HWSW Informatikai Kerekasztal: Házépítés és rejtelmei II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Házépítés és rejtelmei II.

#1341 Felhasználó inaktív   cons 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 05. 01:00

Idézet: HookR - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 0:10

<Vizsugaras vagas>

- A precizios vagasok kozul ez a legdragabb
- Racsot (ismetlodo mintasat, pl. kor, mehsejt... stb.) vagatni vele egyaltalan nem gazdasagos.
Akkor jon jol, ha a minta a bonyulultsagabol fakadoan massal nem kivitelezheto.

Na igen, sokmindennek próbálkoztam, csak ezzel ez egyszerű szóösszetétellel nem (nagyon homokkal akartam megtalálni.... :rolleyes: )
Köszi :)

Igen, igazából "ki szeretném lyuggatni" 3 mm-es lyukakat - 1-1,5 mm-es közökkel -  egy 6×6-os és egy 3×2-es területen. (oldalán már van hasonló rész)

Meg merjem kérdezni?:) (2000 Ft alatt vágtak ki anno egy 8cm hűtő helyet, csavarhelyekkel..... mondjuk az lényegesen egyszerűbb és gyorsabb, mint amit én szeretnék)

Valamilyen alternatív megoldás, ami után is dekoratív és használható lesz a ház oldala?

Köszönöm!

#1342 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 20:25

A ház oldalát (ugye nem túl vastag alu lemezről lenne szó), lehet egy átlagos dekopírral vágni? Nem bonyolult formák, csak pár négyszög. Vagy lehet kapni vmi spéci fémvágó fejet hozzá?
Olvastam egy B&D deko leírását (8,5k most csak erre a célra kicsit sok), mely szerint 60mm fa, 10mm alu és 4mm fém a vágható anyag.
Spéci eszköz lenne, vagy bármelyik képes erre?
Lemezvágó ollótól kicsit tartok :s Félek h erősen deformálná.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1343 Felhasználó inaktív   monolith 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 05. 20:58

még vagy öt-hat éve próbáltam a haverommal nekimenni a háznak dekopírral meg ollóval, inkább nem mondom mi lett belőle. lehet hogy túl bikás fűrésszel kezdtük...mostmá mindegy szóval nem. ;)
"Quality products,Customer satisfaction"
is a philosophy that guides all that we do at MSI.

#1344 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 08:40

Idézet: cons - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 2:00

Igen, igazából "ki szeretném lyuggatni" 3 mm-es lyukakat - 1-1,5 mm-es közökkel -  egy 6×6-os és egy 3×2-es területen. (oldalán már van hasonló rész)

Gondolom a 6x6, illetve a 3x2 az cm-ben ertendo. Ha csak ilyen kis feluletrol van szo, akkor furoval sem tarthat olyan sokaig.

Szerkesztette: HookR 2006. 04. 06. 08:41 -kor

A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1345 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 08:48

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. ápr. 5., szerda - 21:25

A ház oldalát (ugye nem túl vastag alu lemezről lenne szó), lehet egy átlagos dekopírral vágni? Nem bonyolult formák, csak pár négyszög. Vagy lehet kapni vmi spéci fémvágó fejet hozzá?
Olvastam egy B&D deko leírását (8,5k most csak erre a célra kicsit sok), mely szerint 60mm fa, 10mm alu és 4mm fém a vágható anyag.
Spéci eszköz lenne, vagy bármelyik képes erre?
Lemezvágó ollótól kicsit tartok :s Félek h erősen deformálná.

Lehet dekopirral is, csak nyilvan nem mindegy, hogy fahoz, vagy femhez valo fureszlapot raksz bele. Utana celszeru reszelovel es/vagy csiszolopapirral az eleket eldolgozni, lekerekiteni.

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1346 Felhasználó inaktív   freeone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 09:45

Meg érdemes fához fogatni a lapot, és úgy vágni, sok deformációtól megkímélheted magad. :rolleyes:
A person who does not share is not only selfish, but bitter and alone. (Paulo Coelho)

#1347 Felhasználó inaktív   cons 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 09:51

Idézet: HookR - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 9:40

Gondolom a 6x6, illetve a 3x2 az cm-ben ertendo. Ha csak ilyen kis feluletrol van szo, akkor furoval sem tarthat olyan sokaig.

6×6-os és egy 3×2-es területen, de hogy fúróval? (Kicsit közel vannak egymáshoz, szóval vmi jobb fúróval állnék neki, aminek jó magas a fordulatszáma és gyémántfejes fúróval...., de egyik sincs....

Kb ilyenre gondoltam (9 óránál levő kis kép)

Kép

#1348 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 11:37

Idézet: cons - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 10:51

6×6-os és egy 3×2-es területen, de hogy fúróval? (Kicsit közel vannak egymáshoz, szóval vmi jobb fúróval állnék neki, aminek jó magas a fordulatszáma és gyémántfejes fúróval...., de egyik sincs....

Allvanyos furoval celszeru nekiesni ugy, hogy a lemez az eppen aktualis furat kivetelevel lehetotoleg legyen alatamasztva.

Idézet

3 mm-es lyukakat - 1-1,5 mm-es közökkel

Az inkabb 3 oranal lesz. A 9 oranal levo lukak nagyobbnak tunnek, inkabb ~5-6mm. Utobbinal elonyosebb a furatok ossz.keresztmetszete a megmaradt 'hushoz' viszonyitva.

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1349 Felhasználó inaktív   cons 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 06. 23:29

Idézet: HookR - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 12:37

Allvanyos furoval celszeru nekiesni ugy, hogy a lemez az eppen aktualis furat kivetelevel lehetotoleg legyen alatamasztva.
....

Azért ez elég nagy vállalkozés, tekintve, hogy Asus (Barebone) ház és ugyanolyan lyukakat nem tudok produkálni....

Anyagot nem szedné szét? (Na utána meg az anyagkezelés....  :rolleyes:  )

#1350 Felhasználó inaktív   Proz3ssoR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 19:38

Idézet: cons

Hi!

Réges-régen a távli.... ja nem, kb 2 éve  láttam/"hallottam" vhol itt egy olyan technikáról, amivel anyagdeformáció nélkül lehet fémbe vágni..... Ha jól emlékszem vmi homok + víz keverékes, nagy nyomásos vágás volt és volt itt 1-2 cégnév is, ahol foglalkoznak ilyennel.
Vki tudja, hogy melyik cégek voltak, vagy tud ilyen cégről, ahol viszonylag olcsón lehetne formát vágatni a ház oldalába? (Pontosabban vmi rácsféleséget.....  )

Köszi   

van egy cég, a Díszrácsok.hu, szerintem kérdezd őket. Minden szart széjjelvagdalanak(lézerrrel - szóval pontosan), még meg is rajzolják neked szerintem. Az árról meg egyezz meg velük. Persze a DIY életérzés ugye akkor marad a fiókban.

Szerkesztette: Proz3ssoR 2006. 04. 15. 19:46 -kor

#1351 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 20:09

Idézet: Proz3ssoR - Dátum: 2006. ápr. 15., szombat - 20:38

van egy cég, a Díszrácsok.hu, szerintem kérdezd őket.

Pontosabban: <www.diszracsok.fw.hu>

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1352 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 15. 23:26

Idézet: freeone - Dátum: 2006. ápr. 6., csütörtök - 10:45

Meg érdemes fához fogatni a lapot, és úgy vágni, sok deformációtól megkímélheted magad. :rolleyes:

Áh, köszönöm a tippeket :)
Időközben megtudtam, h külön fűrész lap kell a két anyaghoz, de azért köszönöm az infot.
A fához rögzítés nagyon jó ötlet... mikor a vékonyabb fa lapot kellett vágnom, akkor is "kissé" berezonált az egész :D jó h el nem törte :) De aztán sikerül anélkül is (nem volt már mihez hozzáfogatni :))
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1353 Felhasználó inaktív   Budr 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 04. 25. 11:37

hali

tud valaki olyan helyet mondani ahol tudnék venni 100*50*30mm es fémdobozt?

az se baj h csak rendelésre készitenek

thx

#1354 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:04

Idézet: Budr - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 12:37

az se baj h csak rendelésre készitenek

<Conrad/Elektronika/Epitoelemek/Hazak,tartozekok>

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1355 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:38

Idézet: Smooth - Dátum: 2006. ápr. 16., vasárnap - 0:26

Időközben megtudtam, h külön fűrész lap kell a két anyaghoz, de azért köszönöm az infot.

Nehogy ugy jarj, mint az egyszeri lakatosunk, aki kovagokoronggal allt neki zartszelvenyt apritani.
Aztan csodalkozott, hogy nem viszi.
Nem gyozott halalkodni, amikor hoztam neki a raktarbol egy acelvago korongot...
(Fater meg jol leorditotta a hajat, hogy ennyire hulye azert nem lehet)

De ennek a forditottja is megtortent, amikor egy kuncsaft Eternit-csovet akart meretre vagni, hogy beferjen az utanfutoba.

Mondtuk neki, hogy villanyt kap, ha hoz fureszt. (szerszamot kolcson nem adunk, mert notoriusan "elfelejtettek visszaadni" a T. kuncsaftok. :mad: )

Jol van, hozott egy gyorsvagot, benne 18cm-es uj femvago korong.

20 percig koszorulte vele a csovet, es elfogyott az egesz korong, mire at birta vagni.
Kovagoval max 5 perc lett volna, es a korong 3/4-e megmarad...

#1356 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 25. 13:40

Idézet: Budr - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 12:37

Lomexben is vannak mindenfele muszer-dobozok.

#1357 Felhasználó inaktív   PeppeR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 04. 30. 23:04

Hatha tudtok segiteni, nikkel lemezt keresek! Honnan tudok beszerezni?
Nem kell nagy, gyufasdoboz meret mondjuk. Esetleg ketto darab. 1mm-es vastagsag, vagy amilyen van.

Szerkesztette: PeppeR 2006. 04. 30. 23:06 -kor

Egyszer valaki megpróbált elmondani Jack Bauernek egy „kip-kopp, ki kopog?” viccet. Jack megtudta ki az, kinek dolgozik, és hogy hol van a bomba...

#1358 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 01. 21:57

Idézet: nyunyu - Dátum: 2006. ápr. 25., kedd - 14:38

Nehogy ugy jarj, mint az egyszeri lakatosunk, aki kovagokoronggal allt neki zartszelvenyt apritani.
Aztan csodalkozott, hogy nem viszi.
Nem gyozott halalkodni, amikor hoztam neki a raktarbol egy acelvago korongot...
(Fater meg jol leorditotta a hajat, hogy ennyire hulye azert nem lehet)

De ennek a forditottja is megtortent, amikor egy kuncsaft Eternit-csovet akart meretre vagni, hogy beferjen az utanfutoba.

Mondtuk neki, hogy villanyt kap, ha hoz fureszt. (szerszamot kolcson nem adunk, mert notoriusan "elfelejtettek visszaadni" a T. kuncsaftok. :mad: )

Jol van, hozott egy gyorsvagot, benne 18cm-es uj femvago korong.

20 percig koszorulte vele a csovet, es elfogyott az egesz korong, mire at birta vagni.
Kovagoval max 5 perc lett volna, es a korong 3/4-e megmarad...

Az nem gyenge :D
Azért annyira talán nem vok... de a biztonság kedvéért utánajártam :D (azért is kérdeztem rá a dolgora, csodálkoztam, h a favágó penge vinné a lemezt... kicsit ritkább a fogazása... viszont az újság nem írta, h tartozék lenne, csak, h fű-fa-fém és anyós-vágásra alkalmas :D)
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

#1359 Felhasználó inaktív   *SHADOW* 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 18:45

Pár kérdéssel házépítés okából én is feltűnnék itt, hátha valaki ki tud segíteni :)

- nem tudja valaki, lowprofile kártyák pontosan milyen magasak? Gondolok itt az alaplaptól számított és / vagy a teljes (tehát a "lelógó" részt is beleszámolva) értékre.
- CD meghajtót el lehet e forgatni 90 fokkal? Nekem úgy rémlik, hogy mintha nem lehetne, de nem vagyok biztos benne.
- nem tudtok valami helyet, ahol lehet venni SFX, vagy hasonló kategóriás tápot? Külföldön jópárat találtam, de inkább itthon kellene. 1-2 helyen láttam ilyen csak egy panel kategóriás cuccot is, aminek doboza sincs, az lenne talán a legidálisabb, úgyis szétbelezném :) (bár az ár is számít)
Mental Static  - blog minden hülyeségről

#1360 Felhasználó inaktív   Smooth 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 22:31

Idézet: *SHADOW* - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 19:45

- nem tudja valaki, lowprofile kártyák pontosan milyen magasak? Gondolok itt az alaplaptól számított és / vagy a teljes (tehát a "lelógó" részt is beleszámolva) értékre.
- CD meghajtót el lehet e forgatni 90 fokkal? Nekem úgy rémlik, hogy mintha nem lehetne, de nem vagyok biztos benne.

A VGA-k tudtommal többnyire szabvány magasak (legalábbis maximalizáltak)... vannak félmagas változatok is (pl 7300GS), de az 1900XTX is csak hosszabb az átlagnál, nem magsabb. Max olyan magasak lehetnek, mint a rögzítő fül a kártya végén.

Meghajtót egyszer próbáltam én is elfordítani, nekem nem olvasott. Pedig vannak kis segéd fülek is a tálcán, h függőlegesen se essen ki a CD.
Asrock 970 Extreme3
AMD Athlon II X4 645
Kingston 2×4096/1600
Sapphire HD7750
WDC WD1600YS

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68