ilyet, illetve el tudna vallalni az elkesziteset termeszetesen anyagi tamogatas fejeben, plz irjon ide, vagy a kovibarn@freemail.hu email cimre. Belinkelek 1 kepet, vmi hasonlora lenne szuksegem, optimalizalva.

Csatolt fájl:

#1318 Felhasználó inaktív   nord^ 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 06. 23:22

komolyan néz ki. :up:

#1319 Felhasználó inaktív   Peeter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 11:03

Hi!

Nekem abban kéne agy ki segítég, hogy a házak elejébe gyárilag beépített ledek hány Voltosak? Gondolok itt pl a HDD ledre.

Előre is köszi!

Peeter

#1320 Felhasználó inaktív   vaakuum 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 11. 14. 12:27

Idézet: Peeter - Dátum: 2005. nov. 14., hétfő - 12:03

Hi!

Nekem abban kéne agy ki segítég, hogy a házak elejébe gyárilag beépített ledek hány Voltosak? Gondolok itt pl a HDD ledre.

Előre is köszi!

Peeter

olyan 2.2V körül szoktak lenni tudtommal. :rolleyes:
"Asszony kell a házba!" -Kőműves Kelemen-
Szerintem is, csak nem pont úgy, wazze.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 64
  • 65
  • 66